Ogłoszenie z dnia 2025-11-12
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 8 im. ”Bajkowy Zakątek” w Bełchatowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole Samorządowe nr 8 im. "Bajkowy Zakątek" w Bełchatowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 592133188
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 14
1.5.2.) Miejscowość: Bełchatów
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-400
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.7.) Numer telefonu: 446333088
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ps8@belchatow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ps8belchatow.wikom.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 8 im. ”Bajkowy Zakątek” w Bełchatowie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f59dcaf0-4592-40fa-bcce-c45164191db4
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00525355
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00596360/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 8 im. "Bajkowy Zakątek" w Bełchatowie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/transakcja/12128403.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1212840
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zgodnie z zapisami Specyfikacji Warunków Zamówienia zamieszczonej na stronie prowadzonego postępowania pod adresem https://platformazakupowa.pl/transakcja/1212840
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z klauzulami stanowiącymi załączniki do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz projektu umowy, zamieszczonych pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1212840
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z klauzulami stanowiącymi załączniki do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz projektu umowy, zamieszczonych pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1212840
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: PS8.2/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 170167,90 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE,WĘDLINY
4.2.5.) Wartość części: 23374,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO DROBIOWE
4.2.5.) Wartość części: 11486,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
NABIAŁ
4.2.5.) Wartość części: 39128,26 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
WARZYWA,OWOCE,JAJA
4.2.5.) Wartość części: 55320,58 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MROŻONKI I RYBY
4.2.5.) Wartość części: 6356,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
4.2.5.) Wartość części: 23601,56 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKIE
4.2.5.) Wartość części: 10901,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
•Kryterium „Cena” – waga kryterium 60%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podanej przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium „Cena” (C) będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin/Co) x 60
gdzie:
C– liczba przyznanych punktów ofercie badanej w kryterium „Cena”
Cmin– cena brutto oferty najtańszej [zł]
Co– cena brutto oferty badanej [zł]
Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wg kryterium „Cena” (C) wynosi 60 punktów. Wszystkie obliczenia punktów będą dokonywane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
•Kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” – waga kryterium 40%
Kryterium to rozpatrywane będzie na podstawie zadeklarowanego w Formularzu ofertowym przez Wykonawcę przedziału godzinowego.
Liczba punków w ramach kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru” (Cz) zostanie obliczony:
W przypadku wskazania czasu krótszego, niż 1 godzina –40,00 pkt
od 1 godziny do 1,5 godziny –40,00 pkt
od 2 godzin do 2,5 godziny –20,00 pkt
powyżej 2,5 godziny, ale nie dłużej niż do 4 godzin –10,00 pkt
W przypadku, gdy Wykonawca nie wpisze żadnej cyfry otrzyma w przedmiotowym kryterium 0,00 pkt.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów (R), obliczoną na podstawie wzoru:
R = C + Cz
gdzie:
R-łączna liczba punktów przyznanych badanej ofercie
C-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Cena”
Cz-liczba punktów przyznanych badanej ofercie w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych powyżej.
Punkty zostaną policzone zgodnie z ww.wzorami.
2.Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, bez zaokrągleń.
3.W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
4.Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana
za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1.Wykonawca przystępujący do postępowania zobowiązany jest złożyć do upływu terminu składania ofert wskazanym w pkt XVIII ppkt 1 SWZ:1)Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy - wg wzoru określonego w Załączniku do SWZ;
2)Oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia
11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, dotyczące braku podstaw wykluczenia z postępowania – wg wzoru określonego w Załączniku do SWZ;
3)Inne dokumenty niezbędne do przeprowadzenia postępowania:
a)dokumenty, z których wynika umocowanie osób do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik,
a umocowanie do złożenia oferty nie wynika z odpisu z ww. dokumentów, należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, w szczególności odpis
lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji
i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru.
b)pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego wykonawców występujących wspólnie w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia.
2.Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt X.1.2) stanowią wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu w postępowaniu.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Zgodnie z zapisami Specyfikacji Warunków Zamówienia zamieszczonej na stronie prowadzonego postępowania pod adresem:https://platformazakupowa.pl/pn/belchatow6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1.Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we projekcie umowy, stanowiącym Załącznik do SWZ.2.Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
3.Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 PZP oraz wskazanym w projekcie umowy , stanowiącym Załącznik do SWZ.
Strony dopuszczają zmianę treści umowy w następujących przypadkach:
4.Zmiana niniejszej umowy jest możliwa w przypadku:
1)wycofania z dystrybucji przedmiotu umowy i zastąpienia go produktem o parametrach nie gorszych niż oferowany, za cenę taką jaka została ustalona w niniejszej umowie,
2)zmiany terminu dostawy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy,
3)gdy Zamawiający zrezygnuje z części zakresu przedmiotu umowy,
4)ustawowej zmiany stawki podatku VAT,
5)zmiany osób upoważnionych do realizacji umowy wskazanych w § 4,
6)zmiany zakresu prac powierzonych Podwykonawcy, zmiany firmy Podwykonawcy lub zgłoszenia udziału podwykonawcy, zmiana taka nastąpi zgodnie z postanowieniami ustawy Prawo zamówień publicznych,
7)przedłużenia się procedury (przedłużenie, które spowoduje zagrożenie wykonania przedmiotu umowy w terminie umownym),
8)wystąpienia okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności,
9)działania siły wyższej mającej bezpośredni wpływ na terminowość
wykonywania dostawy,
10)wystąpienia sytuacji, gdy wykonanie zamówienia w pierwotnym
terminie nie leży w interesie Zamawiającego (o okres umożliwiający osiągnięcie uzasadnionego interesu Zamawiającego)
5.Podstawą dokonania zmian, o których mowa w ust. 1, jest złożenie wniosku przez
jedną ze Stron i jego akceptacja przez drugą Stronę.
6.Zmiana niniejszej umowy jest możliwa jeżeli łączna wartość zmian jest mniejsza
niż progi unijne oraz jest niższa niż 10% wartości pierwotnej umowy.
7.Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-11-21 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/belchatow
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-21 09:05
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-12-20
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, w stosunkudo których zachodzi którakolwiek z okoliczności określonych w:
- art.108 ust.1 PZP;
- art.7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach
w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie
bezpieczeństwa narodowego.
Zamawiający nie przewiduje wykluczenia Wykonawców, w stosunku
do których zachodzi którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 109 ust. 1 PZP.
Termin realizacji zamówienia , z wyłączeniem miesiąca lipca, w którym jednostka nie pełni dyżuru
INNE PRZETARGI Z BEŁCHATOWA
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Żłobka Miejskiego "Jaś i Małgosia" w Bełchatowie w roku 2026
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 8 im. "Bajkowy Zakątek" w Bełchatowie
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- ZAKUP BONÓW ŻYWNOŚCIOWYCH I BONÓW TOWAROWYCH DLA KLIENTÓW MOPS W BEŁCHATOWIE
- Zakup samochodu ciężarowego wraz z osprzętem na potrzeby Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie
- Zakup i dostawa sprzętu w ramach "Programu OLiOC w 2025 roku na terenie miasta Bełchatowa w zakresie zadań własnych" - sprzęt ratowniczy i zabezpieczenia energetycznego.
więcej: przetargi w Bełchatowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2026 roku
- Dostawa żywności dla Przedsiębiorstwa Eksploatacji Kruszywa Sp. z o.o. na okres 01.01.2026 r. - 31.12.2026 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 im. Misia Uszatka w Polkowicach na rok 2026
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ekonomicznych im. ks. Janusza St. Pasierba w Tczewie z podziałem na części
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej Curie w Polkowicach na rok 2026r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 31 "Pod Tęczą" w Koninie w 2026r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





