eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KołobrzegRealizacja świadczeń pomocy społecznej w postaci posiłków szkolnych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu



Ogłoszenie z dnia 2020-09-08

Ogłoszenie nr 510170447-N-2020 z dnia 08-09-2020 r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej: Realizacja świadczeń pomocy społecznej w postaci posiłków szkolnych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 38015390000000, ul. ul. Okopowa 15, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 943 552 300, e-mail t.jezierski@mops.kolobrzeg.pl, faks 943 532 338.
Adres strony internetowej (url): https://www.mops.kolobrzeg.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Realizacja świadczeń pomocy społecznej w postaci posiłków szkolnych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

OK-073-9/2020 DS.I.382/9/2020

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Realizacja świadczeń pomocy społecznej w postaci posiłków szkolnych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55322000-3


Dodatkowe kody CPV: 55320000-9, 55520000-1, 55523100-3, 55524000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zamówienie z wolnej ręki

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA: Realizacja świadczeń pomocy społecznej w postaci posiłków szkolnych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27/08/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 6876
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Powiat Kołobrzeski reprezentowany przez: Zbigniew Stankiewicz Dyrektor Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im.Emilii Gierczak
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul.Łopuskiego 13
Kod pocztowy: 78-100
Miejscowość: Kołobrzeg
Kraj/woj.: Polska

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 6876.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 6876.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 6876.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie wolna ręka na podstawie art. 67 ust.1 pkt 1 lit.a ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych, możliwa jest realizacja zamówienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej ręki, ponieważ zgodnie z brzmieniem art. 67 ust.1 pkt 1 zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: 1. dostawy, usługi lub roboty budowlane mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn: a) technicznych o obiektywnym charakterze, b) związanych z ochroną praw wyłącznych wynikających z odrębnych przepisów - jeżeli nie istnieje rozsądne rozwiązanie alternatywne lub rozwiązanie zastępcze, a brak konkurencji nie jest wynikiem celowego zawężenia parametrów zamówienia. Uwzględniając specyfikę powyższego zamówienia należy uznać, że przepis art. 67 ust.1 pkt 1 lit. a ustawy stwarza podstawę do przeprowadzenia postępowania w trybie zamówienia z wolnej ręki. Pomoc w formie posiłku szkolnego na terenie szkoły w godzinach zajęć lekcyjnych stanowi niejednokrotnie jedyny gorący posiłek w ciągu całego dnia. Celem ośrodka jest osiągnięcie stanu, w którym dziecko w miejscu nauki skorzysta z obiadu, oferowanego w stołówce szkolnej lub w stołówce internatu szkoły. Ma to ogromne znaczenie w przypadku młodszych dzieci. Zabezpieczenie posiłków szkolnych przyczyni się do ograniczenia zjawiska niedożywienia uczniów, które niekorzystnie wpływa na stan zdrowia dzieci i w sposób wyraźny utrudnia naukę. Na terenie miasta Kołobrzeg szkoły w zróżnicowany sposób organizują proces dożywiania: - szkoły podstawowe i gimnazjalne zawarły umowy dzierżawy lub najmu na pomieszczenie stołówki z przedsiębiorcami wybranymi w drodze konkursu ofert lub umowy cateringu posiłków świadczonych przez podmioty gospodarcze wybrane w drodze konkursu ofert ; - szkoły ponadgimnazjalne i specjalny ośrodek szkolno wychowawczy w większości organizują dożywianie we własnej stołówce, która stanowi integralny element struktury organizacyjnej szkoły. Realizację zadania odrębnie dla każdej ze szkół w trybie zamówienia z wolnej ręki uzasadnia zróżnicowany sposób organizacji posiłków szkolnych w szkołach, odrębność wykonawców świadczących usługi , jak również brak wpływu ośrodka na autonomiczne decyzje podejmowane przez dyrektorów szkół w zakresie wyboru podmiotów świadczących usługi przygotowania posiłków w szkole.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.