Ogłoszenie z dnia 2025-10-27
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00462025/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-10-07
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Realizacja usługi cateringowej dla 350 uczestników wydarzenia pn. Dzień Zdrowia” organizowanego dla pracowników MOPR w Gdańsku w ramach projektu FEPM. 05.05-IZ.00-0015/24 „Pomoc dla pomagających”.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002837021
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Konrada Leczkowa 1A
1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk
1.5.3.) Kod pocztowy: 80-432
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.5.7.) Numer telefonu: 583423150
1.5.8.) Numer faksu: mopr@gdansk.gda.pl
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mopr@gdansk.gda.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.gda.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d7e625ce-34b6-48f7-98f1-dd5b45f18eb01.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Realizacja usługi cateringowej dla 350 uczestników wydarzenia pn. Dzień Zdrowia” organizowanego dla pracowników MOPR w Gdańsku w ramach projektu FEPM. 05.05-IZ.00-0015/24 „Pomoc dla pomagających”.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d7e625ce-34b6-48f7-98f1-dd5b45f18eb0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00496546
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00037127/14/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.13 Realizacja usługi cateringowej dla 350 uczestników wydarzenia pn. „Dzień Zdrowia”, organizowanego dla pracowników MOPR w Gdańsku w ramach projektu FEPM. 05.05-IZ.00-0015/24 „Pomoc dla pomagających”.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Realizacja projektu "Pomoc dla pomagających" w ramach projektu FEPM. 05.05-IZ.00-0015/24 „Pomoc dla pomagających”2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00462025
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SAMROP.II.260.5.2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 22120,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringowej dla 350 uczestników wydarzenia pn. „Dzień Zdrowia”, organizowanego dla pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku w ramach projektu FEPM. 05.05-IZ.00-0015/24 „Pomoc dla pomagających”. Wydarzenie odbędzie się w dniu 07 listopada 2025 r. w godzinach 09:00–15:00 w Centrum Dolna Brama 8 w Gdańsku.
1.Oferta nie obejmuje obiadu – wymagane są wyłącznie przekąski, lekkie posiłki oraz napoje. Wykonawca zapewni catering w formie bufetu samoobsługowego (stół szwedzki), dostępny przez cały czas trwania wydarzenia.
2. Zakres usługi cateringowej:
Wykonawca zobowiązany jest zapewnić:
1) Napoje:
a) kawa z ekspresu ciśnieniowego (automatyczny ekspres ciśnieniowy przeznaczony
do samoobsługowego przygotowania kawy, umożliwiający wybór różnych rodzajów kaw; czarna, biała),
b) herbata w saszetkach (co najmniej 3 rodzaje: czarna, zielona, owocowa), serwowane
w formie bufetu,
c) bufet kawowy/herbaciany musi być uzupełniany na bieżąco, tak aby napoje były dostępne przez cały czas trwania wydarzenia, bez ograniczeń ilościowych dla uczestników.
d) dodatki do napojów gorących, takie jam: mleko do kawy min. 2%, mleko bez laktozy min. 2%, mleko roślinne, cukier, cytryna świeża (pokrojona w plastry),
e) woda mineralna niegazowana serwowana w dzbankach z dodatkiem cytryny i mięty
oraz woda mineralna gazowana i niegazowana butelkowana - łącznie 500ml/osobę,
f) trzy rodzaje soków 100% naturalnych (2 rodzaje owocowych i 1 warzywny) serwowane
w szklanych dzbankach – 300ml/os.
2) Przekąski i lekkie posiłki:
a) dania Finger food wytrawne:
co najmniej 5 rodzajów, serwowanych na zimno ( tym wege, mięsne) – porcja co najmniej 80g po 6szt/os. Łącznie 2100 szt. (przykładowe menu: mini kanapki bankietowe, mini burgery
z kotlecikiem drobiowym, warzywnym, roladki szpinakowe z łososiem i serkiem śmietankowym, koperty z brokułem i fetą, mini wrapy wegetariańskie, mięsne drobiowe, mini roladki z szynki
z pastą serową, sałatka porcjowana co najmniej 2 rodzaje, słupki warzywne z hummusem i dipem itp.)
b) dania Finger food słodkie:
co najmniej 5 rodzajów – porcja co najmniej 50g po 6szt na osobę. Łącznie 2100 szt. (przykładowe menu: Mini deserki różne smaki np.: serek mascarpone z truskawką, tiramisu, mango-chia, mini mufinki z owocami/ czekoladowe, kulki energetyczne lub batoniki musli własnej produkcji, sałatka owocowa porcjowana, ciasta).
3) Diety specjalne:
wariant wegetariański,
opcje dla osób z nietolerancją glutenu i laktozy,
łączny udział dań specjalnych – max. 20% całości zamówienia,
oznaczenie potraw dla osób o specjalnych potrzebach żywieniowych (wegetariańskich, bezglutenowych, bez laktozy) w sposób czytelny i jednoznaczny.
3. Niezbędne wymagania:
1) na podstawie art. 95 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający wymaga,
aby przy realizacji usługi co najmniej jedna osoba wykonująca czynności związane
z przygotowaniem posiłków tj.: przygotowanie produktów zgodnie z recepturami i standardami gastronomicznymi, przygotowanie potraw w odpowiednich porcjach, z zachowaniem wymagań dotyczących gramatury, dekorowanie i aranżacja potraw w sposób estetyczny, była zatrudniona przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę w rozumieniu art. 22 § 1 Kodeksu pracy;
2) Produkty wykorzystywane do realizacji zamówienia muszą być świeże, nieprzeterminowane, zgodne z obowiązującymi normami i przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca przy realizacji zamówienia zobowiązuje się do przestrzegania obowiązujących przepisów w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1 z późniejszymi zmianami)
wraz z aktami wykonawczymi do nich.
3) Wykonawca zobowiązany jest do:
a) stosowania w ramach realizacji zamówienia opakowań, sztućców, talerzy, kubków, obrusów - wielokrotnego użytku lub wykonanych z materiałów biodegradowalnych (papier, tektura, bambus, skrobia kukurydziana). W celu potwierdzenia spełnienia wymogu dot. materiałów biodegradowalnych. Wykonawca na wezwanie Zamawiającego przedłoży kopie etykiet lub innych dokumentów producenta/dostawcy wskazujących, że dany produkt spełnia wymogi biodegradowalności. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zastosowanych materiałów podczas realizacji zamówienia.
Wszystkie naczynia, sztućce i opakowania stosowane przez Wykonawcę:
są dopuszczone do kontaktu z żywnością (zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r.),
posiadają odpowiednie atesty i oznaczenia,
nie zawierają szkodliwych substancji migrujących do żywności.
b) zapewnienia biodegradowalnych serwetek jednorazowych w ilości odpowiedniej do liczby osób. W celu potwierdzenia biodegradowalności produktu stosuje się zapisy pkt. 3) lit. a);
c) przygotowania bufetu i jego estetycznego zaaranżowania oraz bieżącego uzupełniania posiłków i napojów podczas wydarzenia. Bufet powinien być przygotowany i serwowany zgodnie
z zasadami higieny oraz bezpieczeństwa żywności. W trakcie trwania cateringu obsługa sprawnie
i na bieżąco zbiera zużyte naczynia ze stołów, dbając o estetyczny wygląd stołów, uzupełniając brakujące naczynia oraz potrawy według ustaleń z Zamawiającym;
d) zapewnienia co najmniej 1 osoby do obsługi kelnerskiej, z zastrzeżeniem pkt XIX Kryteria oceny ofert w SWZ oraz stosownego ubioru kelnerów/kelnerek podczas świadczenia usługi.
e) stosowania przy realizacji zamówienia zasady równości szans i niedyskryminacji
w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz projektowania z przeznaczeniem
dla wszystkich użytkowników z uwzględnieniem spełnienia wymagań określonych w Standardach dostępności dla polityki spójności 2021-2027, stanowiących załącznik nr 2 do Wytycznych dotyczących realizacji zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027;
f) zapewnienia i dostarczenia niezbędnych stołów oraz cateringu do miejsca wydarzenia
tj. Centrum Dolna Brama 8 w Gdańsku;
g) kompleksowego posprzątania miejsca realizacji usług cateringowych po zakończeniu wydarzenia obejmującego: uprzątnięcie stołów, usunięcie i utylizację odpadów, usunięcia elementów dekoracyjnych, opakowań, sztućców, naczyń i sprzętu. Wykonawca odpowiada
za właściwe i zgodne z przepisami gospodarowanie odpadami.
4. Pozostałe informacje:
1) Zamawiający nie zapewnia żadnych urządzeń i sprzętów do przechowywania żywności (
np. lodówka, chłodziarka itp.).
2) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za transport, logistykę, obsługę oraz porządek w zakresie świadczonej usługi. Potrawy powinny być odpowiednio zapakowane na czas przewozu tj. w pojemniki wielokrotnego użytku lub wykonane z materiałów biodegradowalnych,
które zabezpieczą ich trwałość, świeżość oraz wygląd;
3) Oprawa cateringowa powinna być spójna z charakterem wydarzenia promującego zdrowy styl życia.
4) Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków i ich podawaniu.
5) Zagospodarowanie na własny koszt odpadów, w sposób zgodny z warunkami określonymi
w ustawie z dnia 14 grudnia 2012 r. o odpadach (tj. Dz. U. z 2022r., poz. 699).
1) Przestrzegania w trakcie realizacji usług wchodzących w zakres przedmiotu umowy obowiązujących przepisów sanitarnych, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (tj. Dz.U. z 2020., poz. 2021 ze zm.).
4.5.3.) Główny kod CPV: 55511000-5 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 6
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 6
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 24535,35 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 48300,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 24535,35 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Piekarnia - Cukiernia Pellowski Jakub Pellowski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5832669779
7.3.3) Ulica: Podwale Staromiejskie 82
7.3.4) Miejscowość: Gdańsk
7.3.5) Kod pocztowy: 80-844
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"PIEKARNIA - CUKIERNIA" PELLOWSKI JAKUB PELLOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
"PIEKARNIA - CUKIERNIA" PELLOWSKI JAKUB PELLOWSKI
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-10-24
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 24535,35 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2025-11-078.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Zakup i dostawa tabletów z systemem operacyjnym Android do realizacji badań ankietowych przez Urząd Statystyczny w Gdańsku
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego w 5 pakietach
- 47/TP/2025 Sukcesywne dostawy substancji chemicznych z podziałem na zadania.
- Usługa wykonywania i dostarczania obiadów do Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 6 w Gdańsku
- Opracowanie dokumentacji projektowej wraz z pełnieniem nadzoru autorskiego dla zadania pn.:"Nadmorska ścieżka pieszo-rowerowa z plaży Stogi do Górek Zachodnich-Etap II" realizowanego w ramach BO 2025
- Dostawa środków higienicznych i środków czystości dla Sądu Okręgowego w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





