Ogłoszenie z dnia 2018-01-10
Ogłoszenie nr 500007206-N-2018 z dnia 10-01-2018 r.
Dzienny Dom Pomocy Społecznej: Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu w ilości około 20.240 zestawów obiadowych w stosunku rocznym na 2018 rok.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
tak
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dzienny Dom Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 87027398000000,
ul. ul. Rydygiera
,
87100
Toruń, woj.
kujawsko-pomorskie, państwo
Polska, tel.
56 648 26 72, e-mail
ddps.torun@wp.pl, faks
56 650 84 18.
Adres strony internetowej (url):
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu w ilości około 20.240 zestawów obiadowych w stosunku rocznym na 2018 rok.
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest usługa -przygotowywanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu. Zamówienie przewiduje około 80 posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel i świąt. Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia tj. od 02.01.2018 r. do 31.12.2018 r. wydanych zostanie 20.240 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z frekwencją osób korzystających z tej formy pomocy. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Odbiorcy. Zestaw obiadowy składa się co najmniej z 2 dań w tym : z zupy o pojemności nie mniejszej niż 450 ml i drugiego dania. Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa, ryb, podrobów, jaj, sera lub tzw . potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi ( serem, jajami ). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Posiłki powinny być urozmaicone o temperaturze w granicach 67-75 stopni Celsjusza. Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość obiadów, temperaturę w chwili dowozu oraz jego walory smakowe i estetyczne. Jadłospis na okres 10 dni roboczych z określeniem gramatury układany będzie przez Wykonawcę i dostarczany Odbiorcy. Odbiorca ma prawo w uzasadnionych przypadkach dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał obiady własnym transportem na własny koszt do pomieszczeń wskazanych przez Odbiorcę znajdujących się w siedzibie DDPS. Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego w tym pobieranie i przechowywanie próbek żywnościowych. Posiłki będą dostarczane transportem Wykonawcy w dni robocze od poniedziałku do piątku w godz. 12:00 - 12:30 do DDPS przy ulicy Rydygiera 30/32 i ulicy Gagarina 152. W wyjątkowych sytuacjach związanych ze zmianą organizacji dnia pracy DDPS-u dostawa obiadu może odbyć się o innej godzinie, o czym wcześniej Odbiorca poinformuje Wykonawcę. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Odbiorcą odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej. Ilość zamawianych obiadów Odbiorca będzie zgłaszał Wykonawcy najpóźniej do godz. 12:00 poprzedniego dnia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV: 55520000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zapytanie o cenę
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
18/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
103021.60
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Gołębiewski Krzysztof GOŁĘBIEWSCY KRZYCH-TRANS
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
5.50
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Powodem zastosowania trybu zapytania o cenę jest fakt, iż przedmiotem zamówienia jest usługa powszechnie dostępna o ustalonych standartach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust. 8. Przedmiot zamówienia jest znormalizowany i dokładnie określony. W związku z powyższym za prawidłowe należy uznać udzielenie zamówienia poprzez zapytanie o cenę na usługę-przygotowywanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu.
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- Obsługa systemu instalacji uzdatniania wody basenowej w "AQUA Toruń" przy ul. Bażyńskich 9/17 w Toruniu.
- "Zagospodarowanie terenu wokół osady Cieszyny"- postępowanie drugie
- "Przebudowa dojazdu pożarowego nr 18 wraz z przebudową przepustu Gronowo"
- Roboty remontowe w Uniwersyteckim Liceum Ogólnokształcącym przy ul. Chełmińskiej 83 w Toruniu
- Naprawa pokrycia dachowego wraz z elementami towarzyszącymi w budynku Bursy Uniwersyteckiego Liceum Ogólnokształcącego i Hotelu Uniwersyteckiego zlokalizowanym przy ul. Chełmińskiej 83a w Toruniu.
- Demontaż istniejącej stolarki, wykonanie i montaż nowej stolarki z PCV wraz z wykonaniem robót towarzyszących w lokalach gminnych w budynkach administrowanych przez ZGM w Toruniu.
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa - przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla potrzeb pacjentów przebywających w SPZOZ w Głubczycach z uwzględnieniem diet i kaloryczności
- SP 77/5/2024 Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 77 im. T. Różewicza we Wrocławiu
- Kompleksowa organizacja jednodniowej Konferencji inaugurującej zawiązanie sieci współpracy na rzecz rozwoju doradztwa zawodowego w województwie lubelskim.
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pobytu w Stalmierzu
- Wykonanie usług cateringowych na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.