Ogłoszenie z dnia 2009-05-08
Sejny: świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
Numer ogłoszenia: 140390 - 2009; data zamieszczenia: 08.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Sejnach , ul. dr. Edwarda Rittlera 2, 16-500 Sejny, woj. podlaskie, tel. 087 5162138, faks 087 5162341.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sejny.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: świadczenie usług przygotowywania posiłków w kuchni szpitalnej dla Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych przez okres 36 miesięcy.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 36.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium w wysokości 39 000 złIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca zapewnienie zaopatrzenie w artykuły spożywcze i środki techniczne do świadczenia usług. 2. Wykonawca obowiązany jest do przygotowania w całości posiłków w kuchni szpitalnej w celu całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala i Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego zgodnie z klasyfikacją diet dla około 100 żywionych pacjentów dziennie. 3. Dostawa gorących posiłków do oddziałów szpitalnych w zróżnicowanym harmonogramem czasie, w naczyniach zbiorczych (Załącznik 7 i 8). W przypadku diet podstawowych dostawa czterech posiłków dziennych (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja). W przypadku diet specjalnych dostawa pięciu posiłków (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). 4. Odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. 5. Wykonawca ma obowiązek wydzierżawienia pomieszczeń kuchni oraz przynależnych pomieszczeń stanowiących integralną część kuchni wraz z wyposażeniem, przyjęcie odpowiedzialności za stan sanitarno - epidemiologiczny ww pomieszczeń (Załącznik 3,4,5). 6. Wykonawca ma obowiązek zainstalować w kuchni (która posiada instalację elektryczną) własne kotły elektryczne, w których będzie gotował posiłki oraz zorganizować zaplecze techniczno - socjalne. Wykonawca ma obowiązek wyposażyć kuchnię w drobny sprzęt kuchenny na czas trwania umowy. 7. Wykonawca pokrywa koszty dostarczenia i zużycia energii elektrycznej wg. Wskazać urządzeń pomiarowych na podstawie wystawianych faktur przez Zamawiającego. 8. W ramach świadczonych usług Wykonawca będzie przygotowywał posiłki odpłatnie personelowi szpitala. 9. Wykonawca zapewni różnorodność potraw, kaloryczność, sezonowość, częstotliwość zmian zgodnie z założeniami Instytutu Żywności i Żywienia pt. System dietetyczny dla Zakładów służby Zdrowia. 10. Wykonawca ma obowiązek wykonywania usługi zgodnie z systemem HACCP (rozporządzenie WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady) z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 11. Wykonawca zobowiązuje się do wystawiania faktury VAT dwa razy w miesiącu tzn. w połowie i na koniec miesiąca kalendarzowego dołączając specyfikację wydanych posiłków w rozbiciu na oddziały potwierdzoną przez pielęgniarki oddziałowe lub pielęgniarki przez nie wyznaczone. 12. Termin płatności nie może być krótszy niż 30 dni od dnia wystawienia faktury VAT. 13. Przeciętna wartość surowców użytych do sporządzenia posiłków będzie stanowić nie mniej niż 43 % ceny usługi brutto..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz ofertowo - cenowy Załącznik nr 1 2. Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków z art. 22 ust. 1 , art. 23 z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm. oraz nie podleganiu o wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm.) złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 3. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm. zamawiający żąda złożenia łącznie z ofertą, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę, następujących dokumentów: - Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem ostatecznego terminu składania ofert; - Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm., wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem ostatecznego terminu składania ofert; - Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm., wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem ostatecznego terminu składania ofert; - Aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed ostatecznym upływem terminu składania ofert. 4. Wykaz zrealizowanych w okresie ostatnich 3 trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeśli okres prowadzenia Firmy jest krótszy - w tym okresie, usług w zakresie przygotowywania posiłków dla zakładów opieki zdrowotnej, z załączeniem referencji potwierdzających, że usługi zostały wykonane z należytą starannością. 5. Złożenie polisy ubezpieczenia OC potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 6. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, to jest: - Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm., wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - wykonawca składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2. nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 3. nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. - jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów dotyczących wykonawcy; 1. aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm., wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3. aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. lub w zakresie, że; 4. nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 5. nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 6. nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, - aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych tekst jednolity z 2007 r. Dz.U. Nr 223 poz. 1655 z póź. zm., wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, pozostałe dokumenty są wymagane tak jak dla wykonawców mających siedzibę w Rzeczpospolitej Polskiej. 7. Złożenie przez Wykonawcę zobowiązania do wykonywania usług zgodnie z systemem HACCP rozporządzenie WE 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Ocena spełnienia warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia. Nie spełnienie chociażby jednego warunku, skutkować będzie odrzuceniem oferty..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sejny.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SP ZOZ w Sejnach, ul. Dr E. Rittlera 2, 16-500 Sejny.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2009 godzina 12:00, miejsce: SP ZOZ w Sejnach, ul. Dr E. Rittlera 2, 16-500 Sejny, sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI SEJNY
- Dostawa zestawu do zapewnienia dostępu do wody pitnej dla ludności w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025-2026 dla Powiatu Sejneńskiego.
- Budowa dwóch osiedli budynków komunalnych dla Miasta Sejny - 17 budynków dwulokalowych
więcej: przetargi SEJNY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa usługa przeprowadzenia dwóch dwudniowych szkoleń pn. "Skuteczne zarządzanie zespołem w publicznych służbach zatrudnienia z Dolnego Śląska" .
- Usługa wynajmu powierzchni konferencyjno-szkoleniowej z usługą hotelową, cateringową oraz organizacyjną, obejmująca logistykę pobytu uczestników wizyty studyjnej w Brukseli w dniach 02-04.12.2025r
- Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





