Ogłoszenie z dnia 2014-08-29
Kleszczów: Usługa: przygotowanie i wydanie gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji dla uczniów zakwaterowanych w Internacie przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie
Numer ogłoszenia: 185891 - 2014; data zamieszczenia: 29.08.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie, ul. Sportowa 8, 97-410 Kleszczów, woj. łódzkie, tel. 44 731 65 60, faks 44 731 65 60.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa: przygotowanie i wydanie gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji dla uczniów zakwaterowanych w Internacie przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa: przygotowanie i wydanie gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji dla uczniów zakwaterowanych w Internacie przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Usługa: przygotowanie i wydanie gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji dla uczniów zakwaterowanych w Internacie przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleszczowie
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.08.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"SOLPARK KLESZCZÓW" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
"SOLPARK KLESZCZÓW" SP. Z O.O.
- SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o., Ul. Sportowa 8, 97-410 Kleszczów, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 239361,79 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 247800,00
Oferta z najniższą ceną: 247800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 247800,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Ustawa Prawo zamówień publicznych jako przesłankę zastosowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego trybu zamówienia z wolnej ręki przewiduje art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. 1 a, gdzie Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki , jeżeli zachodzi co najmniej następująca okoliczność: usługi mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. W związku z tym co następuje: Wyżywienie uczniów odbywa się na zasadzie przygotowania i wydania gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji, gdyż szkoła nie posiada stołówki szkolnej wraz z zapleczem kuchennym. Jedynym pomieszczeniem mieszczącym się w części dydaktycznej Kompleksu, w którym można wydawać posiłki jest restauracja Spółki Solpark Kleszczów sp. z o.o., z siedzibą przy ul. Sportowej 8, 97-410 Kleszczów i do niej należy. Spółka ta jest jedynym Wykonawcą mogącym świadczyć usługi gastronomiczne i tym samym zapewni warunki techniczne do świadczenia usług gastronomicznych dla uczniów Internatu w roku szkolnym 2014/2015. Ponadto spółka kategorycznie nie dopuszcza możliwości udostępnienia pomieszczeń restauracji i zaplecza kuchennego lub innych odrębnych pomieszczeń do przygotowania i wydawania posiłków szkole lub firmom zewnętrznym zajmującym się przygotowaniem i dostarczeniem żywności. Uzasadniony jest zatem fakt zakupu usług przygotowania i wydania gotowych posiłków w postaci: śniadania, obiadu składającego się z zupy i dania głównego (wraz z surówką i kompotem) oraz kolacji przez szkołę od firmy SOLPARK KLESZCZÓW jako jedynego wykonawcy zdolnego do realizacji danego zamówienia publicznego. Udzielenie zamówienia innemu wykonawcy jest ze względów technicznych rzeczywiście niemożliwe i ta okoliczność ma charakter nieprzezwyciężalny. Biorąc pod uwagę powyższe zasadnym jest udzielenie ww. zamówienia w trybie zamówienia z wolnej ręki.
INNE PRZETARGI KLESZCZÓW
więcej: przetargi KLESZCZÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Catering dla Przedszkola numer 19 w Zespole Szkolno-Przedszkolnym numer 6 w Dąbrowie Górniczej w okresie od 1 września 2025 roku do 31 grudnia 2026 roku"
- Świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej, transportowej i wynajmu sal szkoleniowych dla maksymalnie 100 pracowników Departamentu Oceny Inwestycji Ministerstwa Zdrowia
- Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajmem sali konferencyjnej w celu przeprowadzenia konferencji "Wylęgarnia 2025"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie wyjazdowego warsztatu umiejętności wychowawczych dla rodziców, którzy doświadczają trudności opiekuńczo - wychowawczych oraz ich dzieci, w ramach projektu "Też mogę!"
- Usługa przygotowania i dostawy posiłków dla Sieć Badawcza Łukasiewicz - Górnośląski Instytut Technologiczny w Gliwicach
- Wynajem sali z usługą cateringową w ramach realizacji szkoleń pn. Interwencja I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I.14.1.1) - 11 części
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.