Ogłoszenie z dnia 2025-11-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00405467/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-09-03
- 2025/BZP 00407803/01 - Modyfikacja z dnia 2025-09-04
- 2025/BZP 00417016/01 - Modyfikacja z dnia 2025-09-10
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Gastronomicznych
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185844
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Sienkiewicza 88
1.5.2.) Miejscowość: Łódź
1.5.3.) Kod pocztowy: 90-357
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: projekty@zsg.elodz.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: gastronomik.edu.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-daa2c4ff-25b5-4307-be85-cba66da2e9d91.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-daa2c4ff-25b5-4307-be85-cba66da2e9d9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00524573
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00126698/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027. 2. Zamówienie jest podzielone2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00405467
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZSG.0021/24.2.2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 251000,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 56400 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 17400 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 14400 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 14400 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 10800 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 11200 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 28800 PLN
Część 8
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 81600 PLN
Część 9
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 14000 PLN
Część 10
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
4.5.3.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego
4.5.5.) Wartość części: 2000 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione w dniu 10.10.2025 r. w związku z tym, iż wszystkie złożone oferty na Część Nr 3 podlegały odrzuceniu.
Podstawa prawna: art. 255 pkt 2) ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 11 września 2019 r. (j.t. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320 ze zm.).
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6673 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 15000 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 15000 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 15000 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6747 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 14000 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 14000 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 13
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 14000 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6747 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 14000 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 14000 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 14000 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 6673 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 10500 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 10500 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 10500 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9600 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9600 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9600 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9600 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 25600 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 25600 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 25600 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 25600 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 8
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 28393 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 51200 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 51200 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przemysław Rokicki, Al. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź, województwo: łódzkie NIP: 7292430632, REGON: 100326247
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7292430632
7.3.3) Ulica: Al. Piłsudskiego 138
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 92-230
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 51200 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2027-05-28Część 9
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione dla Części Nr 9 i Nr 10 w dniu 10.10.2025 r. w związku z tym, iż:
dla Części Nr 9 – oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia,
Podstawa prawna:
dla Części Nr 9 - art. 255 pkt 3) ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 11 września 2019 r. (j.t. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320 ze zm.).
SEKCJA VI OFERTY (dla części 9)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 15873 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 15873 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
Część 10
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 10)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Postępowanie zostało unieważnione dla Części Nr 9 i Nr 10 w dniu 10.10.2025 r. w związku z tym, iż:
dla Części Nr 10 – nie złożono żadnej oferty.
Podstawa prawna:
dla Części Nr 10 - art. 255 pkt 1) ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 11 września 2019 r. (j.t. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320 ze zm.).
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Dostawy produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa drobiowego, podrobów wieprzowych do Aresztu Śledczego w Łodzi
- Zakup doposażenia oraz pomocy dydaktycznych dla IV Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi, w ramach projektu pn. "Chcę i potrafię" współfinansowanego przez Unię Europejską
- Dostawa projektorów multimedialnych, monitora interaktywnego, aparatów fotograficznych z obiektywem, mikrofonu oraz zamrażarek dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego
- Zakup wraz z dostawą zbiorników na paliwa płynne dla Wydziału Zarządzania Kryzysowego i Bezpieczeństwa
- Usługa eksperta ds. oceny biznesplanów w ramach projektu własnego: "Aktywizacja zawodowa osób bezrobotnych 2023 - 2029 poprzez wsparcie rozwoju przedsiębiorczości".
- Remont systemu interkomowego w oddziałach mieszkalnych B1 oraz B3 w Zakładzie Karnym nr 1 w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.: "Droga do sukcesu"
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.:"Wykwalifikowany absolwent = znakomity pracownik"
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i w ramach realizacji projektu pn.: "Absolwent ZS nr 2 w Wieluniu - nowe umiejętności w transformacji"
- Realizacja zadań własnych z zakresu ochrony ludności i obrony cywilnej w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025 - 2026
- PRZEPROWADZENIE ZAJĘĆ EDUKACYJNO-SZKOLENIOWYCH Z ZAKRESU OCHRONY LUDNOŚCI I OBRONY CYWILNEJ
- Szkolenie dotyczące równości płci "Razem równym kursem" w Zespole Szkół nr 2 im. J. Iwaszkiewicza - CKZiU w Katowicach w ramach projektu pn.: "Z nami zostaniesz zawodowcem"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





