eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grodzisk MazowieckiSUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I PRODUKTÓW CUKIERNICZYCH DLA SZPITALA ZACHODNIEGO W GRODZISKU MAZOWIECKIM.



Og³oszenie z dnia 2025-02-06


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I PRODUKTÓW CUKIERNICZYCH DLA SZPITALA ZACHODNIEGO W GRODZISKU MAZOWIECKIM.

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SAMODZIELNY PUBLICZNY SPECJALISTYCZNY SZPITAL ZACHODNI IM. ¦W. JANA PAW£A II

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000311639

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Daleka 11

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Grodzisk Mazowiecki

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-825

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni

1.5.7.) Numer telefonu: 227559115

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp.mirek@szpitalzachodni.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpitalzachodni.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I PRODUKTÓW CUKIERNICZYCH DLA SZPITALA ZACHODNIEGO W GRODZISKU MAZOWIECKIM.

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-a7971547-0110-42e7-b932-2e4dd6090adc

2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00092823

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2025-02-06

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00005270/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.1 Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalzachodni/proceedings

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalzachodni/proceedings

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Zgodnie z SWZ zamieszczonej na platformie zakupowej.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Szczegó³owe informacje zawiera Rozdzia³ XIX ust. 3 SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SPSSZ/4/D/25

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 2

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 1 – pieczywo oraz wyroby piekarnicze

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811100-7 - Chleb

15811400-0 - Bu³eczki

15612500-6 - Produkty piekarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ nastêpuj±cym kryterium: najni¿sza cena oferty nie podlegaj±cej odrzuceniu

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pakiet 2 – wyroby cukiernicze

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15812200-5 - Ciasta

15812100-4 - Wyroby ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ nastêpuj±cym kryterium: najni¿sza cena oferty nie podlegaj±cej odrzuceniu.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1) Nie podlegaj± wykluczeniu, na zasadach okre¶lonych w rozdziale V SWZ;
2) Spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu dotycz±ce:
a) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
b) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
d) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej.
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust 1 pkt 4 ustawy, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) O¶wiadczenie wykonawcy, wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie, podmiotu udostêpniaj±cego zasobów o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o którym mowa w art. 125 ustawy Pzp, w zakresie podstaw wykluczenia z postêpowania – za³±cznik nr 3A do SWZ;
3) O¶wiadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z innym wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê, ofertê czê¶ciow± lub wniosek o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, albo o¶wiadczenia o
przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty, oferty czê¶ciowej lub wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu niezale¿nie od innego wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owej – za³±cznik nr 5 do SWZ;

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

1) O¶wiadczenie w³asne Wykonawcy, ¿e ma wdro¿ony i stosuje system HACCP zgodnie z Ustaw± o warunkach zdrowotnych ¿ywno¶ci i ¿ywienia z dnia 11 maja 2001 roku (Dz. U. Nr 632 poz. 634 z pó¼niejszymi zmianami) – do³±czyæ do oferty.
2) O¶wiadczenie w³asne Wykonawcy, ¿e pieczywo dostarczone do zamawiaj±cego bêdzie krojone i zafoliowane oraz bêdzie posiada³o tabele warto¶ci od¿ywczych na etykiecie oraz datê przydatno¶ci do spo¿ycia; dot. poz. 1, 2, 3, 8, 11 – do³±czyæ do oferty;
3) Kopia - Za¶wiadczenia o dopuszczeniu ¶rodka transportu s³u¿±cego do przewozu ¶rodków spo¿ywczych którym bêdzie realizowane zamówienie – do³±czyæ do oferty.
4) Kopia - aktualnej ksi±¿eczki zdrowia kierowcy (ksi±¿eczka sanepidowska) – do³±czyæ do oferty;
5) O¶wiadczenie o spe³nieniu wymagañ obowi±zuj±cych przepisów prawnych i dodatkowych dla dostawców– za³±cznik nr 6A – do³±czyæ do oferty;
6) Karty charakterystyki sporz±dzone przez Wykonawcê dla wszystkich produktów spo¿ywczych zawartych w danym pakiecie na który Wykonawca sk³ada ofertê wed³ug wytycznych okre¶lonych w za³±czniku nr 8 – do³±czyæ do oferty.

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe ¶rodki dowodowe podlegaj±ce uzupe³nieniu po z³o¿eniu oferty:

1) O¶wiadczenie w³asne Wykonawcy, ¿e ma wdro¿ony i stosuje system HACCP zgodnie z Ustaw± o warunkach zdrowotnych ¿ywno¶ci i ¿ywienia z dnia 11 maja 2001 roku (Dz. U. Nr 632 poz. 634 z pó¼niejszymi zmianami);
2) O¶wiadczenie w³asne Wykonawcy, ¿e pieczywo dostarczone do zamawiaj±cego bêdzie krojone i zafoliowane oraz bêdzie posiada³o tabele warto¶ci od¿ywczych na etykiecie oraz datê przydatno¶ci do spo¿ycia; dot. poz. 1, 2, 3, 8, 11;
3) Kopia - Za¶wiadczenia o dopuszczeniu ¶rodka transportu s³u¿±cego do przewozu ¶rodków spo¿ywczych którym bêdzie realizowane zamówienie;
4) Kopia - aktualnej ksi±¿eczki zdrowia kierowcy (ksi±¿eczka sanepidowska);
5) O¶wiadczenie o spe³nieniu wymagañ obowi±zuj±cych przepisów prawnych i dodatkowych dla dostawców– za³±cznik nr 6A ;
6) Karty charakterystyki sporz±dzone przez Wykonawcê dla wszystkich produktów spo¿ywczych zawartych w danym pakiecie na który Wykonawca sk³ada ofertê wed³ug wytycznych okre¶lonych w za³±czniku nr 8.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy zgodnie z art. 58 ustawy, mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia i w takim przypadku ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Pe³nomocnictwo musi byæ podpisane przez osoby upowa¿nione do reprezentowania poszczególnych Wykonawców, do³±czone do oferty i powinno zawieraæ w szczególno¶ci wskazanie:
a) nazwy i numeru postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego, którego dotyczy,
b) wszystkich Wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia,
c) ustanowionego pe³nomocnika oraz zakresu jego umocowania.
W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez wykonawców, o¶wiadczenie wed³ug za³±cznika nr 3 , sk³ada ka¿dy z wykonawców. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
Przed podpisaniem umowy Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie przedstawi± zamawiaj±cemu tre¶æ ³±cz±cej ich umowy na podstawie której z³o¿yli wspólnie ofertê, spe³niaj±c± nastêpuj±ce wymagania: powinna byæ sporz±dzona w formie pisemnej i zawieraæ co najmniej: oznaczenie stron (firma (nazwa), adres, formê organizacyjno - prawn±, wskazanie rejestrów lub ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej), cel gospodarczy, zakresy zadañ poszczególnych uczestników konsorcjum, odpowiedzialno¶æ solidarn± uczestników konsorcjum, okres obowi±zywania umowy, zasady partycypacji w zyskach oraz kosztach zwi±zanych z realizacj± wspólnego celu gospodarczego, okre¶lenie sposobu reprezentacji konsorcjum, zakaz dokonywania zmian umowy bez zgody zamawiaj±cego. Przed podpisaniem umowy Wykonawcy prowadz±cy wspólnie
dzia³alno¶æ na podstawie umowy spó³ki cywilnej zobowi±zani s± do przedstawienia umowy spó³ki cywilnej.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ zmiany zawartej umowy w stosunku do tre¶ci wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 Pzp. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowi±cym Za³±cznik nr 7 do SWZ.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-02-14 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalzachodni/proceedings

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-02-14 10:05

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.