To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-11-26
Ostrowiec Świętokrzyski: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2014r.
Numer ogłoszenia: 483432 - 2013; data zamieszczenia: 26.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 455792 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: pomoc społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2014r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin w ilościach i rodzajach określonych w Załączniku Nr 1 do SIWZ w okresie od 2 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r. tj.: mięso: karkówka b/k 95kg, łopatka wieprzowa b/k 1650kg, kości wieprzowe rurkowe 860kg, mięso mielone wieprzowo - wołowe w opakowaniu ok. 500g - 150 sztuk, żeberka pieczeniowe 600kg, schab b/k 50kg, serca wieprzowe 195kg, wątroba wieprzowa 30kg, słonina b/s 280kg, ozory 75kg, udko z kurczaka ( ćwiartka) 3000kg, filet z kurczaka 650kg, wątroba drobiowa 120kg, żołądki drobiowe 150kg; wędliny: baleron wędzony 320kg, baleron gotowany 280kg, baton szynkowy 45kg, gulasz angielski 65kg, kaszanka 370kg, kiełbasa krakowska 255kg, kiełbasa targowa 1050kg, kiełbasa żywiecka 10kg, kiełbasa szynkowa 115kg, udziec z indyka w galarecie 325kg, mielonka rodzinna 65kg, ogonówka 850kg, parówki cienkie w folii 370kg, pasztet drobiowy pieczony 310kg, polędwica sopocka 380kg, rolada drobiowa 175kg, salceson wiejski w folii 315kg, pasztet drobiowy 130g w opakowaniu 435 sztuk, pasztetowa w folii 140kg, szynka bankietowa 155kg, szynka drobiowa 120kg, szynka konserwowa 40 kg, szynka gotowana 65 kg, szynka tyrolska 45kg, szynkówka - wieprzowa 335kg, pieczeń wieprzowa 100kg, wędzonka 210kg, pierś pieczona z indyka 105kg, szynka pieczona wieprzowa 10120kg, szynka gotowana 62kg, polędwica drobiowa 275kg. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa takiego oferowanego produktu musi się znaleźć w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego zmawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych, niż wskazane w formularzu ofertowo - cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ - produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych (kolor, konsystencja, zapach i smak). Produkty wymienione w formularzu ofertowo - cenowym muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartych w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995r o statystyce publicznej (Dz.U.Nr 88 poz. 439 z późn. zm) oraz muszą spełniać odpowiednio normy: PN-A-82007, PN-88/A-82003,PN-86/A-82004, Pn-86/A-82002, PN-A-82011 oraz PN-91/A-82001. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w formularzu ofertowo - cenowym przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku stosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz składu chemicznego. wszystkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r NT17, poz. 127 z późn. zm). Wskazane w formularzu ofertowo - cenowym ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów stanowiących przedmiot zamówienia (umowy) w zależności od ilości mieszkańców i wyznaczonej diety przez lekarzy dla pensjonariuszy i z tego tytułu nie przysługują Wykonawcy żadne roszczenia finansowe ani prawne. Dostarczone artykuły żywnościowe powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Dostawy będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję do wglądu Zamawiającego (kiedy będzie tego wymagał Zamawiający). Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, e-mailem lub faksem (najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę). Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w przypadku stwierdzenia przez zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp) aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. Ceny jednostkowe poszczególnych asortymentów mięsa i wędlin nie zmienią się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. Dostawa codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 7.00 do 12.00..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- KIDEM Sp.j.Ireneusz Kowalski & Dorota kowalska, Hurtownia Mięsa i Wędlin, Jędrzejów 78, 27-400 Ostrowiec Św., kraj/woj. świętokrzyskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 160441,98 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 166800,30
Oferta z najniższą ceną: 166800,30 / Oferta z najwyższą ceną: 182025,03
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Gminnego Przedszkola w Regułach w 2025 r.
- Dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego nr 15 w Gliwicach.
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Krakowskiego Centrum Seniora - dostawa mięsa drobiowego, mięsa wieprzowo - wołowego i wędlin
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów dla Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie od 1.09.2025r. do 31.08.2026r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 34 w Białymstoku
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi w Lubinie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.