eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WałbrzychPrzygotowanie i dostarczanie posiłków dla 50 mieszkańców Domu Seniora-Rusinowa w Wałbrzychu na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-04-06

Wałbrzych: Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla 50 mieszkańców Domu Seniora-Rusinowa w Wałbrzychu na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego
Numer ogłoszenia: 79318 - 2016; data zamieszczenia: 06.04.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Seniora - Rusinowa , Os. Górnicze 19A, 58-308 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 661447590.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: domseniora-rusinowa.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: domseniora-rusinowa.pl/zamowienia-publiczne/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla 50 mieszkańców Domu Seniora-Rusinowa w Wałbrzychu na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla 50 mieszkańców Domu Seniora w Wałbrzychu dziennie na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego. 1) Wykonawca zobowiązuje się wytworzyć przedmiot zamówienia w oparciu o surowce i materiały zakupione we własnym zakresie i na własny koszt. 2) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego posiłków dostarczanych oraz za jakość oferowanych posiłków: tj. odpowiednią gramaturę ,wartość odżywczą i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 3) Dostarczane posiłki muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w kuchenkach. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych produktów zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności. 4) Posiłki muszą być wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących. W szczególności zabrania się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np. pierogów mrożonych, pyz, klopsów, gołąbków itp. 5) Wykonawca jest zobowiązany do używania masła a nie produktów masłopodobnych oraz używania wędlin i mięsa I gatunku. 6) Posiłki powinny być urozmaicone. Posiłki wyszczególnione w jadłospisie nie mogą się powtarzać częściej niż co 7 dni. 7) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić 4 posiłki dziennie dla mieszkańców z dietą podstawową ( śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) i 5 posiłków (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) dziennie dla mieszkańców z określoną jednostką chorobową wymagających odpowiedniej diety zgodnie ze złożonym zamówieniem. 8) Obiad składa się z dwóch dań. 9) W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U. z 2012 r., poz.964), wg tygodniowego zapotrzebowania kuchenek podręcznych. zaopatrzenie to będzie składać się z: -masła roślinnego 0,5 kg x 3 szt. -dżemu 280 gram x 7 szt. -serków topionych 100g. x 7 szt. -pieczywa białego 0,6 kg x 4 szt, pieczywa ciemnego 0,5 kg x 3 szt. -herbaty 100g. x 7 opakowań -kawy zbożowej ekspresowej typu Inka x 4 szt. -mleka 2% 1 l. w kartonie x 7 szt. -cukru x 10 kg - soku do wody x 5 litry. Wykonawca zaopatrywać będzie kuchenki podręczne na początku każdego tygodnia. 10) Wykonawca zobowiązany jest również zaopatrzyć kuchnię w sól, pieprz, przyprawę do zup w płynie, ketchup, musztardę. 11) W ramach wykonywanej umowy Wykonawca zapewni posiłki mające charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw i ciast na Boże Narodzenie i Wielkanoc oraz na uroczystości okolicznościowe (Dzień Babci 21 stycznia, Dzień Dziadka 22 stycznia, Światowy Dzień Chorego 11 lutego, Dzień Kobiet 8 marca, Tłusty Czwartek, Europejski Dzień Seniora 20 października). 12) Zamawiający wymaga: a)podawania do obiadu : zupa 0,5 l., mięso nie mniej niż 100 g., dodatek skrobiowy 250 g., surówka 120g., lub warzywa gotowane 150g., -3 x w tygodniu szt. mięsa (niemielonego) o gramaturze nie niższej niż 100 gramów czystego mięsa po obróbce, -1 x w tygodniu formy mielonej mięsa o gramaturze nie niższej niż 100 gramów. ( raz w miesiącu gołąbki - gramatura porcji nie mniej niż 250 gramów) -1 x ryby w postaci fileta w jednym kawałku- gramatura czystej ryby bez panierki po obróbce termicznej- 100 gramów, lub śledzia w śmietanie - gramatura czystego śledzia min. 100 gramów, - 2 x dania jarskiego nie mniej niż 250 gramów, b)podawania w ramach dania jarskiego minimum co dwa tygodnie zamiennie: pierogów jarskich, placków ziemniaczanych, kopytek, klusek śląskich naleśników, racuchów, placków z jabłkami, pyz, c)podawania co najmniej 1 x w tygodniu porcji ciasta, bułki słodkiej lub zamiennie ciastek, d)surówki i warzywa gotowane podawane do obiadu powinny być dostosowane do pory roku i diety. Surówki powinny być bezwzględnie dostosowane do możliwości przeżucia oraz przełknięcia przez osoby w podeszłym wieku oraz chore. Gramatura: surówki 120 gramów, warzywa gotowane 150 gramów. e)podawania zup mlecznych w porze śniadania od poniedziałku do niedzieli zamiennie z kawą zbożową z mlekiem lub kakao, jednak zupa mleczna powinna być nie rzadziej niż 5 razy w tygodniu. Niezależnie od podawania do śniadania napojów mlecznych należy dostarczyć herbatę dla osób, które nie piją napojów mlecznych. f)zachowania gramatury dziennej poniższych produktów w granicach: -Pieczywo nie mniej niż 215 g -Wędlina (różna) nie mniej niż 60g, -Wędlina różna na gorąco nie mniej niż 100 g. -Sałatki (różne) nie mniej niż 100g -Dodatki warzywne typu pomidor, ogórek, itp. nie mniej niż 50 g -Twarogi (różne) nie mniej niż 100g -Ser żółty nie mniej niż 100g -Produkty podawane w zestawie np. ser-wędlina gramatura dostosowana -Jajko nie mniej niż 1 szt. klasy L -Pasty (różne) nie mniej niż 100g -Zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,5 litra, -Mleko nie mniej niż 0,5 litra o zawartości 2% tłuszczu, podawanego jako zupa mleczna, -Kawa zbożowa lub kakao z mlekiem nie mniej niż 200 ml. -Masło śmietankowe nie mniej niż 40g, -Produkty typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie mniej niż 100 g. podawania produktów typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie rzadziej niż co 5 dni, 13) Zamawiający dopuszcza podawanie gorących posiłków w porze kolacji. 14) Do kolacji podawana powinna być herbata. 15) Minimalna temperatura podanych posiłków gorących powinna wynosić dla zupy: 75C, drugiego dania 65C, płynów 80 C. 16) Wysokość tzw. wsadu do kotła nie może być niższa niż 8,50zł netto na osobę w ciągu dnia. Zamawiający zastrzega sobie prawo wglądu do dokumentacji źródłowej celem sprawdzenia wartości wsadu do kotła. 17) Posiłki muszą być dostarczane 2 lub 3 razy dziennie do kuchni Zamawiającego -śniadanie i II śniadanie - w godz. 7.00-7.30 -obiad, podwieczorek i kolacja - w godz.12.00-12.30 -kolacja na ciepło - w godz. 17.30 18) Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania 10-dniowych jadłospisów uwzględniających racje pokarmowe, wartość odżywczą i kaloryczną zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności, zgodnie z ustalonymi przez Zamawiającego dietami. Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji wyznaczonej przez Zamawiającego osobie z 7-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający może wnieść w ciągu 3 dni w formie pisemnej zastrzeżenia co do przedłożonego jadłospisu. W razie wniesienia uwag do przedłożonego jadłospisu Wykonawca ma obowiązek je uwzględnić. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania zestawień wartości odżywczej (kaloryczności) każdego jadłospisu dekadowego. 19) O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy powiadomić Zamawiającego. 20) Wykonawca i Zamawiający są zobowiązani do prowadzenia ewidencji dostarczanych posiłków: śniadania, obiady, kolacje, drugie śniadanie, podwieczorek oraz do każdorazowego imiennego potwierdzenia odbioru posiłków przez osoby upoważnione przez Zamawiającego do odbioru ilości i jakości posiłków. 21) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania informacji i dokumentacji dotyczącej zapotrzebowania na posiłki i wykazem diet (karty zapotrzebowania dziennego przekazane faksem lub e-mailem) do godziny 10:00 dnia poprzedniego, ale w szczególnych przypadkach, związanych z ruchem mieszkańców (urlopy, zgony, pobyt w szpitalu) zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych posiłków..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1 pkt.1-4 ustawy Pzp - zamawiający na podstawie złożonego oświadczenia, określi czy Wykonawca spełnia lub nie spełnia warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna za spełniony warunek dotyczący posiadania wiedzy i doświadczenia, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonywał lub wykonuje co najmniej jedną usługę w zakresie przedmiotu zamówienia (żywienie całodobowe z uwzględnieniem różnych diet) wraz z załączeniem dokumentów (referencje) potwierdzających ich należyte wykonanie lub wykonywanie,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Wykonawca złoży oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt.1-4 ustawy Pzp - Zamawiający na podstawie złożonego oświadczenia, określi czy Wykonawca spełnia lub nie spełnia warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt.1-4 ustawy Pzp - Zamawiający na podstawie złożonego oświadczenia, określi czy Wykonawca spełnia lub nie spełnia warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Wykonawca złoży oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt.1-4 ustawy Pzp - Zamawiający na podstawie złożonego oświadczenia, określi czy Wykonawca spełnia lub nie spełnia warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz oferty, zaparafowany wzór umowy, pełnomocnictwo - jeśli dotyczy, jadłospisy dekadowe dla diety: ogólnej, żołądkowej, cukrzycowej, beznabiałowej, płynnej

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 70
  • 2 - Jadłospis dekadowy dla diety: ogólnej, żołądkowej, cukrzycowej, lekkostrawnej, płynnej - 30

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: domseniora-rusinowa.pl/zamowienia-publiczne/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Seniora-Rusinowa Osiedle Górnicze 19 A, 58-308 Wałbrzych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.04.2016 godzina 12:00, miejsce: Dom Seniora-Rusinowa w Wałbrzychu, Osiedle Górnicze 19 A, 58-308 Wałbrzych - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.