Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-10-29
Dzierżoniów: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 422624 - 2012; data zamieszczenia: 29.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Ząbkowicka 53, 58-200 Dzierżoniów, woj. dolnośląskie, tel. 074 8324850, faks 074 8324852.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I zamówienia w grupie 158 CPV 1 Makaron świderki 2100 kg* 2 Makaron łazanki 1200 kg* 3 Makaron nitki 900 kg* 4 Herbata 300 kg* 5 Kawa zbożowa 150 kg* 6 Biały barszcz 100 kg* 7 Przyprawa do zup w płynie 1500 l* 8 Majeranek 15 kg* 9 Musztarda 200 kg* 10 Ocet 200 l* 11 Papryka słodka mielona 50 kg* 12 Sól 900 kg* 13 Pieprz czarny mielony 45 kg* 14 Czosnek granulowany 10 kg* 15 Przyprawa do mięsa mielonego 15 kg* 16 Przyprawa do gulaszu 60 kg* 17 Danie błyskawiczne 10 kg* 18 Cukier 2800 kg* Część II zamówienia w grupie 153 CPV 1 fasolka szparagowa konserwowa 250 kg* 2 groszek konserwowy 350 kg* 3 koncentrat pomidorowy 1150 kg* 4 przecier ogórkowy 350 kg* 5 szczaw konserwowy 350 kg* 6 dżem owocowy 950 kg* 7 dżem brzoskwiniowy 700 kg* 8 dżem porzeczkowy 700 kg* 9 marmolada owocowa 500 kg* 10 kukurydza konserwowa 120 kg* 11 fasolka czerwona konserwowa 70 kg* Część III zamówienia w grupie 151 CPV 1. Konserwa turystyczna 1000 kg* 2. Konserwa tyrolska 1000 kg* 3. Pasztet drobiowy 1000 kg* 4. Pasztet mięsny 1000 kg* *) podane ilości są szacunkowe.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje możliwość w okresie 3 lat od podpisania umowy udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego, o których mowa w art.67 ust. 1 pkt 7 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych (PZP).
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1, 15.33.14.25-2, 15.33.22.90-3, 15.33.10.00-7.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie wnosi się wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunkiem przystąpienia do przetargu jest spełnienie przez oferentów wymogów wyszczególnionych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i określonych w art. 22 ustawy prawo zamówień publicznych oraz nie podlegających wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art.24 ust.1 pkt. 1-9 i ust. 2 pkt.1-4 ustawy prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia wymaganych warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez zamawiającego na zasadzie spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje w dokumentach i oświadczeniach złożonych przez wykonawców.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie oferenta
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie oferenta
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie oferenta
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie oferenta
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikacja istotnych warunków zamówienia jest dostępna nieodpłatnie w sekretariacie AŚ Dzierżoniów..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.11.2012 godzina 08:00, miejsce: sekretariat AŚ Dzierżoniów.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przyprawy, Makaron, Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Makaron świderki 2100 kg* 2 Makaron łazanki 1200 kg* 3 Makaron nitki 900 kg* 4 Herbata 300 kg* 5 Kawa zbożowa 150 kg* 6 Biały barszcz 100 kg* 7 Przyprawa do zup w płynie 1500 l* 8 Majeranek 15 kg* 9 Musztarda 200 kg* 10 Ocet 200 l* 11 Papryka słodka mielona 50 kg* 12 Sól 900 kg* 13 Pieprz czarny mielony 45 kg* 14 Czosnek granulowany 10 kg* 15 Przyprawa do mięsa mielonego 15 kg* 16 Przyprawa do gulaszu 60 kg* 17 Danie błyskawiczne 10 kg* 18 Cukier 2800 kg* *) podane ilości są szacunkowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.86.30.00-5, 15.83.12.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.24.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Koncentraty warzywne, Dżemy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 fasolka szparagowa konserwowa 250 kg* 2 groszek konserwowy 350 kg* 3 koncentrat pomidorowy 1150 kg* 4 przecier ogórkowy 350 kg* 5 szczaw konserwowy 350 kg* 6 dżem owocowy 950 kg* 7 dżem brzoskwiniowy 700 kg* 8 dżem porzeczkowy 700 kg* 9 marmolada owocowa 500 kg* 10 kukurydza konserwowa 120 kg* 11 fasolka czerwona konserwowa 70 kg* *) podane ilości są szacunkowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.10.00-7, 15.33.14.25-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy, Pasztety.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa turystyczna 1000 kg* 2. Konserwa tyrolska 1000 kg* 3. Pasztet drobiowy 1000 kg* 4. Pasztet mięsny 1000 kg* *) podane ilości są szacunkowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z DZIERŻONIOWA
- Kompleksowe ubezpieczenie majątku Powiatu Dzierżoniowskiego oraz powiatowych jednostek organizacyjnych
- Wyk. rob. bud. pol. na budowie hali sportowej przy Szkole Pod. nr 9 w ramach zad. in. pn.: "Bud. nowego boiska wielofunkcyjnego wraz z zadaszeniem o stałej konstrukcji przy Sz. Pod. nr 9 w Dzierż."
- Rozbudowa i przebudowa budynku Żłobka Miejskiego w Dzierżoniowie w ramach programu rozwoju instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 "Maluch +" 2022 - 2029".
- Przebudowa mostu drogowego JNI 01008084 na drodze 3006D w Ostroszowicach
więcej: przetargi w Dzierżoniowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa, wędlin oraz podrobów do COSSW w Kulach OZ Sulejów
- Dostawa cukru na potrzeby ZPW w Rymanowie-Zdroju- znak sprawy DP-03/24
- ,,Zakup i dostawa konserw mięsnych i rybnych dla 42 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu w 2024 r.''
- Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w drugim półroczu 2024r.
- Dostawa żywności na potrzeby ZSP w Polanowie - Przedszkola Gminnego oraz Oddziałów Przedszkolnych na rok 2024
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.