eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MiastkowoDostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie



Ogłoszenie z dnia 2025-12-09

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Miastkowo

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 450669950

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Łomżyńska 32

1.5.2.) Miejscowość: Miastkowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 18-413

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL842 - Łomżyński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gmina@miastkowo.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.miastkowo.pl/bip/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8af6a1c6-e3eb-40e0-ae10-bb9424f17fb9

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00585745

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00037303/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8af6a1c6-e3eb-40e0-ae10-bb9424f17fb9

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Informacje zawarte w rozdziałach SWZ:
XII. SPOSÓB KOMUNIKACJI ORAZ WYJAŚNIENIA TREŚCI SWZ
XIII. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERT ORAZ WYMAGANIA FORMALNE DOTYCZĄCE SKŁADANYCH OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW
Strona internetowa prowadzonego postępowania: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Informacje zawarte w rozdziałach SWZ:
XII. SPOSÓB KOMUNIKACJI ORAZ WYJAŚNIENIA TREŚCI SWZ
XIII. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERT ORAZ WYMAGANIA FORMALNE DOTYCZĄCE SKŁADANYCH OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzulę informacyjną RODO zawarto w Rozdziale I SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: IGN.271.9.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 Dostawa pieczywa
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 Dostawa produktów spożywczych
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3 Dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4 Dostawa produktów mleczarskich
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5 Dostawa owoców, warzyw i jaj
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 Dostawa mrożonek
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Miastkowie ul. Łomżyńska 15.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części (wykaz artykułów) został zamieszczony w załączniku nr 3a-3f do SWZ – Arkusz wyceny oferty. Podane ilości poszczególnych produktów są wielkościami szacunkowymi, dlatego też zastrzega się możliwość zmiany zamawianych ilości w stosunku do szacunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia, dostosowując je do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, co nie spowoduje dla Zamawiającego konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie 40 %.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielone jest na 6 Części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolna ilość Części. Składając ofertę na daną Część wykonawca musi zaoferować wszystkie produkty wyszczególnione w danej Części.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-07 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje ceny jednostkowe w załączniku nr 3 Arkusz wyceny oferty dla Części na którą/które składa ofertę. Jeśli w opisie produktu Zamawiający wskazał z nazwy towar lub producenta przykładowego towaru, uzupełnienie kolumny „nazwa handlowa /producent” jest obowiązkowe.
2. Cena oferty zostanie wyliczona przez Wykonawcę w oparciu o własną kalkulację z uwzględnieniem zawodowego charakteru swej działalności uwzględniając wskazania określone w pkt 1.
3. Wykonawca podaje cenę za realizację przedmiotu zamówienia i inne wymagane elementy oferty poprzez podanie jej w formularzu oferty zał. nr 1 do SWZ, w szczególności powinien uwzględnić koszty dostawy towarów do zamawiającego.
4. Cena podana w Formularzu Ofertowym jest ostateczna, niepodlegająca negocjacji.
5. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich (PLN) z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i zawierającą należny podatek VAT z zastrzeżeniem ust. 8.
6. Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walucie obcej.
7. Wyliczona cena oferty brutto będzie służyć do porównania złożonych ofert.
8. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2025r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć. W ofercie, o której mowa w ust. 1, wykonawca ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) towaru lub usługi, których dostawa lub świadczenie będą prowadziły do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

Przy wskazaniu najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert: Część 1, Część 2, Część 3, Część 4, Część 5, Część 6 - Cena – waga kryterium 100%;
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Cena (C)
Liczba punktów = ( Cmin/Gof ) * waga
gdzie:
Cof – cena w ofercie badanej
Cmin - najniższa cena z wszystkich ofert podlegających badaniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do formularza oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ; Informacje zawarte w oświadczeniu,
o którym mowa powyżej stanowią potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu w postępowaniu.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Wraz z ofertą należy złożyć Arkusz wyceny oferty – wzór stanowi załącznik nr 3a-3f do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza możliwość uzupełnienia przedmiotowego środka dowodowego.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie rozumie się wykonawców działających w formie konsorcjum, a także przedsiębiorców działających w formie spółki cywilnej.
2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania
i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX A SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, jakie elementy zamówienia wykonają poszczególni wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SWZ

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-17 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-17 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-15

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.