Ogłoszenie z dnia 2019-01-14
Ogłoszenie nr 510008032-N-2019 z dnia 14-01-2019 r.
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej: przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia gorącego posiłku
w formie obiadów, w tym obiadów dietetycznych dzieciom w stołówce w
Szkole Podstawowej Nr 3 w Darłowie ul. Szkolna 12 w okresie od 2 stycznia
do 31 grudnia 2019 roku, w łącznej ilości nieprzekraczającej 20.000
obiadów
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 33003382800000,
ul. ul. O.D. Tynieckiego
20,
76150
Darłowo, woj.
zachodniopomorskie, państwo
Polska, tel.
943 146 776, e-mail
mops_darlowo@zeto.koszalin.pl, faks
943 146 776.
Adres strony internetowej (url): www.mops.darlowo.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia gorącego posiłku w formie obiadów, w tym obiadów dietetycznych dzieciom w stołówce w Szkole Podstawowej Nr 3 w Darłowie ul. Szkolna 12 w okresie od 2 stycznia do 31 grudnia 2019 roku, w łącznej ilości nieprzekraczającej 20.000 obiadów
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) wydawanie obiadów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, tj. w dni zajęć szkolnych z wyłączeniem : 22 kwietnia, 1 maja, 3 maja, 20 czerwca, 15 sierpnia, 1 listopada, 11 listopada oraz 25 i 26 grudnia 2019 roku, 2) dożywianie dzieci w zależności od potrzeb może odbywać się również w okresie ferii świątecznych oraz wakacji szkolnych , 3) obiad powinien składać się z zupy ( min. 500 ml), drugiego dania, surówki lub gotowanych jarzyn oraz kompotu, 4) gorące posiłki przygotowywane powinny być zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do w/w ustawy oraz wymogami Sanepidu, 5) gorące posiłki powinny być realizowane w 2 formach, tj. w formie posiłków tradycyjnych oraz posiłków dietetycznych, 6) posiłki dietetyczne (lekkostrawne) powinny być wydawane dzieciom, które ze względów zdrowotnych lub innych nie mogą jeść potraw tradycyjnych. Posiłki dietetyczne stanowić powinny ok. 20 % ogólnej liczby posiłków. 7) przy przygotowywaniu posiłków dietetycznych należy uwzględnić zalecenia tj.: - wykluczenie potraw tłustych i ciężkostrawnych, - wykluczenie potraw zawierających dużą ilość błonnika (np. grube kasze), - wykluczenie ostrych przypraw, - potrawy muszą być przygotowywane w procesie obróbki termicznej tylko poprzez gotowanie, duszenie, parowanie, - wykluczenie z diety lekkostrawnej warzyw podawanych na surowo powodujących wzdęcia, - wykluczenie pieczywa razowego, wykluczenie z diety soków owocowych i syropów. - dieta lekkostrawna może być (jeśli jest w danym dniu taka możliwość) sporządzana na bazie diety tradycyjnej pod warunkiem, że spełniać będzie wszystkie zalecenia dotyczące diety lekkostrawnej. 8) posiłki powinny być urozmaicone, przyrządzane w dniu wydania, z pełnowartościowych świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności, powtarzające się nie częściej niż co 10 dni, 9) przedstawianie do akceptacji Zamawiającemu z 3 dniowym wyprzedzeniem cotygodniowego jadłospisu z podaną gramaturą dań, 10) wywieszenie, w widocznym miejscu, czytelnej informacji o godzinach otwarcia stołówki i cotygodniowego jadłospisu,
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
02/01/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
220800
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Firma Handlowo-Usługowa "MIRA"
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
240000
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt. 1 lit a ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W Szkole Podstawowej Nr 3 w Darłowie stołówkę prowadzi ajent , z którym szkoła podpisała umowę na prowadzenie stołówki w szkole na czas nieograniczony .W umowie nie określono zasad ustalania cen posiłków . Z posiłków w stołówce korzystają nie tylko uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 3, ale również uczniowie pobliskiego Gimnazjum Miejskiego , uczniowie innych szkół ponadgimnazjalnych w mieście oraz dzieci w wielu przedszkolnym , którym posiłki finansuje MOPS . Ajent prowadzący tę stołówkę zarówno dzieciom dożywianym na podstawie decyzji MOPS jak i pozostałym dzieciom zapewnia takie same posiłki , w tej samej cenie. Nieuzasadnione byłoby oferowanie dzieciom ze SP Nr 3 spożywania posiłków poza siedzibą szkoły ,dlatego tez w w/w sytuacji , gdy Wykonawca posiada wyłączne prawo do dysponowania stołówką w szkole nie jest możliwe świadczenie usługi przygotowywania, wydawania i umożliwienia spożycia posiłków w stołówce na terenie szkoły przez innego wykonawcę. Wobec powyższego zamówienia udzielono na podstawie art. 67 ust.1 punkt 1 lit a ustawy - Prawo zamówień publicznych..
INNE PRZETARGI Z DARŁOWA
więcej: przetargi w Darłowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie, dostarczanie i podawanie posiłków dzieciom w placówkach oświatowych i Żłobku w Gminie Potęgowo w formie cateringu w roku 2026
- Sukcesywne przygotowanie i dostawa posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 215 im. Piotra Wysockiego na 2026r. -usługa cateringowa"
- Przygotowanie i dostarczenie gotowych obiadów dwudaniowych dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze.
- Żywienie uczniów w Szkole Podstawowej w Lubniu
- Przygotowanie i dostarczenie gotowych obiadów dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 8 im. Jana Brzechwy w Zielonej Górze
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.