To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2008-07-23
Pionki: Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZZOZ Pionki (w systemie cateringowym)
Numer ogłoszenia: 169128 - 2008; data zamieszczenia: 23.07.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 137029 - 2008.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Sienkiewicza, 26-670 Pionki, woj. mazowieckie, tel. 048 6121866, fax 048 6121381.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZZOZ Pionki (w systemie cateringowym).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZZOZ Pionki (w systemie cateringowym). Wielkość lub zakres zamówienia: Niniejsze zamówienie obejmuje swym zakresem kompleksowe świadczenie usług żywieniowych dla średnio 100 pacjentów dziennie. Wykonawca zobowiązany będzie sporządzać całodzienne posiłki mając na uwadze przestrzeganie obowiązujących norm żywieniowych, kaloryczności, wg zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, o odpowiednich właściwościach odżywczych gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie, przy uwzględnieniu diet specjalistycznych, co oznacza następujące grupy diet: dieta podstawowa: zwykła - obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych, dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych, dieta lekkostrawna: obejmuje żywienie wszystkich chorych, jest modyfikacją diety podstawowej, dzieli się na kilka diet: dieta wrzodowa: bogata w białko i tłuszcze, z odmierzaniem pokarmów pobudzających wydzielanie kwasów żołądkowych zarówno termicznie, chemicznie jak i mechanicznie; w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek, dieta wysokobiałkowa: dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej; w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek, dieta wątrobowa: dieta z ograniczeniem produktów wysokotłuszczowych i tłuszczy wzbogacona produktami białkowymi i węglowodanami, dieta cukrzycowa: dieta ta powinna być ustalona indywidualnie dla każdego pacjenta; ustala się ją w zależności od: wagi, wzrostu, wieku i wykonywanej pracy przez pacjenta, diety pozostałe: występujące sporadycznie. W tej grupie znajdują się diety ustalone w zależności od jednostki chorobowej pacjenta, często niefizjologiczne, niskokaloryczne, stosowane najczęściej 1 lub 2 dni, tj. dieta bezsolna, dieta ziemniaczana, dieta kleikowa, dieta płynna. Dystrybucja posiłków winna odbywać się w systemie termosowym. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Miejsce realizacji: Posiłki dostarczane będą przez wykonawcę, zgodnie z wymogami sanitarnymi, do kuchenek oddziałowych poszczególnych oddziałów tj.: Oddział Wewnętrzny, Pionki, ul. Harcerska 1 (ilość łóżek na oddziale: : 39), Oddział Rehabilitacyjny, Pionki, ul. Harcerska 1 (ilość łóżek na oddziale: 20), Oddział Chirurgiczny, Pionki, ul. 15-go Stycznia 1 (ilość łóżek na oddziale: 28), Oddział Położniczo-Ginekologiczny, Pionki, ul. 15-go Stycznia 1 (ilość łóżek na oddziale: 28), Zakład Opiekuńczo-Leczniczy, Pionki, ul. Jordanowska 1 (ilość łóżek w ZOL-u: 20). Posiłki dostarczane będą do wskazanych kuchenek oddziałowych o ustalonych porach dnia, tj.: śniadanie do godz. 08:30, obiad do godz. 13:00, kolacja do godz.17:30. Posiłki dodatkowe, wynikające z rodzaju diety, dostarczane będą następująco: drugie śniadanie - razem ze śniadaniem, podwieczorek - razem z obiadem, posiłek nocny - razem z kolacją. W całodziennym żywieniu, przy uwzględnieniu 100 osób, obok osób spożywających 3 podstawowe posiłki, średnio około 8 osób otrzymuje drugie śniadanie i podwieczorek a posiłek nocny otrzymuje ok. 4 osoby. Ilość posiłków zamawianych w ciągu dnia może ulec zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego w danym dniu. Średnia ilość diet w ciągu dnia przedstawia się następująco: dieta podstawowa 32, dieta lekkostrawna 27, dieta wrzodowa 3, dieta wysokobiałkowa 3, dieta wątrobowa 17, dieta cukrzycowa 5-cio posiłkowa 8, dieta cukrzycowa 6-cio posiłkowa 6, dieta bezsolna 1, dieta ziemniaczana 1, dieta kleikowa 1, dieta płynna 1, suma: 100 W przypadku wystąpienia niepełnego wyżywienia dziennego - posiłki dla pacjentów przyjętych w godzinach popołudniowych, nieobecność pacjenta - udział procentowy poszczególnych posiłków w cenie pełnego wyżywienia dziennego przedstawia się następująco: Dieta składająca się z trzech posiłków: śniadanie - 30% wartości pełnego wyżywienia dziennego, obiad- 50% wartości pełnego wyżywienia dziennego, kolacja- 20% wartości pełnego wyżywienia dziennego, Dieta składająca się z pięciu posiłków: śniadanie - 22,7% wartości pełnego wyżywienia dziennego, II śniadanie- 6,3% wartości pełnego wyżywienia dziennego, obiad- 45,5% wartości pełnego wyżywienia dziennego, podwieczorek- 2,8% wartości pełnego wyżywienia dziennego, kolacja- 22,7% wartości pełnego wyżywienia dziennego, Dieta składająca się z sześciu posiłków: śniadanie- 22,7% wartości pełnego wyżywienia dziennego, II śniadanie - 6,3% wartości pełnego wyżywienia dziennego, obiad - 45,5% wartości pełnego wyżywienia dziennego, podwieczorek - 2,8% wartości pełnego wyżywienia dziennego, kolacja- 22,7% wartości pełnego wyżywienia dziennego, posiłek nocny- 5% wartości pełnego wyżywienia Opis przedmiotu zamówienia wg CPV - art.30 ust.7 ustawy: 55523000-2 usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji. Przedmiot zamówienia opisano w sposób nie utrudniający uczciwej konkurencji, zgodnie z postanowieniami art. 29 ust.2 ustawy.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 1138663,55 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.07.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ISS FACILITY SERVICES Sp. z o.o., ul. Jordanowska 2A, 04-204 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 1138663.55
- Oferta z najniższą ceną: 1138663.55 / oferta z najwyższą ceną: 1138663.55
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z PIONEK
- Remont ulicy Ciepłowniczej w Pionkach o długości 485 m
- Modernizacja magazynu oraz doposażenie bazy magazynowej w sprzęt niezbędny do realizacji zadań w sytuacjach kryzysowych w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025-2026
więcej: przetargi w Pionkach »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





