Ogłoszenie z dnia 2025-12-10
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. „Dar Górników” w Krośnie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Zespół Szkół nr8
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 180459109
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Prochownia 7
1.5.2.) Miejscowość: Krosno
1.5.3.) Kod pocztowy: 38-400
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński
1.5.7.) Numer telefonu: (13) 43 224 41
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mzs8@mzs8krosno.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mzs8krosno.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. „Dar Górników” w Krośnie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7cb1c370-8d48-4fa7-ab0a-080ed61018e9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00590986
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00555660/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa cateringowa
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7cb1c370-8d48-4fa7-ab0a-080ed61018e93.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: a) W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
b) Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
c) Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z wykonawcami: Marta Habrat, Wiktor Więcek, tel. 13 43 224 41.
d) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
e) Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: f) Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych (rozporządzenie z dnia 30.12.2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie, Dz. U. z 2020 r. poz. 2452).
g) Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
h) Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
- w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
- jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
i) Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa
w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2022 r. poz. 1233 ze zm.) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
j) Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze”(„Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
cd. - Rozdział I pkt 21 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej „RODO”, informuję, że:
KLAUZULA INFORMACYJNA
Informacje podane na podstawie art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE.L.2016.119.1) - RODO
Dane dotyczące administratora: tożsamość i dane kontaktowe
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w Miejskim Zespole Szkół nr 8 w Krośnie jest Dyrektor, ul. Prochownia 7, 38-400 Krosno,
e-mail: mzs8@mzs8krosno.pl, tel. 13 43 224 41
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych
W sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych, mogą się Państwo kontaktować w następujący sposób:
-listownie na adres administratora
-e-mail: rodosygnal@rz.rzeszow.pl
-telefonicznie na numer telefonu podany do administratora
Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania
Przetwarzanie danych osobowych odbywa się w celu zawarcia i wykonania umowy usługi zgodnie z umową. Podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b, c RODO oraz na podstawie zgody udzielonej w celach określonych każdorazowo w przekazywanych formularzach zgody lub konkretnego działania potwierdzającego taką zgodę, art. 6 ust. 1 lit. a RODO
Informacje o odbiorcach danych osobowych lub o kategoriach odbiorców
Administrator udostępnia dane osobowe innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców, tj.: organom publicznym, instytucjom i innym podmiotom upoważnionym do dostępu lub otrzymania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do obsługi doręczeń oraz podmioty, z którymi administrator zawarł umowę na świadczenie usług serwisowych dla użytkowanych u administratora systemów informatycznych, a także innych niezbędnych usług do zrealizowania celu.
cd. - Rozdział XV SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: MZS8.261.2.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa, polegająca na przygotowaniu i dostawie gorącego dwudaniowego posiłku abonamentowego – obiadu tj. zupa 300 ml, drugie danie oraz kompot 250 ml dla uczniów w wieku od 6-15 lat, uczęszczających do Szkoły Podstawowej Nr 8 im. „Dar Górników” w Krośnie.
2) Usługa świadczona będzie w okresie od dnia 07.01.2026 r. do dnia 25.06.2026 r. oraz od dnia 02.09.2026 r. do dnia 22.12.2026 r. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od nauki oraz dni wolnych od zajęć dydaktycznych. Dzienna szacunkowa liczba dzieci objętych wyżywieniem to ok 163 uczniów. Ilości te należy traktować jako szacunki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dzieci w zależności od potrzeb w granicach 50%. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki.
3) Posiłki dostarczone mają być wydawane uczniom w ustalonych godzinach tj. od godz. 12.00 do godz. 14.30.
4) Posiłki mają być przygotowywane przy udziale dietetyka, według jadłospisów dekadowych określających szczegółowy skład posiłku, kaloryczność, gramaturę oraz występujące alergeny i mają być dostarczone Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej na 2 dni robocze przed rozpoczęciem każdej kolejnej dekady. Zamawiający nie dopuszcza żeby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku, posiłki powinny być urozmaicone.
Uwaga: Zamawiający nie dopuszcza dań fastfood’owych typu hamburger, zapiekanka, hot-dog, kebab.
5) Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154).
6) Temperatura posiłku w momencie dostarczenia powinna wynosić min.: zupa +750 C, drugie danie +630 C, kompot +40 C. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z aktualnymi normami żywienia dla populacji polskiej w zakresie określonej grupy wiekowej. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.
7) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, zgodnie z normami HACCP: środkiem transportu dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych potraw, zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).
cd. - Rozdział II SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się kryteriami określonymi w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: Różnorodność jadłospisów
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia4.3.5.) Nazwa kryterium: 3. Skierowanie do realizacji dodatkowej osoby zatrudnionej na podstawie umowy o pracę
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie osoby wskazanej na stanowisko kucharza / kucharki
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 5
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość czynszu
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca będzie posiadał aktualną decyzję właściwego terenowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu.
(Na potwierdzenie ww. warunku Wykonawca składa jedynie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru z załącznika nr 2 do SWZ).
Uwaga: W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje roboty dostawy lub usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
2. W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej:
a) DOŚWIADCZENIE:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat, od dnia w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował należycie lub realizuje należycie, w ramach jednej umowy, co najmniej jedno zamówienie obejmujące swoim zakresem przygotowanie i dostawę gotowych posiłków przez okres co najmniej 6 miesięcy i dla średnio co najmniej 80 osób dziennie.
(Na potwierdzenie ww. warunku Wykonawca składa jedynie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru z Załącznik nr 2 do SWZ).
b) KADRA:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował na potrzeby realizacji zamówienia:
co najmniej 1 osobą na stanowisko kucharza / kucharki zatrudnioną na pełny etat, posiadającą doświadczenie przy realizacji 1 umowy obejmującej swoim zakresem przygotowanie posiłków dla dzieci lub młodzieży, łącznie przez okres co najmniej 6 miesięcy, zdobyte w ostatnich 3 latach.
co najmniej dwoma osobami zatrudnionymi na podstawie umowy o pracę odpowiedzialnymi za przygotowanie posiłków do ich wydania, higieniczne i sprawne ich wydawanie oraz bieżące mycia brudnych naczyń i uporządkowanie miejsca wydawania posiłków wraz z zapleczem kuchennym, każda posiadająca doświadczenie przy realizacji 1 umowy obejmującej swoim zakresem przygotowanie posiłków dla dzieci lub młodzieży, łącznie przez okres co najmniej 6 miesięcy, zdobyte w ostatnich 3 latach.
(Na potwierdzenie ww. warunku Wykonawca składa jedynie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru z Załącznik nr 2 do SWZ).
c) SPRZĘT:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował na potrzeby realizacji zamówienia:
środkiem transportu przystosowanym do przewozu posiłków w termosach.
zmywarko-wyparzarką do zamontowania w pomieszczeniu Zamawiającego.
piecem konwekcyjnym do zamontowania w pomieszczeniu Zamawiającego.
talerze, kubki i sztućce (minimum po 200 szt.) do codziennego wydawania posiłków u Zamawiającego.
(Na potwierdzenie ww. warunku Wykonawca składa jedynie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru z Załącznik nr 2 do SWZ).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykonawca składa oświadczenie wg wzoru z Załącznika nr 4 do SWZ.
W przypadku korzystania z podmiotu trzeciego Wykonawca składa także oświadczenie wg wzoru z Załącznika nr 4a do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie warunków Wykonawca składa jedynie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru z Załącznik nr 2 do SWZ.
W przypadku korzystania z zasobów podmiotu trzeciego - Wykonawca składa także oświadczenie wg wzoru z Załącznika nr 2a do SWZ oraz zobowiązanie wg wzoru z Załącznika nr 5.
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 6 do SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia na zasadach określonych w art. 58-59 ustawy Pzp. W takim przypadku:a) Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
b) Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
c) Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie (tj. przez każdego z Wykonawców lub upoważnionego pełnomocnika).
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Niezależnie od przypadków wynikających wprost z przepisów ustawy, zmiana Umowy może nastąpić w przypadku:1. okoliczności zaistnienia, po zawarciu Umowy, przypadku siły wyższej, przez którą, na potrzeby niniejszego warunku rozumieć należy zdarzenie zewnętrzne wobec łączącej strony więzi prawnej:
a. o charakterze niezależnym od stron,
b. którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy,
c. którego nie można uniknąć ani któremu strony nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, ogólnie przewidzianej dla cywilnoprawnych stosunków zobowiązaniowych (np. powodzie, huragany, wykopaliska archeologiczne itp.),
d. którego nie można przypisać drugiej stronie.
Strona dotknięta działaniem siły wyższej jest zobowiązana do pisemnego powiadomienia o tym fakcie drugiej strony w ciągu 5 dni roboczych, pod rygorem braku możliwości powoływania się na klauzulę siły wyższej.
2. poprzez wydłużenie terminu jej wykonania ponad termin określony w § 1 ust. 5, w przypadku niewykorzystania przewidzianych w niniejszej umowie środków będących w dyspozycji Zamawiającego.
3. z powodu zmiany przepisów mających wpływ na sposób wykonania umowy, których pominięcie może skutkować wykonaniem umowy z naruszeniem przepisów prawa i zasadami wiedzy technicznej.
4. z powodu konieczności wykonania dodatkowych dostaw lub usług nieobjętych przedmiotem umowy, o ile ich wykonanie jest niezbędne do prawidłowego zrealizowania Umowy, a konieczność ich wykonania wynika z okoliczności nie zawinionych przez Strony. W takim przypadku Wykonawca jest zobowiązany zgłosić konieczność wykonania dodatkowych świadczeń bezpośrednio po stwierdzeniu takiej konieczności i przedłożenia wyceny w oparciu o udokumentowane średnie ceny rynkowe. Zmiana wysokości wynagrodzenia nie może przekroczyć w tym przypadku 20% kwoty brutto,
o której mowa w § 2 ust. 5.
5. po ewentualnej zmianie przepisu dotyczącego wysokości stawki podatku od towarów i usług VAT, poprzez wprowadzenie nowej stawki podatku VAT dla towarów, których ta zmiana będzie dotyczyć.
cd. - Załącznik nr 3 do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-18 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę na Platformie e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-18 12:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-16
INNE PRZETARGI Z KROSNA
- Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. "Dar Górników" w Krośnie
- Świadczenie usług gastronomicznych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 14 z Oddziałami Sportowymi i Integracyjnymi im. Polskich Olimpijczyków w Krośnie
- Świadczenie usług pocztowych dla Powiatu Krośnieńskiego w okresie od 1 stycznia 2026 roku do 31 grudnia 2026 roku"
- Dostawa środków do utrzymania czystości II
- Dostawa asortymentu do zabiegów na blok operacyjny_5
- Organizacja cyklu szkoleń dla Muzeum Rzemiosła w Krośnie i Krośnieńskiej Biblioteki Publicznej w ramach realizacji projektu pn. Przestrzeń nauki, kultury i sztuki w Krośnie
więcej: przetargi w Krośnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. "Dar Górników" w Krośnie
- Usługa przygotowywania i wydawania posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej na terenie miasta i gminy Głuchołazy (17 sołectw) w 2026 roku
- Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów w 2026 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 348 wchodzącego w skład Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 9 w Warszawie w okresie od 02.01.2026r. do 31.12.2026r.
- "Przygotowanie i wydawanie dwudaniowych gorących posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kętrzynie w okresie od 02.01.2026 r. do 31.12.2026 r."
- Usługa przygotowywania i dostarczania gorących posiłków (obiadów) do Szkoły Podstawowej nr 3 im. Kornela Makuszyńskiego w Koźminie Wielkopolskim w roku 2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





