eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ostrowiec ŚwiętokrzyskiDostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2014r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-08

Ostrowiec Świętokrzyski: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2014r.
Numer ogłoszenia: 455792 - 2013; data zamieszczenia: 08.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2014r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin w ilościach i rodzajach określonych w Załączniku Nr 1 do SIWZ w okresie od 2 stycznia 2014r do 31 grudnia 2014r. tj.: mięso: karkówka b/k 95kg, łopatka wieprzowa b/k 1650kg, kości wieprzowe rurkowe 860 kg, mięso mielone wieprzowo-wołowe w opakowaniu ok. 500 g -150 sztuk, , żeberka pieczeniowe 600kg, schab b/k 50kg, serca wieprzowe 195kg, wątroba wieprzowa 30 kg, słonina b/s 280kg, ozory 75kg, udko z kurczaka 9ćwiartka ) 3000kg, , filet z kurczaka 650kg, wątroba drobiowa 120kg, żołądki drobiowe 150kg; wędliny: baleron wędzony 320kg, baleron gotowany 280kg, baton szynkowy 45 kg, gulasz angielski 65 kg, kaszanka 370kg, kiełbasa krakowska 255kg, kiełbasa targowa 1050kg, kiełbasa żywiecka 10kg, kiełbasa szynkowa 115kg, udziec z indyka w galarecie 325kg, mielonka rodzinna 65kg, ogonówka 850kg, parówki cienkie w folii 370kg, pasztet drobiowy pieczony 310kg, polędwica sopocka 380kg, rolada drobiowa 175kg, salceson wiejski w folii 315 kg, pasztet drobiowy 130g w opakowaniu 435 sztuk, pasztetowa w folii 140kg, szynka bankietowa 155kg, szynka drobiowa 120kg, szynka konserwowa 40kg, szynka gotowana 65kg, szynka tyrolska 45kg, szynkówka-wieprzowa 335kg, pieczeń wieprzowa 100 kg, wędzonka 210kg, pierś pieczona z indyka 105kg, szynka pieczona wieprzowa 10120kg, szynka gotowana 62kg, polędwica drobiowa 275kg.W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych ( firmowych ) producenta, ale pod warunkiem , że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa takiego oferowanego produktu musi się znaleźć w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych , niż wskazane w formularzu ofertowo-cenowym, stanowiącym Załączcznik Nr 1 do SIWZ- produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych (kolor, konsystencja, zapach i smak ). Produkty wymienione w formularzu ofertowo-cenowym muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995r o statystyce publicznej ( Dz. U. Nr 88 poz. 439 z późn. zm ). Wskazane w formularzu ofertowo-cenowym ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku , czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów stanowiących przedmiot zamówienia(umowy ) w zależności od ilości mieszkańców i wyznaczonej diety przez lekarzy dla pensjonariuszy i z tego tytułu nie przysługują Wykonawcy żadne roszczenia finansowe ani prawne. Dostarczone artykuły żywnościowe powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Dostawy będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu , Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję do wglądu Zamawiającego ( kiedy będzie tego wymagał Zamawiający ). Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie , e-mailem lub faksem (najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę). Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie ( w wypadku stwierdzenia przez zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp ) aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. Ceny jednostkowe poszczególnych asortymentów mięsa i wędlin nie zmienią się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. Dostawa codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 7.00 do 12.00..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających dotychczasowemu Wykonawcy w wysokości nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego w przypadku wystąpienia okoliczności , których nie da się przewidzieć w chwili sporządzenia niniejszego zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku korzystania przez Wykonawcę z zasobów innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków Wykonawca przedstawi pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ostrowiec-grabowiecka7domypomocy.pl w zakładce przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Św. 27-400..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.11.2013 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Św. -sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.