Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-10-01
Łódź: Dostawa warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw przetworzonych, jabłek dla potrzeb Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi.
Numer ogłoszenia: 397988 - 2013; data zamieszczenia: 01.10.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 w Łodzi , ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6750415, 6750415, faks 042 6750500.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw świeżych, ziemniaków, warzyw przetworzonych, jabłek dla potrzeb Zakładu Karnego Nr 1 w Łodzi..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy niżej wymienionych produktów, określonych w poniższych tabelach, oznaczonych według Wspólnego Słownika Zamówień:część 1 warzywa CPV 153331100-8, część 2 ziemniaki CPV 03212100-1,część 3 warzywa przetworzone CPV 15331000-7,część 4 jabłka CPV 03222321-9 Tabela 1 część 1 - warzywa Poniżej podano odpowiednio: L.p. Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy /łącznie z pierwszą dostawą/1.Marchew korzeń 700kg 18000kg 2.Pietruszka korzeń 400kg 8000kg 3.Seler korzeń 600kg 12000kg 4.Cebula średnia 400kg 6000kg 5.Por 400kg 8000kg 6.Burak ćwikłowy 300kg 6000kg 7. Kapusta biała 400kg 8000kg 8.Kapusta czerwona 150kg 3000kg 9.Kapusta pekińska 100kg 2000kg 10.Kalafior 100kg 1000kg 11.Sałata 70kg 600kg 12.Koperek 30kg 200kg 13.Pomidor polny 30kg 500kg 14.Ogórek zielony 50kg 1000kg Dostawy warzyw poz 1 do 9 w okresie od podpisania umowy do 31.03.2014r. będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym, a od 01.04.2014r. do 31.10.2014r. w jednotygodniowym cyklu zamówienia. Dostawy warzyw poz od 10 do 14 sukcesywne w sezonie.Tabela 2 część 2 -ziemniaki L.p.,Nazwa artykułu,Ilość pierwszej dostawy w kg,Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy/łącznie z pierwszą dostawą/1 Ziemniaki 8000kg 120000kg.Dostawy w okresie od podpisania umowy do 31.03.2014r. będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym, a od 01.04.2014r. do 31.10.2014r. w jednotygodniowym lub dwutygodniowym cyklu zamówienia.Tabela3,część 3 - warzywa przetworzone L.p.Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy /łącznie z pierwszą dostawą/1.Kapusta kiszona 600kg 4000kg 2.Ogórek kwaszony 400kg 4000kg.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym od podpisania umowy do 31.10.2014r. zgodnie z zamówieniem. Tabela 4 część 4 - jabłka L.p. Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy/łącznie z pierwszą dostawą/1.Jabłka gatunek /Delikates,Lobo,Rubin, Szampion120-160g/szt. 500kg 20000 kg.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dwutygodniowym cyklu zamówienia od podpisania umowy do 31.10.2014r..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 03.21.21.10-1, 15.33.10.00-7, 03.22.23.21-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych /załącznik nr 2/
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych /załącznik nr 2/
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych /załącznik nr 2/
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych /załącznik nr 2/
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówien publicznych /załącznik nr 2/
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 5
- 2 - wielkość upustu - 95
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, godziny urzędowania 8.00-16.00.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.10.2013 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, ul. Beskidzka 54, 91-612 Łódź, godziny urzędowania 8.00-16.00.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tabela 1 część 1 - warzywa L.p. Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy/łącznie z pierwszą dostawą/1.Marchew korzeń 700kg 18000kg 2.Pietruszka korzeń 4008000kg 3.Seler korzeń 600kg 12000kg 4.Cebula średnia 400kg 6000kg 5.Por 400kg 8000kg 6.Burak ćwikłowy 300kg 6000kg 7.Kapusta biała 400kg 8000kg 8.Kapusta czerwona 150kg 3000kg 9.Kapusta pekińska 100kg 2000kg 10. Kalafior 100kg 1000kg 11.Sałata 70kg 600kg 12.Koperek 30kg 200kg 13.Pomidor polny 30kg 500kg 14.Ogórek zielony 50kg 1000kg.Dostawy warzyw poz 1 do 9 w okresie od podpisania umowy do31.03.2014r. będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym, a od 01.04.2014r. do 31.10.2014r. w jednotygodniowym cyklu zamówienia.Dostawy warzyw poz od 10 do 14 sukcesywne w sezonie..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 5
- 2. wielkość upustu - 95
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tabela 2 część 2 - ziemniaki L.p. Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy/łącznie z pierwszą dostawą/1.Ziemniaki 8000kg 120000kg.Dostawy w okresie od podpisania umowy do 31.03.2014r. będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym, a od 01.04.2014r. do 31.10.2014r. w jednotygodniowym lub dwutygodniowym cyklu zamówienia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 5
- 2. wielkość upustu - 95
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: tabela 3 część 3 - warzywa przetworzone L.p.Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy /łącznie z pierwszą dostawą/1.Kapusta kiszona 600kg 4000kg 2.Ogórek kwaszony 400kg 4000kg.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w cyklu miesięcznym od podpisania umowy do 31.10.2014r. zgodnie z zamówieniem..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jabłka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tabela4 część 4 - jabłka L.p. Nazwa artykułu Ilość pierwszej dostawy w kg Ilość zapotrzebowania w kg na okres obowiązywania umowy/łącznie z pierwszą dostawą/1.Jabłka gatunek /Delikates,Lobo,Rubin, Szampion120-160g/szt. 500kg 20000kg.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dwutygodniowym cyklu zamówienia od podpisania umowy do 31.10.2014r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- 38/ZP/2025 Dostawa wyrobów do użytku laboratoryjnego dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego
- Termomodernizacja budynku publicznego w modelu EPC w Łodzi.
- Roboty utrzymaniowe i konserwacyjne na obiektach inżynierskich zlokalizowanych na terenie miasta Łodzi
- Budowa budynku Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego wraz z niezbędnym wyposażeniem w WSZ im. Stanisława Rybickiego w Skierniewicach
- MZŻ.262.9.2025.Ż SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH DO 32 ŻŁOBKÓW NA TERENIE ŁODZI
- DZP.26.126.2025 Wykonanie robót tynkarskich na ścianach zewnętrznych budynków mieszkalnych (kamienic)
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubinie w III kwartale 2025r."
- Dostawa warzyw świeżych, kwaszonych, okopowych wczesnych, owoców i ziemniaków do Centrum Szkolenia Policji w Legionowie oraz Wydziału Wspomagającego CSP w Sułkowicach
- Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w III kwartale 2025 r. - 3 części
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Zacisze" z podziałem na 9 części od 1.07.2025 do 31.12.2025 r.
- Dostawy warzyw, ziemniaków , owoców cytrusowych
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolny 2025/2026
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.