eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowa SólDostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 11 Zadań - termin realizacji 12 miesięcy od daty podpisania umowy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-27

Nowa Sól: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 11 Zadań - termin realizacji 12 miesięcy od daty podpisania umowy.
Numer ogłoszenia: 39288 - 2008; data zamieszczenia: 27.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wielospecjalistyczny Szpital Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli, ul. Chałubińskiego 7, 67-100 Nowa Sól, woj. lubuskie, tel. 068 3882111, fax -68 3871281.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-nowasol.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 11 Zadań - termin realizacji 12 miesięcy od daty podpisania umowy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotrm zamówienia jest dostawa artykułów spozywczych w rozbiciu na 11 Zadań. Zamówienie obejmuje 11 odrębnych Zadań tj. : Zadanie 1 - Artykuły ogólno spożywcze Zadanie 2 - Przyprawy Zadanie 3 - Makaron Zadanie 4 - Artykuły dla dzieci i niemowląt owocowo - warzywne Zadanie 5 - artykuły dla dzieci i niemowląt - mleczne Zadanie 6 - Przeciery owocowe dla niemowląt Zadanie 7 - Jaja konsumpcyjne Zadanie 8 - Pasztet drobiowy Zadanie 9 - Mięso Zadanie 10 - Wędliny Zadanie 11 - Warzywa kiszone

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.85.00.00 - Produkty z ciasto makaronowego Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.00.00 - Produkty z ciasta makaronowego Oryginalny kod CPV: 15.88.40.00 - Produkty dla niemowląt Kod CPV wg słownika 2008: 15.88.40.00 - Produkty dla niemowląt 01.24.00.00 - 01.24.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 01.10.00.00 - 01.10.00.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 11.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstąpił od wymogu wniesienia wadium w tym postępowaniu..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust. 1 tj.: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie - na załączniku nr 2 oraz dokumenty wymagane w punkcie 6A 2) 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawca zobowiązany jest złożyć świadczenie - na załączniku nr 2 oraz dokumenty wymagane w punkcie 6B 1), 2), 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie - na załączniku nr 2. 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie - na załączniku nr2. Ocena spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie oceny oświadczeń i dokumentów; spełnia/ nie spełnia wymaganego warunku.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp wg wzoru stanowiącego formularz nr 2 SIWZ. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. Wykonawca musi załączyć do oferty wymagane poniżej dokumenty: 1) oświadczenie Wykonawcy , że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 oraz spełnia warunki ubiegania się o udzielenie zamówienia określone w art. 22 ust.1 pkt. 1 - 3 ustawy na formularzu oświadczenia stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3) wykazu osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakres wykonywanych przez nich czynności na zał.Nr. 3, 4) wykazu wykonanych - a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych - również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie niniejszego zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie , odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem przedmiotu, dat wykonania i odbiorców na zał. Nr. 4, 5) wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia pojazdów do transportu żywności jakimi dysponuje wykonawca na zał. Nr. 5, Ocena spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie oceny oświadczeń i dokumentów; spełnia/ nie spełnia wymaganego warunku.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-nowasol.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego biurowiec pokój nr 5 - Dział Zamówień Publicznych ul. Chałubińskiego 7, 67-100 Nowa Sól.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2008 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego biurowiec pokój nr 5 - Dział Zamówień Publicznych ul. Chałubińskiego 7, 67-100 Nowa Sól.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1 - Artykuły ogólno spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ananas plastry w zalewie 2. Babka keks-paczkowane 3. Barszcz czerwony typu Knorr paczkowany 4. Biszkopty paczkowane 125g 5. Bita śmietana typu śnieżka na mleku paczkowana 60g- 100g 6. Brzoskwinie (połówki) w zalewie 7. Budynie typu Knorr, Huglli różne smaki, paczkowane 8. Chrzan 200 - 320g (na kwasku cytrynowym) typu Rolnik, Pudliszki, Winiary 9. Cukier waniliowy op. jednostkowe 16g-40 g 10. Cynamon-paczkowany opak. jednostkowe 11. Dżem truskawka, wiśnia, brzoskwinia 12. Fasola Jaś paczkowana op. jednostkowe 13. Fasolka konserwowa szparagowa 14. Galaretki różne smaki, opak. jednostkowe 15. Groch suchy połówki paczkowany 16. Groszek konserwowy typu Rolnik, Winiary, Pudliszki 17. Groszek ptysiowy typu Knorr paczkowany 18. Grzanki czosnkowe (ziołowe ) typu Knorr 19. Herbata expresowa 2g typu Lipton, Junan (op. a 100szt.) 20. Herbata expresowa dzika róża 2 g (op. a 20-25 szt.) 21. Herbata expresowa mięta 2g (op. a 25szt.) 22. Herbatniki paczkowane z cukrem op. jednostkowe 23. Herbatniki zwykłe 50g, 100g 24. Herbatniki zwykłe maślane 25. Jabłka prażone słoiki 26. Kakao naturalne holenderskie czarne 100g 27. Kasza jęczmienna paczkowana 1 kg 28. Kasza kukurydziana paczkowana 29. Kasza manna zwykła 0,5kg, 1 kg 30. Kawa naturalna rozpuszczalna typu Tchibo (w szklanych opakowaniach) 31. Kawa Inka rozpuszczalna op. 150g 32. Kisiele typu Winiary różne smaki, paczkowane 33. Koncentrat pomidorowy30% typu Pudliszki, op. jednostkowe 34. Kukurydza konserwowa typu Bonduelle, 400g 35. Majonez sałatkowy dekoracyjny (np. typu Winiary, Rolnik) 36. Mąka pszenna opak.1kgluksusowa, tortowa (oprócz Gloria) 37. Mąka ziemniaczana pakowana 38. Miód naturalny opakowanie op. jednostkowe 39. Miód naturalny opakowanie 25g 40. Musztarda (łagodna) w szklankach 200g 41. Ogórki konserwowe 42. Olej uniwersalny do smażenia, sałatek,(kujawski1l- tłoczenie) 43. Paluszki z makiem-paczkowane, op. jednostkowe 44. Paluszki solone op. jednostkowe 45. Płatki kukurydziane paczkowane 250g 46. Kwasek cytrynowy op. 20g. 47. Płatki owsiane paczkowane 500g 48. Proszek do pieczenia 16g - 20g 49. Ryż paraboliczny długoziarnisty typu Sonko 50. Ryż zwykły (paczkowany 1 kg) 51. Sól jodowana 1 kg 52. Suchary bezcukrowe 250g 53. Szczaw konserwowy 0,9 l 54. Wafle luz rózne smaki waniliowe, truskawkowe, kokosowe, kakaowe 53. Wafle ryżowe paczkowane.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2 - Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Liść laurowy paczkowany opak. jednostkowe 15g - 20g 2. Majeranek typu Kamis paczkowany opak. jedn. 3. Napój owocowy witaminowy w proszku opak. jedn. 4. Papryka konserwowa opakowanie jednostkowe 5. Papryka przecier typu Peperonata op. jednostkowe 6. Pieprz naturalny czarny opak. jednostkowe 7. Przyprawa do drobiu, ryb, sałatek opak. jedn. 8. Przyprawa typu Wegeta, Podrawka Huglli opak. jedn.(wiaderka do 5kg 9. Przyprawa typu Wegeta, Kucharek, Huglli opak. jednostkowe 200g 10. Przyprawa w płynie (maggi) typu Winiary 1litr 11. Soki owocowe - koncentraty aronia, malina, wiśnia (oprócz zaprawy do napojów) 12. Sos biały typu Knorr, Nestlle paczkowany 13. Sos pieczarkowy, borowikowy typu Knorr, Nestlle paczkowany 14. Sos sałatkowy ogrodowy typu Knorr, Nestlle paczkowany 15. Ziele angielskie opak. jednostkowe 16. Zupa kremowa (szparagowa) typu Knorr, Nestlle opak. jedn. 17. Żurek typu Knorr, Nestlle opak. jednostkowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3 - Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Makaron jajeczny kolanka, rurka, nitka, wstążka, świderek warunek: 100% symoliny opak. jedn. 2. Makaron nitka jajeczny domowy opak. jednostkowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4 - Artykuły dla dzieci i niemowląt - owocowo-warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Soki owocowe, owocowo-warzywne od 5 m-ca, 7 m-ca życia Bobofrut, Bobovita, Gerber 175 - 200 ml bez cukru 2. Soki owocowe, owocowo-warzywne od 5 m-ca, 7 m-ca życia Bobofrut, Bobovita, Gerber 175 - 200 ml z cukrem 3. Zupki - kremy dla niemowlat typu Bobovita, Nestle, Gerber od 5 m-ca , 6 m-ca, 10 m-ca życia 140g - 200g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.88.40.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5- Artykuły dla dzieci i niemowląt - mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko w proszku NAN I gramatura 350-400g 2. Mleko w proszku NAN II gramatura 350-400 g 3. Kaszki mleczno-ryżowe z owocami, różne Typu Bobovita,Nestle, Gerber 200g - 250g 4. Kleik ryżowy na wodzie 190-250g 5. Kleik na wodzie kukurydziany 190-250g 6. Mleko w proszku NAN I, II ACTIVE 400g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.88.40.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6- Przeciery owocowe dla niemowląt.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeciery owocowe dla niemowląt 130 - 150g (np. GERBER. BOBOVITA).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.88.40.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7- Jaja konsumpcyjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja konsumpcyjne kurze stemplowane 50g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 01.24.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8- Pasztet drobiowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pasztet drobiowy 135g bez dodatków tj.: pomidory, pieczarki, koper (np. Prochowicki, Podlaski)ręcznie otwierane - folia 2. Pasztet drobiowy 50g ręcznie otwierane - folia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.13.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9 - Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Boczek surowy, świeży - bez żeberek 2. Karkówka wieprzowa z kością mrożona 3. Karkówka wieprzowa z kością- świeża 4. Łopatka bez kości mrożona 5. Łopatka bez kości świeża 6. Schab z kością świeży 7. Schab z kością zamrożony ( porcje nie większe jak 2 kg) 8. Wątroba wieprzowa świeża 9. Wędzonka świeża 10. Wołowina antrykot I gatunek chuda, świeża 11. Żeberka wieprzowe - paski świeże 12. Żołądki wołowe - flaki świeże, nie krojone.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10 - Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Blok drobiowy oznakowany 2. Boczek wędzony bez żeberek paczkowany oznak. 3. Kaszanka w sztucznej osłonie (nie biała) 4. Kiełbasa jałowcowa paczkowana oznakowana 5. Kiełbasa szynkowa drobiowa oznakowana 6. Kiełbasa zwyczajna paczkowana oznakowana 7. Mortadela drobiowa oznakowana 8. Parówki drobiowe (porcjowane 80g paczk. oznak. 9. Salceson czarny ozorkowy paczk. oznakowany 10. Serdelki drobiowe paczkowane oznakowane 11. Wątrobianka w sztucznej osłonie (drobiowa) paczk. oznakowana.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11 - Warzywa kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kapusta kiszona ( wiaderka - atest) 2. Ogórki kiszone ( wiaderka - atest).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 01.10.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.