Ogłoszenie z dnia 2010-12-23
Łódź: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej.
Numer ogłoszenia: 418372 - 2010; data zamieszczenia: 23.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi, ul. Snycerska 8, 91-302 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 203 48 00, faks 0-42 203 48 17.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt jest wspólfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach europejskiego Funduszu Społecznego - Podziałania 7.1.3 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu poczęstunku dla 100 uczestników podczas konferencji będącej podsumowaniem stanu realizacji projektu systemowego Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi w ramach Priorytetu VII PO KL Promocja integracji społecznej, Podziałanie 7.1.3 POKL - Wsparcie i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kadr pomocy i integracji społecznej.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.12.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA MIRIAM MIROSŁAWA WICHROWSKA
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA MIRIAM MIROSŁAWA WICHROWSKA
- MIRIAM - Mirosława Wichrowska, ul. Roszkowskiego 1, 93-352 Łódź, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4200,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5000,00
Oferta z najniższą ceną: 5000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5000,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Konferencja odbędzie się w Centrum Biznesowym Synergia Łódź ul. Wólczańska 128-134, w którym jest sala kolumnowa wyposażona w sprzęt multimedialny, ekran, nagłośnienie, mogąca pomieścić 100 osób. O miejscu konferencji zdecydował fakt, iż Wysłano zapytanie o wolną salę konferencyjną na termin 16 grudnia 2010 r. Spośród 5 firm 4 udzieliły odpowiedzi. Trzy z nich podały informację, iż nie dysponują wolną salą w tym dniu. Jedna z firm odpowiedziała, że posiada taką salę w tym terminie, jednak sala jest do wynajęcia wraz z usługą restauracyjną. Wynajęcie sali na Konferencję jest wyłączone z stosowania ustawy prawo zamówień publicznych na podstawie art.4 ust.3i ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych ( Dz.U. z 2010 r. Nr 113, poz.759 z późn. zmianami). Usługi restauracyjne, polegające na przygotowaniu i podaniu posiłku wymagają zastosowania trybu zapytania o cenę lub przetargu nieograniczonego. W związku z faktem, że podczas konferencji planowane jest zapewnienie uczestnikom poczęstunku oraz ciepłego posiłku, koniecznym jest udzielenie zamówienia obejmującego usługę restauracyjną polegającą na przygotowaniu i podaniu poczęstunku w tym składającego się z ciepłych dań dla uczestników konferencji, którymi będą przedstawiciele organizacji pomocy i integracji społecznej oraz organizacji pozarządowych z terenu województwa łódzkiego. Pomieszczenia w Centrum Synergia wynajmuje na stałe firma restauracyjna. Aby zapewnić uczestnikom poczęstunek oraz ciepły posiłek w miejscu konferencji konieczne jest zatem udzielenie zamówienia działającej w tym miejscu firmie, co możliwe jest jedynie w trybie zamówienia z wolnej ręki realizowanego w oparciu o przepis art.66 w związku z art. 5 ust. 1a) ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych. Zastosowanie innego trybu udzielenia zamówienia na przygotowanie i podanie poczęstunku wiązałoby się z koniecznością poniesienia dodatkowych kosztów oraz zmianą organizacji konferencji bądź jej wydłużeniem (co związane jest m.in. z dojazdem uczestników). W przypadku udzielenia zamówienia w trybie z wolnej ręki na rzecz firmy wynajmującej pomieszczenia w Centrum Synergia, Zamawiający poniesie jedynie koszty poczęstunku oraz ciepłego posiłku. Udzielenie zamówienia w innym trybie mogłoby zatem skutkować naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków, co zgodnie z art.5a ust.1a pkt1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowi uzasadnioną podstawę do zastosowania trybu zamówienia z wolnej ręki.Ze względu na fakt, iż usługi restauracyjne należą do kategorii usług o charakterze niepriorytetowym określonych w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010 roku w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym oraz powyższą argumentację, udzielenie zamówienia w trybie określonym w art.66 w związku z art. 5 ust.1a ustawy Prawo zamówień publicznych jest uzasadnione.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- "Adaptacja pomieszczeń i warsztatów szkolnych" w ramach projektu pn.: "Ekologiczny mechanik"
- Wydzielenie stref pożarowych w budynku XXV Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi - Etap 3
- Modernizacja pionu żywienia w Przedszkolu Miejskim nr 7 w Łodzi
- Dostawa sprzętu komputerowego na potrzeby realizacji projektu: CardioSense, w podziale na zadania (części).
- "Zaprojektowanie, wykonanie i dostawa materiałów promocyjnych do siedziby Zamawiającego".
- MODERNIZACJA KOMPLEKSU SPORTOWEGO "MOJE BOISKO - ORLIK 2012" przy XLVII Liceum Ogólnokształcącym im. Stanisława Staszica w Łodzi, ul. Czernika nr 1/3.
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług cateringowych"
- Organizacja wypoczynku dla osób uprawnionych w formie turystyki grupowej do Słowenii dofinansowanej z ZFŚS PZPW w Rzeszowie
- Kompleksowa usługa przeprowadzenia specjalistycznego szkolenia strzeleckiego w różnym środowisku działania dla funkcjonariuszy jednostek kontrterrorystycznych w ramach projektu pn. "In Service ++"
- Usługi w zakresie organizacji, konferencji, konwentów, targów, szkoleń i innych wydarzeń dla Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej we Wrocławiu
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
- Kompleksowa organizacja jednodniowej Konferencji "Forum Opiekunów Kół Naukowych - Współpraca, rozwój, inspiracja" realizowanej przez Politechnikę Lubelską.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.