eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mirosławiec › 12/ŻYWN/06 dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin



Ogłoszenie z dnia 2006-04-24

POZYCJA 21059

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Mirosławiec: 12/ŻYWN/06 dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa 3299, do kontaktów: Anna SPRYSZYŃSKA, 78-651 Mirosławiec, woj. zachodniopomorskie, tel. 067 2505199, www.12blot.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na który należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 12/ŻYWN/06 dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin. 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa dwa razy w tygodniu mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin do JW 3299 Mirosławiec. DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO, WOŁOWEGO, JEGO PRZETWORY: - schab bez kości - 900 kg - szynka wieprzowa b/kości, b/skóry - 1320 kg - karkówka wieprzowa b/k - 552 kg - łopatka wieprzowa b/k - 498 kg - boczek wędzony - 1002kg - boczek surowy - 24 kg - słonina - 252 kg - żeberka wieprzowe - 402 kg - golonka wieprzowa - 102 kg - wątroba wieprzowa - 198 kg - wołowina b/kości - 1002 kg - wołowina zrazowa - 24 kg - szynka wołowa - 5,40 kg - polędwica wołowa - 24 kg - ozory - 9,60 kg - kiełbasa żywiecka - 498 kg - kiełbasa krakowska parzona - 750 kg - kiełbasa myśliwska - 252 kg - kiełbasa jałowcowa - 450 kg - kiełbasa podlaska - 1500 kg - kiełbasa śląska - 1002 kg - kiełbasa szynkowa - 750 kg - kiełbasa biała - 552 kg - kiełbasa metka - 150 kg - kiełbasa mortadela - 348 kg - kiełbasa studencka - 252 kg - kiełbasa mielonka wieprzowa - 150 kg - kiełbasa wiejska - 198 kg - pieczeń rzymska - 600 kg - parówka wieprzowa - 552 kg - baleron - 348 kg - kabanosy - 24 kg - szynka gotowana - 150 kg - polędwica wędzona - 24 kg - salceson biały - 102 kg - salceson czarny - 102 kg - kaszanka - 450 kg - wątrobianka - 90 kg - pasztetowa zwykła - 150 kg - smalec - 126kg 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: magazyn żywnościowy JW 3299 Mirosłąwiec. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie. 1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Wartość lub zakres zamówienia: powyżej 60.000 euro. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: 8400,00 zł. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, spełniają warunki określone w art. 22 usta 1 prawo zamówień publicznych - oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy pzp; formularz ofertowy, oferta. - aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu złożenia ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu ofert; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia tj. wykonanie co najmniej po 2 dostawy w okresie ostatnich 3 lat a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw: tj. dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, przetworów o zakresie finansowym nie mniejszym niż 300.000,00 zł na każdą umowę z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie; - aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu na rynek Unii Europejskiej lub rynek krajowy; - aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu samochodów służących do przewozu środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego - dokument zgłoszenia Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej artykułów rolno-spożywczych właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zamawiającego dot. podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi; - dokumenty stwierdzające wdrożenie systemu HACCP potwierdzone przez Powiatowego Inspektora Weterynarii; - Świadectwo kwalifikacyjne do zaopatrywania wojska w środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego wydane przez Wojskową Inspekcję Weterynaryjną - Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej - polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę co najmniej - zadanie nr 1 - 300.000,00 zł, - informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy potwierdzający wysokość posiadanych środków lub zdolność kredytową - w wysokości minimum 100.000,00 zł ; wystawiona nie wcześnie niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Zaświadczenie z banku musi wskazywać wymaganą kwotę; - potwierdzenie wniesienia wadium

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyjaśnień: dostępne do 12.06.2006, cena - 0. 3.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 12.06.2006 godzina 08:30. 3.3) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 12.06.2006, godzina 09:00, sala nr 26 (sala odpraw) sztab JW 3299 Mirosławiec.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 2) Data wysłania ogłoszenia: 18.04.2006.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.