Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-12-07
Milicz: Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu w formie posiłków jednodaniowych w okresie od 03.01.2011 r. do 21.12.2011 r.
Numer ogłoszenia: 398428 - 2010; data zamieszczenia: 07.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Miliczu , ul. Trzebnicka 2, 56-300 Milicz, woj. dolnośląskie, tel. 71 3841349, faks 71 3841119.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-milicz.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna JST.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu w formie posiłków jednodaniowych w okresie od 03.01.2011 r. do 21.12.2011 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu w formie posiłków jednodaniowych w okresie od 03.01.2011 r. do 21.12.2011 r. Zamówienie przewiduje około 10.340 posiłków - średnio dla 55 osób przez około 188 dni. Zakres zamówienia obejmuje: 1.Zapewnienie pomieszczenia, w którym będą wydawane i spożywane posiłki jednodaniowe przez podopiecznych OPS w Miliczu, Pomieszczenie, w którym wydawane i spożywane będą posiłki znajdować się powinno na terenie miasta Milicz. Lokalizacja pomieszczenia powinna zapewniać samodzielny dostęp osobom uprawnionym, w tym osobom posiadającym problemy w poruszaniu się bez konieczności ponoszenia kosztów dojazdu do pomieszczenia. W pomieszczeniu należy zapewnić co najmniej 55 miejsc siedzących, przeznaczonych do spożywania posiłków. Stan pomieszczenia powinien być zgodny z wymogami sanitarnymi. 2. Przygotowanie i wydawanie posiłków jednodaniowych podopiecznym OPS w Miliczu. 1) Określenie posiłek jednodaniowy oznacza: a)zupę - min. 500 ml, z obowiązkową -wkładką mięsną- (min. 100 g) i pieczywem (min. 100 g) lub b)posiłki o charakterze drugiego dania. Posiłki winny być urozmaicone, przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych, o wartości kalorycznej min. 1000 kcal. 2) Zamówienie przewiduje wydawanie posiłków w dni nauki szkolnej w godzinach określonych przez Wykonawcę, w porze obiadowej. 3) Zamawiający przekazuje Wykonawcy, w formie pisemnej, wykaz osób uprawnionych do korzystania z posiłku. 4) Posiłki wydawane będą osobom uprawnionym na podstawie decyzji administracyjnej właściwego organu, na podstawie miesięcznych bloczków przygotowywanych przez Wykonawcę. 5) Osoba uprawniona do korzystania z posiłków, po otrzymaniu decyzji, zgłasza się po bloczek do Wykonawcy, kwitując jego odbiór własnoręcznym podpisem..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego możliwość udzielenia zamówień uzupełniających w trybie zamówienia z wolnej ręki, których wartość nie przekroczy 50% wartości zamówienia podstawowego, na zasadach określonych w art. 67 ust. 1 pkt 6 Ustawy.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 21.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy spełnią warunek poprzez wykazanie, że wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie) co najmniej jedną, trwającą 12 miesięcy kalendarzowych (lub kilka trwających krócej, jeżeli ich suma wynosi 12 miesięcy kalendarzowych) usługę codziennego (poza dniami wolnymi od nauki) dożywiania zbiorowego, obejmującą minimum 10 osób.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy spełnią warunek poprzez wykazanie, iż dysponują minimum 2 osobami o stażu pracy w żywieniu zbiorowym wynoszącym co najmniej 1 rok w odniesieniu do każdej z nich.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian do umowy na podstawie art. 144 ust. 1 Ustawy w następujących sytuacjach: a) z powodu okoliczności, których wystąpienie nastąpiło niezależnie od Wykonawcy bądź Zamawiającego (przykładowa okoliczność: siła wyższa); b) w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na usługi określone w przedmiocie zamówienia, czego następstwem będzie zmiana wynagrodzenia umownego; c) zmiany przepisów wydanych przez władze centralne i lokalne oraz inne przepisy, regulaminy i wytyczne, które są w jakikolwiek sposób związane z wykonywanymi opracowaniami. W tych przypadkach Strona dążąca do zmiany umowy każdorazowo obowiązana jest przedstawić na piśmie argumenty przemawiające za dokonaniem zmian do umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-milicz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.ops-milicz.pl lub Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Trzebnicka 2, 56-300 Milicz, pok. nr 7, w cenie 10 zł na wniosek oferenta.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Trzebnicka 2, 56-300 Milicz, pok. nr 1.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z MILICZA
- Dostawa laparoskopu - toru wizyjnego 4K z funkcją obrazowania fluorescencyjnego ICG oraz dostawa narzędzi laparoskopowych w podziale na dwa zadania
- dostawa sprzętu medycznego do zabiegów histeroskopii wraz z narzędziami
- Remont i przebudowa w zakresie ocieplenia budynku mieszkalnego wielorodzinnego w Miliczu
więcej: przetargi w Miliczu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Mieście Zielonka
- Zakup usługi gastronomicznej wraz z obsługą podczas dwóch spotkań z przedstawicielami maz. powiatowych/miejskich urzędów pracy w celu omówienia kwestii dotyczących realizacji KFS w woj. maz.
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii letnich w Rzeszowskim Domu Kultury
- Organizacja 1 (jednego) jednodniowego szkolenia pn: "Estetyka i funkcjonalność opakowania produktu"
- Świadczenie usług cateringowych: przygotowanie, dostarczenie i wniesienie posiłków na pierwsze piętro do pomieszczeń kuchennych do siedziby Zamawiającego.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.