eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Dostawa podłoży mikrobiologicznych dla Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Krakowie, ul. Brodowicza 13

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-06-25

Kraków: Dostawa podłoży mikrobiologicznych dla Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Krakowie, ul. Brodowicza 13
Numer ogłoszenia: 106070 - 2007; data zamieszczenia: 25.06.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Inspektorat Weterynarii, ul. Józefa Brodowicza 13, 30-965 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 4187711, fax 012 4187714.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wiw.krakow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa podłoży mikrobiologicznych dla Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Krakowie, ul. Brodowicza 13.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.P. NAZWA I SKŁAD PODŁOŻA OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE ŁĄCZNA ILOŚĆ OPAKOWAŃ 1. Bulion wzbogaconyEkstrakt mięsny 2,00gEkstrakt drożdżowy 2,00gPepton 5,00gChlorek sodu 4,00gGlukoza 10,0g 250 g 1 op. 2. Bulion zwykłyEkstrakt mięsny 0,40gPepton 4,00gChlorek sodu 3,50gPepton K 5,40gEkstrakt drożdżowy 1,70g 250 g 1 op. 3. Agar wzbogaconyPepton 4,00gEkstrakt mięsny 0,40gEnzymatyczny hydrolizat kazeiny 5,40gEkstrakt drożdżowy 1,70gChlorek sodu 3,50gAgar 14,00g 250 g 6 op. 4. Agar z ekstraktem drożdżowym i glukoząEnzymatyczny hydrolizat kazeiny 5,00gEkstrakt drożdżowy 2,50gGlukoza bezwodna 1,00gAgar od 9 do 18g 500 g 20 op. 5. Agar mleczny dla ogólnej liczby bakteriiPepton kazeinowy 5,00gEkstrakt drożdżowy 2,5gGlukoza bezwodna 1,00gOdtłuszczone mleko w proszku 1,00gAgar 15,00g 500 g 1 op. 6. Agar cukrowy wg ZeissleraEkstrakt mięsny 3,00gPepton 10,00gChlorek sodu 5,00gGlukoza 10,00gAgar 15,00g 500 g 6 op. 7. Płyn do rozcieńczeńEnzymatyczny hydrolizat kazeiny 1,00gChlorek sodu 8,50g 500 g 14 op. 8. Roztwór fizjologiczny chlorku sodowego 500 g 2 op. 9. Woda peptonowa zbuforowanaEnzymatyczny hydrolizat kazeiny 10,00gChlorek sodu 5,00g12-hydrat wodoroortofosforanu di sodu (Na2HPO4·12H2O) 9,00gWodoroortofosforan dipotasu (KH2PO4) 1,5g 500 g 60 op. 10. Agar BGAEkstrakt mięsny 5,00gPepton 10,00gEkstrakt drożdżowy 3,00gOrtofosforan dwusodowy (Na2HPO4) 1,00gOrtofosforan jednosodowy (NaH2PO4) 0,60gAgar 12-18,00gLaktoza 10,00 gSacharoza 10,00 gCzerwień fenolowa 0,09 gZieleń brylantowa 0,005 g 500 g 1 op. 11. Agar XLDEkstrakt drożdżowy 3,00 gChlorek sodu 5,00 gKsyloza 3,75 gLaktoza 7,50 gSacharoza 7,50 gChlorowodorek L-Lizyny 5,00 gTiosiarczan sodu 6,80 gCytrynian amonowo-żelazowy (III) 0,80 gCzerwień fenolowa 0,08 gDezoksycholan sodu 1,00 gAgar 14,50 g 500 g 14 op. 12. Podłoże SołtysaEkstrakt drożdżowy 1,25 gBulion 15,00 gTaurocholan sodowy 2,50 gZieleń brylantowa 0,70 gFuksyna kwaśna 0,50 gCzerwień obojętna 0,05 gAgar 14,00 g 500 g 8 op. 13. Agar Mac ConkeyaPepton z kazeiny 17,00 gPeptone z mięsa 3,00 gChlorek sodu 5,00 gLaktoza 10,00 gMieszanina soli żółci 1,50 gCzerwień obojętna 0,03 gFiolet krystaliczny 0,001 gAgar 13,50 g 500 g 2 op. 14 Bulion z siarczanem sodowo-laurylowymTryptoza 20,00 gLaktoza 5,00 gChlorek sodu 5,00 gSiarczan laurylowo-sodowy 0,1 gFosforan dwupotasowy 2,75 gFosforan jednopotasowy 2,75 g 500 g 2 op. 15 Bulion z laktozą, żółcią i zielenią brylantowąPepton 10,00 gLaktoza 10,00 gSucha żółć wołowa 20,00 gZieleń brylantowa 0,0133 g 500 g 2 op. 16 Agar Baird ParkerPeptone z kazeiny 10,00 gWyciąg mięsny 5,00 gEkstrakt drożdżowy 1,00 gPirogronian sodowy 10,00 gGlicyna 12,00 gChlorek litu 5,00 gAgar 15,00 g 500 g 5 op. 17 Agar YGC ( z chloramfenikolem )Ekstrakt drożdżowy 5,00 gD-glukoza 20,00 gChloramfenikol 0,1 gAgar 14,90 g 500 g 2 op. 18 Agar DRBCPepton 5,00 gGlukoza 10,00 gKwasny fosforan potasowy 1,00 gSiarczan magnezu 0,50 gRóż bengalski 0,025 gChloramfenikol 0,10 gDichloran 0,002 gAgar 15,00 g 500 g 2 op. 19 Podłoże SabouraudPeptone 10,00 gGlukoza 40,00 gAgar 15,00 g 500 g 2 op. 20 Podłoże WrzoskaEkstrakt wątrobowy 4,00 gPepton 10,00 gChlorek sodu 5,00 gGlukoza 5,00 g 500 g 4 op. 21 Odczynnik Kovacsa4-dimetyloaminobenzaldehyd 5,00 gKwas solny, p=1,18g/ml do 1,19g/ml 25 ml2-metylobutan 75 ml 100 ml 4 op. 22 Rurki Browna do kontroli sterylizacji 100 szt. 6 op.. 23 Paski TST 1 rolka 2 rolki 24 Podłoże Wilson Blaira dla beztlenowcówEkstrakt mięsny 3,00 gPepton 10,00 gChlorek sodu 5,00 gGlukoza 10,00 gAgar 15,00 g 250 g 1 op. 25 Podłoże Willis HobbsEkstrakt mięsny 2,40 gPepton 8,00 gLaktoza 6,90 gChlorek sodu 4,00 gCzerwień obojętna 0,0226 gAgar 15,00 g 250 g 1 op. 26 Agar miękkiEkstrakt mięsny 3,00 gPepton 5,00 gAgar 6,00 g 250 g 1 op. 27 Agar półpłynnyEkstrakt mięsny 3,00 gPepton 10,00 gChlorek sodu 5,00 gAgar 2,50 g 100 g 1 op. 28. Tween 80 100 ml 5 op. 29. Anareocult A 10 szt. 5 op. 30. Anareocult C 25 szt. 5 op. 31. Płytki odciskowe do mikrobiologicznej kontroli czystości powierzchni 1 szt. 700 szt. 32. Kostka wątrobowa 250 g 10 op. 33 Parafina płynna 800 g 3 op. 34 A.L. ( Agar Listeria wg Ottaviani i Agosti )Peptone mięsny 18,00 gTrypton 6,00 gEkstrakt drożdżowy 10,00 gPirogronian sodu 2,00 gGlukoza 2,00 gGlicerofosforan magnezu 1,00 gBezwodny siarczan magnezu 0,50 gChlorek sodu 5,00 gChlorek litu 10,00 gBezwodny Na2HPO4 2,50 gSubstrat chromogeny 0,05 gAgar 13,50 g+ Suplement 1 i Suplement 2 500 g 14 op. 35 Bulion FraseraPeptone 5,00 gTrypton 5,00 gWyciąg mięsny 5,00 gWyciąg drożdżowy 5,00 gChlorek sodu 20,00 gWodorofosforan disodowy 12,00 gDiwodorofosforan potasowy 1,35 gEskulina 1,00 gChlorek litu 3,00 gSól sodowa kwasu nalidyksowego 0,02 g+ odpowiednia ilość suplementu 500 g 2 op. 36 Bulion pół FraseraPeptone 5,00 gTrypton 5,00 gWyciąg mięsny 5,00 gWyciąg drożdżowy 5,00 gChlorek sodu 20,00 gWodorofosforan disodowy 12,00 gDiwodorofosforan potasowy 1,35 gEskulina 1,00 g+ odpowiednia ilość suplementu 500 g 40 op.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 24.14.70.00 - Różne organiczne substancje chemiczne Kod CPV wg słownika 2008: 24.32.70.00 - Różne organiczne substancje chemiczne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 36.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Uczestnikiem postępowania mogą być Wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust. 1 oraz nie podlegający wykluczeniu stosownie do art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. Nr 19, poz. 177 z późn. zmianami). Wykonawca składający ofertę winien załączyć do niej oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania warunków wynikających ze złożonego oświadczenia należy dołączyć dokumenty zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady ministrów z dnia 19 maja 2006r. r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87 poz. 605), a mianowicie: a) oświadczenie zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 niniejszej SIWZ, b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Dokument ten ma stwierdzać aktualny stan prawny Wykonawcy, zakres jego działalności potwierdzający, że dostawca prowadzi działalność gospodarczą o profilu odpowiadającym zamówieniu, osoby upoważnione do składania oświadczeń woli w zakresie praw i obowiązków majątkowych i wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; c) zaświadczenie z właściwego urzędu skarbowego o nie zaleganiu z uiszczaniem podatków wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert, d) zaświadczenie z ZUS o nie zaleganiu ze składkami na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert, 2. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów o których mowa w pkt.1 b,c,d składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości-wystawiony nie wcześniej niż 6 mies. przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niż 3 mies. przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie-wystawiony nie wcześniej niż mies. przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów wskazanych w pkt.2 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania-wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w pkt.2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 70
  • 2. Termin realizacji partii zamówienia liczony od zgłoszenia zlecenia ( w dniach ) - 30

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wiw.krakow.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul. Brodowicza 13 30-965 Kraków 69.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.07.2007 godzina 12:30, miejsce: siedziba Zamawiającego, sekretariat pokój nr 11.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Bulion wzbogacony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bulion wzbogacony 1 op. Ekstrakt mięsny 2,00g Ekstrakt drożdżowy 2,00g Pepton 5,00g Chlorek sodu 4,00g Glukoza 10,0g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 24.14.70.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 70
    • 2. Termin realizacji partii zamówienia liczony od zgłoszenia zlecenia ( w dniach ) - 30

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Bulion zwykły.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bulion zwykły 1 op. Ekstrakt mięsny 0,40g Pepton 4,00g Chlorek sodu 3,50g Pepton K 5,40g Ekstrakt drożdżowy 1,70g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 24.14.70.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 70
    • 2. Termin realizacji partii zamówienia liczony od zgłoszenia zlecenia ( w dniach ) - 30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.