eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łopuszno › Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj"

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2019-06-28



Ogłoszenie nr 566851-N-2019 z dnia 2019-06-28 r.

Powiatowy Zespół Szkół w Łopusznie: Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj"
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Tak


Nazwa projektu lub programu
Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj"

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Szkół w Łopusznie, krajowy numer identyfikacyjny 29267910000000, ul. Konecka  2 , 26-070  Łopuszno, woj. świętokrzyskie, państwo Polska, tel. 41 3914025, 695799197, , e-mail zsp5lopuszno@o2.pl, , faks 413 914 927.
Adres strony internetowej (URL): www.zsp5lopuszno.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Zamawiający udzielający zamówień, o którym mowa w art. 3 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
www.zsp5lopuszno.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj"
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj" wg szczegółowego wykazu wskazanego w załączniku Nr 1 do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia podzielono na trzy części, z których każda stanowi osobne zadanie: Zadanie I obejmuje: dostawę i montaż sprzętu gastronomicznego (tj. do: kuchni, obieralni warzyw, magazynu zasobów, wyparzalni jaj, magazynu chłodniczego, magazynu suchego, zmywalni, wydawalni posiłków, odpadów pokonsumpcyjnych, sali gastronomicznej); Zadanie II obejmuje: dostawę urządzenia czyszcząco zbierającego (tj. do pomieszczenia porządkowego); Zadanie III obejmuje: dostawę i montaż informacji wizualnej Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie. 2. Wykonawca zapewni w ramach zamówienia: dostawę urządzeń oraz wykonanie niezbędnych prac montażowych. W tym celu Wykonawca zobowiązany jest dysponować personelem, który posiada niezbędne uprawnienia do prawidłowego wykonywania obowiązków w zakresie objętym przedmiotem zamówienia oraz posiadać odpowiednie możliwości osobowe i techniczne, konieczne do realizacji przedmiotowego zamówienia. Wykonawca zobowiązany jest do należytego wykonania realizacji zadania, tak aby jego działania nie spowodowały utraty gwarancji. 3. Tabliczki oraz piktogramy wykonane z PCV o grubości 4 mm, z nadrukiem solwentowym oraz laminatem foliowym. Tabliczki w formacie 10 cm x 25 cm. Piktogramy kwadratowe w formacie 10 cm x 10 cm. Przed realizacją zamówienia należy dokładnie przeanalizować z Zamawiającym nazwy, numery pomieszczeń oraz ilości wykonanych tabliczek. Zamawiający zastrzega zwiększenie lub zmniejszenie o +/- 5 sztuk tabliczek danego rodzaju. Wykonawca przedstawi próbki materiału i uzyska akceptację Zamawiającego. 4. Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z parametrami techniczno-użytkowymi, określonymi szczegółowo w OPZ. Nieposiadanie przez zaoferowany przedmiot zamówienia jakiegokolwiek parametru daje podstawy Zamawiającemu do odrzucenia oferty. Wskazane w OPZ oznaczenia producenta, nazwy, znaki towarowe lub miejsce pochodzenia są uzasadnione specyfiką przedmiotu zamówienia i mają na celu wskazanie jedynie jakości przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie przez Wykonawcę rozwiązania równoważnego. Pod pojęciem oferty równoważnej Zamawiający rozumie przedmiot zamówienia, co najmniej równy pod względem cech technicznych i jakościowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych przy zachowaniu funkcjonalności, jaką charakteryzuje się opisany przez Zamawiającego przedmiot zamówienia. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy. 5. Wymagany minimalny okres gwarancji urządzenia wynosi 24 miesiące, przy czym jeżeli warunki gwarancji udzielonej przez producenta urządzenia dostarczanego w ramach realizacji zamówienia przewidują dłuższy okres gwarancji niż gwarancja udzielona przez Wykonawcę Zamawiającemu - Strony obowiązuje okres gwarancji równy gwarancji udzielonej przez producenta urządzenia. 6. Przed złożeniem oferty Zamawiający zaleca przeprowadzenie wizji lokalnej w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia w celu uzyskania niezbędnych informacji dla rzetelnego i kompletnego przygotowania oferty. Termin wizji lokalnej należy ustalić z osobą wyznaczoną w rozdziale IX ust. 5 SIWZ. 7. Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacji, kiedy naprawa/wymiana będzie trwała dłużej niż 7 dni. 8. Wszelkie koszty związane z dostawą przedmiotu zamówienia ponosi Wykonawca.

II.5) Główny kod CPV: 39141000-2
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
39314000-6
39711100-0
39220000-0
39290000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w zadaniu I, zadaniu II, zadaniu III Zamawiający nie określa minimalnych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie. Na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, należy złożyć oświadczenie w zakresie dotyczącym spełnienia warunku udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w zadaniu I Wykonawca spełni warunki udziału w postępowaniu dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej, jeżeli wykaże, że posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę, co najmniej w wysokości: 50 000,00 PLN na jeden i wszystkie wypadki/zdarzenia w okresie ubezpieczenia. Na potwierdzenie niniejszego warunku należy złożyć Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w zadaniu II, zadaniu III Zamawiający nie określa minimalnych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie. Na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej, należy złożyć oświadczenie w zakresie dotyczącym spełnienia warunku udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w zadaniu I Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że należycie wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje w tym okresie co najmniej 1 dostawę, której przedmiotem była dostawa sprzętu gastronomicznego o wartości minimum 100 000,00 zł brutto do lokalu, w którym odbywa się żywienie zbiorowe. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w zadaniu II, zadaniu III
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1) Dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez Zamawiającego. Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona "za zgodność z oryginałem"
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

1) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane należycie - według wzoru, określonego w Załączniku Nr 10 do SIWZ; Wymagana forma dokumentu - oryginał Do każdej pozycji wykazu należy załączyć dowody w formie poświadczenia, potwierdzające, że te usługi zostały wykonane należycie. Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa powyżej, może złożyć oświadczenie Wykonawcy w ww. zakresie, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie, o których mowa w rozdziale V ust. 2 pkt 3) zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa powyżej: Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona "za zgodność z oryginałem" 2) Odpisu z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy, (składa(ją) także podmiot(ty), na którego/ych zasoby powołują się w niniejszym postępowaniu Wykonawca). Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona "za zgodność z oryginałem" 3) Oświadczenia Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności - o treści załącznika nr 6 do SIWZ. Wymagana forma dokumentu - oryginał 4) Oświadczenia Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne - o treści załącznika nr 8 do SIWZ. Wymagana forma dokumentu - oryginał. Zamawiający dokona oceny spełniania wymaganych warunków przy zastosowaniu formuły spełnia/nie spełnia. Niespełnienie warunku, skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy i odrzuceniem oferty z przedmiotowego postępowania, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp.

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w ust. 1 pkt 1 i 2 powyżej. 2. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniach, o których mowa w ust. 1 pkt 1 powyżej. 3. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podanie przez Wykonawców firm podwykonawców (w Formularzu oferty). 4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o którym mowa w ust. 4 pkt 1) składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona "za zgodność z oryginałem" 5. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu. 6. Wykonawca nie jest obowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu i brak podstaw wykluczenia z postępowania, jeżeli Zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego Wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700). 7. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale VI tj. składanych w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty. 8. W przypadku wskazania przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale VI tj. składanych w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu, które znajdują się w posiadaniu Zamawiającego, Wykonawca winien wnioskować, aby Zamawiający skorzystał z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne. 9. Jeżeli Wykonawca nie złoży oświadczeń, o których mowa w rozdziale VI ust. 1 niniejszej SIWZ, lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez Zamawiającego wątpliwości, Zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia, poprawienia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 10. Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych pełnomocnictw albo złoży wadliwe pełnomocnictwa, Zamawiający wzywa do ich złożenia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 11. Zamawiający wzywa także, w wyznaczonym przez siebie terminie, do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp. 12. Jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty budzić będą wątpliwości Zamawiającego, może on zwrócić się bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego dostawy były wykonane o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie. 13. Jeśli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie Zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu, spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów (art. 26 ust. 2f). 14. Oświadczenia, o których mowa w rozdziale VI ust. 1 SIWZ dotyczące Wykonawcy i innych podmiotów, na którego zdolności lub sytuacji polega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp oraz dotyczące podwykonawców - składane są w oryginale. Pozostałe dokumenty składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 15. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot, na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego albo podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 16. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentów, innych niż oświadczenia, wyłącznie wtedy, gdy złożona kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Tak
Informacja na temat wadium
1. Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w następujących wysokościach: dla zadania I: 5 000,00 zł brutto, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100 dla zadania II: 350,00 zł brutto, słownie: trzysta pięćdziesiąt złotych 00/100 dla zadania III: 60,00 zł brutto, słownie: sześćdziesiąt złotych 00/100 przed upływem terminu składania ofert. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: - pieniądzu, - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110, 650, 1000, 1669). 3. Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić przelewem na rachunek Zamawiającego Nr 66156000132979019930000007 w Getin Bank z dopiskiem: "Wadium w przetargu nieograniczonym na Zakup dodatkowego wyposażenia wraz z montażem w ramach projektu "Rozwój infrastruktury edukacyjnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 5 w Łopusznie poprzez budowę obiektu i zakup wyposażenia w formule "zaprojektuj i wybuduj" Zamawiający uzna za skutecznie wniesione wadium w pieniądzu, które przed upływem terminu składania ofert zostanie zaksięgowane na rachunku Zamawiającego. 4. Kserokopię dowodu wniesienia wadium w pieniądzu, poświadczoną "za zgodność z oryginałem" przez Wykonawcę składającego ofertę, zaleca się dołączyć do oferty. Uwaga: Zamawiający informuje, iż zgodnie z ustawą z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 723 z późn. zm.) wyklucza się dokonywanie wpłat gotówkowych na rachunek Zamawiającego, w kasie banku prowadzącego rachunek Zamawiającego czy też innego banku. 5. Wadium w innej formie niż pieniądz należy złożyć w oryginale w Powiatowym Zespole Szkół w Łopusznie, ul. Konecka 2, 26-070 Łopuszno, sekretariat - parter przed upływem terminu składania ofert, a kserokopię dokumentu, poświadczoną "za zgodność z oryginałem" przez Wykonawcę składającego ofertę wraz z pieczątką, datą i godziną wpływu do PZS, zaleca się dołączyć do oferty. W przypadku składania przez Wykonawcę wadium w formie gwarancji lub poręczeń, powinny być one bezwarunkowe, nieodwołalne i płatne w ciągu 14 dni na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego, wykonalne na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, sporządzone zgodnie z obowiązującym prawem i winny zawierać następujące elementy: a) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji) oraz wskazanie ich siedzib, b) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją w wymaganej wysokości, c) termin ważności gwarancji (nie krótszy niż termin związania ofertą), d) bezwarunkowe i nieodwołalne zobowiązanie gwaranta do zapłacenia kwoty gwarancji na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego zawierające oświadczenie, iż: Wykonawca, którego ofertę wybrano: - odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, lub - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, lub - zawarcie umowy stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, - Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia, o których mowa w art. 25a ust. 1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej. 6. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem ust. 10 poniżej. 7. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. 8. Zamawiający zwraca wadium wniesione w pieniądzu wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek wskazany przez Wykonawcę. Uwaga: Zamawiający zażąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na pisemny wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 10. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli: a) Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, oświadczenia, o których mowa w art. 25a ust. 1, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej, b) Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena brutto 60,00
termin realizacji dostaw i montażu 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Zamawiający przewiduje zgodnie z art. 144 ustawy Pzp w trakcie realizacji zamówienia możliwość wprowadzenia następujących istotnych zmian postanowień umowy w zakresie wszystkich zadań: 1) konieczność zmiany zaoferowanego wyposażenia na inny w przypadku, aktualizacji rozwiązań ze względu na postęp techniczny lub technologiczny (np. wycofanie z obrotu urządzeń lub podzespołów), a Zamawiający wyrazi na to zgodę, Zamawiający zaakceptuje inny zaproponowany przez Wykonawcę sprzęt pod warunkiem, że będzie on spełniał co najmniej minimalne wymagania Zamawiającego określone w opisie przedmiotu zamówienia, a wynikająca z oferty Wykonawcy cena jednostkowa zastępowanego przedmiotu zamówienia nie ulegnie zwiększeniu, 2) zmniejszenie wartości wynagrodzenia Wykonawcy w oparciu o ceny przedstawione w ofercie, w związku ze zmniejszeniem wartości zakupu w danej części o maks. 20 %, przy czym zmniejszenie nie może przekroczyć 20 % wartości oferty.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Wykonawca zobowiązany jest do oddzielenia części jawnej oferty od części stanowiącej tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Jeżeli Wykonawca zastrzega, że informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (art. 11 ust. 2 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 419 z późn.zm.), nie mogą być udostępnione, część oferty, która zawiera te informacje należy umieścić w odrębnej kopercie oznaczonej napisem: "Informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa". Wykonawca zastrzegając tajemnicę przedsiębiorstwa zobowiązany jest dołączyć do oferty pisemne uzasadnienie odnośnie charakteru zastrzeżonych w niej informacji. Uzasadnienie ma na celu udowodnienie spełnienia przesłanek określonych w przywołanym powyżej przepisie, tj., że zastrzeżona informacja: - ma charakter techniczny, technologiczny organizacyjny przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, - nie została ujawniona do wiadomości publicznej lub nie są łatwo dostępne, - podjęto, przy zachowaniu należytej staranności, działania w celu utrzymania ich poufności. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 Pzp.
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-07-08, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Tak
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: Dostawa i montaż sprzętu gastronomicznego
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Chłodziarko zamrażarka Wymiary: wys. 2000 mm (+/-5 cm ), szer. 600 mm (+/-5 cm ), gł. 650 mm (+/-5 cm) 1 sztuka Bezszronowa (No Frost) - pełny No Frost Klasa energetyczna min. A++,Szybkie schładzanie - tak ,Szybkie zamrażanie - tak Położenie zamrażarki: na dole ,Ilość agregatów - 1Ilość termostatów 2, Półki wykonane ze "szkła bezpiecznego" Alarm (wskaźnik) niedomkniętych drzwi Poziom hałasu: max 39db Kolor - inox Wyposażenie dodatkowe: półki szklane w chłodziarce, szuflady w zamrażarce, półki w drzwiach, 2. Kuchnia elektryczna - 4 płyty grzejne z piekarnikiem elektrycznym Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej 2 sztuka Wymiar: szer. 800mm (+/-5 cm)/gł.700mm (+/-5 cm)/wys.850mm (+/-5 cm) Tłoczona płyta górna Płyty grzejne żeliwne o średnicy min. 220 mm i mocy min. 2,6 kW Kontrolki pracy i kontrolka zasilania Piekarnik grzanie: góra, dół, góra-dół, Moc piekarnika: min. 6 kW Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacyjnych 3. Taboret elektryczny Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej 1 sztuka Przystosowane do garnków od 50 l do 100 l Płyta grzewcza min. fi 400 mm o mocy min. 5 kW 4. Okap centralny skrzyniowy Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar okapu: dł. 3000mm(+/-5 cm)/szer. 1800mm(+/-5 cm)/wys.400mm(+/-5 cm) Wydajność min. 3600 m3/h Wysokość okapu 400mm co pozwala zastosować filtry o wymiarze podstawowym 500x500 oraz uzupełniającym 300x500 Skrzyniowy z labiryntowymi łapaczami tłuszczu Wyposażony w oświetlenie Zasilanie 230 V Łapacze tłuszczu możliwością mycia w zmywarce Rynienka ociekowa umożliwiająca odprowadzanie skroplin i tłuszczu Rynienka ociekowa posiadająca zawór kulowy pozwalający na okresowe jej opróżnianie i czyszczenie 5. Stół przyścienny z drzwiami suwanymi Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 3 sztuka Drzwi suwane Przestawna półka Wymiar: dł.1700 mm/ gł.700mm/wys.850mm Stół spawany 6. Stół przyścienny z blokiem dwóch szuflad Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Drzwi suwane Przestawna półka Blok min. dwóch szuflad po lewej stronie Wymiar: dł.1700mm/gł.700mm/wys. 850mm, Stół spawany 7. Stół ze zlewem jednokomorowym z półką Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar dł.1800 mm/gł.700 mm/wys. 850mm Stół spawany Komora zlewu po prawej stronie wraz z otworem pod baterię Bateria umywalkowa jednootworowa łokciowa, chromowana 8. Stół ze zlewem jednokomorowym drzwi suwane Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: dł.1700 mm/gł.700mm/wys.850mm, Drzwi suwane Stół spawany Komora zlewu po prawej stronie wraz z otworem pod baterię Bateria umywalkowa jednootworowa łokciowa, chromowana 9. Stół ze zlewem jednokomorowym drzwi suwane Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar dł.1800mm/gł.700mm/wys. 850 mm, Drzwi suwane Stół spawany Komora zlewu po prawej stronie wraz z otworem pod baterię Bateria umywalkowa jednootworowa łokciowa, chromowana 10. Stół z basenem jednokomorowy z napełniaczem Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wysokość komory min. h = 400 mm Basen spawany otwór pod baterie na środku komory fi min. 33-35mm (zaślepiony) Wymiar dł. 1000 mm/gł.700 mm/wys. 850 mm, Bateria stojąca mocowana do stołu ze zlewem z uchwytem ściennym Bateria zlewozmywakowa stojąca, 1-otworowa ze spryskiwaczem i wylewką, chromowana 11. Regał ze stali nierdzewnej półki pełne Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar szer. 1000mm /gł. 400mm mm/wys. 1800 mm Regał skręcany Nogi mocowane do półek za pomocą śrub Maksymalne obciążenie na półkę min. 70 kg/m2 12. Regał ociekowy półki perforowane Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: szer. 1000mm /gł. 500mm /wys. 1800 mm Regał skręcany Nogi mocowane do półek za pomocą śrub Maksymalne obciążenie na półkę min. 70 kg/m2 13. Patelnia uchylna na stelażu Wykonana z blachy ze stali nierdzewnej. 1 sztuka Przeznaczona do smażenia i duszenia potraw Uchylna misa -ręczny przechył misy Zaczep blokujący przed niezamierzonym przechyleniem misy Płynna regulacja temperatury do min. 250 stopni Celsjusza Kontrolka pracy Regulowane nóżki, wzmocniona konstrukcja podstawy Wymiar: min. szer. 880mm (+/-5 cm)/gł. 920mm (+/-5 cm)/wys.880 mm (+/-5 cm) - wysokość całkowita Moc min. 6 kW Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacyjnych 14. Wieloczynnościowa maszyna kuchenna Kompletna maszynka przystosowana do mięsa i warzyw, wyposażona w napęd o mocy min. 1.1kW, łapy do przykręcenia do blatu, 1 sztuka Przystawka do mielenia mięsa, przystawka do rozdrabniania jarzyn, Przystawka do rozdrabniania jarzyn wraz z tarczami ( nóż sierpowy, do tarcia na miazgę(tarka do tarcia ziemniaków), tarcza z nożem nastawnym 0-8 mm, tarcza do beleczek, tarka drobna , tarka średnia, tarka gruba) Tarcza do wiórek Wykonana z blachy ze stali nierdzewnej 15. Garnki wysokie z pokrywami 100 l (+/- 5l) 1 sztuka 50l (+/- 2l) 1 sztuka 20l (+/- 1l) 1 sztuka Garnki satynowe ze stali nierdzewnej Wzmocnione uchwyty 16. Garnek do duszenia z pokrywą Garnki satynowe ze stali nierdzewnej 2 sztuka Wzmocnione uchwyty min. 11 l 17. Czajnik Materiał stal nierdzewna 2 sztuka Pojemność min. 1,7l Czajnik przystosowany do kuchni elektrycznej 18. Gęsiarka żeliwna W całości wykonana z żeliwa 2 sztuka Pojemność min. 6l 19. Patelnia Wykonana ze stali nierdzewnej Wymiar min. fi 28 1 sztuka Wymiar min. fi 36 1 sztuka 20. Wanna przecedzakowa Średnica górna min. 500 mm, średnica dolna min.330 mm wanny 1 sztuka Wykonana ze stali satynowanej 21. Wanna okrągła Średnica min. 500 mm (+/-5 cm)/220 mm (+/-5 cm) 1 sztuka Stal satynowana Z uchwytami 22. Wiadro z pokrywą Pojemność min. 15l 2 sztuka Wykonane ze stali nierdzewnej Podziałka wewnątrz wiadra 23. Zestaw przyborów kuchennych Wykonane ze stali nierdzewnej Zagięty uchwyt do zawieszania Pozbawione spawów, wykonane z jednego kawałka stali Widelec do przewracania 1 sztuka Łyżka perforowana 1 sztuka Łyżka do serwowania 1 sztuka Łyżka do spaghetti 1 sztuka Łopatka do przewracania 1 sztuka Chochla min. 0,2 l 1 sztuka 24. Pojemniki gastronomiczne z pokrywą Zakres temp. min. od -5 do +70 stopni Celsjusza Wykonane z polipropylenu min. 19l 2 sztuka min. 26l 2 sztuka min. 14l 2 sztuka min. 6l 2 sztuka min. 3l 2 sztuka 25. Chochla Pozbawiona spawów, wykonana z jednego kawałka stali Zagięty uchwyt do zawieszania min. 1,5l 1 sztuka min. 1l 2 sztuka min. 0,4l 1 sztuka 26. Łyżka cedzakowa Pozbawiona spawów, wykonana z jednego kawałka stali Zagięty uchwyt do zawieszania min. fi 100 1 sztuka min. fi 120 1 sztuka min. fi 140 1 sztuka min. fi 160 1 sztuka min. fi 200 1 sztuka 27. Ubijak do ziemniaków Wykonany ze stali nierdzewnej 1 sztuka Długość rączki min.500mm 28. Rózga Wykonana ze stali nierdzewnej min. L 300mm 1 sztuka min. L 400mm 1 sztuka min. L 500mm 1 sztuka 29. Kloc masarski Podstawa wykonana ze stali nierdzewnej 1 sztuka Kloc wykonany z polietylenu lub drewna Wymiary min. 500mm (+/-5 cm)/400mm(+/-5 cm)/50mm (+/-5 cm) 30. Tłuczek do mięsa z kolcem Wykonany ze stali nierdzewnej 1 sztuka 31. Elektryczna ostrzałka do noży Max. kąt ostrzenia do max. 28 stopni 1 sztuka Pojemnik na opiłki 32. Wałek do ciasta Nieprzywierający 2 sztuka Tuleje ślizgowe Powierzchnia robocza min. 250 mm Średnica fi min. 65 mm 33. Sztućce Wykonane ze stali nierdzewnej deklaracja zgodności zgodnie z Rozporządzeniem nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością uchylającą dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG Łyżka stołowa dł. min L 190 mm 204 sztuka Widelec stołowy dł. min. L 195 mm 204 sztuka Nóż stołowy dł. min. L 230 mm 204 sztuka Łyżeczka do herbaty dł. min. L 100 mm 204 sztuka Widelczyk do ciasta dł. min. L 140 mm 204 sztuka 34. Talerze białe Porcelana gładka w kolorze białym Podwyższona odporność na stłuczenia Talerz obiadowy średnica min. fi 270mm 204 sztuka Talerz głęboki średnica min. fi 225 mm 204 sztuka Talerz deserowy średnica min. fi 190mm 204 sztuka 35. Kubek biały Porcelana gładka w kolorze białym Podwyższona odporność na stłuczenia Pojemność min. 0,33 l 204 sztuka 36. Waza do zupy W komplecie: waza, chochla i pokrywa 6 sztuka Wykonana z porcelany Porcelana gładka w kolorze białym Podwyższona odporność na stłuczenia Pojemność min. 4,5l 37. Dzbanek Wykonany z poliwęglanu 4 sztuka Pojemność min. 1,5 l 38. Taca stalowa prostokątna (inox) Wymiar min. 550 mm(+/-2 cm)/370mm(+/-2 cm)/25mm(+/-2 cm) 1 sztuka Wymiar min. 400mm(+/-2 cm)/280mm(+/-2 cm)/25mm(+/-2 cm) 1 sztuka Wymiar min. 310mm(+/-2 cm)/240mm(+/-2 cm)/25mm(+/-2 cm) 1 sztuka Wymiar min. 250mm(+/-2 cm)/190mm(+/-2 cm)/25mm(+/-2 cm) 1 sztuka 39. Półka wisząca podwójna Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 2 sztuka Wymiar: dł. 1200mm/gł. 300mm/wys. 660mm Półka skręcana Półki przestawne 40. Półka wisząca podwójna Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: dł. 1000mm/gł.300mm/wys.660mm Półka skręcana Półki przestawne 41. Lampa owadobójcza Z możliwością montażu na ścianie 1 sztuka Wabienie owadów poprzez system świetlówek UV Pułapka wyposażona w siatkę rażącą o wysokim napięciu Zasięg działania min. 60 m2 Eliminowanie owadów latających Jeden komplet świetlówek UV 42. Mikser ręczny W komplecie z rózgą 1 sztuka Wersja profesjonalna Końcówki ze stali nierdzewnej Obudowa wykonana z nylonu Pokrętło płynnej regulacji prędkości moc min. 250 W 43. Krajalnica do wędlin i serów Wykonana z anodowanego aluminium 1 sztuka Osłona noża, taca podawcza oraz ruchoma ścianka Regulowane antypoślizgowe nóżki Wentylowany silnik Wbudowana ostrzałka Regulacja krojenia min. od 0-10 mm minimalna średnica tarczy tnącej fi 250mm 44. Kontakt grill podwójny Ryflowane płyty żeliwne 1 sztuka Wymiar min: szer.610mm (+/-5 cm)/gł.390mm(+/-5 cm)/wys.195mm(+/-5 cm) Obudowa ze stali nierdzewnej Płynna regulacja temperatury min. 50-300 stopni Celsjusza Wanienka na tłuszcz i pozostałości procesu grillowania Dwie strefy grzewcze góra i dół Bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu się urządzenia 45. Koszyk do pieczywa owalny polipropylenowy Wymiar min. 375mm(+/-3 cm)/150mm(+/-3 cm)/70mm(+/-3 cm) 10 sztuka 46. Sito do przesiewania Średnica min. fi 23 2 sztuka 47. Noże kuchenne wraz z listwą magnetyczną Noże ze stali walcowanej Według oznaczenia HACCP nóż uniwersalny do mięsa (czerwony) 2 sztuka nóż uniwersalny do warzyw (zielony) 2 sztuka nóż uniwersalny mięso gotowane, wędliny ( brązowy) 2 sztuka nóż uniwersalny do drobiu (żółty) 2 sztuka nóż kuchenny min. L 220 mm do warzyw (zielony) 2 sztuka nóż kuchenny min. L 250 mm do drobiu (żółty) 2 sztuka nóż do krojenia min. L 160 mm do mięsa (czerwony) 2 sztuka nóż do krojenia min. L 160 mm do ryb (niebieski) 2 sztuka nóż do jarzyn min. L 105 mm ( zielony) 2 sztuka nóż do obierania min L 100 ( zielony) 2 sztuka Wymiar listwy magnetycznej min. L 330 mm 2 sztuka 48. Tarka sześciokątna stalowa 2 sztuka 49. Deska do krojenia Według oznaczenia HACCP dwustronna gładka wymiar min. 450mm(+/-3 cm)/300mm(+/-3 cm)/13mm(+/-3 cm) (czerwona) 2 sztuka dwustronna gładka wymiar min. 450mm(+/-3 cm)/300mm(+/-3 cm)/13mm(+/-3 cm) (zielony) 2 sztuka dwustronna gładka z wycięciem wymiar min. 325mm(+/-3 cm)/265mm(+/-3 cm)/12mm(+/-3 cm) (zielony) 2 sztuka dwustronna gładka z wycięciem wymiar min. 325mm(+/-3 cm)/265mm(+/-3 cm)/12mm(+/-3 cm) (czerwony) 2 sztuka dwustronna gładka z wycięciem wymiar min. 325mm(+/-3 cm)/265mm(+/-3 cm)/12mm (+/-3 cm)(brązowy) 2 sztuka dwustronna gładka z wycięciem wymiar min. 325mm(+/-3 cm)/265mm(+/-3 cm)/12mm(+/-3 cm) (żółty) 2 sztuka dwustronna gładka z wycięciem wymiar min. 325mm(+/-3 cm)/265mm(+/-3 cm)/12mm(+/-3 cm) (biały) 2 sztuka 50. Stojak na deski stojak na min. 6 desek 2 sztuka 51. Reling do przyborów kuchennych Reling o długości 1,8 mb 2 sztuka Wykonany ze stali nierdzewnej Reling wraz z zakończeniami relingu oraz uchwytami do zawieszenia 52. Zestaw do przypraw z serwetnikiem Zestaw 2 elementowy do przypraw z serwetnikiem 10 sztuk Słoiki szklane, bezbarwne - pieprz, sól 53. Stół z basenem dwukomorowy + napełniacz Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 komplet Wysokość komory min. h = 400 mm Basen spawany otwór pod baterie na środku komory fi min. 33-35mm (zaślepiony) Wymiar dł. 1400 mm/gł.700 mm/wys. 850 mm, Bateria stojąca mocowana do stołu ze zlewem z uchwytem ściennym Bateria zlewozmywakowa stojąca, 1-otworowa ze spryskiwaczem i wylewką 54. Obieraczka do ziemniaków z płuczką + separator obierzyn Konstrukcja stal nierdzewna OBIERACZKA 1 kpl Wsad od góry płuczka Wsad min. 8 kg Moc min. 0,55 kW separator obierzyn kontatybilny z obieraczką 55. Wiadro z pokrywą Pojemność min.12l 1 sztuka Wykonane ze stali nierdzewnej Podziałka wewnątrz wiadra 56. Regał magazynowy Konstrukcja stal nierdzewna 1 sztuka Min. 4 półki Do samodzielnego montażu Maksymalne obciążenie na półkę 70 kg/m2 Wymiary: szer. 800mm/gł.400mm/wys.1800mm 57. Szafa magazynowa drzwi skrzydłowe Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 6 sztuka Wymiar: szer. 1200mm/gł. 600mm/wys. 1800mm Drzwi skrzydłowe Półki przestawne 58. Pojemnik na sztućce materiał z polietylenu, kolor szary, podział na łyżki, łyżeczki do kawy, noże, widelce 4 sztuka 59. Pojemnik na jajka z tacami W kpl. 8 tac ( 4 tace w pojemniku + 4 tace na zamianę) 1 sztuka Pojemność jednej tacy 30 jaj 60. Lodówka AGD Obudowa wykonana z blachy malowanej proszkowo kolor biały emaliowany 1 sztuka Wymiar: szer. do 600mm/ gł. do 600mm/ wys. 850mm(+/-3 cm) Wymuszony obieg powietrza Pojemność chłodziarki min. 85l Klasa energetyczna A+ Półki wykonane ze szkła bezpiecznego - przestawne 61. Stół ze zlewem jednokomorowy + bateria Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: szer.1400mm/ gł.600mm/ wys.850mm Komora zlewu po prawej stronie wraz z otworem pod baterię Bateria umywalkowa jednootworowa łokciowa, chromowana 62. Regał ze stali nierdzewnej półki perforowane Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: szer. 1000mm (+/-3 cm)/gł. 400mm (+/-3 cm)/wys. 1800 mm (+/-3 cm) Regał skręcany Nogi mocowane do półek za pomocą śrub Maksymalne obciążenie na półkę min. 70 kg/m2 63. Szafa mroźnicza 350 l, stal nierdzewna nośność półek do 8 kg cichy agregat obudowa urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej elektroniczny sterownik temperatury z wyświetlaczem 1 sztuka Temperatura max. : -25 °C Temperatura min. : -10 °C Klasa klimatyczna : 4.0000 Klasa energetyczna : C Szerokość - W : 600 mm(+/-3 cm) Głębokość - D : 600 mm(+/-3 cm) Wysokość - H : 1850 mm(+/-3 cm) Moc elektryczna : min. 0.11 kW 64. Szafa chłodnicza ze stali nierdzewnej 1 sztuka elektroniczny termostat cyfrowy wyświetlacz automatyczne odszranianie filtr przeciwpyłkowy w komplecie 3 półki samodomykające drzwi z zamkiem profilowany uchwyt otwierania drzwi obudowa i komora wykonane ze stali nierdzewnej statyczna z wentylatorem mieszającym rozłożonego towaru Temperatura max. : 8 °C Temperatura min. : 2 °C Materiał wykonania : stal nierdzewna Klasa klimatyczna : 4.0000 Klasa energetyczna : C Szerokość - W : 680 mm(+/-3 cm) Głębokość - D : 810 mm(+/-3 cm) Wysokość - H : 2000 mm(+/-3 cm) Moc elektryczna : min. 0.46 kW Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacyjnych 65. Regał magazynowy otwarty półki pełne Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 2 sztuka 4 regulowane półki Regał skręcany Maksymalne obciążenie na półkę min. 70 kg/m2 Wymiary: szer. 1000mm(+/-3 cm)/gł.400mm(+/-3 cm)/wys.1800mm(+/-3 cm) 66. Szafa przelotowa dwukomorowa z drzwiami suwanymi Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Dwie przestawne półki Wymiar: szer. 1000mm(+/-2 cm)/wys. 2000mm (+/-2cm)/gł. 600mm (+/-2 cm)( wymiar wykonanego otworu: szer.1020mm/wys.2065mm) Max. obciążenie na półki 70kg/m2 67. Zmywarka kapturowa z funkcją wyparzania Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej 1 kpl Czas trwania cyklu: 90 sek., 120 sek., 180 sek. Wymiar: szer. 690mm(+/-5 cm)/gł. 700mm(+/-5 cm)/wys.1500mm(+/-10 cm) Min. 2 kosze do talerzy , 1 kosz uniwersalny i 1 kosz na sztućce Zużycie wody max. 3l/cykl Dozownik płynu myjącego i nabłyszczającego Sterowanie elektroniczne lub cyfrowe Urządzenie wyposażone w stację uzdatniania wody Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacyjnych 68. Stół ze zlewem jednokomorowy z półką + bateria Wymiary dł.1800mm (+/-5cm)/gł.700mm(+/-5cm)/wys.850mm(+/-5cm) 1 sztuka Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) Stół spawany Bateria umywalkowa jednootworowa łokciowa, chromowana 69. Stół przyścienny z dolną półką Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: szer.450mm/gł. 600mm/wys.860mm Stół skręcany 70. Ciąg wydawczy Ciąg wydawczy rozdzielający salę konsumpcyjną do wydawalni posiłków (ciąg w długości ok. 7,2 mb)propozycja usytuowania wg. załącznika graficznego. Wymagania dotyczące ciągu wydawczego: bemar jednokomorowy gastronomiczny wolnostojący, elektryczny, przystosowany do podgrzewania potraw wykonany ze stali nierdzewnej, ilość pojemników wraz z pokrywami minimum 4szt. - G1/1 - szer. 325mm x dł.530mm x h.200 mm; 2 szt. szer. 162 mm x dł.530mm x h.200mm, kociołek na zupę, lada chłodnicza sałatkowa ilość pojemników wraz z pokrywami, wykonana ze stali nierdzewnej, ilość pojemników minimum 6 szt. - G1/2 dł. 325mm x 265mm x h.200mm; pomocnik kelnerski - stanowisko na sztućce, min. 3 pojemniki na: noże, widelce, łyżki, dodatkowo pojemnik na chleb. W komplecie reling wydawczy na całą długość ciągu wydawczego, tace gastronomiczne - prostokątne na posiłki, brązowe w ilości 30 sztuk. Korpusy ciągu wydawczego wykonane z płyty laminowanej. Przed przystąpieniem do wykonania. Wykonawca opracuje projekt ciągu, przedstawi próbki materiału i uzyska akceptację Zamawiającego. 1 komplet 71. Witryna chłodnicza obudowa malowana proszkowo kolor czarny 1 sztuka wbudowane oświetlenie wymuszony obieg powietrza elektroniczny sterownik z wyświetlaczem temperatury automatyczne odszranianie automatyczne odparowanie skroplin drzwi przeszklone samodomykajace się drzwi z blokadą otwartych drzwi min. 4 półki wymiar: min. szer.600(+/-5 cm)/gł.520(+/-5 cm)/wys.1800(+/-10cm) 72. pojemniki na odpady pokonsumpcyjne pojemność min. 80l 2 sztuka pojemniki na odpady pokonsumpcyjne w kolorze zielonym, niebieskim, zamykane szczelnie odpowiadające wymogom Sanepidu. Możliwość odczytu zawartości litrażowej pojemnika 73. Okap ścienny kominowy wymiary: min.700mm szer./min. 600mm gł./wys. Min. 490-1200 3 sztuka Tryb działania: pochłaniacz, wyciąg Filtry przeciw-tłuszczowe aluminiowe Wydajność min. 250 m3/h Poziom głośności: max 67 dB Oświetlenie ledowe Kolor: srebrny/inox 74. Stół przyścienny z blokiem dwóch szuflad Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 3 sztuka wymiar: 1600mm/600mm/850mm dwie półki pod blatem blok dwóch szuflad po lewej stronie stół spawany 75. Stół ze zlewem jednokomorowym + bateria Stół wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 3 sztuka wymiar: 800mm/600mm/850mm drzwi skrzydłowe prawe stół spawany bateria umywalkowa jednootworowa bateria chromowana otwór pod baterię kompatybilny ze zlewem 76. Okap przyścienny skośny nad piece konwekcyjno-parowe z łapaczami tłuszczu Wykonany z blachy ze stali nierdzewnej PN OH18N9 (AISI 304) 1 sztuka Wymiar: szer.1400mm/gł.700mm/wys.400mm Wysokość okapu 400mm co pozwala zastosować filtry o wymiarze podstawowym 500mmx500mm oraz uzupełniającym 300mmx500mm Wydajność min. 600 m3/h Łapacze tłuszczu łatwo demontowane w nośnikach do mycia w zmywarce Rynienka ociekowa umożliwiająca odprowadzanie skroplin i tłuszczu Rynienka z zaworem kulowym pozwalającym na okresowe jej opróżnianie i czyszczenie okapu
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39141000-2, 39314000-6, 39711100-0, 39220000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 20
data rozpoczęcia: 2019-08-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena brutto60,00
termin realizacji dostaw i montażu 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:a) Wykonawca zapewni w ramach zamówienia dostawę wymienionych wyżej urządzeń i wyposażenia oraz montaż i podłączenie do prądu, wody, wykonanie niezbędnych prac montażowych. W tym celu Wykonawca zobowiązany jest dysponować personelem, który posiada niezbędne uprawnienia zawodowe i kwalifikacje (elektryk, hydraulik) do prawidłowego wykonywania obowiązków w zakresie objętym przedmiotem niniejszej umowy oraz posiada odpowiednie możliwości osobowe i techniczne, konieczne do realizacji przedmiotowego zamówienia. Wykonawca zobowiązany jest do należytego wykonania realizacji zadania, tak aby jego działania nie spowodowały utraty gwarancji. b) Na wszystkie produkty wykonane ze stali nierdzewnej z atestem PZH - Wykonawca przedstawi stosowne dokumenty. c) Wyposażenie do pomieszczeń kuchennych i sali gastronomicznej - przeznaczone do lokali gastronomicznych. d) Wyposażenie gastronomiczne powinno spełniać wymogi określone w niżej wymienionych przepisów: - Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, - Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, - Obwieszczenie Ministra, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 26 września 1997r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z 2003r. Nr 169, poz. 1650z późn. zm.), - Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. z 2015r. poz. 1422 z późn. zm.), - Norma zgodnie z wykazem dołączonym do rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. - Ustawa z dnia 25 luty 2011r. o substancjach chemicznych i ich mieszaninach. (DZ. U. z 2018 poz. 143 z późn. zm.) - BRC Globalna Norma dotycząca bezpieczeństwa żywności. e) Wszystkie dostarczane elementy wyposażenia powinny być fabrycznie nowe, nie mogą być powystawowe. f) Wykonawca zobowiązuje się do dostosowania oraz zamontowania sprzętu dostosowanego do przepisów spełniających odbiory służb Sanepid, g) Wymagany minimalny okres gwarancji wszystkich urządzeń i materiałów 24 miesiące, przy czym jeżeli warunki gwarancji udzielonej przez producenta wyposażenia, materiałów lub urządzeń dostarczanych w ramach realizacji zamówienia przewidują dłuższy okres gwarancji niż gwarancja udzielona przez Wykonawcę Zamawiającemu - Strony obowiązuje okres gwarancji na równy okresowi gwarancji udzielonej przez producenta wyposażenia, materiałów lub urządzeń. h) Przed złożeniem oferty Zamawiający zaleca przeprowadzenie wizji lokalnej. i) Przed przystąpieniem do realizacji zamówienia, Wykonawca na własną odpowiedzialność i ryzyko zobowiązany będzie do wykonania pomiarów z natury w celu dostosowania wyposażenia do pomieszczeń. j) Wykonawca w okresie gwarancyjnym zapewni sprzęt zastępczy w sytuacjach reklamacji na wybrane elementy wyposażenia w sytuacji kiedy naprawa/wymiana będzie trwała dłużej niż 7 dni. k) Zamawiający w celu realizacji zamówienia, nieodpłatnie udostępni dostęp do energii elektrycznej oraz bieżącej wody użytkowej.


Część nr: 2Nazwa: Dostawa urządzenia czyszcząco zbierającego (tj. do pomieszczenia porządkowego);
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Automat czyszcząco - zbierający 1 sztuka Czerwony wskaźnik poziomu wody w wężu spustowym Gumy o wydłużonej żywotności Odporna na chemikalia i korozje? rama z kompozytu Codzienna obsługa nie wymagająca użycia narzędzi Podnoszona głowica ze szczotką Wydajność teoretyczna min. 1600 m2/h Szerokość szczotki min. 450 mm Szerokość pracy min. 450 mm Silnik szczotki min. 1500 W Moc silnika ssawy min. 1200 W Obroty min. 150 obr./min. Długość przewodu min. 20 mb Zbiornik wody brudnej min. 40 l Zbiornik wody czystej min. 40 l
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39713410-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 20
data rozpoczęcia: 2019-08-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena brutto60,00
termin realizacji dostaw i montażu 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: Dostawa i montaż informacji wizualnej Powiatowego Zespołu Szkół w Łopusznie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Tabliczki oraz piktogramy wykonane z PCV o grubości 4 mm, z nadrukiem solwentowym oraz laminatem foliowym. Tabliczki w formacie 10cmx25cm.Piktogramy kwadratowe w formacie 10cmx10cm, piktogram z numerem pomieszczenia 10cmx10cm. Przed realizacją zamówienia należy dokładnie przeanalizować z Zamawiającym nazwy, numery pomieszczeń oraz ilości wykonanych tabliczek. Wykonawca przedstawi próbki materiału i uzyska akceptację Zamawiającego. NR wg. Projektu wykonawczego NAZWA POMIESZCZEŃ wg projektu wykonawczego NR POMIESZCZENIA NAZWA TABLICZKI 0/01 Wiatrołap - - 0/02 Szatnie 1 Szatnia 0/03 Komunikacja - - 0/03a Komunikacja - - 0/03b Pom. administracji 2 Sekretariat 0/04 Komunikacja - - 0/05 Pom. techniczne - Pomieszczenie techniczne 0/06 Sala gastronomiczna 3 Sala gastronomiczna 0/07 Pelet - - 0/08 Kotłownia 35 Kotłownia 0/09 Pom. elektr. 36 Rozdzielnia elektryczna 0/10 Szatnia p 4 Szatnia pracownicza 0/11 Pokój socjalny 5 Pokój socjalny 0/12 Szatnia 6 Szatnia pracownicza 0/13 Pds 7 - 0/14 WC - - 0/15 WC - WC Pracownicze 0/16 Umywalnia p - Umywalnia 0/17 Szatnia p - Szatnia pracownicza 0/18 Pom. porz. - Pomieszczenie porządkowe 0/19 Pokój socjalny - Pokój socjalny 0/20 Obieralnia warzyw - Obieralnia warzyw 0/21 Magazyn warzyw - Magazyn warzyw 0/22 Magazyn zasobów - Magazyn zasobów 0/23 Magazyn napojów - Magazyn napojów 0/24 Wyparzanie jaj - Wyparzanie jaj 0/25 Komunikacja - - 0/26 Magazyn chłodniczy - Magazyn chłodniczy 0/27 Magazyn suchy - Magazyn suchy 0/28 Odpady pokonsumpcyjne - Odpady pokonsumpcyjne 0/29 Kuchnia 8 Kuchnia 0/30 Zmywalnia - Zmywalnia 0/31 Wydawalnia posiłków - Wydawalnia posiłków 0/32 Sala konsumpcyjna 9 Sala konsumpcyjna 0/33 Sala fryzjerska 10 Sala fryzjerska 0/34 Zaplecze sali - Zaplecze Sali 0/35 Aneks kuchenny 12 - 0/36 Pok. dyrektora 13 Pokój dyrektora 0/37 Sekretariat 11 Sekretariat 0/38 Pok. wicedyrektora 15 Pokój wicedyrektora 0/39 Pok. księgowej 14 Pokój księgowej 0/40 Mag. sprzętu sportowego 16 Magazyn sprzętu sportowego 0/41 Mag. sprzętu sportowego 17 Magazyn sprzętu sportowego 0/42 Sala gimnastyczna 22 Sala gimnastyczna 0/43 Szatnia d 18 Szatnia damska 0/44 Przedsionek 19 - 0/45 WC - - 0/46 WC - - 0/47 Umywalnia d - Umywalnia damska 0/48 Przedsionek 20 - 0/49 WC - - 0/50 Umywalnia m - Umywalnia męska 0/51 Szatnia m 21 Szatnia męska 0/52 Pok. wf-istów 22 Pokój wf-istów 0/53 Umywalnia 23 - 0/54 WC - - 0/55 Pom. hig.-san. nps 24 0/56 Pds damski 25 0/57 WC d - - 0/58 Pok. socjalny 31 Pokój socjalny 0/59 Pds p 26 WC Pracownicze 0/60 WC - - 0/61 Pds m 27 - 0/62 WC m - 0/63 Pds p 32 WC Pracownicze 0/64 WC p - - 0/65 Schowek 30 Magazyn 0/66 Pom. porz. 29 Pomieszczenie porządkowe 0/67 Pom. hig.-san. nps 28 0/68 Sala fitness 33 Sala fitness 0/69 Siłownia 34 Siłownia 0/70 Poczekalnia 35 - 0/71 Gabinet higienistki - Gabinet higienistki 0/72 Pom. tech. - 0/KL1 Klatka schodowa - - 0/KL2 Klatka schodowa - - 1/01 Komunikacja - - 1/01a Komunikacja wraz z atrium - - 1/02 Aula 101 Aula 1/03 Pracownia projektowa, budowlana, rysunku technicznego 102 Pracownia projektowa, budowlana, rysunku technicznego 1/04 Sala lekcyjna 103 Sala lekcyjna 1/05 Pracownia ekonomiczna 104 Pracownia ekonomiczna 1/06 Sala lekcyjna 105 Sala lekcyjna 1/07 Pracownia mechaniczna 106 Pracownia mechaniczna 1/08 Zaplecze sali - Zaplecze sali 1/09 Sala lekcyjna 107 Sala lekcyjna 1/10 Zaplecze sali - Zaplecze sali 1/11 Pracownia obsługi gości, obsługi konsumenta 108 Pracownia obsługi gości, obsługi konsumenta 1/12 Zaplecze sali - Zaplecze sali 1/13 Sala lekcyjna 109 Sala lekcyjna 1/14 Pracownia hotelarska 110 Pracownia hotelarska 1/15 Pom. hig.-san. - - 1/16 Pracownia hotelarska - - 1/17 P. porz. - Pomieszczenie porządkowe 1/18 Magazyn - Magazyn 1/19 Pok. socjalny - Pokój socjalny 1/20 Pokój nauczycielski 111 Pokój nauczycielski 1/21 Pracownia komputerowa 112 Pracownia komputerowa 1/22 Pracownia komputerowa 113 Pracownia komputerowa 1/23 WC nps 116 1/24 Pom. porz. 117 Pomieszczenie porządkowe 1/25 Magazyn 118 Magazyn 1/26 Magazyn 119 Magazyn 1/27 Pds m 115 1/28 WC m - - 1/29 Pds p 114 WC Pracownicze 1/30 WC p - - 1/31 Pds d 121 1/32 WC d - - 1/33 Radio szkolne 120 Radio Szkolne 1/KL1 Klatka schodowa - - 1/KL2 Klatka schodowa - - 2/01 Komunikacja - - 2/02 Pracownia chemiczno fizyczna 201 Pracownia chemiczno - fizyczna 2/03 Zaplecze sali - Zaplecze sali 2/04 Magazyn 203 Magazyn 2/05 Sala nagrań 202 Sala nagrań 2/06 Sala lekcyjna - językowa I 204 Sala językowa I 2/07 Sala lekcyjna - językowa II 205 Sala językowa II 2/08 Sala lekcyjna 206 Sala lekcyjna 2/09 Sala lekcyjna 207 Sala lekcyjna 2/10 Sala lekcyjna 208 Sala lekcyjna 2/11 Zaplecze sali - Zaplecze sali 2/12 Pracownia matematyczna 209 Pracownia matematyczna 2/13 Zaplecze sali - Zaplecze sali 2/14 Pracownia biologiczna 210 Pracownia biologiczna 2/15 Zaplecze sali - Zaplecze sali 2/16 Biblioteka 211 Biblioteka 2/17 Wypożyczalnia - Wypożyczalnia 2/18 Komunikacja - - 2/19 Administracja 212 Administracja 2/20 Archiwum 213 Archiwum 2/21 Psycholog z funkcją nauczania indywidualnego 214 Psycholog z funkcją nauczania indywidualnego 2/22 Pracownia komputerowa 215 Pracownia komputerowa 2/23 Pracownia komputerowa 216 Pracownia komputerowa 2/24 WC nps 219 2/25 Pom. porz. 220 Pomieszczenie porządkowe 2/26 Magazyn 221 Magazyn 2/27 Magazyn 222 Magazyn 2/28 Serwerownia 222 Serwerownia 2/29 Pds d 224 2/30 WC d - - 2/31 Pds p 217 WC Pracownicze 2/32 WC p - - 2/33 Pds m 218 2/34 WC m - - 2/KL1 Klatka schodowa - - 2/KL2 Klatka schodowa - Zestawienie ilościowe ilość tabliczek z nazwą pomieszczenia 100(+/-5sztuk) sztuki ilość tabliczek z numerem pomieszczenia 83(+/-5sztuk) sztuki tabliczka z oznakowaniem wc męskie 3 sztuki tabliczka z oznakowaniem wc damskie 3 sztuki tabliczka z oznakowaniem wc dla niepełnosprawnych 4 sztuki
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 31523200-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 20
data rozpoczęcia: 2019-08-01
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena brutto60,00
termin realizacji dostaw i montażu40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.