eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BłonieDostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2012 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-28

Błonie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2012 roku.
Numer ogłoszenia: 399232 - 2011; data zamieszczenia: 28.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbramki.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na I półrocze 2012 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: ZADANIE 1. Artykuły spożywcze: Ananasy w puszce 565 g. szt. 30 Aromaty 9 ml. szt. 80 Bakalie (mieszanka) 200 g. szt. 20 Barszcz biały 66 g. szt. 120 Bazylia 10 g. szt. 50 Brzoskwinie 820 g. szt. 30 Budyń czekoladowy 63 g. szt. 300 Budyń śmietankowy 60 g. szt. 200 Chrzan 320 g. szt. 100 Cukier 1 kg. kg. 1300 Cukier puder 0,4 kg. kg. 30 Cukier waniliowy 32 g. szt. 120 Curry 20 g. szt. 30 Cynamon 20 g. szt. 30 Czosnek mielony 20 g. szt. 200 Dżem niskosłodzony 280 g. szt. 700 Fasola sucha 500 g. kg. 120 Fasola konserwowa 500 g. szt. 200 Fasola czerwona konserwowa 400 g. szt. 100 Galaretka owocowa z cukrem 79 g. szt. 400 Gałka muszkatołowa 20 g. szt. 25 Groszek konserwowy 400 g. szt. 200 Herbata granulowana 100 g. kg. 90 Kakao 100 g. szt. 100 Kasza jęczmienna 1 kg. kg. 300 Kasza manna 1 kg. kg. 100 Ketchup 500 g. łagodny min. 35 % wkładu pomidorów szt. 120 Kisiel z cukrem 77 g. szt. 300 Koktajl owoców w syropie 850 g. szt. 30 Koncentrat pomidorowy 900 g. szt. 150 Konserwa rybna w oleju 170 g. szt. 180 Konserwa rybna w pomidorach 170 g. szt. 180 Kukurydza konserwowa 400 g. szt. 150 Kwasek cytrynowy 50 g. szt. 50 Liście laurowe 6 g. szt. 200 Majeranek 10 g. szt. 200 Majonez 420 g. szt. 180 Mak 500 g. kg. 10 Makaron nitki 500 g. kg. 80 Makaron krajanka gruba 5 kg. kg. 150 Makaron świderki 5 kg. kg. 300 Marmolada 600 g. szt. 20 Mąka pszenna typ 480 1 kg kg. 300 Mąka ziemniaczana 1 kg. kg. 30 Mieszanka owoców kandyzowanych 100 g. szt. 30 Miód 300 g. szt. 10 Musli 5 kg. kg. 80 Musztarda 200 g. szt. 120 Ocet 0,5 l (10 %) szt. 15 Ogórki konserwowe 900 g. szt. 100 Olej 1 l szt. 330 Oregano 10 g. szt. 50 Papryka konserwowa 850 g. szt. 150 Papryka mielona 20 g. szt. 50 Pasztet z drobiu 155 g. szt. 100 Pieprz naturalny mielony 20 g. szt. 400 Płatki owsiane 1 kg. kg. 100 Płatki kukurydziane 5 kg. kg. 100 Płatki jęczmienne 5 kg. kg. 100 Proszek do pieczenia 36 g. szt. 120 Przyprawa do ryb 20 g. szt. 50 Przyprawa do drobiu 20 g. szt. 50 Przyprawa do kuchni włoskiej 20 g. szt. 50 Przyprawa gros 20 g. szt. 50 Rodzynki 200 g. szt. 50 Ryż 1 kg. kg. 300 Sałatka szwedzka 850 g. szt. 150 Sól 1 kg. kg. 350 Szczaw konserwowy 320 g. szt. 100 Śliwki suszone 100 g. kg. 5 Tymianek 10 g. szt. 25 Przyprawa uniwersalna do potraw 200 g. szt. 200 Wiórki kokosowe 200 g. szt. 20 Ziele angielskie 12 g. szt. 200 Zupa grzybowa 37 g. szt. 200 Zupa ogonowa 62 g. szt. 200 Zupa pieczarkowa 44 g. szt. 200 Żelatyna 50 g. szt. 60 Soda oczyszczona 8 g. szt. 30 ZADANIE 2. Mięso, wędlina, drób wyroby drobiowe Baleron odtłuszczony kg. 145 Baleron wędzony kg. 95 Boczek pieczony kg. 15 Boczek prasowany kg. 80 Boczek surowy b/k kg. 60 Boczek wędzony kg. 20 Golonka wieprzowa kg. 30 Kaszanka kg. 145 Kiełbasa biała kg. 40 Kiełbasa cytrynowa kg. 95 Kiełbasa dębicka kg. 95 Kiełbasa krakowska kg. 80 Kiełbasa parówkowa kg. 155 Kiełbasa podwawelska kg. 125 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg. 145 Kiełbasa zwyczajna kg. 125 Kiełbasa żywiecka kg. 80 Korpusy z kurczaka kg. 120 Kości wędzone kg. 120 Kurczaki całe kg. 250 Łopatka z kością kg. 500 Łopatka pieczona kg. 80 Mielonka wieprzowa kg. 95 Mięso mielone kg. 500 Mięso wołowe b/k kg. 300 Mięso wołowe z kością (antrykot) kg. 150 Mortadela kg. 95 Mortadela z warzywami kg. 80 Polędwica w warzywami kg. 80 Nogi wieprzowe kg. 100 Ogonówka kg. 145 Pałka z kurczaka kg. 190 Parówki cienkie kg. 155 Parówki drobiowe kg. 210 Pasztet drobiowy pieczony kg. 140 Pasztetowa kremowa kg. 80 Pasztetowa drobiowa kg. 80 Wątrobianka kg. 80 Pieczeń wieprzowa kg. 80 Piersi z indyka (filet) kg. 30 Piersi z kurczaka (filet) kg. 240 Polędwica sopocka kg. 15 Salceson włoski kg. 100 Schab karkowy z kością kg. 120 Schab pieczony kg. 15 Schab środkowy z kością kg. 290 Słonina kg. 50 Smalec kg. 30 Szynka gotowana kg. 120 Szynka wędzona kg. 120 Szynka drobiowa kg. 120 Baton drobiowy z kurczaka kg. 50 Polędwica drobiowa kg. 120 Szynka wieprzowa z kością kg. 70 Udziec kurczaka kg. 50 Wątroba wieprzowa kg. 140 Żebra paski kg. 30 ZADANIE 3. Dostawa ryb: Panga biała filet mrożony b/sk kg. 400 Ryba wędzona kg. 120 Śledź płaty kg. 150 ZADANIE 4. Dostawa owoców i warzyw: Botwina pęcz. 80 Buraki czerwone kg. 700 Cebula kg. 500 Czosnek główki główki 150 Jabłka kg. 1500 Kapusta biała kg. 250 Kapusta czerwona kg. 150 Kapusta kiszona kg. 400 Kapusta młoda szt. 200 Kapusta pekińska kg. 240 Koper pęcz. 200 Marchew kg. 1700 Natka pęcz. 360 Ogórki kiszone kg. 600 Ogórki świeże kg. 100 Papryka świeża kg. 100 Pieczarki kg. 300 Pietruszka kg. 350 Pomidory kg. 600 Por kg. 230 Rabarbar kg. 70 Rzodkiewka pęcz. 350 Sałata masłowa szt. 400 Sałata lodowa szt. 50 Seler kg. 230 Szczypior pęcz. 400 Truskawki kg. 350 Ziemniaki kg. 8000 Ziemniaki młode kg. 2000 ZADANIE 5: Dostawa nabiału: Jogurt naturalny w kubku 150 g. szt. 1100 Masło roślinne w kostce 250 g. szt. 4500 Mleko 2% w folii - 1 litr l. 5000 Mleko 2% w kartonie - 1 litr l. 200 Ser biały półtłusty kg. 400 Ser biały chudy kg. 50 Ser topiony 100 g. szt. 1200 Ser żółty tłusty kg. 140 Śmietana 30 % - 1 litr l. 250 ZADANIE 6. Dostawa pieczywa: Bułki paryskie 450 g szt. 9000 Bułki kajzerki 50 g szt. 250 Bułki słodkie 100 g szt. 100 Bułki maślane 80 g szt. 1000 Chleb pszenno - żytni 500 g szt. 7000 Chleb razowy 500 g szt. 1800 ZADANIE 7: Dostawa jaj: Jaja klasa A 65-70 g szt. 21600.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych tj. dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia; sytuacji ekonomicznej i finansowej.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć: orzeczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SWIZ; wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym podmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SWIZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SWIZ; Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustaw Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsbramki.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.