Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-05-24
Kutno: Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej przy ul. Krzywoustego 11 w Kutnie
Numer ogłoszenia: 170908 - 2012; data zamieszczenia: 24.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Bolesława Krzywoustego 11, 99-300 Kutno, woj. łódzkie, tel. 24 253 64 32, faks 24 253 64 32.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dps.powiatkutnowski.eu
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej przy ul. Krzywoustego 11 w Kutnie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 1, Wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 1. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 2) Karczek wieprzowy bez kości - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 3) Schab wieprzowy bez kości - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 4) Mięso wieprzowe od szynki surowej- ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 5) Żeberka wieprzowe paski - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 6)Brzuch bez żeber- ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 7) Mięso mielone - ok. 400 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: produkt mięsny, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82009:1997; 8) Nogi wieprzowe - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże ; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 9) Golonki- ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże, środkowa część kończyny przedniej; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 10) Podgardle - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 11) Słonina b/s - ok. 160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: słonina w płatach świeża; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 12) Antrykot - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe; elementy świeże wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 13) Wołowina bez kości kl. I - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe, produkt średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 14) Ozory wołowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82004; 15) Kości schabowo - karkowe - ok. 350 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002 16) Kości wędzone - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; produkt wędzony, świeży, nie mrożony , dostarczany luzem w pojemnikach, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 17) Kiełbasa krakowska - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina wędzona parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 18) Kiełbasa szynkowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, wędlina drobno rozdrobniona parzona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 19) Kiełbasa tatrzańska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wędzony, parzony z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 20) Kiełbasa zielonogórska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, produkt z mięsa wieprzowego; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 21) Kiełbasa mortadela - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej, wędlina drobno rozdrobniona , wędzona i parzona, w osłonce poliamidowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 22) Szynka tyrolska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, produkt z grupy mielonek-mielonka drobiowo-wieprzowa w bezbarwnej osłonce termokurczliwej, prasowana na kształt prostopadłościanu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 23) Kiełbasa biała surowa - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z surowego mięsa wieprzowo-wołowego, średniorozdrobniona, z dodatkiem przypraw naturalnych, o tradycyjnym smaku z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem i majerankiem, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 24) Kiełbasa zwyczajna - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej, powierzchnia wędliny o brązowym zabarwieniu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 25) Kiełbasa podwawelska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, peklowana, parzona oraz wędzona do barwy brązowej, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 26) Kiełbasa wiejska - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w naturalnej osłonce, produkt o barwie ciemnożółtej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 27) Kiełbasa chłopska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 28) Kiełbasa parówkowa - ok.200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowo-wołowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, wędzona na słomkowy kolor, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 29) Boczek wędzony bez żeber - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z boczku bez skóry, bez żeber, wędzona oraz parzona, barwa ciemnozłota, smak i zapach charakterystyczny dla tego asortymentu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 30) Baleron - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy, parzony, wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82032:2005; 31) Szynka wiejska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z okrywą tłuszczową, wędzona oraz parzona, wiązana sznurkiem, barwa produktu złocista; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007;; 32) Ogonówka - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia szynki (dolna zrazowa), produkt peklowany, wędzony, parzony, receptura oparta o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 33) Wędzonka krotoszyńska - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia z łopatki ze skórą i tłuszczykiem, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 34) Polędwica sopocka - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z peklowanej polędwicy wieprzowej, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 35) Pasztetowa firmowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa parzona, homogenizowana, w osłonce, otrzymana z mięs wieprzowych z dodatkiem podrobów poddana odpowiedniej obróbce termicznej, konsystencja smarowna dość luźna, smak i zapach wyrobów podrobowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 36) Kaszanka - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, wieprzowa, krwista, parzona, w osłonkach naturalnych z dodatkiem kaszy jęczmiennej, przypraw i cebuli, na przekroju widoczne kawałki podrobów ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 37) Czarne (potocznie krwiste) - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, krwista, w osłonkach naturalnych z dodatkiem tłuszczu, krwi, bułki i przypraw; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 38) Salceson włoski - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, salceson niekrwisty, z masek głów wieprzowych z udziałem przypraw, poddawany procesowi parzenia, wyrób w osłonce sztucznej - worek w kształcie żołądka wieprzowego, barwa worka jasno-żółta z nadrukiem; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 39) Gulasz angielski 300g - ok. 150 szt.; wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 40) Szynka gospodarza 110g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa szynka mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 41) Konserwa turystyczna 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wysokowydajna, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 42) Pasztet mięsny 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa wieprzowa; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; Załącznik nr 2, Wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 2. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około 1) Filet z piersi kurcząt świeży - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: filet z piersi kurczaka - elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 2) Kurczak świeży - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso z kurczaka w pierwszym gatunku, tuszka, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520; 3) Ćwiartka z kurcząt świeża - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: ćwiartka z kurczaka ze skórą i kością, świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994; 4) Noga z kurcząt świeża - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: cała noga z kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 5) Skrzydełka z kurcząt świeże - ok. 150 kg wyrób spełniający następujące parametry: skrzydełko z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-865224 6) Porcja rosołowa z kurcząt świeża - ok.350 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka świeża, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 7) Wątroba z kurcząt świeża - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - wątroby z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523; 8) Żołądki z kurcząt świeże - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - żołądki z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 9) Serca z kurcząt świeże - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - serca z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 10) Parówki drobiowe - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, cienkie-paluszek, w osłonie sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 11) Szynka drobiowa - ok.150 kg; za produkt odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy z kurcząt , średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 12) Baleron drobiowy - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy z kurcząt , grubo rozdrobniony, parzony ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 13) Polędwica drobiowa - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 14) Salceson drobiowy- ok.100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wędlina podrobowa, produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-86523; 15) Pasztetowa drobiowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry : produkt parzony drobiowy z dodatkiem podrobów poddany obróbce termicznej, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 16) Kurczak faszerowany - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny, opiekany, farsz mięsny owinięty w płat z fileta; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 17) Pieczeń drobiowa lub produkt równoważny - ok. 100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym : pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 18 ) Pasztet drobiowy z kurcząt - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób podrobowy, blokowy, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 19) Szynka mielonka drobiowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i tłuszczu w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 20) Kiełbasa cienka biała drobiowa - ok. 100 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób ze średnio rozdrobnionych mięs drobiowych, parzona, w naturalnej osłonce, o wyrazistym charakterze uzyskanym dzięki naturalnym przyprawom ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 21) Kiełbaski cienkie drobiowe - ok. 50 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: wędzony i parzony w osłonce naturalnej otrzymany ze średnio rozdrobnionych mięs drobiowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 22) Pasztet drobiowy 135 g - ok. 200 szt.; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.21.30-6, 15.11.23.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ze względu na postanowienia § 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 226, poz. 1817), Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: a) certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; b) dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca jest zobowiązany dołączyć decyzję właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, wydanej na podstawie art. 4 ust. 1 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz. U. z 2006, Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), iż posiada środki transportu spełniające wymagania sanitarno-higieniczne przewidziane przepisami rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 roku str.1; Dz Urz. UE, Polskie wydanie specjalne, rozdz.13, tom. 34, str. 319) - wg wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje wykonawca
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W trakcie obowiązywania umowy o zamówienie publiczne strony dopuszczają modyfikację cen produktów w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego produktu. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dps.powiatkutnowski.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej; adres: ul. Krzywoustego 11, 99 - 301 Kutno, w dziale Administracyjno - Gospodarczym.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej, ul. Krzywoustego 11 99 - 301 Kutno, w sekretariacie Domu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, wędliny i podroby wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso, wędliny i podroby wieprzowe:Wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 1. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 2) Karczek wieprzowy bez kości - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 3) Schab wieprzowy bez kości - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 4) Mięso wieprzowe od szynki surowej- ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 5) Żeberka wieprzowe paski - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 6)Brzuch bez żeber- ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 7) Mięso mielone - ok. 400 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: produkt mięsny, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82009:1997; 8) Nogi wieprzowe - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże ; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 9) Golonki- ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże, środkowa część kończyny przedniej; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 10) Podgardle - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 11) Słonina b/s - ok. 160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: słonina w płatach świeża; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 12) Antrykot - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe; elementy świeże wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 13) Wołowina bez kości kl. I - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe, produkt średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 14) Ozory wołowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82004; 15) Kości schabowo - karkowe - ok. 350 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002 16) Kości wędzone - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości wieprzowe; produkt wędzony, świeży, nie mrożony , dostarczany luzem w pojemnikach, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 17) Kiełbasa krakowska - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina wędzona parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 18) Kiełbasa szynkowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, wędlina drobno rozdrobniona parzona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 19) Kiełbasa tatrzańska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wędzony, parzony z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 20) Kiełbasa zielonogórska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, produkt z mięsa wieprzowego; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 21) Kiełbasa mortadela - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej, wędlina drobno rozdrobniona , wędzona i parzona, w osłonce poliamidowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 22) Szynka tyrolska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, produkt z grupy mielonek-mielonka drobiowo-wieprzowa w bezbarwnej osłonce termokurczliwej, prasowana na kształt prostopadłościanu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 23) Kiełbasa biała surowa - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z surowego mięsa wieprzowo-wołowego, średniorozdrobniona, z dodatkiem przypraw naturalnych, o tradycyjnym smaku z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem i majerankiem, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 24) Kiełbasa zwyczajna - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej, powierzchnia wędliny o brązowym zabarwieniu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 25) Kiełbasa podwawelska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, peklowana, parzona oraz wędzona do barwy brązowej, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 26) Kiełbasa wiejska - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w naturalnej osłonce, produkt o barwie ciemnożółtej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 27) Kiełbasa chłopska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 28) Kiełbasa parówkowa - ok.200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowo-wołowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, wędzona na słomkowy kolor, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 29) Boczek wędzony bez żeber - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z boczku bez skóry, bez żeber, wędzona oraz parzona, barwa ciemnozłota, smak i zapach charakterystyczny dla tego asortymentu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 30) Baleron - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy, parzony, wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82032:2005; 31) Szynka wiejska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z okrywą tłuszczową, wędzona oraz parzona, wiązana sznurkiem, barwa produktu złocista; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007;; 32) Ogonówka - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia szynki (dolna zrazowa), produkt peklowany, wędzony, parzony, receptura oparta o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 33) Wędzonka krotoszyńska - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia z łopatki ze skórą i tłuszczykiem, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 34) Polędwica sopocka - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z peklowanej polędwicy wieprzowej, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 35) Pasztetowa firmowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa parzona, homogenizowana, w osłonce, otrzymana z mięs wieprzowych z dodatkiem podrobów poddana odpowiedniej obróbce termicznej, konsystencja smarowna dość luźna, smak i zapach wyrobów podrobowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 36) Kaszanka - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, wieprzowa, krwista, parzona, w osłonkach naturalnych z dodatkiem kaszy jęczmiennej, przypraw i cebuli, na przekroju widoczne kawałki podrobów ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 37) Czarne (potocznie krwiste) - ok.150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, krwista, w osłonkach naturalnych z dodatkiem tłuszczu, krwi, bułki i przypraw; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 38) Salceson włoski - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, salceson niekrwisty, z masek głów wieprzowych z udziałem przypraw, poddawany procesowi parzenia, wyrób w osłonce sztucznej - worek w kształcie żołądka wieprzowego, barwa worka jasno-żółta z nadrukiem; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 39) Gulasz angielski 300g - ok. 150 szt.; wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 40) Szynka gospodarza 110g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa szynka mielonka wieprzowa, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 41) Konserwa turystyczna 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa mielonka wysokowydajna, sterylizowana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998; 42) Pasztet mięsny 300g - ok. 150 szt. wyrób spełnia następujące parametry: konserwa wieprzowa; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82022:1998;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe i produkty drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe i produkty drobiowe: wykaz produktów będących przedmiotem zamówienia część 2. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około 1) Filet z piersi kurcząt świeży - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: filet z piersi kurczaka - elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 2) Kurczak świeży - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso z kurczaka w pierwszym gatunku, tuszka, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520; 3) Ćwiartka z kurcząt świeża - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: ćwiartka z kurczaka ze skórą i kością, świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994; 4) Noga z kurcząt świeża - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: cała noga z kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 5) Skrzydełka z kurcząt świeże - ok. 150 kg wyrób spełniający następujące parametry: skrzydełko z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-865224 6) Porcja rosołowa z kurcząt świeża - ok.350 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: porcja rosołowa z kurczaka świeża, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524; 7) Wątroba z kurcząt świeża - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - wątroby z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523; 8) Żołądki z kurcząt świeże - ok. 250 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - żołądki z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 9) Serca z kurcząt świeże - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby - serca z kurczaka świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523; 10) Parówki drobiowe - ok. 150 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa, homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, cienkie-paluszek, w osłonie sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995/Az2:2000; 11) Szynka drobiowa - ok.150 kg; za produkt odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy z kurcząt , średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 12) Baleron drobiowy - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy z kurcząt , grubo rozdrobniony, parzony ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 13) Polędwica drobiowa - ok. 100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, grubo rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 14) Salceson drobiowy- ok.100 kg; wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wędlina podrobowa, produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-86523; 15) Pasztetowa drobiowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry : produkt parzony drobiowy z dodatkiem podrobów poddany obróbce termicznej, wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 16) Kurczak faszerowany - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny, opiekany, farsz mięsny owinięty w płat z fileta; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 17) Pieczeń drobiowa lub produkt równoważny - ok. 100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym : pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 18 ) Pasztet drobiowy z kurcząt - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób podrobowy, blokowy, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 19) Szynka mielonka drobiowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i tłuszczu w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 20) Kiełbasa cienka biała drobiowa - ok. 100 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób ze średnio rozdrobnionych mięs drobiowych, parzona, w naturalnej osłonce, o wyrazistym charakterze uzyskanym dzięki naturalnym przyprawom ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 21) Kiełbaski cienkie drobiowe - ok. 50 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: wędzony i parzony w osłonce naturalnej otrzymany ze średnio rozdrobnionych mięs drobiowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526; 22) Pasztet drobiowy 135 g - ok. 200 szt.; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.21.30-6, 15.11.23.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KUTNA
- Remont dróg o nawierzchniach bitumicznych w ramach zadania inwestycyjnego "Modernizacja dróg powiatowych"
- Wymiana pokrycia dachowego w budynku mieszkalnym wielorodzinnym w Kutnie przy ul. Bema 1.
- ENDOPROTEZA STAWU BIODROWEGO ORAZ CEMENT KOSTNY
- Przebudowa ulicy Kolumba (droga nr 102600E) oraz ulicy Obrońców Warszawy (droga nr 102650E) oraz budowa ulicy Komuny Paryskiej w Kutnie wraz z infrastrukturą
- REMONT BIOREAKTORA OB.204 WRAZ Z KOMORĄ POMIAROWĄ OB.201 I ZAGĘSZCZACZEM OSADU OB.203 NA TERENIE GRUPOWEJ OCZYSZCZALNI ŚCIEKÓW SP. Z O.O. W KUTNIE
- Budowa kanalizacji do odprowadzania wód popłucznych z SUW w miejscowości Strzegocin gm. Kutno
więcej: przetargi w Kutnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolny 2025/2026
- Dostawy mięsa drobiowego ZP 9/2025
- Mięso i wędliny ( 1 /2025 )
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 22 im. Karola Miarki z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Św. Piotra 9a - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 20 w Chorzowie, ul. Czempiela 49 - I/2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.