Ogłoszenie z dnia 2025-11-18
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Przygotowanie i dostawa posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnym w Radomsku w 2026 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM OPIEKUŃCZO-MIESZKALNE W RADOMSKU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 528854213
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Zachodnia 27
1.5.2.) Miejscowość: Radomsko
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-500
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: beata.kotlicka@com-radomsko.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.com.radomsko.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Ośrodek wsparcia dla dorosłych niepełnosprawnych
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostawa posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnym w Radomsku w 2026 roku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dea7b007-236b-47b5-90e7-2305747ef4cb
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00538836
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00670551/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Świadczenie usług przygotowania oraz dowozu posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnym w Radomsku
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dea7b007-236b-47b5-90e7-2305747ef4cb3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: beata.kotlicka@com-radomsko.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Podpis elektroniczny
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dowóz:
1) śniadań, gorących dwudaniowych posiłków - obiadów, oraz kolacji przez 7 dni w tygodniu (od poniedziałku do niedzieli) dla 14 osób przez 365 dni w roku;
2) śniadań, gorących dwudaniowych posiłków - obiadów, przez 6 dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty) dla 6 osób przez 304 dni w roku;
dla osób z niepełnosprawnościami, starszych i długotrwale chorych z terenu Miasta Radomska, przebywających w Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnym w Radomsku. Przewidywana maksymalna liczba dostarczonych posiłków w okresie realizacji zamówienia wynosi 18 978 sztuk, z czego 6 934 śniadań, 6 934 obiadów i 5 110 kolacji. Zamawiający przewiduje, iż z posiłków będzie korzystać maksymalnie 20 osób dziennie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert w oparciu o następujące kryteria:
L.p Kryterium Waga Punkty
1. Cena 80 80
2. Poprawność jadłospisu 20 20
1.1. Cena (C):
Ocenie zostanie poddana całkowita cena brutto oferty za realizację całości zamówienia, obliczona przez Wykonawcę zgodnie z przepisami prawa – podana w Formularzu ofertowym. Oferta o najniższej cenie otrzymuje największą ilość punktów tj. 80, dla pozostałych ofert ilość punktów wyliczona zostanie w/g poniższego wzoru:
C = (Cmin/Cn) x 100 x waga kryterium 80%
gdzie:
C - liczba zdobytych punktów w kryterium „Cena”
Cmin - najniższa cena zamówienia brutto wśród ofert nieodrzuconych
Cn - cena brutto ocenianej oferty
100 – stały wskaźnik
80% – znaczenie kryterium „Cena”
Liczba pkt, którą można uzyskać w ramach kryterium „Cena”, obliczony zostanie przez podzielenie najniższego kosztu spośród ofert przez koszt ocenianej oferty i pomnożenie tak otrzymanej liczby przez 100 jako stały wskaźnik a następnie pomnożenie przez 80% jako wagę kryterium, którą ustalono na max. 80 pkt.
1.2. Poprawność jadłospisu (J):
Wykonawca z ofertą zobowiązany jest dostarczyć pełny jadłospis na pierwsze 10 dni świadczenia usługi żywienia. Przygotowany jadłospis musi uwzględniać urozmaicenie diety, dla których opracowania jadłospisu oczekuje Zamawiający. Jadłospis musi zawierać informacje o:
1) rodzaju posiłku i składzie produktów (np. śniadanie: bułka żytnia, masło, pomidor itd.);
2) wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej (ilość białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, soli) w 100 g i porcji posiłku;
3) sposobie obróbki (pieczenie, gotowanie itp.),
4) alergenach,
5) gramatury posiłków
POPRAWNOŚĆ JADŁOSPISU
Oceniana cecha (podkryterium) Max. ilość punktów
Określenie gramatur poszczególnych posiłków 5
Określenie kaloryczności poszczególnych posiłków oraz informacja o alergenach 5
Brak powtarzalności II dania w okresie 10-dniowym 5
Brak powtarzalności zupy w okresie 10-dniowym 5
RAZEM 20 PUNKTÓW
Oceny poprawności jadłospisu dokonuje Zamawiający przyznając punkty na zasadzie „spełnia” – 1 punkt/ „nie spełnia” – 0 punktów,1 pkt – 1%.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która uzyska łącznie największą liczbę pkt (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + J
Gdzie:
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
M – liczba punktów uzyskanych w kryterium poprawność jadłospisu
i nie będzie podlegała odrzuceniu z innych powodów.
Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
3. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, wezwie on Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
5. Zamawiający wybiera najkorzystniejsza ofertę̨ w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
6. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, Zamawiający wezwie Wykonawcę̨, którego oferta otrzymała najwyższą̨ ocenę̨, do wyrażenia, w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
7. W przypadku braku zgody, o której mowa w pkt 6, oferta podlega odrzuceniu, a Zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: poprawność jadłospisu
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
SWZ dział VIII WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie Podmiotu udostępniającego swoje zasoby
dotyczące podstaw wykluczenia z postępowania
składane na podstawie 125 ust.1 ustawy z dn. 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako „Pzp”), w związku z art.108 ust.1 i art.109 ust.1 pkt 4 ustawy Pzp
oraz na podstawie
art. 7 ust.1 pkt 1-3 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspierania agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497).
Na potrzeby prowadzonego postepowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego pod nazwą:
„Przygotowanie i dostawa posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnym w Radomsku w 2026 r.”
Ja niżej podpisany, reprezentując w/w podmiot, którego nazwa jest wpisana powyżej, jako upoważniony na piśmie lub wpisany w odpowiednich dokumentach rejestrowych, oświadczam, co następuje:
1. Oświadczam, że nie podlegam wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 108 ust. 1 Pzp.
2. Oświadczam, że nie podlegam wykluczeniu z postepowania na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp.
3. Oświadczam, że nie podlegam wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust.1 pkt 1-3 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieranai agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497).
Oświadczam, że zachodzą w stosunku do mnie podstawy wykluczenia z postepowania na podstawie art………Pzp (podać mająca zastosowanie podstawę wykluczenia spośród wymienionych w art. 108 ust. 1 pkt 1,2,5 lub art. 109 ust. 1 pkt 4) .
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
(opisać stan faktyczny)
Jednocześnie oświadczam, że w związku z ww. okolicznością, na podstawie art. 110 ust.2 Pzp podjąłem następujące środki naprawcze:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
(opisać wyczerpująco i udowodnić podjęte czynności w celu odzyskania rzetelności)
Oświadczenie dotyczące podanych informacji:
Oświadczam, że wszystkie informacje podane w powyższych oświadczeniach są aktualne i zgodne z prawdą oraz zostały przedstawione z pełną świadomością konsekwencji wprowadzenia zamawiającego w błąd przy przedstawianiu informacji.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: SWZ dział X OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY, JAKIE ZOBOWIĄZANI SĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ WYKAZANIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA (PODMIOTOWE ŚRODKI DOWODOWE)
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-01 23:55
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e - Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-02 08:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z RADOMSKA
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnym w Radomsku w 2026 roku
- Realizacja Programu OLiOC oraz zadania pn. "Doposażenie międzygminnego - powiatowego magazynu ds. zarządzania kryzysowego Powiatu Radomszczańskiego" - dostawa agregatów prądotwórczych
- Budowa drogi leśnej w oddz. 638, 639, 639/640 w leśnictwie Folwarki
- Budowa drogi leśnej w oddz. 615/616, 629/630 w leśnictwie Folwarki
- Kompleksowe sprzątanie budynków i terenów wokół budynków wraz z zielenią i utrzymaniem zimowym nieruchomości własnych i Gminy Miasta Radomsko oraz pomieszczeń biurowych TBS w Radomsku sp. z o.o.
- Świadczenie usług kompleksowego utrzymania czystości kompleksu obiektów sportowo - rekreacyjnych Aquara przy ul. Św. Jadwigi Królowej 22 w Radomsku w 2026 roku
więcej: przetargi w Radomsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringową w ramach projektu "Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie mechatronika"
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
- Przygotowywanie, dostawa i wydawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Staszkówce i Zespołu Szkół w Moszczenicy
- Świadczenie usług przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego oraz osób wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej od 01.01.2026 do 31.12.2026
- Przygotowanie, wydawanie i dostarczanie posiłków w ramach wielolet. rząd. prog. "Posiłek w szkole i w domu " 2024-2028 dla beneficjentów CUS miasta Łomża w 2026 r. oraz dla seniorów do DDS + w 2026.
- Świadczenie usług polegających na przygotowywaniu, dostarczaniu, podawaniu posiłków Z PODZIAŁEM NA ZADANIA.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





