eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PoznańPrzedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania i dostawy gotowych posiłków - obiad (catering) dla średnio 150 dzieci w wieku 6 - 12 lat uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 38 w Poznaniu, w okresie 01.09.2010r. do 30.06.2013r.



Ogłoszenie z dnia 2010-11-10

Poznań: Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania i dostawy gotowych posiłków - obiad (catering) dla średnio 150 dzieci w wieku 6 - 12 lat uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 38 w Poznaniu, w okresie 01.09.2010r. do 30.06.2013r.
Numer ogłoszenia: 318923 - 2010; data zamieszczenia: 10.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 38, ul. Romana Brandstaettera 6, 61-659 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 0-61 820 36 91, faks 0-61 820 36 91.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania i dostawy gotowych posiłków - obiad (catering) dla średnio 150 dzieci w wieku 6 - 12 lat uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 38 w Poznaniu, w okresie 01.09.2010r. do 30.06.2013r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania i dostawy gotowych posiłków - obiad (catering) dla średnio 150 dzieci w wieku 6 - 12 lat uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 38 w Poznaniu, w okresie 01.09.2010r. do 30.06.2013r., z wyłączeniem dni świątecznych oznaczonych w kalendarzu na czerwono, okresu ferii zimowych w roku szkolnym 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, dni oznaczonych przerw (m.in. dni wolnych od zajęć dydaktyczno - opiekuńczych) oraz dni o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego. 2. Planowana ilość wydanych posiłków (obiad) w okresie realizacji zamówienia: maksymalna ilość racji żywieniowych tj. 185 dni x 150 dzieci. Zamawiający zakłada średniorocznie około 180 dni, jednakże nie więcej niż 185 dni żywieniowych. Zamawiający zakłada średniomiesięcznie szacunkową ilość dzieci 150. Zamawiający przekaże Wykonawcy informacje o dzieciach zakwalifikowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie (dalej MOPR) do otrzymania dofinansowanych obiadów i śniadań. Koszty te obciążą MOPR. 3. Próbki posiłków Wykonawca zobowiązany jest przechowywać na swoim terenie. 4. Na własny koszt Wykonawca będzie dostarczał posiłki w naczyniach jednorazowego użytku oraz w sposób gwarantujący utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki do zużytych naczyń jednorazowego użytku oraz odpadków żywnościowych. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. 5. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez okres minimum 2 tygodni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Dzienny jadłospis obejmuje: 1) obiad: zupa, drugie danie, surówka, napój (kompot lub sok) Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. 6. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 7. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów dla dzieci w wieku 6-12 lat. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów oraz na bazie Fast food lub mrożonych potraw..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Kuchnia Familijna Karolina Kaźmierczak, os. Bolesława Chrobrego paw. 101, 60-681 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 567815,84 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 607562,95

  • Oferta z najniższą ceną: 607562,95 / Oferta z najwyższą ceną: 607562,95

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 66 w zw. z art. 5 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 roku (tekst jednolity: Dz. U z 2007 r. Nr 223 poz. 1655 zmiany: Dz. U z 2008 roku Nr 171, poz. 1058, Nr 220, poz. 1420, Nr 227, poz. 1505 oraz Dz. U z 2009 r. Nr 19, poz. 101, Nr 65 poz. 545, Nr 91 poz. 742). Art. 5 obejmuje kompetencje Zamawiającego pozwalające na wybór trybu udzielenia zamówienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej ręki dla usług wymienionych w załączniku II B do dyrektywy europejskiej 2004/18/WE (zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 213/2008 z dnia 28 listopada 2007 r. zmieniającej rozporządzenie (WE) nr 2195/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) oraz dyrektywy 2004/17/WE i 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady dotyczące procedur udzielania zamówień publicznych w zakresie zmiany CPV, załącznikiem nr VII). Usługi objęte przedmiotem zamówienia publicznego - świadczenie usług cateringowych, obejmujące przygotowanie, dostarczanie posiłków szkolnych, sklasyfikowane zostały przez Wspólny Słownik Zamówień (CPV), w nomenklaturze jako: 55300000 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55321000 Usługi przygotowywania posiłków 55520000 Usługi dostarczania posiłków 55523100 Usługi w zakresie posiłków szkolnych Na podstawie powyżej wskazanych kodów CPV, możemy stwierdzić , iż przynależą one do kategorii 17 załącznika II B (znowelizowany załącznik II B został wskazany w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej z 15 marca 2008 roku, NR L 74/374 PL w załączniku nr VII). Kategoria 17 (usługi hotelarskie i restauracyjne) obejmuje kody CPV od 55100000-1 do 55524000-9 i od 98340000-8 do 98341100-6.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.