Ogłoszenie z dnia 2025-12-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00578146/01 - Modyfikacja z dnia 2025-12-05
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W SIENNICY RÓŻANEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185985
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 266A
1.5.2.) Miejscowość: Siennica Różana
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-304
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsckrsiennica@ckrsiennica.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckrsiennica.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-eb0ef4bb-b1e9-4976-a6c3-2b3c1d1a0f84
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00577505
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00160339/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-eb0ef4bb-b1e9-4976-a6c3-2b3c1d1a0f843.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.p
11.10. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”)
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.11. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie
e-Zamówienia.
11.12. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
11.13. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
11.14. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia,
a mianowicie:
11.14.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
zainstalowany jedne z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge 14.0 i nowsze,
albo
b) Tablet/Telefon:
parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
przeglądarka Chrome 61 lub nowa
11.14.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej transmisji danych SSL,
obsługi Java Script, oraz cookies;
11.14.3. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania
i oznaczania czasu odbioru danych:
a) specyfikacja połączenia – formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,
b) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
c) oznaczenia czasu odbioru danych: wszelkie operacje opierają się
o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do sekundy.
11.15. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą
elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
11.16. Przy porozumiewaniu się w ramach niniejszego postępowania Wykonawcy powinni posługiwać się znakiem postępowania: I-ZP.271.1.2.1.2025
11.17. UWAGA: Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za błędy
w transmisji danych, w tym błędy spowodowane awariami systemów teleinformatycznych, systemów zasilania lub też okolicznościami zależnymi od operatora zapewniającego transmisję danych
13.2. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2024 r. poz. 1557 ze zm.), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): . Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE. L. z 2016r. Nr 119, s.1 ze zm.) – dalej zwanego RODO informuję, że:
1) Administratorem Państwa danych jest Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej (adres: Siennica Różana 266a, 22-304 Siennica Różana, adres e-mail: zsckrsiennica@ckrsiennica.pl, nr tel. 82 575 92 87).
2) Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych za pośrednictwem adresu e-mail: inspektor@cbi24.pl lub pisemnie na adres Administratora.
3) Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, tj. gdyż jest to niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) w związku z przepisami ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320 z późn. zm) zwanej dalej PZP oraz prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn. „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej”
4) Państwa dane osobowe będą przetwarzane, zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas obowiązywania umowy.
5) W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych nie podlegają Państwo decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 RODO.
6) Państwa dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy (obejmujący Unię Europejską, Norwegię, Liechtenstein i Islandię).
7) Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
a) prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
b) prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych;
c) prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
d) prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), w przypadku uznania, że przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO);
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 8) Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje:
a) prawo do usunięcia danych osobowych w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 21 RODO, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osoby, której dane dotyczą jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
9) W przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Administrator może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
10) Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP.
11) Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
12) Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.
13) W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Administratora w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 RODO, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Administratora.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: I-ZP.271.9.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Bułka grahamka 80g - szt.1600
2 BUŁKA kajzerka 50g - szt.1600
3 BUŁKA TARTA 1kg - szt.50
4 Bułka paluch 100 g- Szt 1600
5 CHLEB krojony pszenny 900g szt.- 1000
6 CHLEB RAZOWY krojony 500g szt.- 600
7 Drożdżówka z serem 100g szt.- 1500
8 Pączek z nadzieniem owocowym min. 80g -szt.200
9 Drożdżówka z jabłkiem 100g- szt.1000
10 Drożdżówka z makiem 100g- szt.1000
11 Bułka wrocławska krojona 300g- szt 1000
12 Cebularz 100g- szt 1000
13 Bułka razowa z ziarnem 50g-szt 1600
14 Paszteciki z kapustą i grzybami -szt200
15. Strucla z makiem 450g szt 20
16 Pizza drożdżówka 100g szt 1000
17 Ciasto sernik - kg 20
18. Ciasto szarlotka 450g- kg 20
19. Ciasto czekoladowiec 450g kg 20
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Ananas plastry puszka z otwieraczem 400g 80 szt.
2 Barszcz biały w płynie 20 litr
3 Bazylia 20g 20 szt.
4 Chrzan tarty w słoiku 180g 50 szt.
5 Cukier 1kg. 200 kg
6 Cynamon 20g 20 szt.
7 Czosnek granulowany 20g 200 Szt.
8 Kasza pęczak 1kg 50 Szt.
9 Groszek konserwowy 400g 100 szt.
10 Kasza gryczana 1kg 40 szt.
11 Kasza jęczmienna 1kg 20 szt.
12 Kawa inka kartonik 150g 20 szt.
13 Ketchup łagodny 500g 200 szt.
14 Kasza bulgur 1kg 80 Szt.
15 Koncentrat barszczu czerwonego w płynie 300 ml 20 szt.
16 Koncentrat pomidorowy 200g 150 szt.
17 Koperek suszony 20g 120 szt.
18 Kukurydza konserwowa 400g 150 szt.
19 Kwasek cytrynowy 20g 100 szt.
20 Liść laurowy 6g 80 szt.
21 Majeranek 20g 150 szt.
22 Majonez 700g 50 szt.
23 Kapusta czerwona słoik 850 g 100 Szt.
24 Makaron wstążka 500g 300 szt.
25 Makaron łazanki 500g 150 Szt.
26 Makaron nitka cięta 250g 200 szt.
27 Makaron spaghetti 500g 250 szt.
28 Makaron świderki 500g 100 szt.
29 Makaron kokardki 400 g 80 Szt.
30 Makaron penne 400g 80 Szt.
31 Makaron tortellini z grzybami 250g 30 Szt.
32 Mąka pszenna tortowa 1kg 200 Szt.
33 Mąka ziemniaczana 1 kg 30 szt.
34 Mąka żytnia 1kg 5 Szt.
35 Natka pietruszki 20g 120 szt.
36 Ocet 500ml 10 szt.
37 Olej słonecznikowy 1l 50 Szt.
38 Olej rzepakowy 1l 150 szt.
39 Papryka mielona ostra 20g 100 szt.
40 Papryka mielona słodka 20g 120 szt.
41 Pieprz mielony naturalny 20g 100 szt.
42 Miód naturalny mini 25g 3000 szt.
43 Przecier pomidorowy 200g 120 Szt.
44 Przyprawa do kurczaka 20g 60 szt.
45 Sos czosnkowy słoik 200 g 40 szt.
46 Przyprawa do ryb 20g 40 szt.
47 Przyprawa uniwersalna do zup, potraw i sosów bez glutaminianu sodu 200g 150 szt.
48 Ryż 1 kg 80 Szt.
49 Sos słodko kwaśny 250g 500 szt.
50 Sos sałatkowy w proszku koperkowo-ziołowy 9g 50 szt.
51 Sól sodowo potasowa o obniżonej zawartości sodu 1kg 80 kg
52 Suszone warzywa 250g 50 szt.
53 Szczaw konserwowy 280g 30 szt.
54 Ziele angielskie 20g 120 szt.
55 Czubryca zielona 40g 50 szt.
56 Czubryca czerwona 40g 50 litr
57 Fasola czerwona w puszce 400 g 60 Szt.
58 Przyprawa do grosa 20g 50 Szt.
59 Przyprawa do bigosu 20g 50 Szt.
60 Musztarda 210g 200 Szt.
61 Kisiel 58g 80 Szt.
62 Filet śledziowy w pomidorach 170g 500 Szt.
63 Tuńczyk w puszce 170g 100 Szt.
64 Syrop malinowy 5l 40 Szt.
65 Liść lubczyku suszony 20g 40 Szt.
66 Pomidory suszone przyprawa 20g 60 Szt.
67 Cukier kryształ 1kg 400 Szt.
68 Sałatka grecka w słoiku 840g 120 Szt.
69 Ogórki konserwowe w słoiku 870g 200 Szt.
70 Cukier wanilinowy 15g 30 Szt.
71 Herbata czarna granulowana 100g 150 Szt.
72 Herbata owocowa, ekspresowa 50g 300 Szt.
73 Kakao naturalne 100g 20 Szt.
74 Ziele angielskie 15 g 80 szt
75 Płatki kukurydziane 250g 150 Szt.
76 Przyprawa do mięs (bez dodatku glutaminianu sodu) 200g 80 Szt.
77 Herbata hibiskus 100 g 150 szt
78 Mus owocowy 100% z owoców 100 g 1000 Szt.
79 Paprykarz 100 g 100 Szt.
80 Musli 300g 150 Szt.
81 Tortilla pszenna opakowanie 320g 200 Szt.
82 Kompot susz mieszanka 1 kg 4 szt
83 Grzyby suszone 200 g 20 szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Jogurt naturalny 180g 1000 Szt.
2 Jogurt owocowy 150g 2000 Szt.
3 Masło śmietankowe extra min. 82% tłuszczu 200g 500 kg.
4 Mleko UHT 1l. 2 % 400 szt.
5 Ser żółty w plastrach gouda 1kg 150 szt
6 Serek homogenizowany waniliowy 150g 2000 Szt.
7 Serek topiony śmietankowy krążek 140gróżne smaki 500 Szt.
8 Śmietana 12% 330g 300 szt.
9 Twaróg biały półtłusty 250 g 200 szt.
10 Ser typu feta (opakowanie kartonowe 270g ok. 20% tłuszczu 50 szt
11 Serek śmietanowo kanapkowy naturalny 135g 1000 szt.
12 Serek śmietanowo kanapkowy smakowy 135g 1000 Szt.
13 Serek naturalny smakowy 150g 1000 Szt.
14 Serek naturalny 150g 1000 Szt.
15 Koktajl z białkiem serwatkowym 250g 1500 Szt.
16 Jogurt pitny 250g różne smaki 1000 Szt.
17 Serek wiejski z owocami 150g 300 Szt.
18 Serek wiejski naturalny 200g 1000 Szt.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Kiełbasa zwyczajna 80 kg
2 Kiełbasa śląska 80 kg
3 Kiełbasa krakowska 80 kg
4 Kiełbasa żywiecka 80 kg
5 Kiełbasa szynkowa 80 kg
6 Łopatka wieprzowa b/k surowa 250 kg
7 Schab wieprzowy b/k surowy 250 kg
8 Ogonówka 100 kg
9 Kabanosy 120 kg
10 Parówki z szynki 350 kg.
11 Szynka wieprzowa b/k surowa 100 kg
12 Boczek wędzony 100 kg
13 Boczek rolowany 70 kg
14 Polędwica sopocka 120 kg
15 Szynka wędzona 120 kg
16 Schab pieczony 150 kg
17 Pieczeń rzymska 120 kg
18 Karkówka b/k surowa 250 kg
19 Kości wieprzowe 180 kg
20 Mięso gulaszowe 100 kg
21 Golonka prasowana 80 kg
22 Mielonka tyrolska 120 kg
23 Szynka konserwowa 150 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131130-5 - Wędliny
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Filet z kurczaka surowy kg 150
2 Korpus z kurczaka surowy kg 30
3 Polędwica drobiowa kg 120
4 Udziec z kurczaka surowy kg 150
5 Filet wędzony z indyka kg 150
6 Pierś gotowana z indyka kg 150
7 Filet z indyka faszerowany kg 150
8 Pasztet drobiowy kg 100
9 Pasztet drobiowy 100g szt 300
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Banan 400 kg
2 Brokuł 40 szt
3 Burak czerwony 40 kg
4 Cebula 100 kg
5 Cytryna 100 kg
Kiełki różne 80 szt
6 Fasola typu Jaś 50 kg
7 Gruszki 400 kg
8 Jabłka 500 kg
9 Kalafior 40 szt
10 Kapusta biała 100 kg
11 Czosnek w główkach 30 szt
12 Kapusta kwaszona 250 kg
13 Kapusta pekińska 100 kg
14 Kapusta włoska 100 kg
15 Kiwi 300 kg
16 Koper świeży/pęczek 80 Szt.
17 Mandarynki 400 kg
18 Marchew 150 kg
19 Pietruszka świeża natka/ pęczek 50 Szt.
20 Ogórek świeży 300 kg
21 Ogórki kwaszone 100 kg
22 Papryka świeża 200 kg
23 Pieczarki 80 kg
24 Pietruszka korzeń 100 kg
25 Pomarańcza 300 kg
26 Pomidor 300 kg
27 Por 60 kg
28 Rzodkiewka (pęczek) 300 szt.
29 Sałata lodowa 50 szt.
30 Sałata świeża zielona 150 Szt.
31 Seler korzeń 70 kg
32 SZCZYPIOR/pęczek 250 Szt.
33 Ziemniak młody 1500 kg
34 Ziemniaki jadalne 3000 kg
35 Mieszanka sałat 125g 50 Szt.
36 Brzoskwinie 100 kg.
37 Śliwka 100 kg
38 Cukinia 80 kg
39 Nektarynki 100 kg
40 Truskawki 100 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Morszczuk filet bez skóry do 10% glazury KG 40
2 Miruna filet bez skóry do 10% glazury KG 50
3 Dorsz filet filet bez skóry do 10% glazury KG 60
4 Tilapia filet bez skóry do 10% glazury KG 50
5 Sola filet bez skóry do 20% glazury KG 40
6 Paluszki rybne w gotowej panierce KG 100
7 Kotlet drobiowy cordon blue 1kg szt. 160
8 Śledź po wiejsku 3 kg szt. 3
9 Mieszanka warzywna 7składnikowa 450g Szt. 50
10 Mix fasolek – fasola żółta i zielona 450g Szt. 70
11 Mieszanka kompotowa 450g Szt. 100
12 Sałatka śledziowo warzywna 150g szt. 500
13 Warzywa na patelnię 2,5kg Szt. 80
14 Flaki suche kg 60
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15332000-4 - Przetworzone owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Jaja świeże klasa M od 53g do 63 g szt. 6000
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 7.6. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t. j. Dz. U. 2025 r., poz. 514 z późn. zm.).7.9 Wykluczenie, o którym mowa w pkt 7.6 następuje na okres trwania ww. okoliczności.
7.10 W przypadku wykonawcy wykluczonego na podstawie przesłanek wskazanych w pkt 7.6, zamawiający odrzuca ofertę takiego wykonawcy
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowaniaich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie
to potwierdza brak podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy
z Wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
10.3. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Poza przypadkami zmiany umowy określonymi w art. 455 ust. 1 pkt 2 – 4 i ust. 2 ustawy pzp, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty w następujących przypadkach:1) konieczność wprowadzenia zmian będzie następstwem zmian wprowadzonych w umowach pomiędzy Zamawiającym a inną niż Wykonawca stroną,
2) w przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego - zmianie ulegnie wysokość wynagrodzenia Wykonawcy adekwatnie do wprowadzonej zmiany wysokości stawki VAT lub podatku akcyzowego. Zmiana wysokości wynagrodzenia Wykonawcy związana ze zmianą ustawowej stawki podatku od towarów i usług będzie dokonana w oparciu o dane dotyczące ceny ofertowej w rozbiciu na cenę netto i VAT, które wykonawca przedłoży zamawiającemu przed podpisaniem umowy,
3) wprowadzenia zmian, w zakresie sposobu wykonywania zamówienia lub rozliczeń, gdy będzie to konieczne do zagwarantowania zgodności umowy z wchodzącymi w życie po terminie składnia ofert lub po zawarciu umowy przepisami prawa.
2. Nie stanowi zmiany istotnej umowy w rozumieniu art. 454 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1) Zmiana danych teleadresowych;
2) Zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenie zakresu rzeczowego zamówienia poprzez rezygnację z części zamówienia, z przyczyn, których nie dało się przewidzieć w chwili zawierania umowy lub uzasadnionych potrzebami Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne żądania odszkodowawcze.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-12 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https:/ezamowienia.gov.pl/pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-12 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-11
INNE PRZETARGI SIENNICA RÓŻANA
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej"
- Budowa sieci wodociągowej w miejscowości Zwierzyniec
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Siennicy Różanej
więcej: przetargi SIENNICA RÓŻANA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Zespołu Przedszkolnego nr 3 w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Przedszkola nr 41 w Gdańsku
- Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Pcimiu
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Muszynie (od 01.01.2026 r. - do 30.06.2026 r.)
- Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej ,,Biały Potok" w Trzemeśni
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Przedszkola nr 84 "Bursztynowy Domek" w Gdańsku
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





