eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łuków › Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej - Medycznego Studium Zawodowego im. Janusza Korczaka w Łukowie w roku szkolnym 2022/2023

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-07-07


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby
Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego
im. Janusza Korczaka w Łukowie w roku szkolnym 2022/2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA POLICEALNA - MEDYCZNE STUDIUM ZAWODOWE IM. JANUSZA KORCZAKA W ŁUKOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000290239

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Adama Antoniego Kryńskiego 10

1.5.2.) Miejscowość: Łuków

1.5.3.) Kod pocztowy: 21-400

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mszlukow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.mszlukow.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Oświatowa jednostka organizacyjna Samorządu Województwa Lubelskiego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby
Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego Studium Zawodowego
im. Janusza Korczaka w Łukowie w roku szkolnym 2022/2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-365cd733-fe2d-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00244846

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00067940/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej - Medycznego Studium Zawodowego im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A. A. Kryńskiego 12

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę,
oświadczenia, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu
udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach
danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt. Ofertę, a także oświadczenie o
jakim mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej
(czyli opatrzone podpisem kwalifikowanym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem
zaufanym lub podpisem osobistym.
3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miedzy Zamawiającym a Wykonawcami
odbywa się przy użyciu mini portalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu
https://epuap.gov.pl/wps/portal, skrzynka ePUAP: /MSZLukow/domyslna oraz poczty elektronicznej
sekretariat@mszlukow.pl .

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE)2016/679z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz.UEL119
z 04.05.2016, str.1),dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Policealna – Medyczne Studium
Zawodowe im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12
2) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust.1 lit. b,c,e RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. Zakup
i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Szkoły Policealnej – Medycznego
Studium Zawodowego im. Janusza Korczaka w Łukowie ul. A.A. Kryńskiego 12 prowadzonym w trybie
przetargu nieograniczonego;
3) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art.8 oraz art. 96 ust. 3ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.–
Prawo zamówień publicznych Dz.U.z 2017r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp” oraz na podstawie
prawa powszechnie obowiązującego
4) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust.1 ustawy Pzp, przez okres 4
lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy
przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
5) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest
wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosownie do art.22 RODO;
7) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art.16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18ust. 2 RODO**;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że
przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
8) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6ust. 1lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP-MSZ.I.251.1.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 1 jest zakup i sukcesywna dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz różnych produktów spożywczych i produktów suszonych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 1;

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-25

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 2 jest zakup i sukcesywna dostawa nabiału, margaryn i podobnych produktów oraz produktów mleczarskich w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 2;

4.2.6.) Główny kod CPV: 15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15510000-6 - Mleko i śmietana

15530000-2 - Masło

15542000-9 - Ser świeży

15544000-3 - Ser twardy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 3 jest zakup i sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin i produktów mięsnych i wieprzowych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 3;

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111100-0 - Wołowina

15131130-5 - Wędliny

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 4 jest zakup i sukcesywna dostawa mięsa drobiowego, wędlin i produktów drobiowych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 4

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131135-0 - Wędliny drobiowe

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 5 jest zakup i sukcesywna dostawa warzyw, owoców, orzechów, przetworów owocowo – warzywnych, kiszonek i produktów rolnictwa i ogrodnictwa w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 5

4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03221000-6 - Warzywa

03222000-3 - Owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 6 jest zakup i sukcesywna dostawa ziemniaków w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 6

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 7 jest zakup i sukcesywna dostawa mrożonych warzyw, owoców i podobnych produktów w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 7

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 8 jest zakup i sukcesywna dostawa świeżych, wędzonych i mrożonych ryb, filetów i pozostałych mięs rybich, przetworów rybnych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 8

4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15234000-7 - Ryby wędzone

15243000-3 - Przetwory z ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w zakresie części 9 jest zakup i sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych i suszonych, w tym przetworzonych owoców i warzyw, olejów i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych, produktów przemiału ziaren, skrobi i produktów skrobiowych, cukru i produktów pokrewnych, miodu, kakao, czekolad, wyrobów cukierniczych, kawy, herbaty i podobnych produktów, octów, sosów, mieszanek przypraw, mąki, gotowych musztard, ziół i przypraw korzennych i wód mineralnych w ilości i o jakości wskazanej w załączniku do SWZ dla cz. 9

4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15831600-8 - Miód

15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda

15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

15882000-4 - Produkty dietetyczne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15981000-8 - Wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się
kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
• Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60%
• Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze – 40,00pkt.= 40%
1.1 Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór (dotyczy wszystkich części):
Cena najniższa z ważnych ofert/ Cena badanej oferty x 60
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Cena” wynosi 60.
1.2 Ocena kryterium: Okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze
1 - 2 miesiące – 8 pkt
3 - 4 miesiące – 16 pkt
5 - 6 miesięcy - 24 pkt
7 - 8 miesięcy - 32 pkt
9 - 10 miesięcy - 40 pkt
Liczba maksymalnie uzyskanych punktów w danym kryterium – 40 pkt
2. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanymi ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującego wzoru:
Cn
P1= ----------- x 100 x 60 %
Cb
gdzie:
P1- ilość punktów w kryterium cena
Cn – najniższa cena,
Cb – cena oferty badanej,
100 – wskaźnik stały,
60% – procentowe znaczenie kryterium ceny.
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00104105/01 z dnia 2021-07-05
2021-07-05 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z:
• kryterium - ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt),
• kryterium - okres utrzymania ceny za artykuły spożywcze P2 (maksymalnie 40,00 pkt)
P = P1 + P2

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający wymaga złożenia przez Wykonawcę wraz z ofertą oświadczenia, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z
postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie
przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2022 poz.
835), zgodnie z którym: z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu prowadzonego na podstawie
ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych wyklucza się:
1) wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i
rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o
zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
2) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r.
o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w
wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim
beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu
na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
3) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29
września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106) jest podmiot wymieniony w wykazach
określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką
dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę
rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku
Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do
reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno
być załączone do oferty.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie,
o którym mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 P.z.p. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-08-09 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-08-09 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.