eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku



Ogłoszenie z dnia 2016-03-14

Włocławek: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku
Numer ogłoszenia: 56784 - 2016; data zamieszczenia: 14.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku , ul. 3 Maja 17, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 2316080, faks 054 2314352.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz.wloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Akademickiego przy Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej we Włocławku. Zamówienie będzie realizowane według aktualnych potrzeb żywieniowych Zamawiającego, zaś podane ilości zamawianych artykułów spożywczych są ilościami szacunkowymi. I. Wymagania szczegółowe: 1. Wykonanie umowy obejmuje sukcesywne dostawy poszczególnych artykułów spożywczych w oparciu o złożone przez Zamawiającego zamówienie, w którym określi on termin oraz asortyment zamówienia. 2. Wszelkie koszty w tym: transportu, opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Dostawca, a Zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie Zamawiającego. 3. Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadać właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. 4. Transport do siedziby zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w warunkach zapewniających utrzymanie najwyższej jakości. 5. Dostawca zagwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ze szczególnym uwzględnieniem DZIAŁU IIA: Środki spożywcze oraz żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jaki muszą spełniać środki spożywcze w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach II. Termin wykonania zamówienia: od dnia 1 kwietnia 2016 r. do dnia 30 września 2016 r. III. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie do obiektu Przedszkola Akademickiego przy ul. 3 Maja 17 w godz. zgodnie z terminami wskazanymi poniżej dla każdej części zamówienia. IV. Specyfikacja przedmiotu zamówienia: Część I Zamówienia - Owoce, warzywa i jaja Dostawa - trzy razy w tygodniu, w godz. 7.00 - 9.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. agrest kg 50 2. arbuz kg 30 3. banany kg 250 4. bazylia świeża szt. 6 5. borówka (opakowanie 250 g) op. 6 6. brokuł kg 100 7. brzoskwinia kg 100 8. buraki czerwone kg 150 9. buraki czerwone młode kg 50 10. cebula kg 200 11. cebula czerwona kg 15 12. cukinia kg 150 13. cytryna kg 45 14. czereśnie kg 75 15. czosnek polski (główka) kg 30 16. dynia kg 60 17. fasola szparagowa zielona kg 20 18. fasola szparagowa żółta kg 20 19. grejpfrut kg 5 20. gruszka kg 200 21. jabłka kg 400 22. jaja (opakowanie 30 szt.) op. 170 23. jagody kg 10 24. kalafior kg 150 25. kapusta biała kg 80 26. kapusta czerwona kg 10 27. kapusta kiszona kg 30 28. kapusta młoda kg 80 29. kapusta pekińska kg 30 30. kapusta włoska kg 10 31. kiwi kg 180 32. koper (pęczek 25 g) szt. 1 000 33. malina kg 5 34. mandarynka kg 25 35. marchew kg 200 36. marchew młoda kg 200 37. morela kg 50 38. natka pietruszki (pęczek 25 g) szt. 1 000 39. nektaryna kg 40 40. ogórek kg 250 41. ogórek kiszony kg 150 42. ogórek małosolny kg 15 43. papryka czerwona kg 150 44. papryka zielona kg 30 45. papryka żółta kg 30 46. pieczarka surowa kg 120 47. pietruszka korzeń kg 230 48. pomarańcze kg 50 49. pomidor kg 750 50. pomidor koktajlowy kg 10 51. por kg 100 52. porzeczka czerwona kg 5 53. rukola op. 4 54. rzodkiew biała kg 10 55. rzodkiewka (30 g pęczek) szt. 500 56. sałata szt. 220 57. sałata lodowa szt. 50 58. seler korzeń kg 230 59. seler naciowy kg 25 60. soja kiełki kg 1 61. szczypior (pęczek 25 g) szt. 1 000 62. szpinak świeży kg 5 63. śliwka kg 50 64. truskawka kg 300 65. winogrono kg 20 66. wiśnie kg 75 67. ziemniaki kg 800 68. ziemniaki młode kg 600 Część II Zamówienia - pozostałe artykuły spożywcze Dostawa - raz w tygodniu, w godz. 7.00 - 14.00 lub wg potrzeb Zamawiającego L.p. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1. biszkopty (opakowanie 250 g) szt. 10 2. budyń proszek (opakowanie 60 g) szt. 70 3. ciastka owsiane typu sasanki (opakowanie 200 g) szt. 50 4. cukier kryształ (1 kg) kg 30 5. cukier puder (opakowanie 0,5 kg) szt. 2 6. cukier wanilinowy (opakowanie 16 g) szt. 65 7. czekoladowe płatki szt. 4 8. dekoracje cukrowe szt. 5 9. dżem niskosłodzony, różne smaki (słoik 260 g) szt. 35 10. fasola biała nasiona (opakowanie 0,5 kg) szt. 10 11. fasola konserwowa (opakowanie 400 g) szt. 5 12. fasolka konserwowa czerwona (opakowanie 400 g) szt. 5 13. galaretka owocowa (opakowanie 75 g) szt. 20 14. groszek konserwowy (puszka 200 g) szt. 150 15. herbata typu Saga (opakowanie 100 torebek) szt. 20 16. herbatka owocowa (opakowanie 100 torebek) szt. 24 17. herbatniki pełnoziarniste (opakowanie 350 g) szt. 14 18. kakao (opakowanie 200 g) szt. 50 19. kasza gryczana (opakowanie 1 kg) kg 6 20. kasza jaglana (opakowanie 400 g) szt. 90 21. kasza jęczmienna (opakowanie 1 kg) kg 55 22. kasza kuskus (opakowanie 400 g) szt. 20 23. kasza pęczak (1 kg) kg 6 24. kawa zbożowa (opakowanie 500 g) szt. 50 25. ketchup łagodny, bez konserwantów wytworzony ze 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu gotowego (opakowanie 500 g) szt. 10 26. kisiel, bez sztucznych barwników(opakowanie 60 g) szt. 140 27. koncentrat pomidorowy bez konserwantów 30% (opakowanie 500 g) kg 100 28. kukurydza w puszce (puszka 250 g) szt. 10 29. makaron (opakowanie 500 g - świderki, kolanka, krajanka, spaghetti) kg 30 30. makaron razowy, pełnoziarnisty (opakowanie 500 g) kg 35 31. mąka pszenna pełnoziarnista (1 kg typ 650) kg 75 32. mąka ziemniaczana (opakowanie 500 g) kg 15 33. mąka żytnia (1 kg, typ 1400) kg 5 34. musztarda stołowa (słoik 180 g) szt. 10 35. olej rzepakowy 1 l l 140 36. oliwa z oliwek (butelka 750 ml) szt. 40 37. otręby owsiane (opakowanie 1 kg) kg 3 38. otręby pszenne (opakowanie 1 kg) kg 13 39. papryka czerwona konserwowa (opakowanie 340 g) szt. 15 40. pieczywo chrupkie (opakowanie 100 g) szt. 50 41. płatki kukurydziane (opakowanie 1 kg) kg 15 42. płatki owsiane (opakowanie 200 g) szt. 10 43. płatki pszenne (opakowanie 400 g) szt. 38 44. pomidory suszone (opakowanie 1 kg) kg 1 45. pomidory w puszce krojone (opakowanie 400 g) szt. 50 46. posypka do ciasta, kolorowa 50g szt. 4 47. proszek do pieczenia (opakowanie 30 g) szt. 20 48. ryż (opakowanie 1 kg) kg 30 49. ryż basmati (opakowanie 0,5 kg) szt. 25 50. ryż brązowy (opakowanie 0,5 kg) szt. 100 51. sałatka z selera (opakowanie 200 g) szt. 25 52. skrobia kukurydziana (opakowanie 200 g) szt. 10 53. skrobia ziemniaczana (opakowanie 500 g) szt. 10 54. soda oczyszczona (opakowanie 80 g) szt. 3 55. tuńczyk w wodzie (puszka 185 g) szt. 85 56. wafle ryżowe (opakowanie 130 g) szt. 200 57. woda mineralna (5 l) szt. 600 58. żelatyna (opakowanie 50 g) szt. 125 59. len mielony (opakowanie 200 g) szt. 5 60. len nasiona (opakowanie 30 g) szt. 15 61. migdały (opakowanie 200 g) szt. 4 62. orzechy laskowe (opakowanie 200 g) szt. 20 63. orzechy włoskie (opakowanie 1 kg) kg 30 64. pestki dyni (opakowanie 500 g) szt. 50 65. płatki migdałowe (opakowanie 200 g) szt. 5 66. rodzynki (opakowanie 100 g) szt. 5 67. sezam nasiona (opakowanie 500 g) szt. 15 68. siemię lniane (opakowanie 250 g) szt. 15 69. siemię lniane mielone (opakowanie 200 g) szt. 6 70. słonecznik (opakowanie 500 g) szt. 30 71. wiórki kokosowe (opakowanie 200 g) szt. 40 72. miód naturalny wielokwiatowy (wiaderko 1200 g) szt. 30 73. bazylia (opakowanie 10 g) szt. 800 74. curry (opakowanie 20 g) szt. 20 75. cynamon (opakowanie 15 g) szt. 450 76. gałka muszkatałowa (opakowanie 10 g) szt. 50 77. goździk (opakowanie 30 g) szt. 5 78. imbir (opakowanie 15 g) szt. 25 79. kardamon (opakowanie 7 g) szt. 100 80. kminek (opakowanie 20 g) szt. 10 81. kolendra mielona (opakowanie 15 g) szt. 10 82. liść laurowy (opakowanie 6 g) szt. 800 83. lubczyk (opakowanie 10 g) szt. 100 84. majeranek (opakowanie 8 g) szt. 180 85. ocet balsamiczny (opakowanie 250 ml) szt. 6 86. ocet jabłkowy (opakowanie 250 ml) szt. 1 87. ocet winny (opakowanie 250 ml) szt. 4 88. oregano (opakowanie 10 g) szt. 180 89. papryka mielona ostra (opakowanie 20 g) szt. 5 90. papryka mielona słodka (opakowanie 20 g) szt. 300 91. pieprz biały mielony (opakowanie 15 g) szt. 120 92. pieprz czarny mielony (opakowanie 20 g) szt. 600 93. pieprz czarny ziarenka (opakowanie 55 g) szt. 200 94. pieprz kolorowy (opakowanie 15 g) szt. 30 95. pieprz ziołowy (opakowanie 20 g) szt. 10 96. rozmaryn (opakowanie 15 g) szt. 50 97. sól sodowo-potasowa(opakowanie 1 kg) kg 40 98. tymianek (opakowanie 10 g) szt. 400 99. wanilia (opakowanie 2,5 g) szt. 75 100. ziele angielskie (opakowanie 15 g) szt. 400 101. zioła prowansalskie (opakowanie 10 g) szt. 300 Informacje dodatkowe: 1. Zbożowe produkty śniadaniowe i inne produkty zbożowe: a) bez dodatku cukrów i substancji słodzących, b) o niskiej zawartości soli/sodu (zawierającej nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub 100 ml środka spożywczego. 2. Przeciery warzywne, owocowo-warzywne: a) bez dodatków cukrów i substancji słodzących, b) bez dodatku soli. 3. Naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana, woda stołowa w opakowaniach jednostkowych. 4. Zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne 03.14.25.00 - Jaja 03.14.21.00 - Miód naturalny .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje złożenia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym Zamówieniem i złoży oświadczenie (zał. Nr 4 do SIWZ) o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym Zamówieniem i złoży oświadczenie (zał. Nr 4 do SIWZ) o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym Zamówieniem i złoży oświadczenie (zał. Nr 4 do SIWZ) o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym Zamówieniem i złoży oświadczenie (zał. Nr 4 do SIWZ) o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli Wykonawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym Zamówieniem i złoży oświadczenie (zał. Nr 4 do SIWZ) o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie, decyzja lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w przypadku zaprzestania produkcji lub wyczerpania asortymentu zaoferowanego przez Wykonawcę. Zmiana polegać będzie na dostarczeniu takiej samej ilości innego produktu za cenę pierwotnie zaoferowaną przez Wykonawcę lub niższą. W przypadku zmiany, Wykonawca przedstawi propozycję nowego produktu, zaś Zamawiający propozycje taką zaakceptuje

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsz.wloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku, ul. 3 Maja 17, 87-800 Włocławek, II piętro, pok. 32.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.03.2016 godzina 11:45, miejsce: w siedzibie Zamawiającego: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku, ul. 3 Maja 17, 87-800 Włocławek, Kancelaria Uczelni - I piętro, pok. 16.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.