eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦winouj¶cie › DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH DLA KPW ¦WINOUJ¦CIE



Og³oszenie z dnia 2021-11-08


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH
DLA KPW ¦WINOUJ¦CIE

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Komenda Portu Wojennego ¦winouj¶cie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 811143594

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Steyera 28

1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦winouj¶cie

1.5.3.) Kod pocztowy: 72-600

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciñski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kpw.zp@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://kpwswinoujscie.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZARSKICH
DLA KPW ¦WINOUJ¦CIE

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-f7c8cdfc-407b-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00260752

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-11-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00025529/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.5 Dostawa mleka oraz przetworów mleczarskich

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f7c8cdfc-407b-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: http://platformazakupowa.pl/pn/kpws

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Opisano w Rozdziale XII SWZ

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 19/KPW/¯YWN/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest:
„Dostawa mleka i przetworów mleczarskich dla KPW ¦winouj¶cie” zgodnie
z formularzem ofertowym i cenowym okre¶lonym w za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia poszczególnych produktów zawarty jest w za³±czniku nr 3 do niniejszej SWZ - do pobrania osobno.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

Rozdzia³ V i IX SWZ

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

1. W celu potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy spe³niaj± wymagania, Zamawiaj±cy ¿±da:
a) posiadania wdro¿onego systemu HACCP potwierdzonego jednym
z nastêpuj±cych dokumentów:
• certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadaj±ce akredytacje
i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzib± w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju
LUB
• za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdro¿onego sytemu HACCP. Przed³o¿one za¶wiadczenie winno potwierdzaæ, ¿e Wykonawca wdro¿y³ oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (tj. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.)
LUB
• protokó³ z ostatniej przeprowadzonej kontroli sanitarnej w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej.
KONSORCJUM – w/w dokument sk³ada co najmniej jeden z cz³onków.

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe ¶rodki dowodowe podlegaj±ce uzupe³nieniu po z³o¿eniu oferty:

Opisane w Rozdziale X pkt 1

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Tak

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Na podstawie art. 455 ust. 1 ustawy Pzp zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ zmiany umowy w nastêpuj±cym zakresie:
a) zmiana asortymentu przewidzianego w umowie na inny asortyment w niej przewidziany z zastrze¿eniem, ¿e nie mo¿e ulec zmianie warto¶æ ca³ej umowy. Zmiana mo¿e dotyczyæ rodzaju asortymentu, a tak¿e jego ilo¶ci,
b) zmiany ilo¶ci, warto¶ci i czêstotliwo¶ci dostaw w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osi±gania wy¿szych stanów gotowo¶ci bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klêsk ¿ywio³owych, restrukturyzacji si³ zbrojnych, kryzysu, zagro¿enia lub wojny lub innych zadañ postawionych Zamawiaj±cemu przez organa w³adzy pañstwowej). Wykonawca zagwarantuje bezp³atny dowóz towaru oraz zwiêkszenie ilo¶ci (wg stawek cen jednostkowych obowi±zuj±cych zgodnie z niniejsz± umow±) i czêstotliwo¶ci dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez zamawiaj±cego.
Wykonawca zostanie poinformowany o powy¿szym na pi¶mie z co najmniej
14-dniowym wyprzedzeniem,
c) wyd³u¿enia terminu wykonania umowy w przypadku wyst±pienia okoliczno¶ci, których strony umowy nie by³y w stanie przewidzieæ, pomimo zachowania nale¿ytej staranno¶ci,
d) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy),
e) zmiana podwykonawcy uczestnicz±cego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca okre¶li go, co do to¿samo¶ci w ofercie,
f) zmniejszenia ilo¶ci, warto¶ci i czêstotliwo¶ci dostaw w stosunku do ilo¶ci, warto¶ci i czêstotliwo¶ci przyjêtych w umowie maksymalnie do 20%,
g) zmiana ceny umownej tylko i wy³±cznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, obowi±zuj±ca od terminu wprowadzenia tych zmian.
h) zmiana osób reprezentuj±cych Zamawiaj±cego i Wykonawcê z przyczyn losowych.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-11-17 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: http://platformazakupowa.pl/pn/kpws

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-17 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-12-16

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.