eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (nr postêpowaniaMJ.34310-09/2011)

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-01-14

W³oc³awek: Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (nr postêpowania: MJ.34310-09/2011)
Numer og³oszenia: 6236 - 2011; data zamieszczenia: 14.01.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego" , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (nr postêpowania: MJ.34310-09/2011).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: Czê¶æ I zamówienia (ró¿ne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wi¶niowym, truskawkowym lub pomarañczowym, s³odzony cukrem (bez substancji s³odz±cych) o stopniu rozcieñczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 350 litrów, b) Ry¿ bia³y w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 60 kilogramów, d) M±ka pszenna typ 450, opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3200 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 500 kilogramów, f) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 400 litrów, g) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 700 litrów, h) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, i) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 200 kilogramów, j) Makaron ¶widerki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 4000 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, m) Kawa zbo¿owa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 35 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 20 kilogramów, p) Makaron spaghetti, d³ugi, zawieraj±cy pszenicê durum, lub m±kê pszenn±,- semolinê, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chiñskich - miêsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 35 kilogramów, r) Przyprawa w p³ynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 1000 litrów, s) Kwasek cytrynowy bia³y, kryszta³, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 30 kilogramów, t) Cukier waniliowy bia³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, u) Kasza jêczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1300 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 650 kilogramów, y) ¯urek w p³ynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 650 litrów, z) Herbata li¶ciasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 25 kilogramów aa) Herbata miêta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 40 kilogramów, bb) Cukier bia³y sypki z buraków cukrowych, kryszta³ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1700 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 40 kilogramów, dd) Sól spo¿ywcza jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1500 kilogramów, ee) Musztarda sto³owa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 80 kilogramów, ff) Ocet spo¿ywczy spirytusowy, opakowanie plastikowe lub szklane 0,5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 150 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 5 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, ii) Papryka s³odka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 5 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 15 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, nn) Li¶æ laurowy ca³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 4 kilogramy, oo) Ziele angielskie czarne, ca³e ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 6 kilogramów. Czê¶æ II zamówienia (puree ziemniaczane): a) Puree ziemniaczane w p³atkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6- krotny, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3300 kilogramów, Czê¶æ III zamówienia (jaja): a) Jaja kurze ca³e klasa A, minimalna waga jajka 63 g, jednostka miary sztuka, ilo¶æ 14300 sztuk, Czê¶æ IV zamówienia (warzywa przetworzone): a) Mus jab³kowy (jab³ka kostka z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (li¶cie bez ³odyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1300 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 2000 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 130 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o warto¶ci energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej warto¶ci od¿ywczej: bia³ko 5 g/100 g, wêglowodany 13g/100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1400 kilogramów, i) Sa³atka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 700 litrów, j) Sa³atka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 600 litrów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ RÓ¯NYCH ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, o których mowa w pkt III/1 mo¿e ulec zmianie ilo¶ciowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - czê¶æ I, II i IV zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo do godz. 10:00, - czê¶æ III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo do godz. 9:00. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4, 15.31.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 24.01.2011 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Kontynuacja opisu przedmiotu zamówienia wed³ug kodów Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15331460-9; 15331462-3; 15331470-2; 15331500-2; 03142500-3.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Ró¿ne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wi¶niowym, truskawkowym lub pomarañczowym, s³odzony cukrem (bez substancji s³odz±cych) o stopniu rozcieñczenia 1:9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 1,5 l do 5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 350 litrów, b) Ry¿ bia³y w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 2500 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 60 kilogramów, d) M±ka pszenna typ 450, opakowaniu papierowym do 25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3200 kilogramów, e) Kasza gryczana w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 500 kilogramów, f) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 400 litrów, g) Olej ro¶linny rafinowany rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 3 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 700 litrów, h) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, i) Majonez, wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 % opakowania, w opakowaniu od 0,26 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 200 kilogramów, j) Makaron ¶widerki niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 4000 kilogramów, k) Makaron muszelki, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, l) Makaron kolanka, niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, m) Kawa zbo¿owa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 35 kilogramów, n) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 1 kg do 5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku w opakowaniu od 35 g do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 20 kilogramów, p) Makaron spaghetti, d³ugi, zawieraj±cy pszenicê durum, lub m±kê pszenn±,- semolinê, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, q) Przyprawa typu FIX do potraw chiñskich - miêsnych, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 35 kilogramów, r) Przyprawa w p³ynie typu Magi, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 1000 litrów, s) Kwasek cytrynowy bia³y, kryszta³, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 30 kilogramów, t) Cukier waniliowy bia³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, u) Kasza jêczmienna w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1300 kilogramów, v) Przyprawa do drobiu w opakowaniu do 1,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, w) Majeranek suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 20 kilogramów, x) Przyprawa jarzynowa sypka, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 650 kilogramów, y) ¯urek w p³ynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 650 litrów, z) Herbata li¶ciasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 25 kilogramów aa) Herbata miêta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 40 kilogramów, bb) Cukier bia³y sypki z buraków cukrowych, kryszta³ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1700 kilogramów, cc) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 40 kilogramów, dd) Sól spo¿ywcza jodowana, warzona, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1500 kilogramów, ee) Musztarda sto³owa w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 80 kilogramów, ff) Ocet spo¿ywczy spirytusowy, opakowanie plastikowe lub szklane 0,5 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 150 litrów, gg) Sos pieczeniowy, ciemny w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 5 kilogramów, hh) Sos grzybowy w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, ii) Papryka s³odka mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 10 kilogramów, jj) Papryka ostra mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 5 kilogramów, kk) Czosnek granulowany w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 15 kilogramów, ll) Oregano w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, mm) Bazylia w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3 kilogramy, nn) Li¶æ laurowy ca³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 4 kilogramy, oo) Ziele angielskie czarne, ca³e ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 6 kilogramów..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.20.00-1, 15.87.24.00-5, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.40.00.00-2, 15.41.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Puree ziemniaczane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Puree ziemniaczane w p³atkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6-krotny, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 3300 kilogramów.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Jaja kurze ca³e klasa A, minimalna waga jajka 63 g, jednostka miary sztuka, ilo¶æ 14300 sztuk.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Mus jab³kowy (jab³ka kostka z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (li¶cie bez ³odyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 600 kilogramów, c) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1300 kilogramów, d) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 100 kilogramów, e) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 2000 kilogramów, f) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5 l do 2 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 300 litrów, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 130 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o warto¶ci energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o minimalnej warto¶ci od¿ywczej: bia³ko 5 g/100 g, wêglowodany 13g/100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilo¶æ 1400 kilogramów, i) Sa³atka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 700 litrów, j) Sa³atka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu, jednostka miary litr, ilo¶æ 600 litrów.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.