eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czeladź"Posiłki dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Czeladzi na 2026r"



Ogłoszenie z dnia 2025-12-03

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Posiłki dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Czeladzi na 2026r„

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Usług Społecznych w Czeladzi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003450413

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 17 Lipca 27

1.5.2.) Miejscowość: Czeladź

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-250

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.7.) Numer telefonu: 032 265 14 42

1.5.8.) Numer faksu: 032 265 68 11

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cus@cus.czeladz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cus.czeladz.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Posiłki dla podopiecznych Centrum Usług Społecznych w Czeladzi na 2026r„

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-366220eb-1856-40fd-99fe-b30219dc5808

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00573645

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00039322/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.4 Posiki dla podopiecznych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art.13ust.1i2rozporządzenia PEiRady(UE)2016/679z27kwietnia2016w sprawie ochrony os. fizycznych w zwi.z przetwarzaniem danych os.i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)(Dz.Urz.UE L119z4.5.2016r.str.1),dalej „RODO”,informuję, że: 1.Administratorem Pani/Pana danych os. jest CUSwCzeladzi z siedzibą przy ul.17Lipca27,41-450Czeladź,mail:cus@cus.czeladz.pl,tel+48322651442.2.W CUSwCz-dzi wyznaczono IODO,z którym może się Pani/Pan skontaktować:drogą elektr. poprzez mail:iod@cus.czeladz.pl,telefonicznie pod nr+48322651442.Z IODOmożna się kontaktować we wszystkich sprawach dot. przetwarzania danych os. oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.3.Pani/Pana dane os. przetwarzane będą w celu przeprowadzenia postęp. i udzielenia zamówienia, prowadzenia dokumentacji księgowo-podatkowej,archiwizacji danych,dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami.4. Podstawą przetwarzania danych os. jest:ustawa z11.09.2019 r. – PZP;ustawa z27.08.2009o finansach publicznych;ustawa z14.07.1983o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach;art.6lit.1 lit.cRODO – przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.5.Odbiorca lub kategorie odbiorców:Podmioty upoważnione na podst.zawartych umów powierzenia oraz uprawnione na mocy obowiązujących przepisów prawa, w szczególności os.lub podmioty, którym zostanie udostęp.dok.postępowania na podstawie art.18oraz art.74-76PZP.Zasada jawności ma zastosowanie do wszystkich danych osobowych z wyjątkiem danych,o których mowa w art.9ust.1RODO (szczególna kategoria danych).6.Zebrane dane będą przechowywane przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów,w których dane te są przetwarzane oraz do celów archiwizacyjnych,na podstawie art.22dust.2Ustawy z dnia14lipca1983o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach, zgodnie z JRWA,stanowiącym załącznik do Zarządzenia14/2025DyrektoraCUSwCzeladzi z dnia2 stycznia2025-zgodnie z art.78ust.1i4PZPprzez okres4lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zam,a jeżeli okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego przekracza 4lata–przez cały okres obowiązywania umowy.7.Posiada Pani/Pan prawo:a)żądania dostępu do danych;w przypadku gdy wykonanie tego obowiązku,wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku,zam.może zgodnie z art.75PZPżądać od osoby,której dane dotyczą,wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postęp. udzielenie zam.b)żądania sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych;zgodnie z art.76PZPwykonanie tego obowiązku nie może naruszać integralności protokołu postęp.oraz jego załączników;c)usunięcia danych,w przypadku gdy dane osobowe nie są już niezbędne do celów,w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane; d)żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych; zgodnie z art.74ust.3 PZP wykonanie tego obowiązku nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenie postępowania o udzielenie zamówienia.8.Przysługuje Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj.UODOul.Stawki 2,00-913Warszawa.9.Pani/Pana dane osobowe nie będą poddawane zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji,w tym również profilowaniu.10.Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane odbiorcom w państwach znajdujących się poza UEiEOGlub do organizacji międzynarodowej.11.Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP,związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia.Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z PZP.12.Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art.14RODOwzględem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od Wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art.14ust.5RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie dotyczy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.16.U.CUS.25

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 332900,29 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zam jest usł polegająca na przygotowaniu, dostarczaniu i podawaniu posiłków dla osób korzyst z pomocy społ w CUS w Czel–Czel na 2026r, w okr od 02.01.2026r do 31.12.2026rWyk sporządza gorący posiłek z wł pr i sur.Wyk zob jest do przygot obiadów o najwyż stand,na bazie produktów najwyższej jakości i bezp zgodnie z normami HACCP. Wyk sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu(Zał nr1 do opisu przedm zam).Jadł powtarza się cyk,w kolejności ustalonej w ww zał (kol od poz1do14)do końca real zam Wyk zob jest przedst w cotygodniowym jadł inf doty skł potraw mogących powodować alergie.Dost posiłki będą przygot przez personel z ważnymi bad sanit-epidem. Wyk dostarcza do pkt żyw gorące posiłki zapak w jedn op wł środ transp,zapewniając właściwą temp posiłków.Przy przewożeniu i wydawaniu posiłków Wyk zapewni obsł i transp zgodnie z wymogami sanit-epidem.Transp posiłków powinien odbywać się samochodem przystosowanym do przewozu żywności, na który Wyk posiada odpowiednie dok pot dostosowanie pojazdu.Każdy posiłek powinien być dostarczony w opak jedno posiad odpow cert i atesty.Msc wyd posiłków Il os Godz wyd posiłków Pkt Żyw nr1ul.17lipca27,ul.Biedermanna241-250Czeladź(podczas rem w Pkt Żyw nr1)35od13.00do14.00Gorące posiłki będą wyd od pn do pt. Posiłek na sob będzie wyd w pt. Na dni św ust wolne od pracy(ust z18st1951r o dniach wolnych od pracy przyp w ciągu tyg będzie wyd gotowy posiłek w cenie obiadu.Jeżeli na nied przypadnie dzień ust wolny od pracy to na ten dzień również będzie wyd gotowy posiłek w cenie obiadu.Posiłek na dni św wyd będzie w dniu pop to św, przy wyd gorącego posiłku.Przyk posi na sob i dni św powinien składać się z: kon mięsnej(min300g)paszt(min300g)kon rybnej(min300g)pulpetów lub klopsików w słoiku(min500g)bigosu w słoiku(min500g)gołąbków w słoiku(min500g)fasol po bret w słoiku(min500g)lub innego obiadowego dania w słoiku(min500g)i pieczywa.W ramach posiłków na sob i dni św powinny być dost wszyst wym poz, wyd cykl.Wym powyżej il posił należy traktować jako il szacu, które mogą ulegać weryfikacji wył przez Zam w zakr +/- 20% w okresie realizacji zam. Przew min il:8500posiłków w okr real umowy.Wyd posiłków nastąpi po udokumentowaniu prawa do poboru posiłku przez os korz ze stołówki.Wyk zachowuje prawo do rozl obiadu zg z zam również w przypadku wystąpienia różnicy między il zam a wydaną.Rozł i dost posiłków do pkt wyd posiłków jest obow Wyk.Zad Wyk jest zapewnienie osoby w pkt żyw do sprawnego funk pkt żyw.Os wydająca posił powinna posiadać akt bad lek, książeczkę zdr oraz wł odzież rob.Wyk zobowiązuje się do utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni, zapleczu własnymi środkami czystości.Wyk przestrzega zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w użyt oraz przy wydawaniu posiłków stosuje dodatkowe środki ochrony sanit oraz zasad BHP i p.poż.Wyk zobowiązuje się do użytkowania powierzonego sprzętu zgodnie z instobsługi.Wyk ponosi koszt naprawy pow sprzętu.Wyk sporządza posiłek Wig z wł prod i sur. Wyk sporządza posiłek Wig ściśle wg zał jadłospisu (Zał nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia)Posiłek Wig wydany będzie w dniu wskazanym przez Zam wg jadłospisu okreś w zał nr 3 do op przedm zam.Posiłek Wig będzie dost w opak jedn posiad odpowiednie cer i atesty.Wyk zob się do przes wszel zal zw z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19,innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzys.Zam wymaga aby osoby wykonujące czynności bezp związane z real zam, tj. kucharz lub pomoc kuchenna łącznie z os na zastępstwo były zatrudnione na umowę o pracę.Zam będzie zgł Wyk z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00 il gorących posiłków(dot tylko czI)przewidzianych do wydania na dzień następny.Zamm dopuszcza min temp posiłków zg z sysHACCP.Wyk przechowuje próbki do kontroli sanepidu i je utylizuje.Za zgodą Zam, w wyjątkowych syt wynikających z sytuacji losowych, niezależnych od Wy, dop się inną prop posiłku w danym dniu. Zmiana nie może powodować zmniejsz jakości i il gr wyd posiłku.

4.2.5.) Wartość części: 225686,69 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: dla wszy2cz zamkrytocenyofert są:1)Cena-max 60%(C)2) Zatrulubskierdorealiz zamosniepeł-max40% (Pd)Of zostocenionez pomsyspkt,zgzponiż kr:KrytI-Cenaofertbrutto(C)–max
60%a)Zamprzyznmaxlicz60pkt ofWyk z najniż ceną brutto za wyk przed zam, zg z form ofert, stanowiącymZał nr 1 do nin. SWZ,b) il pkt przyzn poz of
Wykzostoblzgnastwzizaodo2mscpoprzeci:opktC=najcwystę:cbadwofx60Uwnr1:Zgzart.225ust.ustawypzp,jeżelizłożof,którejwybprowdopowstuZamobowpodatkzgzprzepopododtowiusłZamwceluocenytakiejofdoliczadoprzedstwnie
pododtowi usł,miałbyobowroz zgztymi przep. Wyk,składof,inforZamczywybofbędzieprowdo powstuZamobowpodawsknazwę(rodzaj)towlubusł,którychdostlubśwbęprowogopowst,orazwskichwartbezkw
podistaoddtowisł,którazgzwiedząWykziemiałazasto.WpowprzypWykpodwormofloartnettowodniedowsakrprzedm zam,zamieszwscprzeznnawskcebruprodstosinfoowobow podatk.KrytII–Zatrubskiersiepełdo realiz
zam-max40Pd)Zamwramtegokrytprzyzykpktapodsośwzawwpkt2formof.Wykotrz40pktzzatubkiedoealzajużzatrud osniepoktmowprzepiso
rehabzawodiołorazzatruonieplubwłprzeppańczłoUElubEOG,naczasrealiprzedzam,do wykczynzwiązrealprzedzam.Osniepemusibyćzatrudnnacałyetatwprzypumopracę,awprzypumcywi-pra wynag os
niepniemożebyćmniniż inistawgodzokrezgzUstzdn10pa02rominwynagzapracę(t.j.Dz.U.z2020r.poz. 2207).Licz godz pracy prac zatrud na pod um cyw-pra musi być zg z l godz przepra przez prac zatrud na um o
pracę cały etat).Dod zapisy zost zaw w §4 umowy (zał nr7a/b doSWZ).W prz gdyWyk w złoż of nie uzup pola dot. zatrud/skier do realiz zam os niep lub zatr na war innych niż określ pow wówczas otrzyma 0 pkt
Liczpkt w kryt"cena brutto"zost zaok do 2 msc po przeci. Jeż 3 cyfra po przeci jest mn niż 5 to przy zaok 2 cyfra nie ulega zm, a jeż 3 cyfra po przeci jest równa 5 lub większa to 2 cyfra zost zaok w górę.Końc ocena
stanowić będzie sumę pkt przyzn za poszcz krytZa najko zost uzn of, która uzysk najw łącz il pkt.Przy obl pkt będzie miała zast mat zas zaok liczb do 2 miejsc po przeci. Oc of jest sumą uzysk pkt w kryt cena i kryt
zat/skier os niep.Wyk na pod kryt C br oraz zatrud/skier os niep może uzysk max 100 pkt. Przy oblicz pkt będzie miała zast mat zas zaok lizb do 2 mi po przeci. Unr 2: Przy oblicz pkt Zam zast zaok do 2 msc po
przeci wg zas, że 2 cyf po przeci od 5 w górę pow zaok 2 cyfrypo przeci w górę o 1. Jeśli 3 cyfra po przeci jest mn niż 5, to 2 cyf po przeci nie ulega zmianie.2. Ocen będą podleg wył oferty nie podleg odrzuc. 3. Za
najko zost uzn of która otrz najwięk il pkt łącz ze wszystkich kryt.4. W syt, gdy Zam nie będ mógł dok wyb najko of ze wzg na to, że zost złoż of o takiej samej il pkt, wezwie on Wyk, którzy złoż te of do złoż w
termokreśl przez Zam of dod zaw nową cenę. Wyk składając of dodatkowe, nie mogą zao cen wyższych niż zaofe w uprz złoż przez nich of.5. W toku bad of i oceny of Zam może żąd od Wyk wyj dot treści złoż
przez nich of oraz lub innych skład dok lub ośw. Wyk są zobow do przedst wyj w term wskaz przez Zam.6. Zam wyb najko ofertę w term związ ofertą określ na platf zakup z postęp.7. Jeżeli term zw ofertą upłynie
przed wyb najko of, Zam wezwieWyk, kt of otrzym najwyż oc do wyraż w wyzn przez Zam ter pis zg na wybór jego of.8. W przyp braku zgody o której mowa w pkt 7 of podlega odrzuc, a Zam zwr się o wyr takiej
zgody do kolejnego Wyk, którego of zost najwyż ocen, chyba że, zach przesł do unie postęp.9. Zam unieważnia postęp o udziel zam, jeżeli:9.1 nie złoż żadn wniosku o dop do udziału w post albo żadn of,9.2 wszys
złoż wn o dop do udz w post albo oferty podleg odrzuc,9.3 cena lub koszt najko of lub of z najniż cen przew kwotę, którą Zam przezn na sfinans zam, chyba że Zam może zwięk tę kwotę do ceny lub kosztu najko
of,9.4 w przyp, o których mowa w art. 248 ust. 3, art. 249 i art. 250 ust. 2, zost złoż of dod o takiej sam cenie lub koszcie,9.5 wyst ist zm okolipow, że prow postęp lub wyk zamówi nie leży w inter publ, czego nie
można było wcześniej przewić,9.6. postęp obarcz jest niemożl do usu wadą uni zaw niepodl uniew um w spr zam pub

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zatrudnienie/skierowanie osoby niepełnosprawnej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu do Placówki Wsparcia Dziennego „Planeta Saturn” oraz Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny w Będzinie Filia w Czeladzi posiłków gotowych do spożycia w formie podwieczorku dla maksymalnie 30 dzieci w wieku szkolnym.
1. Wykonawca sporządza podwieczorek z własnych produktów i surowców, z wyłączeniem napojów które sporządza Zamawiający z produktów dostarczonych przez Wykonawcę.
2. Wykonawca dostarcza podwieczorek pod wskazany adres własnym środkiem transportu i przekazuje go opiekunowi placówki. Wydawanie podwieczorku należy do obowiązków Zamawiającego.
3. Z podwieczorków korzystają dzieci od 6 do 15 lat o umiarkowanej aktywności fizycznej.
4. Podwieczorek będzie przygotowywany ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 2 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 15) do końca realizacji zamówienia. W razie wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca przygotuje tzw.: "suchy prowiant" zgodnie z Załącznikiem nr 2 do Opisu przedmiotu zamówienia. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce telefonicznie lub za pomocą środków komunikacji elektroniczne (e-mail) z wyprzedzeniem 3 dni roboczych.
5. Zamówienie wykonane zostanie w następujący sposób: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 13:00 w trakcie roku szkolnego, natomiast w ferie i wakacje w godzinach od 8:00 do 9:00 (z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych ustalonych przez Zamawiającego dla maksymalnie 30 dzieci (maksymalnie 7.530 podwieczorków = 251 dni x 30 dzieci). W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji pracy placówki, dostawa podwieczorków odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Z podwieczorków korzystają dzieci w wieku szkolnym. W sytuacji wprowadzenia obostrzeń epidemicznych (zamknięcie Placówki), Zamawiający dopuszcza zmianę co do ilości osobodni.
7. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia niezbędnych talerzy i sztućców służących do spożywania podwieczorków, dostarczanych każdego dnia wraz z posiłkami. Akceptowane są opakowania biodegradowalne, papierowe, drewniane i wielokrotnego użytku. Odbiór opakowań termicznych wielokrotnego użytku przez Wykonawcę będzie możliwy dnia następnego lub tego samego dnia, kiedy zostały doręczone w nich posiłki w godzinach od 16:30 do 17:00.
8. Wykonawca zobowiązany jest prowadzić zestawienie dostarczonych posiłków dla każdego dnia i przedkładać go każdorazowo do podpisu osobie upoważnionej ze strony Zamawiającego w każdym dniu dostawy. Zestawienie musi zawierać m. in: potwierdzenie daty, godziny, ilości posiłków oraz ich zgodności pod względem jakości z załącznikiem nr 2 do Opisu przedmiotu zamówienia tj. Jadłospis. Wykonawca sporządza na koniec każdego miesiąca zestawienie zbiorcze obejmujące ilość dostarczonych w danym miesiącu podwieczorków. Zamawiający poniesie odpłatność (zapłaci) tylko za faktycznie dostarczoną liczbę posiłków.
9. Wymienione powyżej ilości podwieczorków należy traktować jako ilości maksymalne. Rzeczywista dzienna liczba posiłków uzależniona będzie od obecności dzieci w placówce.
10. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszania ilości dostarczanych podwieczorków. O liczbie podwieczorków w danym dniu Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego w dniu poprzedzającym dzień dostawy, maksymalnie do godziny 16:00 telefonicznie lub w formie elektronicznej (e-mail).
11. W szczególnych przypadkach, po wcześniej uzyskanej zgodzie Zamawiającego istnieje możliwość zmiany kolejności dostarczania posiłków, jednak tak aby nie były one powtarzalne.
12. Nie dopuszcza się dokonywania zmian w załączonym jadłospisie dot. Ośrodka Wspierania Dziecka i Rodziny bez uprzedniej zgody przełożonego właściwej komórki organizacyjnej, a w przypadku Placówki Wsparcia Dziennego „Planeta Saturn” bez uprzedniej zgody Koordynatora Starszego Wychowawcy Placówki Wsparcia Dziennego „Planeta Saturn”. W przypadku zmiany jadłospisu należy wybrać podwieczorek z listy czyli Załącznika nr 2 do opisu przedmiotu zamówienia w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokonania zmiany. Jadłospis powtarza się cyklicznie, (podwieczorki będą wydawane w kolejności ustalonej w ww. załączniku tzn. kolejno od poz.1 do 15) od początku do końca realizacji zamówienia.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do otrzymywania różnych rodzajów owoców i warzyw w ciągu tygodnia. Dany rodzaj owocu lub warzywa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia różnorodności oraz sezonowości dostarczanych owoców i warzyw, z uwzględnieniem ich świeżości, jakości oraz wartości odżywczych.
14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych, z wykluczeniem półproduktów i zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Wykonawca zobowiązuje się przy wykonywaniu umowy do przestrzegania zapisów prawnych i obowiązujących norm w zakresie przechowywania, przygotowywania i transportu artykułów spożywczych, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2023 r. poz.1448 z późn. zm.).
15. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: potrawy powinny być przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
16. Do przygotowania posiłków należy stosować produkty zbożowe oraz warzywa i owoce surowe lub minimalnie przetworzone, o niskiej zawartości cukrów i substancji słodzących. Zamawiający zabrania używania produktów zawierających syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, aspartam oraz innych sztucznych słodzików lub substancji szkodliwych dodawanych do żywności.
17. Posiłki dostarczane będą samochodem przystosowanym do przewozu żywności przez osobę posiadającą odpowiednie pozwolenie sanepidu. Pojazd, którym przewożone są posiłki dla dzieci jest zgłoszony do sanepidu i ma wydaną odpowiednią zgodę.
18. Posiłki ciepłe mają być dostarczane w pojemnikach utrzymujących ich temperaturę (65 stopni) i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.
19. Posiłki, które nie będą wymagały podtrzymywania temperatury będą zapakowane i poporcjowane dla każdego dziecka osobno.
20. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek posiłków we własnym zakresie.
21. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania).
22. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Państwowym Inspektorem Sanitarnym.
23. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczonych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.
24. W przypadku nieprzygotowania podwieczorku lub jego części z winy Wykonawcy, Zamawiający ma prawo zakupu podwieczorków lub jego części u innego Wykonawcy, a kosztami zakupu w całości obciąży Wykonawcę. Wysokość kosztów podwieczorków może wtedy przekroczyć ustaloną cenę wyżywienia na 1 osobę.
25. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli podwieczorków. Z kontroli sporządzany jest protokół w dwóch egzemplarzach po jednym dla Zamawiającego i dla Wykonawcy.
26. Zamawiający ma prawo w każdym czasie sprawdzić jakość dostarczanych posiłków oraz sposób ich przygotowania, przechowywania i transportu.
27. Zamawiający ma również prawo do weryfikacji stosowanych przez Wykonawcę produktów i surowców, w celu potwierdzenia ich zgodności z jadłospisem, umową oraz obowiązującymi normami jakościowymi.
28. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dowodów pochodzenia produktów spożywczych użytych do przygotowania posiłków (np. faktur, etykiet, kart produktów).
29. Wykonawca jest zobowiązany przez cały czas trwania umowy do posiadania aktualnej Decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem tj. produkcji potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz prowadzenia usług cateringowych. (Decyzja musi dotyczyć miejsca produkcji posiłków objętych niniejszym zmówieniem). Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli ważności ww. dokumentu przez cały czas trwania umowy.
30. Zamawiający wymaga aby osoby wykonujące czynności bezpośrednio związane z realizacją zamówienia, tj. kucharz lub pomoc kuchenna łącznie z osobami na zastępstwo były zatrudnione na umowę o pracę.
31. Zamawiający dopuszcza +/- 10% odchylenia od wymaganej wartości energetycznej zestawów podwieczorków.
32. Posiłek Wigilijny dla łącznej ilości 40 osób, wydany będzie w dniach wskazanym przez Zamawiającego wg jadłospisu określonego w załączniku nr 4 do opisu przedmiotu zamówienia.
33. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny z własnych produktów i surowców.
34. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 4 do opisu przedmiotu zamówienia).
35. Wykonawca zobowiązuje się również do dostarczania niezbędnych naczyń cateringowych, pełnej zastawy stołowej, obrusów, dekoracji świątecznych oraz zapewnienia obsługi kelnerskiej na czas trwania spotkania Wigilijnego.

Ze względu na ograniczoną ilość znaków pełny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 6.

4.2.5.) Wartość części: 107213,60 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: dla wszy2cz zamkrytocenyofert są:1)Cena-max 60%(C)2) Zatrulubskierdorealiz zamosniepeł-max40% (Pd)Of zostocenionez pomsyspkt,zgzponiż kr:KrytI-Cenaofertbrutto(C)–max
60%a)Zamprzyznmaxlicz60pkt ofWyk z najniż ceną brutto za wyk przed zam, zg z form ofert, stanowiącymZał nr 1 do nin. SWZ,b) il pkt przyzn poz of
Wykzostoblzgnastwzizaodo2mscpoprzeci:opktC=najcwystę:cbadwofx60Uwnr1:Zgzart.225ust.ustawypzp,jeżelizłożof,którejwybprowdopowstuZamobowpodatkzgzprzepopododtowiusłZamwceluocenytakiejofdoliczadoprzedstwnie
pododtowi usł,miałbyobowroz zgztymi przep. Wyk,składof,inforZamczywybofbędzieprowdo powstuZamobowpodawsknazwę(rodzaj)towlubusł,którychdostlubśwbęprowogopowst,orazwskichwartbezkw
podistaoddtowisł,którazgzwiedząWykziemiałazasto.WpowprzypWykpodwormofloartnettowodniedowsakrprzedm zam,zamieszwscprzeznnawskcebruprodstosinfoowobow podatk.KrytII–Zatrubskiersiepełdo realiz
zam-max40Pd)Zamwramtegokrytprzyzykpktapodsośwzawwpkt2formof.Wykotrz40pktzzatubkiedoealzajużzatrud osniepoktmowprzepiso
rehabzawodiołorazzatruonieplubwłprzeppańczłoUElubEOG,naczasrealiprzedzam,do wykczynzwiązrealprzedzam.Osniepemusibyćzatrudnnacałyetatwprzypumopracę,awprzypumcywi-pra wynag os
niepniemożebyćmniniż inistawgodzokrezgzUstzdn10pa02rominwynagzapracę(t.j.Dz.U.z2020r.poz. 2207).Licz godz pracy prac zatrud na pod um cyw-pra musi być zg z l godz przepra przez prac zatrud na um o
pracę cały etat).Dod zapisy zost zaw w §4 umowy (zał nr7a/b doSWZ).W prz gdyWyk w złoż of nie uzup pola dot. zatrud/skier do realiz zam os niep lub zatr na war innych niż określ pow wówczas otrzyma 0 pkt
Liczpkt w kryt"cena brutto"zost zaok do 2 msc po przeci. Jeż 3 cyfra po przeci jest mn niż 5 to przy zaok 2 cyfra nie ulega zm, a jeż 3 cyfra po przeci jest równa 5 lub większa to 2 cyfra zost zaok w górę.Końc ocena
stanowić będzie sumę pkt przyzn za poszcz krytZa najko zost uzn of, która uzysk najw łącz il pkt.Przy obl pkt będzie miała zast mat zas zaok liczb do 2 miejsc po przeci. Oc of jest sumą uzysk pkt w kryt cena i kryt
zat/skier os niep.Wyk na pod kryt C br oraz zatrud/skier os niep może uzysk max 100 pkt. Przy oblicz pkt będzie miała zast mat zas zaok lizb do 2 mi po przeci. Unr 2: Przy oblicz pkt Zam zast zaok do 2 msc po
przeci wg zas, że 2 cyf po przeci od 5 w górę pow zaok 2 cyfrypo przeci w górę o 1. Jeśli 3 cyfra po przeci jest mn niż 5, to 2 cyf po przeci nie ulega zmianie.2. Ocen będą podleg wył oferty nie podleg odrzuc. 3. Za
najko zost uzn of która otrz najwięk il pkt łącz ze wszystkich kryt.4. W syt, gdy Zam nie będ mógł dok wyb najko of ze wzg na to, że zost złoż of o takiej samej il pkt, wezwie on Wyk, którzy złoż te of do złoż w
termokreśl przez Zam of dod zaw nową cenę. Wyk składając of dodatkowe, nie mogą zao cen wyższych niż zaofe w uprz złoż przez nich of.5. W toku bad of i oceny of Zam może żąd od Wyk wyj dot treści złoż
przez nich of oraz lub innych skład dok lub ośw. Wyk są zobow do przedst wyj w term wskaz przez Zam.6. Zam wyb najko ofertę w term związ ofertą określ na platf zakup z postęp.7. Jeżeli term zw ofertą upłynie
przed wyb najko of, Zam wezwieWyk, kt of otrzym najwyż oc do wyraż w wyzn przez Zam ter pis zg na wybór jego of.8. W przyp braku zgody o której mowa w pkt 7 of podlega odrzuc, a Zam zwr się o wyr takiej
zgody do kolejnego Wyk, którego of zost najwyż ocen, chyba że, zach przesł do unie postęp.9. Zam unieważnia postęp o udziel zam, jeżeli:9.1 nie złoż żadn wniosku o dop do udziału w post albo żadn of,9.2 wszys
złoż wn o dop do udz w post albo oferty podleg odrzuc,9.3 cena lub koszt najko of lub of z najniż cen przew kwotę, którą Zam przezn na sfinans zam, chyba że Zam może zwięk tę kwotę do ceny lub kosztu najko
of,9.4 w przyp, o których mowa w art. 248 ust. 3, art. 249 i art. 250 ust. 2, zost złoż of dod o takiej sam cenie lub koszcie,9.5 wyst ist zm okolipow, że prow postęp lub wyk zamówi nie leży w inter publ, czego nie
można było wcześniej przewić,9.6. postęp obarcz jest niemożl do usu wadą uni zaw niepodl uniew um w spr zam pub

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zatrudnienie/skierowanie osoby niepełnosprawnej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. Na podstawie art.112 ustawy pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie formułuje warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie,
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie formułuje warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie,

c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:

dla Części 1 - Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek w zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada odpowiednie ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż w wysokości 85.000,00 zł (słownie: osiemdziesiąt pięć tysięcy złotych 00/),d) zdolności technicznej lub zawodowej:

dla Części 1
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie zamówienie, którego przedmiotem było lub jest przygotowywanie, dostarczanie i podawanie gorących posiłków. Wykonawca spełni warunek na poziomie minimalnym, jeżeli wykaże:
co najmniej 3 (trzy) usługi w zakresie przygotowywania, dostarczania i podawania gorących posiłków, przy czym przedmiotowa usługa winna być świadczona w sposób ciągły dla co najmniej 20 osób dziennie przez okres co najmniej 6 miesięcy – z podaniem Wykonawcy, wykazanej usługi lub podmiotu na zasoby, na które powołuje się Wykonawca, jej wartości, liczby osób korzystających z przedmiotowej usługi, przedmiotu (krótkiego opisu), daty (dat) wykonania i podmiotów, na rzecz których usługa ta została wykonana lub jest wykonywana oraz załączy dowody potwierdzające, czy wykazana usługa została wykonana należycie, zamieszczając przedmiotowe informacje w Wykazie wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych – również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie stanowiącym załącznik nr 5a/5b do SWZ. /* okres ostatnich trzech lat nie dotyczy lat kalendarzowych, przy obliczaniu tego terminu należy stosować art. 112 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 roku Kodeks Cywilny, zgodnie z którym termin oznaczony w latach kończy się z upływem dnia, który nazwą lub datą odpowiada początkowemu dniowi terminu.

W przypadku składania oferty na obydwie części, Wykonawca winien wykazać minimum po 3 usługi potwierdzające odpowiednio spełnienie warunku odrębnie dla Części 1 i dla Części 2.

3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych przez Wykonawcę w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: nie dotyczy

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zg z art. 274 ust. 1 ust pzp Zam przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie
Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, akt na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
1. W zakresie spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zam publ tj.:
a) Wykaz usł wykaz wykonanych lub wykonywanych usł, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich
wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane wg wzoru na zał. Nr 5 a/b do SWZ oraz załączenia dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane
należycie.
- w Cz I - przygotowanie, dostarczanie i podawanie gorącego posiłku świadczonych w sposób ciągły dla co najmniej 20 osób dziennie przez okres co najmniej 6 msc wraz z zał dowodów czy usługi wymienione w
wyżej wymienionym Wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (min. 3 usługi),
- w Cz II – przygotowanie i dostarczenie podwieczorku dla dzieci, świadczonych w sposób ciągły dla co najmniej 15 dzieci dziennie przez okres co najmniej 6 msc wraz z zał dowodów czy usługi wymienione w wyżej
wymienionym Wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie (min. 3 usługi).
Dowodami potw, czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie są:
- referencje, bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane – w przypadku świadczeń okresowych
lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert w niniejszym
postępowaniu,
- ośw Wykonawcy – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać referencji, bądź innych dokumentów wystawionych przez podmiot, na rzecz którego usługi
były wykonywane, a w przypadku świadczeń okres lub ciągłych są wykonywane (w takim przypadku w treści przedmiotowego ośw Wyko zobowiązany jest wskazać obiektywne przyczyny uniemożliwiające
uzyskanie referencji bądź innych dokumentów wystawionych przez podmiot trzeci). W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w wykazie usług zostały wcześniej wykonane,
Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej.
Wzór Wyk usług, stanowiący Załącznik nr 5 do SWZ przekazany zostanie Wykonawcy, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, w postaci elektronicznej wraz z wezwaniem do złożenia dokumentów na podstawie
art. 274 ust.1 do ustawy pzp.
b) dokumentów potw, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego
ubezpieczenia
UWAGA:
Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
1. może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji działalności podmiotów
realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp dane umożliwiające dostęp do tych środków,
2. podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ustawy pzp.
Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które Zamawiający posiada, jeżeli Wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
UWAGA:
W przypadku oferty składanej przez Wyk ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publ, oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w rozdz. X. pkt I. ppkt 2 składa przynajmniej jeden z Wyk lub
wszyscy Wyk złożą oświadczenia lub wspólne ośw, że łącznie spełniają te warunki.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

nie dotyczy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Oferta (w oryginale) składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym. Ofertę należy sporządzić na formularzu, stanowiącym Załącznik nr 1a/b do nin. SWZ.
2. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (w oryginale) w zakresie wskazanym w Rozdziale VIII pkt 2c i 2d SWZ - Załącznik nr 2a/b do SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód
potwierdzający spełnianie warunków udziału w postępowaniu na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane podmiotowe środki dowodowe, wskazane w Rozdziale X pkt II do SWZ.
Oświadczenie, o którym mowa powyżej, składa (wraz z ofertą) oddzielnie:
- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy oraz spełnianie warunków udziału w
postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu,
- podmiot udostępniający zasoby, na którego potencjał powołuje się Wykonawca celem potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak
podstaw wykluczenia wykonawcy oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim podmiot udostępnia swoje zasoby Wykonawcy.
3. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu (w oryginale) – na Załączniku nr 3a/b w zakresie wskazanym w Rozdziale X SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw
wykluczenia w postępowaniu na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane podmiotowe środki dowodowe, w Rozdziale X pkt II do SWZ. Oświadczenie, o którym mowa powyżej wraz z
ofertą składa oddzielnie:
- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak podstaw wykluczenia Wykonawcy oraz spełnianie warunków udziału w
postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu,
- podmiot udostępniający zasoby, na którego potencjał powołuje się Wykonawca celem potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. W takim przypadku oświadczenie potwierdza brak
podstaw wykluczenia Wykonawcy oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim podmiot udostępnia swoje zasoby Wykonawcy.
4. Upoważnienie (pełnomocnictwo) lub inny dokument, potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy (podpisania oferty), o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych Wykonawcy.
Powyższy zapis stosuje się odpowiednio do osoby działającej w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz do osoby działającej w imieniu podmiotu
udostępniającego zasoby Wykonawcy.
5. Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania Wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, s. c) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa
(pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich Wyk ubiegających się wspólnie o zam).
6. Zobowiązanie podm udostępniającego zasoby (w oryginale) (lub inny środek dowodowy) potwierdzający, że stosunek łączący Wyk z podm udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp
do tych zasobów oraz określa w szczególności: zakres zasobów podmiotu udostępniającego zasoby przy wykonywaniu zamówienia, czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na
zdolnościach którego Wyk polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dot kwalif zaw, wykształcenia lub dośw, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą – według wzoru
stanowiącego zał nr 4a/b do SWZ
7. Ośw (w oryginale), z którego wynika, które usł wykonają poszczególni Wykonawcy, w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zam.
Wyk wspólnie ubiegający się o udzielenie zam mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Zam dopuszcza złożenie
tego ośw na formularzu ofertowym.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielnie zamówienia publicznego. W takim przypadku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do
reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie
prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
2. Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy pzp, zostanie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z
Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje usługi, do których realizacji te
uprawnienia są wymagane.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach
Ogłoszenie nr 2024/BZP 00600993 z dnia 2024-11-18
2024-11-18 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
tych z Wykonawców, którzy wykonują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
4. W przypadku, o którym mowa w pkt 2 i 3, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do oferty oświadczenie z którego wynika, które usługi wykonują
poszczególni Wykonawcy. Zamawiający dopuszcza złożenie tego oświadczenia na formularzu ofertowym.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w oparciu o art. .454 i art.455 w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z
warunkami zawartymi w załączniku nr 7a/b do SWZ

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-11 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-11 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-09

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.