eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-06-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 14273335600035

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Żeromskiego 52

1.4.2.) Miejscowość: Władysławowo

1.4.3.) Kod pocztowy: 84-120

1.4.4.) Województwo: pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.4.7.) Numer telefonu: 58 674 63 50

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.wladyslawowo@cos.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


sport

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00257496

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-06-13

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00249822

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zmianą:
1. Baleron gotowany wieprzowy-wędlina wieprzowa z karku,peklowana gotowana i podwedzana typu Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 70
2. Parówki z fileta drobiowego Zawartość mięsa drobiowego min 80 %, Indykpol, Morliny,Tarczyński,Drobimex lub produkt równowazny kg 220
3. Boczek wędzony plastry-produkt mięsny uzyskany z boczku wieprzpwego,pekolwany,wędzony dymem z drewna olchowego,plasterkowany.plastry o grubości max 1,5 mm (pakowany w opakowania max 1 kg) typu Kaminiarz, Morliny, Kościerzyna lub produkt równoważny kg 130
4. Boczek wędzony/parzony Z/S chudy typu KAMINIARZ, Staropolskie Wędliny, Duda,Kabanos opakowanie max 1 kg lub produkt równowazny. kg 145
5. Boczek wędzony krojony w kostkę -opakowanie ,ax 150 g typu Morliny lub produkt równoważny kg 20
6. Kiełbasa biała surowa, wieprzowa, w osłonce naturalnej z majerankiem typu Morliny, EMDE, Peklimar lub produkt równoważny kg 140
7. Szynka z czarnuszką-wędzonka wyprodukowana z mięśnia szynki wieprzowej z delikatnym tłuszczykiem,o wyrażnym smaku i aromacie dzięki ziarenkom czarnuszki typu Duda lub produkt rownoważny….............. kg 60
8. Kiełbasa śląska ekstra kiełbasa średniorozdrobniona, z mięsa wieprzowego i wołowego typu Viola,, Spiżarnia Dominika,Duda,Staropolskie Wędliny,Olewnik lub produkt równoważny kg 350
9. szynka biała - Wyprodukowana z mięsa wieprzowego z szynki, peklowana,
parzona. Z wyraźną otoczką z przypraw. Barwa mięsa na przekroju różowa, dopuszczalne przetłuszczenia
śródmięśniowe. Konsystencja ścisła, krucha. Smak i zapach charakterystyczny
dla szynki peklowanej, parzonej, umiarkowanie słony. typu Staropolskie Wędliny , Tarczyński, lub produkt równoważny kg 200
10. krupnioki-kaszanka na grilla typu JBB,STW ,Kabanos,Haga lub produkt równoważny….............. kg 150
11. Salceson ozorkowy-wędlina wieprzowa z ozorów i mięsa mielonego z przyprawami.Produkt parzony z dodatkiem krwi wieprzowej typu Duda,JBB,Staropolskie Wędliny lub produkt równowazny kg 35
12. Szynka konserwowa wieprzowa w bloku-firmy Haga,Staroposkie Wędliny,Tarczyński lub produkt równoważny…......................... kg 250
13. Kiełbaski typu pyszne kiełbasa średniorozdrobniona wieprzowa (małe kiełbaski) opak. o wadze max 2 kg typu MORLINY, Prosiaczek, EMDE lub produkt równoważny kg 350
14. kiełbasa szynkowa - Gruborozdrobniona, parzona kiełbasa wieprzowa,lekko podwędzana w osłonce niejadalnej
typu Tarczyński, Staropolskie Wędliny,Duda,Kier lub produkt równoważny kg 120
15. Kiełbaski z fileta - mięso drobiowe z indyka, grubomielone,podwędzane Opak max 1 kg Typu Drobimex,Tarczyński lub produkt rownoważny kg 80
16. Krakowska sucha, grubo rozdrobniona z mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw. Produkt wędzony i parzony a następnie suszony. MAP typu Balcerzak,Kier.Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 80
17. Pierś delikatesowa z kurcząt - szynka z wysokiej jakości fileta z piersi z kurczaka o jednolitej strukturze, wysokiej mięsności min 85% typu Tarczyński, Indyk-pol, drobimex lub produkt równoważny kg 150
18. Luncheon Meat - mielonka wieprzowa.konsystencja ścisła typu SOKOŁÓW, JBB, KIER lub produkt równoważny. kg 120
19. Ogonówka wędzona - wędzonka wieprzowa,parzona,peklowana typu Staropolskie Wędliny, Sokołów,Kier lub produkt równoważny kg 125
20. Parówki wieprzowe grube np. Parówkowa kiełbasa wieprzowa/zawartość mięsa wieprzowego min 50%/,homogenizowana,wędzona,parzona,w jelicie naturalnym/pakowane hermetycznie-opakowanie max 2 kg/ typu JBB, Morliny, Spiżarnia Dominika lub produkt równoważny kg 30
21. cienkie parówki wieprzowo - cielęce z dodatkiem
aromatycznych przypraw, Produkt parzony w osłonce kolagenowej.skład;mięso cielęce co najmniej 40%,mięso wieprzowe co najmniej 60% typu Nove, Viando, JBB lub produkt równoważny kg 150
22. Kiełbaski typu Paryżanki, Berlinetki - mięso wieprzowe,częściowo odtłuszczone,homogenizowane i wędzone,pakowane max 1.50 kg,typu JBB, Morliny, Ełk Mazury lub produkt równoważny kg 400
23. Pasztet pieczony drobiowy grubo mielony z indykiem i gęsiną, typu Indykpol, Duda, ,Indykpol lub produkt równoważny kg 35
24. Pasztet z żurawiną,śliwką -pasztet drobiowo-wieprzowy z dodatkami, grubo mielony, pieczony w formie,typu Indykpol,Olewnik lub produkt równoważny…............. kg 75
25. Pasztetowa ze szczypiorkiem skład tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, wątróbka, szczypiorek, sól i przyprawy o wadze 250-300g g typu JBB, DUDA lub produkt równowazny kg 60
26. Piersi z kurczaka wędzone -opakowanie hermetyczne max 1 kg typu Roldrobi,Animex lub produkt rownoważny kg 150
27. Polędwica łososiowa, wędzonka surowa wędzona ze schabu wieprzowego typu Viola,Staropolskie Wędliny, lub produkt równoważny kg 230
28. Polędwica typu sopocka polędwica wieprzowa poddana wędzeniu i parzeniu typu Balcerzak,Staropolskie Wędliny,Viola lub produkt równoważny kg 250
29. Indyk gotowany-wyprodukowany z całego fileta z indyka o niskiej zawartości tłuszczów poniżej 3%,wysoka mięsnośc ze 113 gr mięsa-100 gr produktu,wysoka zawartość białka,bez dodatku fosforanów,typu Tarczyński,Indykpol lub produkt równoważny kg 150
30. Salami wieprzowe i wieprzowo-wołowe, w otoczce z przyparaw i bez otoczki (do wyboru w trakcie realizacji zamówienia) typu Zimbo,Tarczyński lub produkt równoważny kg 80
31. parówki z szynki - cienkie parówki bez osłonek wyprodukowane z szynki
wieprzowej. Zawartość mięsa min 95 %. Zapach i smak charakterystyczny dla
parówek, kolor mięsa jasnoróżowy. typu Sokołów, Tarczyński, Nowak lub produkt równoważny kg 300
32. Szynka typu dębowa - szynka wędzona, parzona, naturalnie krucha, zawartość mięsa wieprzowego 95% typu ,Staropolskie Wędliny, Balcerzak lub produkt równoważny kg 150
33. Schab tradycyjnie wędzony - schab wędzony dymem.ciemna barwa z wyraźnym aromatem typu Balcerzak,Kabanos,Duda,Spiżarnia Dominika lub produkt równoważny kg 220
34. Konserwa Tyrolska - mięsność ok 90%,drobno mielona typu JBB,Tarczyński lub produkt równoważny kg 150
35. szynka gotowana- skład:szynka wieprzowa co najmniej 55%,,aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego,białko sojowe,białko wieprzowe,sól,skrobia ziemniaczana typu Kabanos,Staropolskie Wędliny lub produkt rownoważny…............... kg 300
36. schab w przyprawach-wędlina ze schabu otoczona kompozycją przypraw typu:płatki czosnku,papryka,cebula,wędzona,parzona,mięso wieprzowe min 70 %,pakowany hermetycznie,opakowanie max 2 kg typu Mas-Drob,Madej Wróbel lub produkkt równoważny… kg 180
37. Szynka zrazowa-szynka z części zrazowej/udzca wieprzowego/parzona,wędzona,zawartość mięsa wieprzowego min 75% typu Balcerzak,Staropolskie wędliny ,Krakus lub produkt równoważny kg 150
38. schab biały-wędlina wieprzowa/schab co najmniej 75%/,bez aromatu wędzenia,z dodatkiem przypraw typu Kabanos,Mas-Drob opakowanie hermetyczne max 2 kg kg 80
39. Wędlina Krakowska drobiowa,wędlina drobiowa, produkt otrzymywany z grubo rozdrobnionego mięsa z pekolwanych filetów drobiowych/nie mniej niż 80%/ z dodatkiem przypraw,parzony wędzony ,batony w osłonkach sztucznych,białkowych,obustronnie klipsowane,barwa od jasnobrązowej do brązowej,osłonka ściśle przylegająca do farszu.- typu DUDA, Kier,Tarczyński,STW lub produkt równoważny kg 100
40. Szynka konserwowa drobiowa w bloku, zawartość mięsa drobiowego min 75% typu Duda, Tarczyński,Indykpol lub produkt równoważny kg 170
41. Polędwica miodowa - produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny, parzony, zawartość mięsa drobiowego min 40% typu Indykpol, CEDROB lub produkt równoważny kg 200
42. Filet złocisty z kurczaka - soczysta wędlina z fileta drobiowego o zawartości mięsa min 75% typu Duda, Indykpol lub produkt równoważny kg 130
43. Kiełbasa żywiecka bez E-/konserwantów/-delikatnie podsuszana typu Staropolskie Wędliny lub produkt rownowazny kg 45
44. Kiełbasa krakowska sucha - produkt bezglutenowy kg 2
45. Parówki z szynki - produkt bezglutenowy kg 2
46. Polędwica sopocka - produkt bezglutenowy kg 2
47. Frankfurterki - produkt bezglutenowy kg 2
48. Pierś gotowana z indyka -gotowane mięso z indyka ,delikatnie doprawione aromatycznymi przyprawami,zawartość tłuszczu max 3,5%,zawartość mięsa z indyka min.55%,w osłonce tekstylnej,konsystencja dość ścisła,soczysta,krucha,barwa na przekroju jasnoróżowa,parzona,gruborozdrobniona ,pakowana hermetycznie max 2 kg-typu Olewnik,Indykpol lub produkt równoważny kg 150

Po zmianie:
1. Baleron gotowany wieprzowy-wędlina wieprzowa z karku,peklowana gotowana i podwedzana typu Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 70
2. Parówki z fileta drobiowego Zawartość mięsa drobiowego min 80 %, Indykpol, Morliny,Tarczyński,Drobimex lub produkt równowazny kg 220
3. Boczek wędzony plastry-produkt mięsny uzyskany z boczku wieprzpwego,pekolwany,wędzony dymem z drewna olchowego,plasterkowany.plastry o grubości max 1,5 mm (pakowany w opakowania max 1 kg) typu Kaminiarz, Morliny, Kościerzyna lub produkt równoważny kg 130
4. Boczek wędzony/parzony Z/S chudy typu KAMINIARZ, Staropolskie Wędliny, Duda,Kabanos opakowanie max 1 kg lub produkt równowazny. kg 145
5. Boczek wędzony krojony w kostkę -opakowanie ,ax 150 g typu Morliny lub produkt równoważny kg 20
6. Kiełbasa biała surowa, wieprzowa, w osłonce naturalnej z majerankiem typu Morliny, EMDE, Peklimar lub produkt równoważny kg 140
7. Szynka z czarnuszką-wędzonka wyprodukowana z mięśnia szynki wieprzowej z delikatnym tłuszczykiem,o wyrażnym smaku i aromacie dzięki ziarenkom czarnuszki typu Duda lub produkt rownoważny….............. kg 60
8. Kiełbasa śląska ekstra kiełbasa średniorozdrobniona, z mięsa wieprzowego i wołowego typu Viola,, Spiżarnia Dominika,Duda,Staropolskie Wędliny,Olewnik lub produkt równoważny kg 350
9. szynka biała - Wyprodukowana z mięsa wieprzowego z szynki, peklowana,
parzona. Z wyraźną otoczką z przypraw. Barwa mięsa na przekroju różowa, dopuszczalne przetłuszczenia
śródmięśniowe. Konsystencja ścisła, krucha. Smak i zapach charakterystyczny
dla szynki peklowanej, parzonej, umiarkowanie słony. typu Staropolskie Wędliny , Tarczyński, lub produkt równoważny kg 200
10. krupnioki-kaszanka na grilla typu JBB,STW ,Kabanos,Haga lub produkt równoważny….............. kg 150
11. Salceson ozorkowy-wędlina wieprzowa z ozorów i mięsa mielonego z przyprawami.Produkt parzony z dodatkiem krwi wieprzowej typu Duda,JBB,Staropolskie Wędliny lub produkt równowazny kg 35
12. Szynka konserwowa wieprzowa w bloku-firmy Haga,Staroposkie Wędliny,Tarczyński lub produkt równoważny…......................... kg 250
13. Kiełbaski typu pyszne kiełbasa średniorozdrobniona wieprzowa (małe kiełbaski) opak. o wadze max 2 kg typu MORLINY, Prosiaczek, EMDE lub produkt równoważny kg 350
14. kiełbasa szynkowa - Gruborozdrobniona, parzona kiełbasa wieprzowa,lekko podwędzana w osłonce niejadalnej
typu Tarczyński, Staropolskie Wędliny,Duda,Kier lub produkt równoważny kg 120
15. Kiełbaski z fileta - mięso drobiowe z indyka, grubomielone,podwędzane Opak max 1 kg Typu Drobimex,Tarczyński lub produkt rownoważny kg 80
16. Krakowska sucha, grubo rozdrobniona z mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw. Produkt wędzony i parzony a następnie suszony. MAP typu Balcerzak,Kier.Staropolskie Wędliny lub produkt równoważny kg 80
17. Pierś delikatesowa z kurcząt - szynka z wysokiej jakości fileta z piersi z kurczaka o jednolitej strukturze, wysokiej mięsności min 85% typu Tarczyński, Indyk-pol, drobimex lub produkt równoważny kg 150
18. Luncheon Meat - mielonka wieprzowa.konsystencja ścisła typu SOKOŁÓW, JBB, KIER lub produkt równoważny. kg 120
19. Ogonówka wędzona - wędzonka wieprzowa,parzona,peklowana typu Staropolskie Wędliny, Sokołów,Kier lub produkt równoważny kg 125
20. Parówki wieprzowe grube np. Parówkowa kiełbasa wieprzowa/zawartość mięsa wieprzowego min 50%/,homogenizowana,wędzona,parzona,w jelicie naturalnym/pakowane hermetycznie-opakowanie max 2 kg/ typu JBB, Morliny, Spiżarnia Dominika lub produkt równoważny kg 30
21. cienkie parówki wieprzowo - cielęce z dodatkiem
aromatycznych przypraw, Produkt parzony w osłonce kolagenowej. typu Nove, Viando, JBB lub produkt równoważny kg 150
22. Kiełbaski typu Paryżanki, Berlinetki - mięso wieprzowe,częściowo odtłuszczone,homogenizowane i wędzone,pakowane max 1.50 kg,typu JBB, Morliny, Ełk Mazury lub produkt równoważny kg 400
23. Pasztet pieczony drobiowy grubo mielony z indykiem i gęsiną, typu Indykpol, Duda, ,Indykpol lub produkt równoważny kg 35
24. Pasztet z żurawiną,śliwką -pasztet drobiowo-wieprzowy z dodatkami, grubo mielony, pieczony w formie,typu Indykpol,Olewnik lub produkt równoważny…............. kg 75
25. Pasztetowa ze szczypiorkiem skład tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, wątróbka, szczypiorek, sól i przyprawy o wadze 250-300g g typu JBB, DUDA lub produkt równowazny kg 60
26. Piersi z kurczaka wędzone -opakowanie hermetyczne max 1 kg typu Roldrobi,Animex lub produkt rownoważny kg 150
27. Polędwica łososiowa, wędzonka surowa wędzona ze schabu wieprzowego typu Viola,Staropolskie Wędliny, lub produkt równoważny kg 230
28. Polędwica typu sopocka polędwica wieprzowa poddana wędzeniu i parzeniu typu Balcerzak,Staropolskie Wędliny,Viola lub produkt równoważny kg 250
29. Indyk gotowany-wyprodukowany z całego fileta z indyka o niskiej zawartości tłuszczów poniżej 3%,wysoka mięsnośc ze 113 gr mięsa-100 gr produktu,wysoka zawartość białka,bez dodatku fosforanów,typu Tarczyński,Indykpol lub produkt równoważny kg 150
30. Salami wieprzowe i wieprzowo-wołowe, w otoczce z przyparaw i bez otoczki (do wyboru w trakcie realizacji zamówienia) typu Zimbo,Tarczyński lub produkt równoważny kg 80
31. parówki z szynki - cienkie parówki bez osłonek wyprodukowane z szynki
wieprzowej. Zawartość mięsa min 95 %. Zapach i smak charakterystyczny dla
parówek, kolor mięsa jasnoróżowy. typu Sokołów, Tarczyński, Nowak lub produkt równoważny kg 300
32. Szynka typu dębowa - szynka wędzona, parzona, naturalnie krucha, zawartość mięsa wieprzowego 95% typu ,Staropolskie Wędliny, Balcerzak lub produkt równoważny kg 150
33. Schab tradycyjnie wędzony - schab wędzony dymem.ciemna barwa z wyraźnym aromatem typu Balcerzak,Kabanos,Duda,Spiżarnia Dominika lub produkt równoważny kg 220
34. Konserwa Tyrolska - mięsność ok 90%,drobno mielona typu JBB,Tarczyński lub produkt równoważny kg 150
35. szynka gotowana- skład:szynka wieprzowa co najmniej 55%,,aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego,białko sojowe,białko wieprzowe,sól,skrobia ziemniaczana typu Kabanos,Staropolskie Wędliny lub produkt rownoważny…............... kg 300
36. schab w przyprawach-wędlina ze schabu otoczona kompozycją przypraw typu:płatki czosnku,papryka,cebula,wędzona,parzona,mięso wieprzowe min 70 %,pakowany hermetycznie,opakowanie max 2 kg typu Mas-Drob,Madej Wróbel lub produkkt równoważny… kg 180
37. Szynka zrazowa-szynka z części zrazowej/udzca wieprzowego/parzona,wędzona,zawartość mięsa wieprzowego min 75% typu Balcerzak,Staropolskie wędliny ,Krakus lub produkt równoważny kg 150
38. schab biały-wędlina wieprzowa/schab co najmniej 75%/,bez aromatu wędzenia,z dodatkiem przypraw typu Kabanos,Mas-Drob opakowanie hermetyczne max 2 kg kg 80
39. Wędlina Krakowska drobiowa,wędlina drobiowa, produkt otrzymywany z grubo rozdrobnionego mięsa z pekolwanych filetów drobiowych/nie mniej niż 80%/ z dodatkiem przypraw,parzony wędzony ,batony w osłonkach sztucznych,białkowych,obustronnie klipsowane,barwa od jasnobrązowej do brązowej,osłonka ściśle przylegająca do farszu.- typu DUDA, Kier,Tarczyński,STW lub produkt równoważny kg 100
40. Szynka konserwowa drobiowa w bloku, zawartość mięsa drobiowego min 75% typu Duda, Tarczyński,Indykpol lub produkt równoważny kg 170
41. Polędwica miodowa - produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny, parzony, zawartość mięsa drobiowego min 40% typu Indykpol, CEDROB lub produkt równoważny kg 200
42. Filet złocisty z kurczaka - soczysta wędlina z fileta drobiowego o zawartości mięsa min 75% typu Duda, Indykpol lub produkt równoważny kg 130
43. Kiełbasa żywiecka bez E-/konserwantów/-delikatnie podsuszana typu Staropolskie Wędliny lub produkt rownowazny kg 45
44. Kiełbasa krakowska sucha - produkt bezglutenowy kg 2
45. Parówki z szynki - produkt bezglutenowy kg 2
46. Polędwica sopocka - produkt bezglutenowy kg 2
47. Frankfurterki - produkt bezglutenowy kg 2
48. Pierś gotowana z indyka -gotowane mięso z indyka ,delikatnie doprawione aromatycznymi przyprawami,zawartość tłuszczu max 3,5%,zawartość mięsa z indyka min.55%,w osłonce tekstylnej,konsystencja dość ścisła,soczysta,krucha,barwa na przekroju jasnoróżowa,parzona,gruborozdrobniona ,pakowana hermetycznie max 2 kg-typu Olewnik,Indykpol lub produkt równoważny kg 150

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-06-14 08:00

Po zmianie:
2023-06-16 08:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-06-14 09:00

Po zmianie:
2023-06-16 09:00

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.