eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³odawadostawa miêsa i wêdlin



Og³oszenie z dnia 2025-05-16


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
dostawa miêsa i wêdlin

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Samodzielny Publiczny Zespó³ Opieki Zdrowotnej we W³odawie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 110197664

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Pi³sudskiego 64

1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³odawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@spzoz.wlodawa.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.spzoz.wlodawa.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

dostawa miêsa i wêdlin

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-1c5b74d3-04fb-46b9-8b04-b59c2a8857f6

2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00235061

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2025-05-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00023703/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.2 Artyku³y spozywcze (miêso, mro¿onki)

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1c5b74d3-04fb-46b9-8b04-b59c2a8857f6

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1c5b74d3-04fb-46b9-8b04-b59c2a8857f6

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: : 1. W postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostêpna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezp³atne.
3. Zamawiaj±cy wyznacza nastêpuj±ce osoby do kontaktu z wykonawcami: Pani/Pan Anna Tomaszewska, Jolanta Siwiec, tel. 797 704 880, e-mail: przetargi@spzoz.wlodawa.pl
4. Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania (link prowadz±cy bezpo¶rednio do widoku postêpowania na Platformie e-Zamówienia): https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-2ce4f57a-3fe9-4f7a-b750-0c9be38c9764
5. Postêpowanie mo¿na wyszukaæ równie¿ ze strony g³ównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „Przegl±daj postêpowania/konkursy”).
6. Identyfikator (ID) postêpowania na Platformie e-Zamówienia: ocds-148610-2ce4f57a-3fe9-4f7a-b750-0c9be38c9764
7. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadaæ konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostêpny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zak³adce „Centrum Pomocy”.
8. Przegl±danie i pobieranie publicznej tre¶ci dokumentacji postêpowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
9. Sposób sporz±dzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych bêd±cych kopi± elektroniczn± tre¶ci zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Za³±cznik nr 1 do SWZ - Klauzula RODO (obowi±zek informacyjny)

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Za³±cznik nr 1 do SWZ - Klauzula RODO (obowi±zek informacyjny)

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ASZ.382.17.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Karczek surowy bez ko¶ci 30 kg
2 Schab b/k 250 kg
3 Szynka wieprzowa b/k 1200 kg
4 Parówki z szynki, zawarto¶æ szynki co najmniej 70% 200 kg
5 Tyrolska z cebul± 80 kg
6 Kie³basa krakowska, zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 70% 300 kg
7 Kie³basa szynkowa, zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 70% 300 kg
8 Kie³basa ¶l±ska, bez MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie), zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 60% 20 kg
9 Kie³basa podwawelska, bez MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie), zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 70% 100 kg
10 Kie³basa bia³a, bez MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie), zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 60% 20 kg
11 Ogonówka wieprzowa lu¼no wêdzona. Szynka o nieregularnym owalnym kszta³cie. 350 kg
12 Schab pieczony po ch³opsku, zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 90%, bez konserwantów i wzmacniaczy smaku 200 kg
13 Szynka gotowana wieprzowa, zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 60% 350 kg
14 Szynka krucha; zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
15 Szynka wiejska; zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
16 Szynka z komina zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
17 Szynka pieczona; zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
18 Polêdwica z komina; zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
19 £opatka pieczona; zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 90% bez konserwantów i wzmaczniaczy smaku 50 kg
20 Polêdwica sopocka zawarto¶æ miêsa wieprzowoego co najmniej 70% 300 kg
21 Filet z kurczaka 250 kg
22 Kurczak surowy tuszka 1900 kg
23 Udka z kurczaka 700 kg
24 Porcje roso³owe 100 kg
25 Miêso indycze drobne, surowe, kl. A 200 kg
26 Miêso gulaszowe z kurczaka cena 500 kg
27 Wêdlina drobiowa z kurczaka, zawarto¶æ miêsa drobiowego co najmniej 60% 700 kg
28 Pasztet drobiowy pieczony, bez MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie), zawarto¶æ miêsa wieprzowego co najmniej 60% 175 kg
29 Filet surowy z piersi indyka 200 kg

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Miêso

15113000-3 - Wieprzowina

15130000-8 - Produkty miêsne

15131130-5 - Wêdliny

15112000-6 - Drób

15112100-7 - ¦wie¿y drób

15112120-3 - Indyki

15131135-0 - Wêdliny drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wraz z ofert± Wykonawca jest zobowi±zany z³o¿yæ aktualne o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do SWZ.
1) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, sk³ada ka¿dy z tych wykonawców, wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 3 do SWZ. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie wskazanym przez zamawiaj±cego.

Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ o¶wiadczenia Wykonawcy o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o których mowa w art. 125 ust 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postêpowania wskazanych przez Zamawiaj±cego o których mowa w art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy dotycz±cych zawarcia z innymi wykonawcami porozumienia maj±cego na celu zak³ócenie konkurencji.

O¶wiadczenie , ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu w okoliczno¶ciach wskazanych w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego (Dz. U. z 2023, poz. 1497), z uwzglêdnieniem pocz±tku okresu wykluczenia wskazanego w art. 22 pkt 1 tej ustawy. Zamawiaj±cy informuje równie¿, ¿e osoba lub podmiot podlegaj±ce wykluczeniu na podstawie art. 7 ust. 1, które w okresie tego wykluczenia ubiegaj± siê o udzielenie zamówienia publicznego lub bior± udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, podlegaj± karze pieniê¿nej w wysoko¶ci do 20 000 000 z³. Wykonawca sk³adaj±c ofertê potwierdza jednocze¶nie, ¿e znane s± mu przepisy ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego, w szczególno¶ci art. 7 oraz art. 22 tej ustawy oraz potwierdza, ¿e nie zachodz± wobec niego przes³anki wykluczenia wskazane w art. 7 tej ustawy.

Dokumenty, o których mowa powy¿ej w Rozdz. VI cz. A ust. 3, sk³ada ka¿dy
z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Wraz z ofert± Wykonawca jest zobowi±zany z³o¿yæ aktualne o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do SWZ.
1) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, sk³ada ka¿dy z tych wykonawców, wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 3 do SWZ. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie wskazanym przez zamawiaj±cego.

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

nie dotyczy

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku:
1) wykonawcy s± zobowi±zani ustanowiæ pe³nomocnika do reprezentowania ich
w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu
i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo powinno byæ z³o¿one wraz z ofert±.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

zgodnie z wzorem umowy stanowi±cym za³±cznik nr4 do SWZ § 2 i 9

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-05-26 08:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1c5b74d3-04fb-46b9-8b04-b59c2a8857f6

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-05-26 08:15

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2025-06-24

8.5.) Zamawiaj±cy przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z mo¿liwo¶ci± negocjacji: Tak

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.