Ogłoszenie z dnia 2025-08-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Profesjonalne świadczenie usług polegających na pełnieniu funkcji szefa kuchni dla Restauracji Zamek Królewski w Niepołomicach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAMEK KRÓLEWSKI W NIEPOŁOMICACH SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389412853
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Zamkowa 2
1.5.2.) Miejscowość: Niepołomice
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-005
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.7.) Numer telefonu: 123958760
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pawel.nowak@zamekkrólewski.com.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zamekkrolewski.com.pl
1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Profesjonalne świadczenie usług polegających na pełnieniu funkcji szefa kuchni dla Restauracji Zamek Królewski w Niepołomicach2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2d7f4011-7b43-4152-9f76-dd1c021f8a26
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00378962
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-08-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 1 ustawy w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 1 ustawy
3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:
Wobec brzmienia powyższego przepisu uzasadnione jest udzielenie zamówienia polegającego na nabyciu usług polegających na pełnieniu obowiązków szefa kuchni w trybie zamówienia z wolnej ręki. Funkcja szefa kuchni nie jest ograniczona jedynie do przygotowywania posiłków, ale ma znacznie szerszy zakres – w szczególności kluczowe znaczenie dla realizacji całej usługi jest twórcze opracowanie i przygotowanie menu, które będzie serwowane w restauracji i nadzór nad prawidłową jego realizacją przez zatrudnionych kucharzy. Specyfika świadczenia usług przez szefa kuchni polega na tym, iż szef kuchni korzystając z własnych unikalnych umiejętności kulinarnych, przysługujących mu praw wyłącznych do dotychczas stworzonych menu oraz posiadanego doświadczenia zawodowego jest w stanie wprowadzić i wykonać w restauracji menu, które odniesie sukces wśród klientów restauracji.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZPZK.271.1.2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 307000,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakres usług obejmuje w szczególności:
- kierowanie pracą kuchni w Restauracji oraz zarządzanie zespołem kucharzy współpracujących w ramach Restauracji ze Zleceniodawcą;
- układanie menu Restauracji oraz menu przyjęć (także weselnych) i imprez organizowanych na Zamku Królewskim w Niepołomicach;
- planowanie niezbędnych zakupów produktów spożywczych i zaopatrzenia dla potrzeb Restauracji oraz współpraca ze Zleceniodawcą przy opracowywaniu dokumentacji zamówień dla wyżej wymienionych produktów i zaopatrzenia;
- sporządzanie wyceny kosztów realizacji przyjęć (także weselnych) i imprez organizowanych na Zamku Królewskim w Niepołomicach, w tym kosztów produktów spożywczych oraz kosztów osobowych;
- przygotowywanie posiłków na potrzeby działalności Restauracji, w tym przyjęć (także weselnych) i imprez organizowanych na Zamku Królewskim w Niepołomicach;
- prowadzenie szkoleń dla kucharzy współpracujących ze Zleceniodawcą w ramach Restauracji;
- prowadzenie dokumentacji Restauracji (Sanepid, HACCP), udział w ewentualnych kontrolach PIP, Sanepidu oraz innych właściwych organów dotyczących Restauracji
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 307000,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 307000,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 307000,00 PLN
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Paweł Wąs pilo chef
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6792737072
7.3.3) Ulica: ul. Czarnieckiego
7.3.4) Miejscowość: Kraków
7.3.5) Kod pocztowy: 30-536
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-08-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 307000,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-08-01 do 2026-12-31INNE PRZETARGI NIEPOŁOMICE
- Sukcesywny zakup odczynników i materiałów zużywalnych wraz z dzierżawą analizatora immunologicznego
- Obsługa stada żubrów na terenie OHŻ Nadleśnictwa Niepołomice w 2026 roku wraz z dostawą karmy i produkcją siana i sianokiszonki.
- Usługa opracowania planu ogólnego gminy Niepołomice
więcej: przetargi NIEPOŁOMICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usługi konferencyjno-hotelarsko-gastronomicznej i transportowej w związku z organizacją szkoleń TRM przez Polską Agencję Żeglugi Powietrznej
- Usługi społeczne w zakresie przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Drezdenku, nr sprawy: PCZSzp/TP-MN/S/13/2025
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia wizyt zawodoznawczych na potrzeby realizacji projektu pn.: Mój zawód - moja przyszłość - rozwój Centrów Kompetencji Zawodowych w Powiecie Gorlickim - III edycja
- Organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. "Efekt synergii - koordynacja lubuskiego włączenia społecznego", w podziale na części
- Usługa przygotowywania i wydawania ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Olsztynie.
- Organizacja konferencji dotyczącej podsumowania Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 (PROW)".
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





