eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › Zakup i dostawa sprzętu gastronomicznego w 2023 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-02-14


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup i dostawa sprzętu gastronomicznego w 2023 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15

1.4.2.) Miejscowość: Elbląg

1.4.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.4.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00095094

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-02-14

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00076305

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 3)

Przed zmianą:
Zakup i dostawa - ZMYWARKA TUNELOWA Z TRANSPORTEM KOSZOWYM DO MYCIA ZASTAWY STOŁOWEJ I TAC KONSUMENCKICH minimalna ilość zamówienia 1 szt; maksymalna ilość zamówienia 2 szt. Miejsce dostawy Kuchnia i stołówka 14-500 Braniewo ul. Sikorskiego 41
Przeznaczenie:
Do mycia wstępnego, mycia zasadniczego i suszenia zastawy stołowej oraz tac w systemie ciągłym.
Wymagania konstrukcyjne:
1. Spełnienie wymagań dotyczących:
a) klasyfikacji zgodnie z normą PN-90/A-55655 Zmywarki i urządzenia pomocnicze w zakładach żywienia zbiorowego,
b) wykonania zgodnie z normą PN-91/A-55636 Zmywarki do naczyń elektryczne dla zakładów żywienia zbiorowego,
c) bezpieczeństwa użytkowania uzupełniającego zgodnie z normą PN-91/E-2562-03 zmywarki do naczyń elektryczne dla zakładów żywienia zbiorowego.
2. Urządzenie przystosowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej, proces technologiczny ciągły (dotyczy wszystkich cykli pracy urządzenia związanych z myciem wstępnym, myciem zasadniczym, płukaniem i suszeniem).
3. Wykonane ze stali nierdzewnej kwasoodpornej min. AISI 304, OH18N9.
1. Komora robocza typu przelotowego oraz przystosowana do mycia zastawy stołowej i tac konsumenckich.
2. System koszowy dla naczyń porcelanowych mytych w koszach 500 x 500 mm
3. Konstrukcja spełniająca wymogi mycia zasadniczego w temperaturze 55 – 60 ˚C i płukania z wyparzaniem w temperaturze 80 – 85 ˚C.
4. Przystosowana do zasilania wodą o ciśnieniu minimalnym 2,0 – 2,5 bar (29 psi), ciśnieniu maksymalnym 9,0-10 bar(145 psi) zimną o temperaturze od 12 ˚C i ciepłą o temperaturze od 50 do 60 ˚C.
5. Część załadowcza tunelu minimum 440 mm wysokości.
6. Długość komory mycia wstępnego tunelu minimum 500 mm, wyposażona w ramiona myjących na dole komory i na górze komory mycia wstępnego, wykonane ze stali nierdzewnej OH18N9.
7. Komora mycia zasadniczego i płukania tunelu o długości minimum 1350-1450 mm wyposażona w minimum po 3 ramiona myjących na dole komory i 4 ramiona myjące na górze komory mycia wykonane ze stali nierdzewnej OH18N9.
8. Komora suszenia umytych naczyń o długości 650-800 mm, o mocy grzałki suszenia minimum 3-6 kW (+/- 5%), z nadmuchem. Komora suszenia musi być oryginalna tzn. wyprodukowana przez tego samego producenta co zmywarka tunelowa.
9. Osłony wejścia do tunelu o zwiększonej izolacyjności,( tzn. fabryczne zabezpieczenia przeciw rozbryzgowi wody i nadmierną emisją pary na zewnątrz – kurtyny paskowe).
10. Panel sterowania, włącznik główny, wskaźniki temperatur oraz przełącznik prędkości transportu koszy zabezpieczony przed zalaniem -standard IPX-4 (PN-EN 60335- 2-58).
11. Kable zasilające i przyłączeniowe oraz przewody doprowadzające wodę o długości pozwalającej na bezpieczną eksploatację, ustalane indywidualnie w miejscu montażu.
Wymagania techniczne:
1. Napięcie zasilania - 400 V.
2. Moc maksymalna urządzenia do 39 kW.
3. Wydajność teoretyczna minimum 100 koszy (1800 talerzy) na godzinę.
4. Minimum dwie prędkości transportu taśmy,
5. Zużycie wody do maksymalnie do 230 l. na godzinę.
6. Wymiary tunelowej maszyny do mycia naczyń:
a) długość maksymalnie do 2000 mm,
b) szerokość maksymalnie do 775 mm,
c) wysokość maksymalnie do 1474 mm,
d) wysokość komory tunelu myjącego minimalnie 440 mm.
Wymagania dotyczące eksploatacji:
1. Mgielna charakterystyka pracy dysz.
2. Osłony wejścia do tunelu (tzn. fabryczne zabezpieczenia przeciw rozbryzgowi wody
i nadmiernej emisji pary).
3. Sterowanie procesem mycia (panel sterujący ze wskaźnikami temperatury mycia
i płukania, prędkości posuwu koszy, wyłącznik). Elektroniczne sterowanie procesem mycia (elektroniczny panel sterujący ze wskaźnikami temperatury mycia i płukania, informują o usterkach technicznych oraz braku detergentu myjącego).
Panel posiada funkcje:
a. liczenia ilości umytych koszy,
b. odczytywania temperatur wody myjącej i płuczącej z alarmem dźwiękowym
o ich zbyt niskiej lub zbyt wysokiej temperaturze,
c. alarmowania o konieczności wymiany wody zbiornikowej w przypadku jej zabrudzenia przekraczającej dopuszczalne normy,
d. regulacji wielkości dozowania środka chemicznego w zależności
od zabrudzenia wody poprzez czujnik zabrudzenia wody.
4. System mycia uruchamiany automatycznie przy wejściu naczyń.
5. Filtry powierzchniowe w komorze mycia.
6. Wyjmowany osadnik zanieczyszczeń.
7. Bezspoinowy zbiornik komory mycia z zaokrąglonymi narożnikami.
8. Zaokrąglone krawędzie komory zapewniające pełną higienę i uniemożliwiające osadzanie się brudu.
9. Łatwy dostęp elementów wymagających czyszczenia.
10. Elementy systemu mycia wymagające codziennego czyszczenia kodowane optycznie w celu łatwego rozpoznania przez obsługę.
11. Funkcja oszczędzania wody i energii (pompa płukania z wyparzaniem włączają się, gdy myty element trafia do strefy płukania).
12. Elektrozawór na doprowadzeniu wody do bojlera.
13. Wyposażenie w system filtracji wody zbiornikowej.
14. Pojemność zbiornika myjącego nie przekraczająca 100 litrów wody.
15. Kierunek pracy z prawej na lewo. (z lewej na prawo) w zależności od usytuowania maszyny w zmywalni.
16. Zabezpieczenie przed pracą na sucho.
17. Zabezpieczenie przed przegrzaniem.
18. Zabezpieczenie przed uszkodzeniem w wyniku
a) zaniku dopływu wody,
b) zaniku fazy,
c) przeciążenia napędu,
d) otwarcia komór roboczych w trakcie pracy,
e) przegrzanie bojlera.
19. Automatyczny system usuwania drobnych zabrudzeń w komorze mycia podczas pracy maszyny – filtracja zabrudzeń.
20. Zewnętrzna automatyczna stacja uzdatniania wody zmiękczająca wodę z sieci do maksimum 3˚ dH ( 3,75 clark – 0,5 mmol, 80-120 µS/cm) dopasowana do parametrów maszyny.
Wyposażenie dodatkowe w załączniku nr 1 do SWZ

Po zmianie:
Zakup i dostawa - ZMYWARKA TUNELOWA Z TRANSPORTEM KOSZOWYM DO MYCIA ZASTAWY STOŁOWEJ I TAC KONSUMENCKICH
Przeznaczenie:
Do mycia wstępnego, mycia zasadniczego i suszenia zastawy stołowej oraz tac w systemie ciągłym.
Wymagania konstrukcyjne:
1. Spełnienie wymagań dotyczących:
a) klasyfikacji zgodnie z normą PN-90/A-55655 Zmywarki i urządzenia pomocnicze w zakładach żywienia zbiorowego,
b) wykonania zgodnie z normą PN-91/A-55636 Zmywarki do naczyń elektryczne dla zakładów żywienia zbiorowego,
c) bezpieczeństwa użytkowania uzupełniającego zgodnie z normą PN-91/E-2562-03 zmywarki do naczyń elektryczne dla zakładów żywienia zbiorowego.
2. Urządzenie przystosowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej, proces technologiczny ciągły (dotyczy wszystkich cykli pracy urządzenia związanych z myciem wstępnym, myciem zasadniczym, płukaniem i suszeniem).
3. Wykonane ze stali nierdzewnej kwasoodpornej min. AISI 304, OH18N9.
4. Komora robocza typu przelotowego oraz przystosowana do mycia zastawy stołowej i tac konsumenckich.
5. System koszowy dla naczyń porcelanowych mytych w koszach 500 x 500 mm
6. Konstrukcja spełniająca wymogi mycia zasadniczego w temperaturze 55 – 60 ˚C i płukania z wyparzaniem w temperaturze 80 – 85 ˚C.
7. Przystosowana do zasilania wodą o ciśnieniu minimalnym 2,0 – 2,5 bar (29 psi), ciśnieniu maksymalnym 9,0-10 bar(145 psi) zimną o temperaturze od 12 ˚C i ciepłą o temperaturze od 50 do 60 ˚C.
8. Część załadowcza tunelu minimum 440 mm wysokości.
9. Długość komory mycia wstępnego tunelu minimum 500 mm, wyposażona w ramiona myjących na dole komory i na górze komory mycia wstępnego, wykonane ze stali nierdzewnej OH18N9 lub ramion kasetowych z tworzywa sztucznego o powłoce antybakteryjnej oznaczone optycznie.
10. Komora mycia zasadniczego i płukania tunelu o długości minimum 1350mm wyposażona w minimum po 3 ramiona myjących na dole komory i 4 ramiona myjące na górze komory mycia wykonane ze stali nierdzewnej OH18N9 lub ramiona kasetowe z tworzywa sztucznego o powłoce antybakteryjnej oznaczone optycznie.
11. Komora suszenia umytych naczyń o długości 650-800 mm, o mocy grzałki suszenia minimum 3-6 kW (+/- 5%), z nadmuchem. Komora suszenia musi być oryginalna tzn. wyprodukowana przez tego samego producenta co zmywarka tunelowa.
12. Osłony wejścia do tunelu o zwiększonej izolacyjności,( tzn. fabryczne zabezpieczenia przeciw rozbryzgowi wody i nadmierną emisją pary na zewnątrz – kurtyny paskowe).
13. Panel sterowania, włącznik główny, wskaźniki temperatur oraz przełącznik prędkości transportu koszy zabezpieczony przed zalaniem -standard IPX-4 (PN-EN 60335- 2-58).
14. Kable zasilające i przyłączeniowe oraz przewody doprowadzające wodę o długości pozwalającej na bezpieczną eksploatację, ustalane indywidualnie w miejscu montażu.
Wymagania techniczne:
1. Napięcie zasilania - 400 V.
2. Moc maksymalna urządzenia do 39 kW.
3. Wydajność teoretyczna minimum 100 koszy na godzinę.
4. Minimum dwie prędkości transportu taśmy,
5. Zużycie wody do maksymalnie do 260 l. na godzinę.
6. Wymiary tunelowej maszyny do mycia naczyń:
a) długość maksymalnie do 2700 mm,
b) szerokość maksymalnie do 800 mm,
c) wysokość maksymalnie do 1900 mm,
d) wysokość komory tunelu myjącego minimalnie 440 mm.
Wymagania dotyczące eksploatacji:
1. Mgielna charakterystyka pracy dysz.
2. Osłony wejścia do tunelu (tzn. fabryczne zabezpieczenia przeciw rozbryzgowi wody
i nadmiernej emisji pary).
3. Sterowanie procesem mycia (panel sterujący ze wskaźnikami temperatury mycia
i płukania, prędkości posuwu koszy, wyłącznik). Elektroniczne sterowanie procesem mycia (elektroniczny panel sterujący ze wskaźnikami temperatury mycia i płukania, informują o usterkach technicznych oraz braku detergentu myjącego).
Panel posiada funkcje:
a. liczenia ilości umytych koszy,
b. odczytywania temperatur wody myjącej i płuczącej z alarmem dźwiękowym
o ich zbyt niskiej lub zbyt wysokiej temperaturze,
c. alarmowania o konieczności wymiany wody zbiornikowej w przypadku jej zabrudzenia przekraczającej dopuszczalne normy,
d. regulacji wielkości dozowania środka chemicznego w zależności
od zabrudzenia wody poprzez czujnik zabrudzenia wody.
4. System mycia uruchamiany automatycznie przy wejściu naczyń.
5. Filtry powierzchniowe w komorze mycia.
6. Wyjmowany osadnik zanieczyszczeń.
7. Bezspoinowy zbiornik komory mycia z zaokrąglonymi narożnikami.
8. Zaokrąglone krawędzie komory zapewniające pełną higienę i uniemożliwiające osadzanie się brudu.
9. Łatwy dostęp elementów wymagających czyszczenia.
10. Funkcja oszczędzania wody i energii (pompa płukania z wyparzaniem włączają się, gdy myty element trafia do strefy płukania).
11. Elektrozawór na doprowadzeniu wody do bojlera.
12. Wyposażenie w system filtracji wody zbiornikowej.
13. Pojemność zbiornika myjącego nie przekraczająca 100 litrów wody.
14. Kierunek pracy z prawej na lewo. (z lewej na prawo) w zależności od usytuowania maszyny w zmywalni.
15. Zabezpieczenie przed pracą na sucho.
16. Zabezpieczenie przed przegrzaniem.
17. Zabezpieczenie przed uszkodzeniem w wyniku
a) zaniku dopływu wody,
b) zaniku fazy,
c) przeciążenia napędu,
d) otwarcia komór roboczych w trakcie pracy,
e) przegrzanie bojlera.
18. Automatyczny system usuwania drobnych zabrudzeń w komorze mycia podczas pracy maszyny – filtracja zabrudzeń.
19. Zewnętrzna automatyczna stacja uzdatniania wody zmiękczająca wodę z sieci do maksimum 3˚ dH ( 3,75 clark – 0,5 mmol, 80-120 µS/cm) dopasowana do parametrów maszyny.
Wyposażenie dodatkowe w załączniku nr 1 do SWZ

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.