eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleUsługi restauracyjne (cateringowe) na potrzeby Politechniki Opolskiej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-19

Opole: Usługi restauracyjne (cateringowe) na potrzeby Politechniki Opolskiej
Numer ogłoszenia: 71486 - 2013; data zamieszczenia: 19.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Opolska , ul. Prószkowska 76, 45-758 Opole, woj. opolskie, tel. 77 4498178 , 77 4498177, faks 77 4498180.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.po.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne (cateringowe) na potrzeby Politechniki Opolskiej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi restauracyjne (cateringu) niezbędne przy organizacji spotkań na Politechnice Opolskiej w podziale na trzy części: 1. Część I zamówienia - usługi cateringowe na potrzeby Centrum Współpracy Polska-Chiny Instytut Konfucjusza. 2. Część II zamówienia - usługi cateringowe na potrzeby Działu Promocji i Kultury. 3. Część III zamówienia - usługi cateringowe na potrzeby Działu Analiz i Strategii. 4.2 Przedmiot zamówienia w części III jest realizowany na potrzeby projektu finansowanego ze środków unijnych Uczelnie bez granic - budowa powiązań pomiędzy technicznymi uczelniami z Opola i Ostrawy, umowa nr PL.3.22/3.3.07/11.02791/8 4.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a-1c do SIWZ. 4.4 Wykonawca zobowiązuje się do: 1) dostarczenia posiłków w jednorazowych, trzymających ciepło opakowaniach, a także do dostarczenia bambusowych pałeczek do spożywania posiłków (plastikowe łyżki do zupy) - dotyczy pozycji I w części I zamówienia. Studia podyplomowe Biznes międzynarodowy Unia Europejska - Chiny załącznika nr 1a do SIWZ. 2) zapewnienia obsługi kelnerskiej, stołów, wystroju dekoracyjnego (obrusy) serwetki oraz zastawy stołowej ceramicznej lub porcelanowej (nie jednorazowego użytku) dla części I zamówienia w pozostałych pozycjach II, III i IV załącznika nr 1a do SIWZ oraz dla części II zamówienia. 3) Zapewnienia naczyń jednorazowego użytku w ilości i rodzaju odpowiednich do serwowanych potraw, serwetek jednorazowych w ilości 10000 sztuk, oraz stoiska z sprzedażą piwa za odpłatnością (wymagane jest posiadanie koncesji-zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych) - ok. 1000 piw po 0,5l - dotyczy części III zamówienia. 4.5 Miejsce świadczenia usługi: budynki Politechniki Opolskiej na terenie Opola. O dokładnym adresie i miejscu Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 7 dniowym wyprzedzeniem, tj. przed planowaną datą spotkania. 4.6 Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania usługi w pełnym zakresie z zastrzeżeniem, że zmniejszenie zakresu usługi nie przekroczy 20% wartości zamówienia licząc dla każdej części oddzielnie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga aby oferta była zabezpieczona wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca w celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności musi posiadać aktualne pozwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej, w tym cateringowej, udokumentowane decyzją organu inspekcji sanitarnej. Ocena spełnienia warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy, że posiłki będą przygotowywane w obiekcie (obiektach), dla którego wykonawca posiada decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób, oraz oświadczenie wykonawcy, że posiada zgodę Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 8 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca w celu potwierdzenia posiadania wiedzy i doświadczenia musi wykazać, że: należycie wykonał, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 2 b ustawy Prawo zamówień publicznych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: 1. dla części I minimum dwie usługi restauracyjne (cateringowe) z daniami kuchni chińskiej każda co najmniej dla 30 osób 2. dla części II i III minimum dwie usługi restauracyjne (cateringowe) każda co najmniej dla 50 osób W przypadku składania oferty na II i III część łącznie za wystarczające należy uznać spełnienie warunku doświadczenia odnoszącego się do dwóch usług (mogą być świadczone dla jednego odbiorcy) z najwyższą liczbą osób, tj. 50. W przypadku składania oferty na wszystkie trzy części lub część I i II lub I i III wymagane jest doświadczenie w zakresie dwóch usług cateringowych kuchni chińskiej oraz dwóch innych usług restauracyjnych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - Jakość - 40

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a) Zmiana terminów realizacji umowy jest możliwa wyłącznie w uzasadnionych przypadkach i wymaga zgody obu Stron umowy; b) Zmniejszenie całkowitej umowy, o której mowa w § 3 ust. 1 umowy jest możliwe wyłącznie w uzasadnionych przypadkach za zgodą obu Stron umowy, z zastrzeżeniem o którym mowa w § 2 ust. 4 umowy.; Zmiana taka nie może powodować pogorszenia jakości, ilości, gramatury i objętości dostarczanego cateringu. c) Zmiana sposobu lub terminu płatności, jest możliwa wyłącznie w uzasadnionych przypadkach i wymaga zgody obu Stron umowy; d) W przypadku wystąpienia siły wyższej możliwa jest zmiana postanowień umowy, wymaga to jednak zgody obu Stron umowy; e) W przypadku wyniknięcia rozbieżności lub niejasności w rozumieniu pojęć użytych w umowie, których nie można usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów przez Strony, możliwa jest zmiana postanowień umowy, wymaga to jednak zgody obu Stron umowy. f) W przypadku wystąpienia zmian powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, możliwa jest zmiana postanowień umowy, wymaga to jednak zgody obu Stron umowy. g) Dopuszcza się zmiany umowy dotyczące poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiany układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, nie powodujące zmiany celu i istoty umowy, przy czym wymaga to zgody obu Stron umowy. h) Jeżeli w trakcie realizacji umowy zaistnieje konieczność dokonania uszczegółowienia, wykładni lub doprecyzowania poszczególnych zapisów umowy, nie powodujących zmiany celu i istoty umowy, dopuszcza się zmiany umowy w tym zakresie, przy czym wymaga to zgody obu Stron umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.po.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Politechnika Opolska, Sekcja Zamówień Publicznych, budynek nr 7, pokój 22 45 - 758 Opole, ul. Prószkowska 76.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.03.2013 godzina 11:00, miejsce: Politechnika Opolska, Sekcja Zamówień Publicznych, budynek nr 7, pokój 22 45 - 758 Opole, ul. Prószkowska 76.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Przedmiot zamówienia w części III jest realizowany na potrzeby projektu finansowanego ze środków unijnych Uczelnie bez granic - budowa powiązań pomiędzy technicznymi uczelniami z Opola i Ostrawy, umowa nr PL.3.22/3.3.07/11.02791/8.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługi cateringowe na potrzeby Centrum Współpracy Polska-Chiny Instytut Konfucjusza..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2014.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługi cateringowe na potrzeby Działu Promocji i Kultury..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość - 40

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Usługi cateringowe na potrzeby Działu Analiz i Strategii..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1c do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.