Ogłoszenie z dnia 2025-09-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00405467/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-09-03
- 2025/BZP 00417016/01 - Modyfikacja z dnia 2025-09-10
- 2025/BZP 00524573/01 - Wynik z dnia 2025-11-09
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Gastronomicznych
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185844
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Sienkiewicza 88
1.4.2.) Miejscowość: Łódź
1.4.3.) Kod pocztowy: 90-357
1.4.4.) Województwo: łódzkie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL711 - Miasto Łódź
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: projekty@zsg.elodz.edu.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: gastronomik.edu.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00407803
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-09-04
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00405467
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 10) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 3) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 4) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 5) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 6) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 7) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 8) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 9) Przed zmianą:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0051/23-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
Po zmianie:
1. Przedmiot zamówienia: „Usługi szkolenia specjalistycznego dla nauczycieli i uczniów” w ramach projektu „Smaki Gastronomika”. Zadanie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Umowa Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00. Projekt pn.: „Smaki Gastronomika”, jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021 – 2027.
2. Zamówienie jest podzielone na 10 części, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia.
2.1. Część Nr 1 - Kurs prawa jazdy kategorii B - dla 12 uczniów
2.2. Część Nr 2 - „Kuchnia Azjatycka dla profesjonalistów” - dla 6 nauczycieli
2.3. Część Nr 3 - „Pasztety i terriny” – dla 8 nauczycieli
2.4. Część Nr 4 - „Wykwintna kuchnia bez strat” - dla 8 nauczycieli
2.5. Część Nr 5 - „Tradycyjne wypieki w nowoczesnej odsłonie” - dla 6 nauczycieli
2.6. Część Nr 6 - „Fotografia kulinarna smartfonem” – dla 8 nauczycieli
2.7. Część Nr 7 - „Kuchnia włoska dla profesjonalisty” - dla 16 uczniów
2.8. Część Nr 8 - „Sushi dla zawodowych kucharzy” dla 16 uczniów i „Ramen dla profesjonalistów” - dla 16 uczniów
2.9. Część Nr 9 - „Barman fushion z elementami Flair bar” - dla 20 uczniów
2.10. Część Nr 10 - Przeciwdziałanie dyskryminacji cyberprzemocy i mowie nienawiści – online - dla 20 nauczycieli
Zamawiający dopuszcza zmianę liczby uczestników kursu, w ramach kursu, między kursami, w ramach grupy, między grupami, liczbę grup. Rozliczenie za wykonaną usługę nastąpi za liczbę rzeczywiście przeszkolonych uczestników kursu.
UWAGA: Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza przed rozpoczęciem kursu zobowiązany będzie przedłożyć Zamawiającemu informację z krajowego rejestru karnego, dla każdej osoby prowadzącej kurs, sporządzoną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, w zakresie: art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym i ochronie małoletnich (Dz. U. z 2024 r. poz. 560) - „Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie” musi być wskazana Kartoteka karna oraz Kartoteka nieletnich - o ile Zamawiający wezwie Wykonawcę do złożenia zaświadczenia.
Kod CPV: 80510000-2 usługi szkolenia specjalistycznego
2.10.1. Zamawiający nie stawia wymogu, o którym mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, to jest zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę.
2.10.2. Zamawiający nie przewiduje wymagań w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp.
2.10.3. Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp.
2.10.4. Zadania realizowane są w ramach projektu pn.: „Smaki Gastronomika”, Projekt Nr FELD.08.08-IZ.00-0021/24-00 pn.: „Smaki Gastronomika”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla Łódzkiego na lata 2021 – 2027.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Dostawy produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa drobiowego, podrobów wieprzowych do Aresztu Śledczego w Łodzi
- Zakup doposażenia oraz pomocy dydaktycznych dla IV Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi, w ramach projektu pn. "Chcę i potrafię" współfinansowanego przez Unię Europejską
- Dostawa projektorów multimedialnych, monitora interaktywnego, aparatów fotograficznych z obiektywem, mikrofonu oraz zamrażarek dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego
- Zakup wraz z dostawą zbiorników na paliwa płynne dla Wydziału Zarządzania Kryzysowego i Bezpieczeństwa
- Usługa eksperta ds. oceny biznesplanów w ramach projektu własnego: "Aktywizacja zawodowa osób bezrobotnych 2023 - 2029 poprzez wsparcie rozwoju przedsiębiorczości".
- Remont systemu interkomowego w oddziałach mieszkalnych B1 oraz B3 w Zakładzie Karnym nr 1 w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.: "Droga do sukcesu"
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.:"Wykwalifikowany absolwent = znakomity pracownik"
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i w ramach realizacji projektu pn.: "Absolwent ZS nr 2 w Wieluniu - nowe umiejętności w transformacji"
- Realizacja zadań własnych z zakresu ochrony ludności i obrony cywilnej w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025 - 2026
- PRZEPROWADZENIE ZAJĘĆ EDUKACYJNO-SZKOLENIOWYCH Z ZAKRESU OCHRONY LUDNOŚCI I OBRONY CYWILNEJ
- Szkolenie dotyczące równości płci "Razem równym kursem" w Zespole Szkół nr 2 im. J. Iwaszkiewicza - CKZiU w Katowicach w ramach projektu pn.: "Z nami zostaniesz zawodowcem"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





