To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-03-02
Ogłoszenie nr 500045945-N-2018 z dnia 02-03-2018 r.
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej: Dostawa żywności dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej
w Kępnie
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 502014-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 500008677-N-2018
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, Krajowy numer identyfikacyjny 30854800000,
ul. ul. Szpitalna
7,
63600
Kępno, woj.
wielkopolskie, państwo
Polska, tel.
627 827 300, e-mail
szpital@sz.kepno.pl, faks
627 827 401.
Adres strony internetowej (url): http://spzoz.powiatkepno.pl/main/index.html
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Kępnie
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Kępnie: - Kuchnia Szpitala w Kępnie - Kuchnia Oddziału Leczniczo - Rehabilitacyjnego z siedzibą w Grębaninie. 2) Zamówienie zostało podzielone na następujące Pakiety (części): Pakiet nr 1 - mięso wieprzowe, Pakiet nr 2 - wędliny wieprzowe, Pakiet nr 3 - mięso drobiowe i podroby, Pakiet nr 4 - świeże wędliny drobiowe, Pakiet nr 5 - mleko i przetwory mleczarskie, Pakiet nr 6 - pieczywo i wyroby piekarskie, Pakiet nr 7 - warzywa mrożone, Pakiet nr 8 - ryby mrożone, Pakiet nr 9 - jaja konsumpcyjne; Pakiet nr 10 - warzywa i owoce świeże Ilość oraz szczegółowy asortyment zostały określone w arkuszach cenowych, stanowiących Załącznik nr 1a do niniejszej SIWZ. 3) Dostawy będą odbywać się wg następującego harmonogramu: a) dla Kuchni Szpitala w Kępnie: Pakiet nr 1 - mięso wieprzowe - dwa razy w tygodniu: wtorek i piątek do godz. 9:00, Pakiet nr 2 - wędliny wieprzowe - dwa razy w tygodniu: wtorek i piątek do godz. 9:00, Pakiet nr 3 - mięso drobiowe i podroby - wtorek i piątek do godz. 9:00, Pakiet nr 4 - świeże wędliny drobiowe - wtorek i piątek do godz. 9:00 Pakiet nr 5 - mleko i przetwory mleczarskie: - mleko 6 razy w tygodniu - oprócz niedziel, w godzinach od 6:00 do 6:30, - pozostały nabiał - dwa razy w tygodniu: poniedziałek i czwartek w godzinach od 6:00 do 6:30, Pakiet nr 6 - pieczywo i wyroby piekarskie - 6 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty włącznie; dostawa na godz. 5:50, Pakiet nr 7 - warzywa mrożone - raz w tygodniu, wtorek w godzinach od 8:00 do 12:00, Pakiet nr 8 - ryby mrożone - raz w tygodniu, wtorek w godzinach od 8:00 do 12:00, Pakiet nr 9 - jaja konsumpcyjne - raz w tygodniu, środa w godzinach od 8:00 do 12:00, Pakiet nr 10 - warzywa i owoce świeże - dwa razy w tygodniu, wtorek i piątek w godzinach od 9:00 do 12:00. b) dla kuchni Oddziału Leczniczo - Rehabilitacyjnego w Grębaninie, który znajduje się ok. 8 km od Szpitala w Kępnie: Pakiet nr 1 - mięso wieprzowe - dwa razy w tygodniu: wtorek i piątek do godz. 9:30, Pakiet nr 2 - wędliny wieprzowe - dwa razy w tygodniu: wtorek i piątek do godz. 9:30, Pakiet nr 3 - mięso drobiowe i podroby - wtorek i piątek do godz. 9:30, Pakiet nr 4 - świeże wędliny drobiowe - wtorek i piątek do godz. 9:30 Pakiet nr 5 - mleko i przetwory mleczarskie: - mleko 6 razy w tygodniu - oprócz niedziel, w godzinach od 6:00 do 6:30, - pozostały nabiał - dwa razy w tygodniu: poniedziałek i czwartek w godzinach od 6:00 do 6:30, Pakiet nr 6 - pieczywo i wyroby piekarskie - 6 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty włącznie; dostawa na godz. 6:10, Pakiet nr 7 - warzywa mrożone - raz w tygodniu, wtorek w godzinach od 8:30 do 12:30, Pakiet nr 8 - ryby mrożone - raz w tygodniu, wtorek w godzinach od 8:30 do 12:30, Pakiet nr 10 - warzywa i owoce - dwa razy w tygodniu, wtorek i piątek w godzinach od 9:00 do 12:00. Godziny dostaw podyktowane są wewnętrznym harmonogramem czasu produkcji posiłków w Kuchni Szpitala w Kępnie oraz Kuchni Oddziału Leczniczo - Rehabilitacyjnego w Grębaninie. 4) Wymagania dotyczące dostaw: a) Dostarczane wyroby powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości, spełniać normy i wymogi jakościowe stosowane przy produkcji żywności oraz w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskania, przetwarzania, magazynowania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami. b) Zamawiający wymaga, aby: - produkty były świeże i pierwszej jakości; - produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, - produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy; - mięso świeże pochodziło ze zwierząt do 3 lat i było pochodzenia polskiego; mięso świeże nie może zawierać okrywy tłuszczowej, ścięgien i błon; - produkty posiadały etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny (HDI); - nazwa producenta była widoczna na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych; c) Dostarczane produkty muszą posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia lub datę minimalnej trwałości. Od chwili dostarczenia do magazynu Zamawiającego termin przydatności nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia lub datę minimalnej trwałości określoną na opakowaniu oraz muszą odpowiadać stosowanym w Polsce normom i wymogom jakościowym zgodnie z obowiązującymi przepisami. d) Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami - na podstawie posiadanych przez Wykonawcę zezwoleń z Inspekcji Sanitarnej - zapewniających utrzymanie wysokiej jakości towarów i brak uszkodzeń. Wykonawca winien posiadać aktualną decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej dotyczącej zgody na przewóz artykułów spożywczo-żywnościowych do okazania na każde żądanie Zamawiającego e) Zamówiony towar przyjmowany będzie przez wyznaczonego pracownika Sekcji Żywienia, w miejscu do tego wyznaczonym, który podczas przyjęcia przedmiotu zamówienia sprawdzi wymagane przy każdej dostawie dokumenty: - dla Pakietu nr 1-5 oraz 8: Handlowy Dokument Identyfikacyjny, - dla Pakietu nr 9: aktualne badanie jaj w kierunku salmonelli, zaświadczenie lekarsko - weterynaryjne dla jaj konsumpcyjnych, f) W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych Zamawiający nie przyjmie określonej partii towaru, a wykonawca zobowiązuje się na telefoniczne wezwanie Zamawiającego do uzupełnienia braków ilościowych i asortymentowych albo wymiany dostarczonego wadliwego towaru na towar wolny od wad w terminie odwrotnym nie późniejszym niż dnia następnego po dniu dostawy. 5) W trakcie realizacji dostaw Wykonawca zobowiązany jest do: a) dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru; b) dostarczania towarów do magazynu w siedzibie oraz filii Zamawiającego, własnym transportem oraz na własny koszt i ryzyko; za dostarczaną żywność (w tym za jej ubezpieczenie, stan jakościowy oraz ilościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego c) dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienie dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego; d) dołączania do każdej dostawy faktury VAT z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, wartości VAT oraz kwoty brutto; e) terminowego dostarczania towarów; W przypadku niedostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego dostawcy i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu, a ceną wynikającą z umowy. W w/w sytuacji Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie; f) do pokrycia kosztów badań fizykochemicznych i sensorycznych dostarczanych produktów w dowolnym okresie obowiązywania umowy, celem stwierdzenia przez Zamawiającego ich zgodności z polskimi normami i etykietą produktu zawierającą skład surowcowy. 6) Dostawy powinny odpowiadać normom sanitarnym i higienicznym przewidzianym dla żywności na terenie Rzeczypospolitej Polskiej (w szczególności pod kątem stosowania przez wykonawcę zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP). 7) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, tej samej partii produkcyjnej, będzie wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 roku, poz.149 z późn. zm.); b) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2016 roku, poz.1604 z późn. zm.) wraz z aktami wykonawczymi, c) rozporządzenia (WE) 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującego Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz.1 z późn. zmianami), d) rozporządzenia (WE) 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz.4), e) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 roku, poz.242 z późn. zm.), f) rozporządzenia (WE) 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz.55 z późn. zmianami), g) rozporządzenia (WE) 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, poz.206 z późn. zmianami), h) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 roku, poz.29 z późn. zm.), i) rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz.1 z późn. zmianami). 8) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera arkusz cenowy stanowiący załącznik nr 1a do SIWZ. W przypadku podania we wskazanym załączniku nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.4 i 5 ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert "równoważnych". Za "równoważne" Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w tabelach występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów, równoważnych o właściwościach, parametrach nie gorszych, niż określone w tabelach. Dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych w stosunku do opisanych norm i systemów odniesienia 9) Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie wg zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający przekaże zapotrzebowanie Wykonawcy pocztą elektroniczną, faksem, telefonicznie lub pisemnie. 10) Ilości towarów podane w Arkuszu cenowym - załącznik 1a, są szacunkowym zapotrzebowaniem Zamawiającego przez okres 24 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od dostawy niektórych produktów, na rzecz innych produktów wymienionych w Arkuszu cenowym - załącznik 1a, z zastrzeżeniem, że zmiana asortymentów poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć 20% ich ilości wskazanej w umowie. Ponadto Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od zakupu niektórych towarów z powodu różnic w ilości obłożenia łóżek i różnych stanów chorobowych pacjentów przebywających na oddziałach szpitalnych. 11) Zamówienie będzie podlegało sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, przez okres 24 miesięcy od dnia podpisania umowy lub wskutek wcześniejszego wyczerpania kwoty brutto przeznaczonej na realizacje umowy.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV: 15113000-3, 15131130-5, 15112000-6, 15131135-0, 15500000-3, 15810000-9, 15331170-9, 15221000-3, 03142500-3, 15300000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - mięso wieprzowe |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
27/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
71540
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Zakłady Mięsne Maryniak&Maryniak Sp. z o. o.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
85617
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
|
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - wędliny wieprzowe |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
27/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
59730
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Zakłady Mięsne Maryniak&Maryniak
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
59435.25
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
|
CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 mięso drobiowe i podroby |
|
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie w zakresie części 3 - Pakiet nr 3 - mięso drobiowe i podroby zostało unieważnione na mocy art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z którym Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu. W przedmiotowym postępowaniu, do upływu terminu składania ofert, tj. do dnia 15 stycznia 2018r. do godziny 10:00 nie wpłynęły żadne oferty na w/w Pakiety (części). Wobec powyższego, Zamawiający unieważnia postępowanie na podstawie art. 93 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. |
|
|
CZĘŚĆ NR: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - świeże wędliny drobiowe |
|
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie w zakresie części 3 - świeże wędliny drobiowe zostało unieważnione na mocy art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z którym Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu. W przedmiotowym postępowaniu, do upływu terminu składania ofert, tj. do dnia 15 stycznia 2018r. do godziny 10:00 nie wpłynęły żadne oferty na w/w Pakiety (części). Wobec powyższego, Zamawiający unieważnia postępowanie na podstawie art. 93 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. |
|
|
CZĘŚĆ NR: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - mleko i przetwory mleczarskie |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
08/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
180261
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
157164.11
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
|
CZĘŚĆ NR: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - pieczywo i wyroby piekarskie |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
08/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
78790
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: P.W.SMAK G.Dorosz i B.Dorosz Sp. j.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
94054.80
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
|
CZĘŚĆ NR: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 - warzywa mrożone |
|
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie w zakresie części 7 - Pakiet nr 7 - warzywa mrożone (części) zostało unieważnione na mocy art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z którym Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu. W przedmiotowym postępowaniu, do upływu terminu składania ofert, tj. do dnia 15 stycznia 2018r. do godziny 10:00 nie wpłynęły żadne oferty na w/w Pakiety (części). Wobec powyższego, Zamawiający unieważnia postępowanie na podstawie art. 93 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. |
|
|
CZĘŚĆ NR: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 - ryby mrożone |
|
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Postępowanie w zakresie części 8 Pakiet nr 8 - ryby mrożone zostało unieważnione na mocy art. 93 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie z którym Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu. W przedmiotowym postępowaniu, do upływu terminu składania ofert, tj. do dnia 15 stycznia 2018r. do godziny 10:00 nie wpłynęły żadne oferty na w/w Pakiety (części). Wobec powyższego, Zamawiający unieważnia postępowanie na podstawie art. 93 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. |
|
|
CZĘŚĆ NR: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 - jaja konsumocyjne |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
08/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
14344
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Handel Artykułami Rolno - Spożywczymi Hurt-Detal Hurtownia jaj Witold Jędros
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
12048.96
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
|
CZĘŚĆ NR: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 - warzywa i owoce świeże |
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
08/02/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
48745.20
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
45806.15
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z KEPNA
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków na potrzeby Całodziennego Klubu Seniora "Pod Żurawiem" w Kępnie oraz Noclegowni w Mianowicach
- Budowa zadaszonego lodowiska przy al. Marcinkowskiego w Kępnie
więcej: przetargi w Kepnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 12 WE WROCŁAWIU
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Smolcu z możliwością składania ofert częściowych.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Samorządowego "Tęczowa Kraina" w Alwerni z filią w Grojcu w 2026 r.
- dostawa produktów spożywczych, produktów mleczarskich, pieczywa, ryb i mrożonek, mięsa i wędlin, warzyw i owoców
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Brzezince
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Obrońców Pomorza Gdańskiego w Miłobądzu z podziałem na części
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





