eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mogilnousługa sukcesywnego gotowania i dowożenia gorących posiłków do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, ul. Rynek 10 dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-18

Mogilno: usługa sukcesywnego gotowania i dowożenia gorących posiłków do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, ul. Rynek 10 dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie
Numer ogłoszenia: 468774 - 2013; data zamieszczenia: 18.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie , ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 3159315, faks 52 315 93 16.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mgops.mogilno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługa sukcesywnego gotowania i dowożenia gorących posiłków do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, ul. Rynek 10 dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa sukcesywnego gotowania i dowożenia gorących posiłków do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS) dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie w okresie od 01.01.2014 do 31.12.2014. 2. Posiłek należy dostarczać własnym transportem przez 5 dni w tygodniu do Jadłodajni MGOPS w godzinach między 113° a 12°°, zgodnie z podanym poniżej harmonogramem: - od poniedziałku do piątku: zupa z wkładką + pieczywo (chleb), - w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na jeden lub dwa dni (tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne), np. pieczywo + wędlina, pieczywo + pasztet, pieczywo + ser topiony. 3. gorący posiłek jednodaniowy musi składać się z: - zupa minimum 0, 40 litra, - wkładka mięsna minimum 100 gram, - pieczywo- 150 gram (chleb). Każdy posiłek musi zawierać co najmniej 25 % kalorii z tłuszczu, nie więcej jednak niż 35 %, oraz co najmniej 15 % kalorii z białka. Posiłek powinien w swoim składzie zawierać warzywa, nasiona roślin strączkowych i ziemniaki lub makaron. Temperatura dostarczanych gorących posiłków winna wynosić 70 stopni Celsjusza. Suchy prowiant na każdy dzień (sobota, niedziela lub inny dzień świąteczny) musi składać się z : - pieczywo (chleb) - minimum 150 gram, wędlina: kiełbasa miękka np. parówkowa, mielonka, mortadela minimum 100 gram lub kiełbasa twarda np. piwna, żywiecka minimum 50 gram lub ser topiony minimum 100 gram lub - pasztet minimum 70 gram - na każdy wolny dzień asortyment dodatku do pieczywa musi być inny, np. pieczywo + kiełbasa, pieczywo + ser topiony, pieczywo + pasztet. Suchy prowiant podczas transportu musi być odpowiednio zabezpieczony przed zepsuciem oraz musi być zapakowany w woreczek foliowy przeznaczony do celów spożywczych. Suchy prowiant musi być również dostarczony Zamawiającemu w specjalnie do tego przeznaczonych pojemnikach, chroniących przed zepsuciem; zwrot pojemników nastąpi dnia następnego. 4. ilość szacunkowa zamawianych posiłków (porcji): 70 porcji dziennie 5. podana cena jednostkowa posiłku (zupa + pieczywo lub suchy prowiant) musi mieć wkalkulowaną cenę za dowóz posiłku własnym transportem do Jadłodajni przy MGOPS w Mogilnie..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50 % wartości realizowanego zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy prawo zamówień publicznych.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Oferent przedstawi, iż w okresie wykonywania niniejszego zamówienia posiada pracowników zdolnych do realizacji zamówienia tj. będzie dysponował przynajmniej jedną osobą posiadającą wykształcenie co najmniej zawodowe w zawodzie kucharz. (Wykonawca dla wykonania przedmiotu zamówienia zobowiązany jest zapewnić personel posiadający wymagane uprawnienia i zaświadczenia lekarskie). Oferta powinna zawierać wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacją na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonywania zamówienia, zakresy wykonywanych przez nich czynności oraz informacji o podstawie dysponowania tymi osobami.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Oferent przedstawi wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy wykazu wykonanych usług w tym okresie wraz z dokumentami potwierdzającymi, że usługi te zostały wykonane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Oferent przedstawi wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy wykazu wykonanych usług w tym okresie wraz z dokumentami potwierdzajacymi, że usługi te zostały wykonane należycie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Oferent przedstawi, iz w okresie wykonywania niniejszego zamówienia posiada pracowników zdolnych do realizacji zamówienia, tj. będzie dysponował przynajmniej jedną osoba posiadającą wykształcenie co najmniej zawodowe w zawodzie kucharz (wykonawca dla wykonania przedmiotu zamóienia zobowiazany jest zapewnić personel posiadajacy wymagane uprawnienia i zaświadczenie lekarskie).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Oferent przedstawi: - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    -ważną decyzję właściwego organu tj. Państwowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na przygotowywanie posiłku od surowca gotowego produktu i prowadzenia usług cateringowych, która potwierdza, iż zakład Wykonawcy spełnia wymagania konieczne do prowadzenia działalności objętej niniejszym przedmiotem zamówienia; - ważną decyzję (opinię sanitarną) Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, iż samochód bądź samochody Wykonawcy spełniają konieczne wymagania w/w instytucji do przewozu posiłków;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

nie dotyczy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mgops.mogilno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2013 godzina 10:45, miejsce: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.