eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mirosławiec › mięso i wyroby mięsne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2006-11-28

POZYCJA 60073

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Mirosławiec: mięso i wyroby mięsne Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Jednostka Wojskowa 3299, do kontaktów: Renata Kozłowska, 78-651 Mirosławiec, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2505199. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: JEDNOSTKA WOJSKOWA 3299 ; KANCELARIA JAWNA, Renata Kozłowska, JEDNOSTKA WOJSKOWA 3299, 78-651 MIROSŁAWIEC, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 25 05 199; 067 25 05 662, fax 067 25 05 920, e-mail: przetarg@12blot.pl, www.12blot.pl. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Podmiot prawa publicznego; Obrona. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: mięso i wyroby mięsne. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Jednostka Wojskowa 3299 78 -651 Mirosławiec Magazyn Żywnościowy. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: 1 PN-A-82007/A1:1998 15.11.30.00-3 Boczek surowy bez żeber kg 20 2 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Golonka wieprzowa kg 130 3 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Karkówka wieprzowa bez kości kg 1400 4 PN-76/A-85712 15.11.30.00-3 Kości wieprzowe klasa 1 kg 900 5 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Łopatka wieprzowa bez kości, bez skóry, bez słoniny kg 1400 6 PN-88A-82003 15.11.40.00-0 Ozory wołowe kg 10 7 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Ozór wieprzowy kg 10 8 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Płuca wieprzowe kg 5 9 PN-88A-82003 15.11.10.00-9 Polędwica wołowa kg 20 10 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Schab bez kości kg 1400 11 PN-85/A-85800 15.41.22.00-1 Słonina kg 1000 12 PN-90/A-85802 15.41.22.00-1 Smalec kg 150 13 PN-88A-82003 15.11.10.00-9 Szynka wołowa bez kości kg 10 14 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Szynka wieprzowa bez kości, bez skóry i słoniny kg 1400 15 PN 65/A8:2000 15.11.40.00-0 Wątroba wieprzowa kg 400 16 PN-88A-82003 15.11.11.00-0 Wołowina bez kości kg 1400 17 PN-88A-82003 15.11.11.00-0 Wołowina zrazowa kg 50 18 PN-86A-82002 15.11.30.00-3 Żeberka wieprzowe kg 1000 19 PN-A-82032:2005 15.13.11.33-6 Baleron kg 600 20 PN-A-82007/A1:1998 15.11.30.00-3 Boczek wędzony bez żeber kg 1400 21 PN-A-82024:2001 15.13.11.20-2 Kabanosy wieprzowe kg 50 22 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.34-3 Kaszanka kg 500 23 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa biała kg1000 24 PN-A-82027:2002 15.13.11.20-2 Kiełbasa jałowcowa kg 800 25 PN-A-82025:2001 15.13.11.20-2 Kiełbasa krakowska parzona kg 1500 26 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa metka kg 220 27 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa mielonka wieprzowa kg 360 28 PN-A-82007:1996 15.13.11.20-2 Kiełbasa mortadela kg 700 29 PN-A-82026:2001 15.13.11.20-2 Kiełbasa myśliwska kg 250 30 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa podlaska kg 3200 31 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa studencka kg 1200 32 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa szynkowa kg 1100 33 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa śląska kg 2400 34 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa toruńska kg 400 35 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa wiejska kg 400 36 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Kiełbasa żywiecka kg 800 37 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Parówka wieprzowa kg 1100 38 PN-A-82007/A1:1998 15.13.13.10-1 Pasztetowa zwykła kg 180 39 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Pieczeń rzymska kg 1000 40 PN-A-82030:2005 15.13.11.33-6 Polędwica wędzona wieprzowa kg 15 41 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Salceson biały kg 130 42 PN-A-82007/A1:1998 15.13.11.20-2 Salceson czarny kg 130 43 PN-A-82007/A1:1998 15.13.14.10-2 Szynka gotowana kg 240 44 PN-A-82007:1996 15.13.11.31-2 Wątrobianka kg 200 44 PN-A-82007:1996 15.13.11.31-2 Wątrobianka kg 200 Wymagania dla mięsa: klasa I, świeże, czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch, a mięso wołowe z bydła młodego, Wymagania dla wędlin klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach wg zamówienia wagowego np. 50g., 100g., 150g. Wymagania opakowań wspólne dla mięsa i wędlin opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Etykieta powinna zawierać następujące informacje: nazwę i adres przedsiębiorstwa, znak weterynaryjny, nazwę produktu, stan techniczny, numer partii produkcyjnej, warunki przechowywania, sposób przechowywania, termin przydatności do spożycia, masę netto oraz ilość sztuk w przypadku opakowania zbiorczego.Termin przydatności do spożycia od chwili dostawy do Zamawiającego, nie może być krótszy niż ¾ okresu w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną w dokumencie HDI, na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Handlowy Dokument Identyfikacyjny powinien zostać dołączony do każdej dostawy.(jak w SIWZ). 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1. Dokument zgłoszenia Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zamawiającego dot. podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;2. Dokumenty stwierdzające wdrożenie systemu HACCP potwierdzonych przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Inspektora Sanitarnego bądź akredytowane przez Polskie Centrum Akredytacji jednostkę certyfikującą 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zdolności do wykonywania zamówienia przez Organa Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej przeznaczone do sprawowania nadzoru nad bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego w celu zapewnienia ochrony zdrowia publicznego wspólnie z urzędowym organem kontroli lub osobami przez niego wyznaczonymi.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania kontroli bieżących przez Wojskową Inspekcję Weterynaryjną na zasadach jak w punkcie 1. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.11.00 - Wołowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.41.22.00 - Tłuszcze roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.22.00 - Tłuszcze roślinne 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Powyżej 60 000,00 euro, ponizej 137 000,00 euro 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data zakończenia: 31.12.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 6000,00 ZŁ 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: Opis warunków udziału w postępowaniu (z uwzględnieniem ich znaczenia, jeżeli dotyczy):Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:Znajduję się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - Przyjmują warunki zamówienia dotyczące: terminu realizacji poszczególnych dostaw, umowy, przetargu, SIWZ, płatności . Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia-nie spełnia tj. na podstawie analizy załączonych dokumentów potwierdzających spełnianie warunków wyżej opisanych wyznaczonych jako minimum kwalifikujące do udziału w przedmiotowym postępowaniu. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Formularz ofertowy 2.Parafowany przez wykonawcę wzór postanowień umowy. W celu potwierdzenia, że wykonawcy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 23. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu złożenia ofert; 4.Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 5.Oświadczenia o spełnieniu warunków określonych art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych 6.Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych W celu potwierdzenia, że wykonawcy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 7.Wykaz wykonanych (także wykonywanych) w okresie ostatnich trzech lat co najmniej 2 dostaw o wartości 100 000,00 zł każda, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw: mięsa i wyrobów mięsnych- z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie (załącznik nr 5 do SIWZ).W celu potwierdzenia, że wykonawcy znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 8.Polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcę. Wartość polisy powinna być równa lub wyższa od wartości składanej oferty. Polisa powinna być okazana i aktualna na dzień podpisania umowy. 9.Upoważnienie/pełnomocnictwo do reprezentowania firmy podpisywania oferty i innych dokumentów ofertowych, jeżeli nie wynika to z innych dokumentów. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: 1.Wykonawcy występujący wspólnie (konsorcja) muszą ustanowić pełnomocnika (lidera) do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja dokonywana będzie wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem konsorcjum), 2.Wykonawca którego ofertę wybrano jako najkorzystniejszą przedłoży umowę regulującą współpracę wszystkich stron, cel działania, sposób ich współdziałania, zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z nich, sposób odpowiedzialności (wymaga się solidarnej odpowiedzialności Wykonawców) najpóźniej w dniu zawarcia umowy , 3.W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie Art. 24 ust. 1 pkt 1-8, zaś podmioty zbiorowe dodatkowo pkt 9 ustawy Prawo zamówień publicznych, 4.Wypełniając formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę; w miejscu \np. nazwa i adres Wykonawcy\ należy wpisać dane dotyczące wszystkich uczestników konsorcjum, a nie tylko pełnomocnika konsorcjum. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składa dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania odpowiednio do zapisów § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane.Umocowanie do działania w cudzym imieniu - jeżeli Wykonawca upoważnił osoby trzecie do reprezentowania go w postępowaniu.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.12blot.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2006 godzina 08:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 18.12.2006, godzina 08:30, Jenostka Wojskowa 3299 78-651 Mirosławiec sala 26 sztabu bazy.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 22.11.2006.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.