eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwidwinWybór podmiotu na przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkoły filialnej i zespołów z terenu Gminny Świdwin w trakcie roku szkolnego w dniach nauki w 2011/2012

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-07-25

Świdwin: Wybór podmiotu na przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkoły filialnej i zespołów z terenu Gminny Świdwin w trakcie roku szkolnego w dniach nauki w 2011/2012
Numer ogłoszenia: 214874 - 2011; data zamieszczenia: 25.07.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 172262 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kościuszki 15, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3652058, 3650067, faks 094 3652058.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wybór podmiotu na przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkoły filialnej i zespołów z terenu Gminny Świdwin w trakcie roku szkolnego w dniach nauki w 2011/2012.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określane w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust. 8 ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia jest wybór podmiotu, którego zadaniem będzie przygotowanie i dostarczanie na własny koszt posiłków dla uczniów szkoły filialnej i zespołów z terenu Gminny Świdwin w trakcie roku szkolnego 2011/2012 Posiłkami planuje się objąć średnio do 250 osób miesięcznie w czasie nauki od 02 września 2011 do 30 czerwca 2012r. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom szkoły filialnej i gimnazjum gorącego posiłku szkolnego w myśl art. 48 ustawy z dnia 12 marca 2004 o pomocy społecznej (Dz. U. z 2004 r., nr 64, poz. 593 ze zm.) oraz ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego (Pomoc państwa w zakresie dożywiania), (Dz. U. z 2005 r., nr 267, poz. 2259 ze zm., Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 1.Wykonawca zapewni gorący posiłek dla uczniów szkoły filialnej i gimnazjum w przewidywanej ilości 250 posiłków miesięcznie z możliwością korekty. 2. Gorący posiłek stanowi - jednego dnia drugie danie ziemniaki, ( kasza, makaron) mięso, surówka lub pierogi, naleśniki, kompot lub napój itp.), następnego dnia zupa 600 gramowa z wkładką i pieczywem. 3.Obiad powinien być urozmaicony i zawierać: mięso, warzywa, owoce, ryby 4.Porcje mięsne powinny być równe dla wszystkich . 5.W stołówkach należy planować posiłki na 10 dni z wyszczególnieniem kaloryczności posiłków, a jadłospis wywiesić w widocznym miejscu. 6.Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły i kierownikiem OPS. 7.Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług od poniedziałku do piątku (czas pobierania nauki). 8.Sala konsumpcyjna (stołówka) winna być wyposażona w stoliki i krzesła - czysto utrzymana. 9.Dyrektor szkoły zapewni miejsce, w którym będzie można spożywać posiłek. 10.Wykonawca powinien wydawać obiady w pierwszej kolejności uczniom w czasie przerw międzylekcyjnych. 11.Czas wydawania gorącego posiłku powinien być dostosowany do planu zajęć lekcyjnych uczniów objętych dożywianiem. 12.W trakcie dostarczania obiadów do szkoły należy uwzględnić w kalkulacji naczynia jednorazowego użytku, pojemniki, koszty dowozu oraz wydania posiłku, a także prace porządkowe. 13.Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Gorące posiłki mogą być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych i sztućce. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez wykonawcę natychmiast po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezione ze szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 roku Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zapewnia obsługę do wydawania posiłków uczniom oraz zapewnienia utrzymania czystości w pomieszczeniach po wydaniu posiłków 14. Posiłki mają być wydawane w godzinach między 10-14 po uzgodnieniu Wykonawcy z Dyrektorem szkoły. Zamawiający przewiduje ilość posiłków na podstawie list ubiegłorocznych z możliwością korekty, które mają być dostarczone do poszczególnych szkół w następujący sposób: Zespół Szkół w Bierzwnicy-70 Zespół Szkół w Lekowie - 100 Szkoła Filialna w Oparznie -57 przewidywana ilość posiłków 227 Strony ustalają dokonywanie korekty ilości dostarczonych faktycznie posiłków w okresie jednego miesiąca. Zamawiający nie ponosi konsekwencji zmniejszenia ilości wydanych posiłków od ilości przewidywanej Uwaga: 1.Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. 2.Sposób przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., nr 171, poz.1225) oraz w przepisach wykonawczych. 3.Czynności związane z przygotowaniem, dostarczeniem posiłków powinny być zgodne z wymaganiami higieniczno -sanitarnymi określonymi w odrębnych przepisach i należeć do zadań Wykonawcy. Posiłki należy przygotować w ramach kosztów własnych i dowozić na swój koszt. Do zadań Wykonawcy należy przygotowywanie jadłospisu, w którym uwzględniona powinna być gramatura i kaloryczność dostarczanych posiłków dla uczniów do poszczególnych szkół. Jadłospis powinien być podpisany przez osobę posiadającą wiedzę w zakresie norm Instytutu Żywności i Żywienia Młodzieży. Liczba korzystających będzie zróżnicowana, w zależności od liczby dzieci, młodzieży uprawnionych do tej formy wsparcia 4.Rozliczenia należności nastąpią wg faktycznej liczby posiłków i będą iloczynem tych posiłków i ceny posiłku. Forma płatności to przelew na wskazane przez wykonawcę konto po zrealizowaniu zadania w terminie 30-stu dni od daty otrzymania przez zamawiającego faktury..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.07.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BAR SAMOOBSŁUGOWY SMAKOSZ- Henryk Dziubak, Świdwin, Pl. Lotników 1, Świdwin, 78-300 Pl. Lotników 1, Świdwin, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 320525,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4,32

  • Oferta z najniższą ceną: 4,32 / Oferta z najwyższą ceną: 5,75

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.