eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (nr postępowaniaMJ.34310-09/2011)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-14

Włocławek: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (nr postępowania: MJ.34310-09/2011)
Numer ogłoszenia: 6236 - 2011; data zamieszczenia: 14.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (nr postępowania: MJ.34310-09/2011).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego: Część I zamówienia (różne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących) o stopniu rozcieńczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 350 litrów, b) Ryż biały w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 60 kilogramów, d) Mąka pszenna typ 450, opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3200 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów, f) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 400 litrów, g) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 litrów, h) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, i) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 200 kilogramów, j) Makaron świderki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 4000 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, m) Kawa zbożowa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20 kilogramów, p) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum, lub mąkę pszenną,- semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chińskich - mięsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35 kilogramów, r) Przyprawa w płynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 1000 litrów, s) Kwasek cytrynowy biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kilogramów, t) Cukier waniliowy biały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, u) Kasza jęczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1300 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 650 kilogramów, y) Żurek w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 650 litrów, z) Herbata liściasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 25 kilogramów aa) Herbata mięta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kilogramów, bb) Cukier biały sypki z buraków cukrowych, kryształ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1700 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kilogramów, dd) Sól spożywcza jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1500 kilogramów, ee) Musztarda stołowa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów, ff) Ocet spożywczy spirytusowy, opakowanie plastikowe lub szklane 0,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 150 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, ii) Papryka słodka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 15 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, nn) Liść laurowy cały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 4 kilogramy, oo) Ziele angielskie czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 6 kilogramów. Część II zamówienia (puree ziemniaczane): a) Puree ziemniaczane w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6- krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3300 kilogramów, Część III zamówienia (jaja): a) Jaja kurze całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g, jednostka miary sztuka, ilość 14300 sztuk, Część IV zamówienia (warzywa przetworzone): a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1300 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2000 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 130 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 13g/100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1400 kilogramów, i) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 litrów, j) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 600 litrów. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku. 4. Transport RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, o których mowa w pkt III/1 może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - część I, II i IV zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godz. 10:00, - część III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4, 15.31.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.01.2011 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Kontynuacja opisu przedmiotu zamówienia według kodów Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331460-9; 15331462-3; 15331470-2; 15331500-2; 03142500-3.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym, słodzony cukrem (bez substancji słodzących) o stopniu rozcieńczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 350 litrów, b) Ryż biały w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 60 kilogramów, d) Mąka pszenna typ 450, opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3200 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów, f) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 400 litrów, g) Olej roślinny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 litrów, h) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, i) Majonez, wysokotłuszczowy o minimalnej zawartości tłuszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 200 kilogramów, j) Makaron świderki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 4000 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, m) Kawa zbożowa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20 kilogramów, p) Makaron spaghetti, długi, zawierający pszenicę durum, lub mąkę pszenną,- semolinę, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chińskich - mięsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 35 kilogramów, r) Przyprawa w płynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 1000 litrów, s) Kwasek cytrynowy biały, kryształ, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 30 kilogramów, t) Cukier waniliowy biały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, u) Kasza jęczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1300 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 650 kilogramów, y) Żurek w płynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 650 litrów, z) Herbata liściasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 25 kilogramów aa) Herbata mięta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kilogramów, bb) Cukier biały sypki z buraków cukrowych, kryształ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1700 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 40 kilogramów, dd) Sól spożywcza jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1500 kilogramów, ee) Musztarda stołowa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów, ff) Ocet spożywczy spirytusowy, opakowanie plastikowe lub szklane 0,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 150 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, ii) Papryka słodka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 10 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 15 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3 kilogramy, nn) Liść laurowy cały w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 4 kilogramy, oo) Ziele angielskie czarne, całe ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 6 kilogramów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Puree ziemniaczane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Puree ziemniaczane w płatkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3300 kilogramów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Jaja kurze całe klasa A, minimalna waga jajka 63 g, jednostka miary sztuka, ilość 14300 sztuk.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Mus jabłkowy (jabłka kostka z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1300 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 2000 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 130 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej wartości odżywczej: białko 5 g/100 g, węglowodany 13g/100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1400 kilogramów, i) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 litrów, j) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 600 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.