eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, wędlin oraz mięsa drobiowego dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2019-08-27

Ogłoszenie nr 510178931-N-2019 z dnia 27-08-2019 r.

Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów: Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, wędlin oraz mięsa drobiowego dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 575043-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów, Krajowy numer identyfikacyjny 00029317200000, ul. Helclów 2, 31-148 Kraków, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 12 634 42 55 , e-mail sekretariat@dpshelclow.pl, faks 12 633 08 28 .
Adres strony internetowej (url): www.dpshelclow.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, wędlin oraz mięsa drobiowego dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

DO.271.1.9.2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa z podziałem na części: 1) Część I - mięso świeże 2) Część II - wędliny świeże wysokiej jakości 3) Część III - mięso drobiowe 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w: Załączniku Nr 1 do niniejszej SIWZ - dotyczy Części I zamówienia; Załączniku Nr 2 do niniejszej SIWZ - dotyczy Części II zamówienia; Załączniku Nr 3 do niniejszej SIWZ - dotyczy Części III zamówienia; 3. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być: 1) świeży, niemrożony, pierwszej jakości, spełniający polskie normy, 2) prawidłowo opakowany, w przykrytych pojemnikach (pojemniki plastikowe, czyste, bez nieprzyjemnych zapachów, przeznaczone tylko dla jednego asortymentu towaru ujętego w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 i/lub nr 2 i/lub Nr 3 do SIWZ)), 3) towar powinien być oznakowany widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia podanym na opakowaniu - tym samym dla każdorazowej całej dostawy danego asortymentu - zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia ujętym w Wykazie Asortymentu, stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 i/lub Załącznik nr 3 do SIWZ. 4) towar winien być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd wyrobu, 5) wolny od wad uniemożliwiających ich spożycie, 6) przebadany przez placówkę weterynaryjną, 7) produkowany oraz dostarczany z zachowaniem wymogów organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej oraz wdrożonego przez Wykonawcę systemu HACCP, 8) tożsamy ze wskazanym w ofercie. 4. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia: 1) przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności: a) powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych; 5. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów objętych zamówieniem i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego, 2) osoba dostarczająca towar ma obowiązek posiadać aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych, 3) wraz z każdorazową dostawą towaru Wykonawca ma obowiązek dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny, 4) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach, dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. nie wliczenia wagi opakowania np. kartony, sznurki, folie oraz siatki, w wagę zamówionego towaru, 5) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 1 raz w tygodniu. 6. Zamawiający wymaga aby Wykonawca: 1) dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy, 2) dostawy towaru będą realizowane w godzinach - od 7.00 do 8.00 od poniedziałku do piątku, następnego dnia roboczego po dniu otrzymaniu pisemnego zamówienia (mail; fax) - do godziny 11.00, a jeżeli zgłoszenie wpłynęło do Wykonawcy po godz. 11.00 - dostawa nastąpi w następnym dniu roboczym - do godziny 13:00. Wykonawca zobowiązany jest utrzymywać w stałej gotowości do odbioru faks oraz skrzynkę poczty elektronicznej, 3) dostawy będą realizowane sukcesywnie, w cenach określonych w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Załącznik nr 2 i /lub Załącznik nr 3 do SIWZ, 4) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu) w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach: a) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 17:00 - jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 13:00, b) w następnym dniu roboczym w godzinach 8:00 - 11:00 - jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 13:00. 7. Miejscem dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy zamawianego towaru jest siedziba Zamawiającego - DOM POMOCY SPOŁECZNEJ IM. L.A. HELCÓW - KRAKÓW, UL. HELCLÓW 2 - Magazyn Żywnościowy - piwnica. 8. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego transportem i na koszt Wykonawcy. 9. U w a g a : W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru, który zdaniem Zamawiającego nie spełnia warunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia ujętego w Załączniku Nr 1 i/lub Załączniku Nr 2 do SIWZ i/lub Załączniku Nr 3 Zamawiający zastrzega sobie prawo pisemnego zwracania się do organów urzędowej kontroli żywności, określonych w obowiązujących przepisach, o przeprowadzanie kontroli dostarczonego przez Wykonawcę towaru. Kontrola dokonywana będzie na koszt Wykonawcy. Wykonawca wyraża zgodę na potrącanie kosztów przeprowadzanej kontroli zgodnie z zapisami określonymi we wzorze Umowy stanowiącym Załącznik Nr 4 do SIWZ. 10. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego w okresie obowiązywania Umowy mniejszych potrzeb w zakresie ilości zamawianych produktów niż określone w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 i/lub Załączniku Nr 3 do SIWZ, Zamawiający ma prawo do zmniejszenia ilości zamawianego towaru w stosunku do wartości określonych w Wykazie Asortymentu, o którym mowa powyżej, bez jakichkolwiek konsekwencji prawnych; w takim wypadku stosowne zmiany w treści Umowy, dotyczące zmiany wysokości wynagrodzenia umownego brutto określonego w § 4 ust. 1 Umowy, zostaną wprowadzone pisemnym aneksem do Umowy w trybie przewidzianym w § 11 ust. 2 wzoru Umowy. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych pozycji zamawianego towaru, wyszczególnionego w Wykazie Asortymentu - stanowiącym Załącznik Nr 1 i/lub Załącznik Nr 2 i/lub Załączniku Nr 3 do SIWZ, do wysokości wynagrodzenia umownego brutto, określonego w § 4 ust. 1 wzoru Umowy, stosownie do potrzeb Zamawiającego stwierdzonych w trakcie okresu obowiązywania Umowy, przy zachowaniu następujących warunków: 1) zmiany wynikają z potrzeb Zamawiającego, których - w odniesieniu do poszczególnych pozycji asortymentu - Zamawiający nie mógł dokładnie określić w chwili zawarcia Umowy, 2) zmiany następują w obrębie Części przedmiotu zamówienia określonego w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 i/lub Nr 2 i/lub Załączniku Nr 3 do SIWZ), 3) zmiany nie powodują przekroczenia maksymalnej wartości wynagrodzenia umownego brutto. 12. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego w okresie obowiązywania Umowy mniejszych potrzeb w zakresie ilości zamawianych produktów niż określone w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 i /lub Załącznik Nr 2 i/lub Załączniku Nr 3 do SIWZ), Zamawiający ma prawo do wydłużenia okresu realizacji przedmiotu Umowy, a co za tym idzie wydłużenia okresu jej obowiązywania, o którym mowa w § 2 ust. 1 wzoru Umowy stanowiącego Załącznik Nr 4 do SIWZ); w takim wypadku stosowne zmiany w treści Umowy, dotyczące zmiany okresu jej obowiązywania, zostaną wprowadzone pisemnym aneksem w trybie przewidzianym w § 11 ust. 2 wzoru Umowy.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15100000-9


Dodatkowe kody CPV: 15131120-2, 15110000-2, 15112000-6

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Mięso świeże

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09/08/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 136404.49
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakład Masarski "ZDRÓJ" Spółka Jawna Adam Gonciarz, Tomasz Gonciarz
Email wykonawcy: zm.zdroj@op.pl
Adres pocztowy: 33-300 Nowy Sącz, ul. Zdrojowa 25
Kod pocztowy: 33-300
Miejscowość: Nowy Sącz
Kraj/woj.: małopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 143224.70
Oferta z najniższą ceną/kosztem 143224.70
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 145393.15
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Wędliny świeże wysokiej jakości

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09/08/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 81502.93
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakłady Mięsne Wiesław Leśniak
Email wykonawcy: biuro@zmlesniak.pl
Adres pocztowy: 33-300 Nowy Sącz, ul. Axentowicza 20a
Kod pocztowy: 33-300
Miejscowość: Nowy Sącz
Kraj/woj.: małopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 85578.77
Oferta z najniższą ceną/kosztem 85578.77
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 92833.75
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 3

NAZWA: Mięso drobiowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09/08/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 72580.77
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 4
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 4
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Grupa Drobiarska DAKPOL Sp. z o.o. Sp. K.
Email wykonawcy: janmar@janmar.eu
Adres pocztowy: 42-133 Węglowice, Borowe ul. Długa 185
Kod pocztowy: 42-133
Miejscowość: Borowe
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 76209.81
Oferta z najniższą ceną/kosztem 76209.81
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 90553.04
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.