eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta w dniu 22.01.2011 r. w Auli Magna Pa³acu Branickich przy ul. J. Kiliñskiego 1 w Bia³ymstoku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-01-04

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta w dniu 22.01.2011 r. w Auli Magna Pa³acu Branickich przy ul. J. Kiliñskiego 1 w Bia³ymstoku
Numer og³oszenia: 3787 - 2011; data zamieszczenia: 04.01.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Bia³ystok , ul. S³onimska 1, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta w dniu 22.01.2011 r. w Auli Magna Pa³acu Branickich przy ul. J. Kiliñskiego 1 w Bia³ymstoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas Spotkania Noworocznego organizowanego przez Prezydenta Miasta w dniu 22.01.2011 r., o godz. 20.00 w Auli Magna Pa³acu Branickich przy ul. J. Kiliñskiego 1 w Bia³ymstoku. 2. Przewidywana liczba uczestników bankietu - 280 osób. 3. Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia:- sto³ów szwedzkich okr±g³ych o ¶rednicy min. 150 cm w ilo¶ci 10 sztuk, na których rozstawione zostan± potrawy; - sto³ów prostok±tnych, które ustawione zostan± wzd³u¿ ¶cian, do wydawania posi³ków gor±cych,- stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilo¶ci 13 sztuk i rozstawienie ich na holach bocznych przy Auli Magna, do spo¿ycia posi³ku na stoj±co, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnêtrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiaj±cego). 4. Wymagania dotycz±ce obs³ugi:- 12 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ dwóch jêzyków obcych (jêzyk angielski minimum w stopniu ¶rednim). Wy³±cznie mêska obs³uga, wykluczone jest palenie papierosów przez kelnerów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 5. Dnia 22 stycznia 2011 roku Wykonawca zobowi±zujê siê do dostarczenia posi³ków oraz sto³ów w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 19.30). 6. Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie w³asnych sto³ów, nakrycia, obs³ugê uroczysto¶ci oraz uprz±tniêcie sali po zakoñczeniu spotkania w ci±gu 30 min. 7. Wykonawca zapewnia naczynia, sztuæce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzêdzia i przedmioty niezbêdne do wykonania zamówienia. 8. Posi³ki winny byæ dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, w³asnym transportem Wykonawcy. 9. Posi³ki musz± byæ bezwzglêdnie ¶wie¿e i przyrz±dzone w dniu dostawy. 10. Dania na ciep³o powinny byæ gor±ce (min. 85 stp. C). 11. Posi³ki musz± byæ urozmaicone, wysokiej jako¶ci zarówno co do warto¶ci od¿ywczej, gramatury jaki i estetyki. 12. Wykonawca zadba o w³a¶ciwy stan dostarczonych posi³ków. 13. W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. 14. Do obowi±zków Wykonawcy nale¿y: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezale¿nie od ich ilo¶ci. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne bêd± zbierane po zakoñczeniu uroczysto¶ci.15. Stan posi³ków i sposób dowo¿enia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 16. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i bezpieczeñstwem zgodnie z normami HACCP. Przez ¦wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. 17. Menu na jedn± osobê powinno zawieraæ: Dania gor±ce; Ko³duny z majerankiem w rosole, Cielêcina nadziewana podgrzybkami w ¶mietanie duszona, Gulasz z dzika z darami lasu, Nale¶niki cannelloni na beszamelu. (Dania na gor±co po 80-100g/os). Dodatki do dañ gor±cych: Ziemniaki gratin, Warzywa z pary. (Dodatki po 80-100g/os). Dania na zimno: Szczupak faszerowany po polsku, Jesiotr z sosem chrzanowo jab³kowym, Roladki z ³ososia i sera, Sa³atka z wêdzonej makreli na jajkach podana, Ga³eczki rybne w warzywnym auszpiku,Tatar z tuñczyka na cytrynie, Koszyczki serowe z sa³atk± z tuñczyka, Cielêcina na zimno w sosie musztardowym, Deska pasztetów z æwik³± domow±, Rolada z kurczaka z pistacjami zawijana, Piersi gêsie wêdzone w plastry siekane, Pó³misek wêdzonej dziczyzny, Polêdwiczki ze ¶liwkami i sosem ¿urawinowym, Klopsiki z królika na ogórku podane, Boczek na zimno w cebuli balsamicznej, Tatar, Rostbef na pestkach dyni i pomidorach (Dania na zimno po 30-50g/os. Dodatki: Sa³atka ³ososiowa, Sa³atka krabowa, Sa³atka polska, Sa³atka ch³opska z grubo krojon± fet± Sa³atka w³oska z grillowanym kurczakiem, Pó³miski warzyw, Chrzan tarty na ¶mietanie, Grzybki marynowane, Ogórki korniszonki, Sos tatarski, Chleby wiejskie (Dodatki po 30-50/osobê). Ciasta: Sernik, Strucla, Szarlotka, Patery owoców Deserki (truskawkowy, waniliowy).(Ciasta w wadze 100 g/os) Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana w szklanych kieliszkach (1l/os) Sok jab³kowy, pomarañczowy, z czarnej porzeczki, w dzbanach szklanych (1l/os) Bar kawowy: Kawa, Herbata (po 400 ml na osobê).

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 22.01.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • w celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ siê realizacj± zamówieñ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, tj. zrealizowaniem 2 us³ug cateringowych, ka¿dej dla minimum 250 osób (miêdzy innymi dla Przedstawicieli Korpusu Dyplomatycznego) i o warto¶ci min. 32 tys. z³. wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • w celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ siê dysponowaniem osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, tj. szefem kuchni posiadaj±cym dyplom mistrzowski w zawodzie kucharza uzyskany od komisji egzaminacyjnych Izb Rzemie¶lniczych oraz posiadaj±cym 10-cio letnie do¶wiadczenie na stanowisku szefa kuchni, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i do¶wiadczenia niezbêdnego dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia: a) ka¿dy wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ oddzielnie dokument okre¶lony w Rozdz. III.4.2 tiret 2, b) warunki dotycz±ce posiadania wiedzy i do¶wiadczenia bêd± badane ³±cznie - dokumenty okre¶lone w Rozdz. III.4.1. tiret 1 i 2 powinien z³o¿yæ co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, c) o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w Rozdz. III.4.1 oraz o¶wiadczenie o nie podleganiu wykluczeniu okre¶lone w Rozdz. III.4.2.tiret 1 sk³ada pe³nomocnik wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia w ich imieniu b±d¼ ka¿dy z wykonawców oddzielnie. 2) Zgodnie z art. 26 ust 2b) i 2c) ustawy Pzp, wykonawca mo¿e polegaæ na wiedzy i do¶wiadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolno¶ciach finansowych innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowi±zany jest udowodniæ zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Miejski w Bia³ymstoku Departament Prezydenta Miasta Kancelaria Prezydenta Miasta, ul. J. Kiliñskiego 6 (piêtro II).

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 12.01.2011 godzina 09:00, miejsce: Urz±d Miejski w Bia³ymstoku Departament Prezydenta Miasta Kancelaria Prezydenta Miasta, ul. J. Kiliñskiego 6 (piêtro II).

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.