To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-11-28
Bochnia: USŁUGA CATERINGU DLA DZIECI
PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA
NR 1 W BOCHNI W ROKU 2013
Numer ogłoszenia: 478588 - 2012; data zamieszczenia: 28.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 445932 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Przedszkole Nr 1, ul. gen. T. Jakubowskiego 12, 32-700 Bochnia, woj. małopolskie, tel. 0-14 612 60 94, faks 0-14 612 60 94.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: miejskie przedszkole.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA CATERINGU DLA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH W WIEKU 2,5 - 6 LAT, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W BOCHNI W ROKU 2013.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia (gotowych posiłków, z uwzględnieniem wymagań związanych z napojami o których w punkcie 2) dla dzieci przedszkolnych, które uczęszczają do Miejskiego Przedszkola nr 1 w Bochni, w dni robocze w okresie od 2 stycznia 2013 r. do 31 czerwca 2013 oraz od 2 września 2013 r. do 31 grudnia 2013 r. Przewiduje się, że w okresie realizacji usługi cateringu będzie z nich korzystała, grupa maksymalnie do 125 dzieci (ilość dzieci może ulec zmianie - rekrutacja na nowy rok szkolny, absencja, warunki demograficzne itp.). Szacunkowa ilość posiłków objęta przedmiotem zamówienia wynosi: - 15320 - 3 posiłki (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) - 2620 - 2 posiłki (śniadanie, obiad dwudaniowy). Zamawiający informuje, że wskazana powyżej ilość ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ilość dziennych zestawów wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności dzieci w przedszkolu. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wartości umowy. Z tego względu Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 2. Wykonawca zobowiązany będzie: A. zapewnić wyżywienie we wszystkie dni pracy przedszkola, 3 razy dziennie zgodnie z poniższymi zasadami: śniadanie - 8.30, kompot (herbata, sok lub owoce) - 10.00, obiad - 11.30, podwieczorek - 14.15, B. obiad składa się zawsze z pierwszego i drugiego dania, do obiadu podawany jest napój, C. do śniadania podawany jest zawsze napój, D. do podwieczorka napój podawany jest w zależności od decyzji Zamawiającego, E. w cenie oferty Wykonawca dostarcza dla dzieci jeden raz dziennie kompot, sok, herbatę lub owoce o godz. 10.00 (decyzja o wyborze w danym dniu produktu podejmowana jest każdego dnia przez Zamawiającego, na wybór mają wpływ pory roku, w zimę/jesień najczęściej wybierane są owoce, przez wiosnę/lato - napój), F. ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, w przypadku obiadu i podwieczorka do godziny 10:30, G. jadłospis powinien być układany przez Wykonawcę na okres co najmniej 5 dni i zatwierdzany przez Zamawiającego, (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. Wykonawca przedstawia jadłospis w piątki poprzedzające przyszły kolejny tydzień. Zamawiający dopuszcza komunikacje e -mail. Pierwszy jadłospis Wykonawca przedstawi w terminie 3 dni od dnia podpisania umowy. H. posiłki muszą być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną, zgodne z normami HACCP, I. posiłki należy dostarczać na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Pomiar temperatury odbywać się będzie w momencie przekazywania posiłków dzieciom na talerze, dla dań gorących temperatura powinna wynosić co najmniej 63 C, J. pojemniki, termosy muszą być zamykane szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu, K. Wykonawca zapewni pracownika do dostawy posiłków do siedziby Zamawiającego, L. po zakończeniu pory wydawania posiłków Wykonawca odbierze odpady pokonsumpcyjne, brudne naczynia służące do dostarczenia i przechowywania żywności z siedziby Zamawiającego oraz zapewni we własnym zakresie ich mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP, M. posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp., masło musi być extra świeże, nie można używać produktów masłopodobnych, N. wędliny mają być wysokiej jakości, mają nie zawierać dodatków skrobi, soi, mięso nie może być MMO (mięso mechanicznie odkostnione), O. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania - pobór próbek i ich przechowywanie zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, P. wszelkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HCCAP oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego, Q. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę, R. za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m. in. mandaty, kary, odpowiada Wykonawca, S. do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz przygotowania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu urozmaicenia posiłków w związku z sezonowością i świętami, T. do zachowania diety bezmlecznej i bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.11.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Anna Bielecka prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą Anna Bielecka - Usługi Gastronomiczne, Słomka 45, 32-700 Bochnia, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 108608,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 105094,59
Oferta z najniższą ceną: 105094,59 / Oferta z najwyższą ceną: 105094,59
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BOCHNI
- Przebudowa i nadbudowa budynku Szkoły Podstawowej Nr 5 w Bochni
- Opracowanie dokumentacji projektowo - kosztorysowej termomodernizacji budynków oświaty
- Pod kryształem-estetyczna i funkcjonalna przestrzeń miejska przy dworcu PKP
- Bieżąca konserwacja nawierzchni bitumicznych emulsją asfaltową i suchymi grysami bazaltowymi dróg gminnych oraz wewnętrznych na terenie Gminy Bochnia
więcej: przetargi w Bochni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usługi gastronomicznej w formie przygotowania i dostarczenia ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Kościerzynie w ramach projektu pn. "Krok po kroku do pracy"
- Usługa całodobowego dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym)
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników i gości Święta Uniwersytetu zaplanowanego na 10 czerwca 2025
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usług cateringowych w trakcie szkoleń prowadzonych dla uczestników projektu "Wsparcie kadr systemu pomocy społecznej - szkolenia i kursy zawodowe"
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.