Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-05-30
Warszawa: Dostawy chleba i przypraw do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie
Numer ogłoszenia: 150947 - 2011; data zamieszczenia: 30.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów , ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6105541, faks 22 6734501.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy chleba i przypraw do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1100 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 200 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg, przyprawa do zup i potraw - 70 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 12 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 25 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 40 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 20 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 30 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 400 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2100 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 450 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7300 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 1500 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 350 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 200 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 480 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 850 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 720 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 250 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 450 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 200 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 9000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.89.30.00-4, 15.81.22.00-5, 15.87.12.70-7, 15.87.10.00-4, 15.87.23.00-4, 15.87.10.00-4, 15.87.12.70-7, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.89.14.00-4, 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.86.32.00-8, 15.89.15.00-5, 15.87.12.60-4, 15.85.11.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 6000 zł. (Słownie: sześć tysięcy złotych.) - w przypadku złożenia ofert na wszystkie grupy. 2.Wysokość wadium dla ofert częściowych wynosi: Grupa 1 - 4000 zł; Grupa 2 - 2000 zł;
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - Załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - Załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - Załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - Załącznik nr 3 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - Załącznik nr 3 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W przypadku ustawowych zmian stawek podatku VAT Zamawiający przewiduje zmianę cen brutto o wartość wynikającą z w/w zmian.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy Warszawa Grochów ul. Chłopickiego 71a 04-275 Warszawa.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.06.2011 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy Warszawa Grochów ul. Chłopickiego 71a 04-275 Warszawa.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1100 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 200 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.89.30.00-4, 15.81.22.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa do zup i potraw - 70 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 12 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 25 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 40 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 20 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 30 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 400 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2100 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 450 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7300 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 1500 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 350 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 200 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 480 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 850 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 720 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 250 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 450 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 200 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 9000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7, 15.87.10.00-4, 15.87.23.00-4, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.12.70-7, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.89.14.00-4, 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.86.20.00-8, 15.89.15.00-5, 15.87.12.60-4, 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa zestawu kontenerów do badań fotometrycznych, kolorymetrycznych i pomiarów luminacji
- 195/BF/25/KK/EUAF_Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie cyklu szkoleń z technik OSINT w ramach projektu pn. "Utworzenie platformy do agregacji danych oraz przeszkolenie analityków CBŚP (...)
- Dostawa zasilacza dwukierunkowego dużej mocy
- Przebudowa Rozdzielni NN na terenie Szpitala Klinicznego Dzieciątka Jezus.
- ,,Świadczenie usługi sprzątania pomieszczeń PAP"
- Usługi w zakresie odbioru i zniszczenia ruchomości różnego rodzaju: zużytych składników majątku ruchomego oraz wyrobów tytoniowych
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Zamościu
- Sukcesywna dostawa owoców, warzyw oraz mrożonek do punktów gastronomicznych Narodowego Forum Muzyki im. W. Lutosławskiego we Wrocławiu
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 19 "Słupskiego Chłopczyka" w Słupsku
- Dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze oraz jego Oddziału Zewnętrznego w Grądach-Woniecku
więcej: Chleb »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.