Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-09-11
Grądy Woniecko: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek, wg kodu CPV grupa 032 - Zboża, ziemniaki, warzywa i orzechy oraz grupa 153 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Numer ogłoszenia: 195175 - 2012; data zamieszczenia: 11.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , Grądy Woniecko 34, 18-312 Grądy Woniecko, woj. podlaskie, tel. 0-86 475 26 60, faks 0-86 475 26 64.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek, wg kodu CPV grupa 032 - Zboża, ziemniaki, warzywa i orzechy oraz grupa 153 - Owoce, warzywa i podobne produkty.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienie jest dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek, wg kodu CPV grupa 032 - Zboża, ziemniaki, warzywa i orzechy oraz grupa 153 - Owoce, warzywa i podobne produkty. Przedmiot zamówienia został podzielony na trzy części tj.: Część I Lp. Nazwa artykułu, szacowana ilość, j.m., kod CPV 1 Burak ćwikłowy w ilości 5000 kg., kod CPV 03221111-7 2 Cebula biała w ilości 5000 kg., kod CPV 03221113-1 3 Jabłko Paula Red w ilości 200 kg., kod CPV 03222321-9 4 Jabłko Lobo w ilości 1200 kg., kod CPV 03222321-9 5 Kapusta biała w ilości 6000 kg., kod CPV 03221410-3 6 Kapusta czerwona w ilości 1500 kg., kod CPV 03221410-3 7 Marchew jadalna w ilości 6200 kg., kod CPV 03221112-4 8 Pieczarka świeża w ilości 270 kg., kod CPV 03221260-6 9 Pietruszka - korzeń w ilości 270 kg., kod CPV 03221110-0 10 Seler - korzeń w ilości 270 kg., kod CPV 03221110-0 11 Pomidor spod osłon w ilości 600 kg., kod CPV 03221240-0 12 Ogórek krótki świeży w ilości 600 kg., kod CPV 03221270-9 13 Papryka czerwona w ilości 450 kg., kod CPV 03221230-7 Część II 1 Ziemniak jadalny w ilości 31000 kg., kod CPV 03212100-1 Część III 1 Kapusta kwaszona w ilości 2200 kg., kod CPV 15331142-4 2 Ogórek kwaszony w ilości 1000 kg., kod CPV 15331000-7.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 15.30.00.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2. oświadczenie dotyczące zapoznania się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i umową zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2. oświadczenie dotyczące zapoznania się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i umową zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2. oświadczenie dotyczące zapoznania się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i umową zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia,
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2. oświadczenie dotyczące zapoznania się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i umową zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy z Wykonawców ma obowiązek złożyć następujące dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, 2. oświadczenie dotyczące zapoznania się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i umową zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, 3.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia,
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Grądach Woniecko
18 - 312 Rutki Kossaki
Grądy Woniecko 34.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.09.2012 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Zakład Karny w Grądach Woniecko 18 - 312 Rutki Kossaki Grądy Woniecko 34.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Lp. Nazwa artykułu, szacowana ilość, j.m., kod CPV 1 Burak ćwikłowy w ilości 5000 kg., kod CPV 03221111-7 2 Cebula biała w ilości 5000 kg., kod CPV 03221113-1 3 Jabłko Paula Red w ilości 200 kg., kod CPV 03222321-9 4 Jabłko Lobo w ilości 1200 kg., kod CPV 03222321-9 5 Kapusta biała w ilości 6000 kg., kod CPV 03221410-3 6 Kapusta czerwona w ilości 1500 kg., kod CPV 03221410-3 7 Marchew jadalna w ilości 6200 kg., kod CPV 03221112-4 8 Pieczarka świeża w ilości 270 kg., kod CPV 03221260-6 9 Pietruszka - korzeń w ilości 270 kg., kod CPV 03221110-0 10 Seler - korzeń w ilości 270 kg., kod CPV 03221110-0 11 Pomidor spod osłon w ilości 600 kg., kod CPV 03221240-0 12 Ogórek krótki świeży w ilości 600 kg., kod CPV 03221270-9 13 Papryka czerwona w ilości 450 kg., kod CPV 03221230-7.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II 1 Ziemniak jadalny w ilości 31000 kg., kod CPV 03212100-1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III 1 Kapusta kwaszona w ilości 2200 kg., kod CPV 15331142-4 2 Ogórek kwaszony w ilości 1000 kg., kod CPV 15331000-7.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach" -z podziałem na części
- "Zakup artykułów spożywczych na zajęcia warsztatowe i warsztaty kulinarne w ramach realizacji projektu pn. "Zrealizuj SWOJE PASJE i MARZENIA""
- Dostawa produktów spożywczych
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Powiat Strzyżowski - Dom Pomocy Społecznej w Gliniku Dolnym (VII-XII 2025 r.)
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 2 w Bełchatowie, ul. Paderewskiego 3.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolny 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.