Ogłoszenie z dnia 2015-12-07
Kraśnik: Przygotowanie i podawanie gorących posiłków w dzielnicy Fabrycznej Kraśnika
Numer ogłoszenia: 179831 - 2015; data zamieszczenia: 07.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 4a, 23-210 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 825 41 35, faks 081 825 15 80.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i podawanie gorących posiłków w dzielnicy Fabrycznej Kraśnika.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podawanie gorących posiłków w dzielnicy Fabrycznej Kraśnika na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych) oraz dzieci i młodzieży niedożywianych w stołówkach szkolnych, skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań: 1)danie mięsne 3 x w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż - min. 300 g, mięso- min. 100 g, surówka - min. 100 g), 2)danie jarskie 2 x w tygodniu (min. 400g), 3)zupa na wywarze mięsnym 5 x w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem). Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. Wykonawca zobowiązany będzie do: 1)Zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik, w dzielnicy Fabrycznej Kraśnika. Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu. 2)Przygotowania i podawania gorących posiłków osobom uprawnionym w godzinach od 12.00 do 14.00. 3)Podawania posiłków gorących na własnych naczyniach - nie jednorazowych. 4)Zapewnienia pomieszczenia spełniającego warunki do spożycia gorących posiłków jednocześnie dla min. 20 osób. 5)Wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania ich do wiadomości publicznej, poprzez codzienne wywieszanie w miejscu wydawania posiłków. 6)Utrzymywania w pomieszczeniach w trakcie stołowania się osób temperatury co najmniej 18oC. Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić średnio około 45 osób dziennie. W okresie trwania umowy szacuje się do przygotowania i wydania około 567 posiłków. W czasie obowiązywania umowy ilość posiłków może ulec zmianie zmniejszeniu. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno-sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. Wykonawca, przez cały okres realizacji umowy, będzie dysponował min. 1 dietetykiem..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Jadłodajnia u Ali, Alina Augustynek, ul. Sikorskiego 22, 23-210 Kraśnik, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3507,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3787,56
Oferta z najniższą ceną: 3787,56 / Oferta z najwyższą ceną: 3787,56
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Powody zastosowania trybu zamówienia z wolnej ręki (podać uzasadnienie faktyczne i prawne): Z uwagi na dużą liczbę osób korzystających z dożywiania w 2015r., liczba posiłków, jaka została zaplanowana w udzielonym zamówieniu podstawowym na Usługę przygotowania i wydawania gorących posiłków okazała się niewystarczająca. W związku z powyższym zachodzi konieczność przeprowadzenia kolejnego postępowania w celu skorzystania z zamówienia uzupełniającego na w/w usługę. Zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego, a Zamawiający w SIWZ i ogłoszeniu o zamówieniu przewidział możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego o wartości do 50 % wartości zamówienia podstawowego w przypadku zwiększenia liczby osób uprawnionych do korzystania z posiłków. Zamówienie podstawowe zostało udzielone w dniu 30.12.2014 r. , a więc zamówieniu uzupełniające jest udzielane w okresie nie przekraczającym 3 lata od daty udzielenia zamówienia podstawowego. Zamawiający udziela zamówienia uzupełniającego dotychczasowemu wykonawcy usług. Zamawiający udziela zamówienia uzupełniającego na podstawie art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.)
INNE PRZETARGI Z KRAŚNIKA
- Zakup oprogramowania antywirusowego z EDR i XDR -na 280 stanowisk (licencji), dostawę i wdrożenie wraz z 36 miesięczną gwarancją dla SP ZOZ w Kraśniku
- Budowa chodnika w Dąbrowie Bór oraz poszerzenie w obrębie Budzyń
- Zakup i dostawa wyposażenia informatycznego dla Zespołu Szkół nr 3 w Kraśniku
- Zaprojektowanie rozbudowy i wykonanie sieci kanalizacji sanitarnej w miejscowości Słodków Pierwszy (...) oraz zaprojektowanie i wykonanie hydroforni w miejscowości Słodków Trzeci gmina Kraśnik
- Dostosowanie budynków powiatowych do potrzeb osób niepełnosprawnych
- Zaprojektowanie i wykonanie dwóch dostrzegalni przeciwpożarowych w Leśnictwach Wolski Bór i Karczmiska
więcej: przetargi w Kraśniku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Organizacja wizyt studyjnych dla uczniów z ZST-W w Trzcianie"
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów szkół podstawowych na terenie Gminy Żórawina w roku szkolnym 2025/2026 - postępowanie II
- Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia i dystrybucji posiłków dla pacjentów hospitalizowanych"
- Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 27 w Toruniu, w roku szkolnym 2025/2026
- Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej im. gen. dyw. Tadeusza Kutrzeby w Koźlu w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci uczęszczających do żłobka i przedszkola prowadzonych przez Gminę Skawina w roku szkolnym 2025/2026
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.