eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czerwony Bór › dostawa koncentratów spożywczych, przetworów warzywno-owocowych i przypraw do Zakładu Karnego i Aresztu Śledczego w Białymstoku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-24

Czerwony Bór: dostawa koncentratów spożywczych, przetworów warzywno-owocowych i przypraw do Zakładu Karnego i Aresztu Śledczego w Białymstoku
Numer ogłoszenia: 470474 - 2012; data zamieszczenia: 24.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" , Czerwony Bór 23, 18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie, tel. 86 216 36 04, faks 86 216 31 49.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbielik.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa koncentratów spożywczych, przetworów warzywno-owocowych i przypraw do Zakładu Karnego i Aresztu Śledczego w Białymstoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. ketchup 480g Pudliszki szt 1000 2. ketchup 500g Miwex szt 500 3. ketchup 500g Dawtona szt 1000 4. majonez 320ml napoleoński szt 800 5. majonez 0,9l Mosso szt 100 6. musztarda 250g sarepska szt 1200 7. musztarda 190g rosyjska szt 1000 8. musztarda chrzanowa 190g Agrovita szt 1000 9. chrzan 190g szt 1000 10. chrzan z żurawiną 175g szt 500 11. chrzan 290g szt 500 12. sos tatarski 260g szt 500 13. sos musztardowo-chrzanowy 250ml szt 500 14. sos czosnkowy 250ml szt 500 15. sos słodkowo-kwaśny 300g Łowicz szt 500 16. miód 25g szt 300 17. miód naturalny 380g szt 1000 18. dżem 300g Łowicz szt 1000 19. dżem 270g Sorella lub Agrovita szt 1000 20. Nutella 200g szt 800 21. przyprawa Prymat 15-20g do gyrosa szt 1000 22. przyprawa Prymat 1kg do potraw Kucharek szt 500 23. przyprawa Prymat 5kg do potraw Kucharek szt 100 24. przyprawa Appetita 10-20g szt 1500 25. przyprawa 1 kg Warzywko lub Degusta szt 100 26. przyprawa 200g Warzywko lub Degusta szt 200 27. przyprawa 75g Vegeta szt 1000 28. przyprawa 200g Maggi szt 200 29. przyprawa 1l Maggi szt 100 30. przyprawa Cykoria 10-20g szt 7500 31. koncentrat pomidorowy 1l Pudliszki szt 300 32. koncentrat pomidorowy 1l Dawtona szt 300 33. koncentrat pomidorowy 70g Dawtona szt 300 34. kwasek cytrynowy 20g szt 50 35. proszek do pieczenia szt 100 36. cukier 1kg szt 5000 37. cukier puder 400g szt 100 38. cukier waniliowy 32g Delecta szt 100 39. słodzik 1000 tab. Aro szt 1500 40. słodzik 100 tab. szt 500 41. słodzik 300 tab. szt 500 42. olej 0,5l w butelce plastikowej szt 300 43. olej 3l szt 150 44. olej 5l szt 100 45. oliwa z oliwek 0,25l w butelce plastikowej szt 300 46. oliwa z oliwek 0,5l w butelce plastikowej szt 200 47. żurek 900g Winiary szt 100 48. zupy 46-80g Amino szt 100 49. zupy 49-80g Winiary szt 100 50. sos 48-80g Winiary szt 100 51. sos sałatkowy 90g Knorr szt 1000 52. sos toffi 1kg szt 100 53. żelatyna 50g Winiary szt 300 54. sól 1kg szt 500 55. ocet 10% 0,5l w butelce plastikowej szt 100 56. pestki słonecznikowe łuskane 150g szt 1000 57. pestki słonecznikowe prażone 150g szt 1000 58. pestki z dyni 150g szt 500 59. rodzynki 100g szt 3000 60. śliwka suszona 100g szt 2000 61. orzeszki solone 100g szt 1000 62. orzech włoskie 100g szt 1000 63. orzech laskowy 100g szt 1000 64. migdały 80g szt 500 65. wiórki kokosowe 80g szt 500 66. oliwki zielone w folii 140g szt 500 67. żurawina suszona 100g szt 500 68. kostka rosołowa 60g-6kostek szt 500 69. barszcz czerwony w słoiczku 150g Winiary szt 500 70. śmietanka do kawy 200g Cremona szt 1000 71. guma do żucia Orbit -drażetki szt 2000 72. guma do żucia Orbit -listki szt 500 73. zupa błyskawiczna 70g Vifon, Amino szt 9000 74. zupa błyskawiczna 17g Gorący kubek Knorr szt 1000 75. danie błyskawiczne 73g Gorący kubek Knorr szt 1000 76. galaretka 70-80g Winiary szt 2000 77. galaretka 70-80g Japart szt 3000 78. kisiel 70-80g Winiary szt 2000 79. kisiel Japart 40-65g szt 3000 80. Słodki kubek - kisiel, budyń szt 2000 81. budyń 70-80g Winiary szt 2000 82. budyń 40-65g Japart szt 5000 83. chipsy 90g Lays szt 1000 84. wafle ryżowe 100g szt 1000 85. pieczywo chrupkie 140g WASA szt 1000 86. susz warzywny 100g szt 1000 87. pieczarki marynowane w sosie własnym 0,9l szt 200 88. pieczarki marynowane 300g szt 200 89. papryka konserwowa 0,9l szt 200 90. ogórek konserwowy 0,9l szt 200 91. ogórek kiszony 0,9l szt 200 92. ananasy w syropie 565g szt 50 93. fasola konserwowa 400g Dawtona szt 100 94. groszek konserwowy 400g Dawtona szt 100 95. kukurydza konserwowa 400g Dawtona szt 100 96. przecier ogórkowy 330g szt 100 97. seler konserwowy 300g szt 50 98. szczaw konserwowy 300g szt 100 99. kaszka nestle mleczno-ryżowa 230g szt 1000 100. chleb pełnoziarnisty razowy krojony 500g Mestemacher szt 1000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbielik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża,.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.